Veliki Hadronski Kolajder - Šta mu je prava namena?

madono nemoj da lupas bezveze... nije tvoje da mislis.. okreci se reposu i budi lepa.. ;)
treba mi ekstra sekundi dragocenog vremena da potrosim skrolujuci dole zbog tvog dupliranja. a moj post je neminovan.
ja mislim svojom glavom, mitologije su obe sumnjive, ali rimska svude se navodi kao pokvarenom kopijom grcke,
Samo ime Cronos, zvuci veoma crno i lose... Srp i cekic su simboli vezani za Saturn, samim tim Smrt prikazana sa Kosom je slicna stvar za secu.

nisam cesto ovde da se secam tvojih stavova i projekcije stvarnosti,
ah, da ti si vampir kao i ja.. zaboravih.. mozda smo na istoj strani, ovde sam da sakupim vojsku vampira, ko zeli da mi se pridruzi u osvajanju sveta neka se ubaci u moje prijatelje.
u svakom slucaju interesuje me put korz vreme, a ne mitologije, nema tu nista toliko natprirodno za ovaj pdf.

omg :lol:
od kada su srp i cekic simbol saturna?

i vidi ovde Cube(anca) Fidela Kastra(tora) kao smrt , sa tim komunistickim simbolima. tako da stvari se poklapaju..

Fidel-Castro-Communism-----37658.jpg
:)

Cekic ipak kad bolje razmislim je simbol Peruna/ Jupitera/ Tora, tako da srp i cekic mogu da simbolizuju obe planete.
Ali ipak to je sad manje bitno, od date teme o putu kroz vreme i lhc-u.

Dakle vidimo na ovom primeru da su Kocke i reci pesme put kroz "prostor i vreme" povezani na neki blizi nacin.
zadnji ostavljeni komentar isto nam ukazuje na nameru i zaveru nekih ljudi da vracaju vreme i manipulisu s njim.
sta je rec Tatataira ?! znaci li da je slovo T, Tata... jel to upuceno Saturnu ili Jupiteru?
T / Cekic/ Kovac/BlackSmith / Agent Smith

Poslednja izmena od moderatora:
Hadron Collider je zapravo UFO prečnika 27km i u rad je pušten „anti-matter reactor” koji je pogon ovoj letelici. On neće poletati još nekoliko meseci ili još par godina, jer puštanjem u rad sad se sinhronizuje i podešava za budući let kroz kosmos. To je zapravo moderna Nojeva Arka koja će život sa ove planete preneti na drugu lokaciju koja je već odabrana i pogodna za život u nekom drugom sazvežđu. Tako je i Noje nekada sa Marsa preneo život na našu panetu. Zemlji preti kataklizma koja se približava za nekoliko godina i Nojeva Arka - „Hadron Collider” - će po par od svih živih bića preneti na neku drugu planetu. Šta vi mislite?
Mislis,skakavci su jos malo pa sve opustosili na ovoj pasi,sad je na redu da se nadje nova livada.

Reaktor anti materije ne postoji, ljudi....pa ni u cernu.

Samo jedan miligram te materije kosta kao pola planete.....

Anti materija se ocekuje kao uzgredna pojava u lovu na Hiksov Bozon, tj kao "nusprodukt" eksperimenta.

Cak i ako se pojavi (kao sto ce se pojaviti mikro crne rupe) vreme :zivota" ce joj biti nemerljivo maleno...

Tako da se nemamo za sta sekirati.
Ja jedva cekam rezultate eksperimenta....

Kako da kosta nesto i sto neznaju sta je.Anti materija.Oni ce izazvati nesto i na osnovu posledica doci do zakljucka sta se sve desilo.I ako se nesto ocekivano desi to je to.Ali u stvari neznaju odakle i sta je ,samo sta izaziva.Samo poredjenja i zakljucivanja.U stvari predpostavke.Bar sto se mene tice.Al bez obzira na sve ja ni iko drugi slican meni nemoze da utice ni najmanje na sve to.Pa prema tome NADAN se da znaju sta rade,da su toliko pametniji od nas da mogu da se igraju sa tako opasnim stvarima.
Ima jedna zanimljiva stvar koja mi sada pade napamet.Prema tebi,naucnici tacno znaju sta rade.Planira se izgradnja cinimi se 5-6 novih nuklearnih elektrana na ,mislim bliskom istoku.Jedan naucnik prica da je danasnja tehnologija toliko napredovala da je izgradnja i samo funkcionisanje elektrane potpuno bezbedo.Ona ima toliko jake mere zastite od svih mogucih katastrofa da jednostavno nemoze nista da joj se desi.Pa je kao jos jedan argument rekao da je ona u odnosu na onu u Fokusimi,2-3 mesta visa po koriscenoj tehnologiji.E sada ja zamisljam jednog recimo Japanca iz Fokusime,koji tako kao ja sedi i na televizoru gleda tako jednog istog naucnika posle one katastrofe u Cernobilju.Verujem da je taj naucnik obajasnjavajuci razloge nesrece takodje naveo da nema razoga da narod Fokusime strahuje od katastrofe jer je elektrana u Cernobilju monogo tehnolosmi zaostala u odnosu na onu koju ce oni da izgrade.Verujem da je rekao da su svaku mogucu katstrofu predvidel.Tako da je elektrana sto posto sigurna.I staa ,mali Fokusimac misli?Naravno miri se sa sudbinom i nada se kao i ja da oni znaju sta rade.Medjutim za elektranu nisu znali.
E sad da li stvarno mislis da su bas svaku mogucnost katastrofe oni predvideli u Cernu,kada nisu mogli jednu nuklearnu elektranu da urade kako treba?
Ja neverujem.

