VERA...ŠTA JE TO...( drugi deo )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada sa nekim pričam, razmenim mišljenja sa njim i kada uz to onako neprimetno prodju i neke ''test kombinacije'' nepogrešivo formiram neko vidjenje sagovornika kao ličnosti. Teško i retko se dogodi da u tom omanem.

Ti to nama pravis profile? :D E bas bih volela da cujem onako jednu generalnu karakterizaciju svih nas :D Hoces li da napises blog "Dju-bre, Srdjan, Navar, Eleleth i svi ostali korisnici vidjeni mojim ocima" created by jerohinac :D

Poslednja izmena:
Jel to znači da Boga čini Bogom samo to što je besmrtan?

Moguce. Jer, ono kao, kroz znanje je dosao do sveznanja a samim tim i do svojih stvaralackih moci. Eto jedina dualnost koja bi mogla postojati u besmrtnosti su bogovi i s druge strane vampiri. Mada vampiri nisu besmrtni, mozes da ih ubijes ako imas ostar kolac :D salim se malo :D Zanimljivo mi je sto ima valjda i taj bog neku proslost, neku istoriju pre ljudi. Nije se stvorio sav tako svemocan i sveznajuc dan pre nego sto je stvorio ljude. Moralo ga je biti i pre toga. E sad, mnogi pricase sa njim, a nikome on ne rece nista iz svoje istorije i svoje mladosti :D Mozda mu se negde i omaklo, ali nisu primetili ti sto su s njim pricali. Ne znam citate iz Biblije pa ne mogu da kazem. :D

Adam je znao imenovati životinje u bibiji a u drugim tekstovima van biblije to imenovanje i znanje Adama je iznenadilo andjele ..
Dakle Adam nije duduk nego je imao neko vrstu instiktivna znanja koje čovjek posjeduje inače..
Poslije Adam je vjerovatno pao u polarizaciju i duša mu se podjelila no i to je po mome mišlljenju s svrhom jer bez podjela nema ni radosti sjedinjenja..

Utjeha...

:D

Zanimljivo je to da je Adam dao ime svakoj životinji a da pri tom nije imao svest o sebi samom...Tako je bilo i logično da su se andjeli zbog toga čudili jer im je bilo nejasno kako je to moguće.

Moguce. Jer, ono kao, kroz znanje je dosao do sveznanja a samim tim i do svojih stvaralackih moci. Eto jedina dualnost koja bi mogla postojati u besmrtnosti su bogovi i s druge strane vampiri. Mada vampiri nisu besmrtni, mozes da ih ubijes ako imas ostar kolac :D salim se malo :D Zanimljivo mi je sto ima valjda i taj bog neku proslost, neku istoriju pre ljudi. Nije se stvorio sav tako svemocan i sveznajuc dan pre nego sto je stvorio ljude. Moralo ga je biti i pre toga. E sad, mnogi pricase sa njim, a nikome on ne rece nista iz svoje istorije i svoje mladosti :D Mozda mu se negde i omaklo, ali nisu primetili ti sto su s njim pricali. Ne znam citate iz Biblije pa ne mogu da kazem. :D

:D Pa da imao je svoju istoriju jer je eto večan....mada ni to mi nikako nije shvatljivo...kao samodovljan je i postojao je večno pre nas (i kad večnost podeliš, ostaje večnost) ...Nemam pojma stvarno...kad mi neko spomene večno i beskonačno, najbolje što umem je da slegnem ramenima :D

Mislim i to, stvorio ljude odjednom....razlog - iz ljubavi...
Prvo, kako ljubavi prema ljudima kad nisu postojali, mada opet za Boga jesu, jer je on u večnoj sadašnjosti :)
Drugo, jel to potreba...pa se kao izlila iz njega...

Pazi, to On govori prvom čoveku. Neko je rekao Adamu?
A Adam je rekao pre toga: "
Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih."

Dakle sam je sebi "rekao" :)
Što znači da se u njemu pojavio još jedan JA...koji je svestan nekih stvari koje ona prvi nije bio...neka dualnost. odlični preduslovi za sve sukobe kasnije u čoveku...

Šta si se to spetaljao...Pogledaj šta kaže biblija...

Postanak 3:7-10...

''Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu.
A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.''

:D Pa da imao je svoju istoriju jer je eto večan....mada ni to mi nikako nije shvatljivo...kao samodovljan je i postojao je večno pre nas (i kad večnost podeliš, ostaje večnost) ...Nemam pojma stvarno...kad mi neko spomene večno i beskonačno, najbolje što umem je da slegnem ramenima :D

Mislim i to, stvorio ljude odjednom....razlog - iz ljubavi...
Prvo, kako ljubavi prema ljudima kad nisu postojali, mada opet za Boga jesu, jer je on u večnoj sadašnjosti :)
Drugo, jel to potreba...pa se kao izlila iz njega...

Pa ono kao, prosao sva zla pa mu dojadilo, pa hajde da iskusa svoje stvaralacke moci. Mozda mu bilo dosadno. Eto, mnogi ljudi se zaljube iz dosade, mnoi ljudi jedni drugima dosadjuju pa to zovu ljubavlju :D

''Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače. I začuše glas Gospoda Boga, koji iđaše po vrtu kad zahladi; i sakri se Adam i žena mu ispred Gospoda Boga među drveta u vrtu.
A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih.''

Zašto spetljao...i dalje ne manjem iskaz :D

Nije se momak spetljao nego ti ne razumješ bit uopće što želi da kaže Srdjan ali je to čuo od mena no neće da prizna.

hehhee

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back