CERN: Poljuljani osnovni zakoni fizike

Međunarodni tim naučnika uspeo je da registruje neutrino čestice koje se kreću brže od svetlosti, izjavio je njihov portparol, navodeći da bi to moglo da poljulja jedan od fundamentalnih principa fizike.

Ukoliko dođe do potvrde, ovo otkriće će opovrgnuti ključni deo Ajnštajnove "specijalne teorije relativiteta" iz 1905. po kojoj se ništa u univerzumu ne kreće brže od svetlosti i koja praktično predstavlja temelj moderne fizike.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&dd=22&nav_id=543940

Poslednja izmena:
Merenja temperatura obavili su vrhunski stručnjaci vrhunskom opremom....:D

Ko ne vidi lepotu carevog novog odela..............:per:

Nekada davno u nekom dalekom kraljevstvu vladao je car koji je vise od svega voleo lepu, modernu i skupocenu odecu na koju je trosio nemereno mnogo blaga. Nikada nije brinuo o svojim sunarodnicima, slugama pa cak ni o svojim najblizima vec samo o kupovini odece.

Jednog dana, u njegovo kraljevstvo stigose dva mladica koji odose kod cara i predstavise se za vrhunske krojace iz dalekog kraljevstva. Car ih odusevljeno primi i odmah zapita:
- Gospodo, dobro dosli u moje kraljevstvo. Kazite mi, kakva odela sijete?
- Hvala na gostoprimstvu, Vase Velicanstvo. Mi sijemo specijalna odela koja prelepo izgledaju, napravljena su od najkvalitetnijih materijala i poseduju magicnu moc - nasa odela su nevidljiva svima koji su glupi i koji ne zasluzuju da zive plemickim zivotom.
- Sa ovim odelom mogu da proverim ko zasluzuje da zivi na dvoru a ko ne... I uvek cu znati koji ljudi su pametni pa vise nikada necu gubiti vreme pricajuci sa glupima.

Ko što rekoh radi se o nevidljivim i nemerljivim stvarima.

Lažu ko kerovi da bi zamazali oči narodu koji počinje da se pita šta se to tolike godine tamo događa.

:bye:

CERN: Poljuljani osnovni zakoni fizike

Međunarodni tim naučnika uspeo je da registruje neutrino čestice koje se kreću brže od svetlosti, izjavio je njihov portparol, navodeći da bi to moglo da poljulja jedan od fundamentalnih principa fizike.

Ukoliko dođe do potvrde, ovo otkriće će opovrgnuti ključni deo Ajnštajnove "specijalne teorije relativiteta" iz 1905. po kojoj se ništa u univerzumu ne kreće brže od svetlosti i koja praktično predstavlja temelj moderne fizike.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=09&dd=22&nav_id=543940

2012. definitivno stize! :per:

Uputio bih posetioce foruma koje ovo interesuje na vrlo interesantnu temu sa "bratskog" podforuma Alternativne nauke:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/451796-LHC-Cern-Epohalno-otkri%C4%87e

kao i ovu, vrlo povezanu:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/453123-Brzina-svjetzlosti-%C5%A1to-je-to

Inace obe teme su otvorene od strane istog autora. Bilo bi interesantno da on prokomentarise mozda ovu objavu ovog otkrica (ocigledno je vec bar nekoliko godina poznato da nesto tu nije u redu, sudeci po clanku), eventualno uz dodatna objasnjenja ili cak neko jos novije otkrice, jos neobjavljeno.

Inace secam se da se 90-tih godina sad vec uveliko proslog veka prodavala knjiga (i to u izdanju Mikroknjige) gde je neki domaci kolega elektroinzenjer objavio dokaz da je teorija relativnosti pogresna. Imam negde mozda cak stare kataloge Mikroknjige, ali da sad ne kopam... Ako neko zna ime i prezime autora ili naziv knjige bio bih mu zahvalan ako tu informaciju podeli sa nama.

Nebi to pravili u Shvici da je neshto shto ne valja.

Tako ja neshto razmatram stvari .
A da lupetam ko neki,ovde, netju.

Bice da su se utalili svi pomalko da neshto ," za dobrobit ljudskog roda", obave.

Ko ovo do sad shto su humani bili i slali svakakve paketice ugrozenima.

Ja rekoh da nije tako.
I rekoh da ne mislim da je nesto opasno .

Zato shto oni opasne eksperimente prave u Africi ,Polineziji, bivshoj Jugoslaviji.

Ovaj "kolajder" je po mom mishljenju , pre neka vrsta mocnog orudja, za koje je konsenzusom resheno da se pravi kod neutralaca.jer je za predpostaviti da bi se svet trebao okrenuti naopachke da bi se dogodilo da neko i pomisli da okupira Svajcarsku i preuzme nasilnim putem kontrolu nad kulajberom.

Dakle ne plashite se onog cega se plashite.
Plashite se svega onog shto bi mogao biti a i ne pomishljamo da bi mogao biti.

ja da sam naučnik koji radi u CERN-u
đavola bih govorila poludeloj raji kao što ste vi, šta mi ustvari radimo, kao da biste razumeli...
to je kao da od vas tražimo da prođete kroz peta vrata, a prethodna četiri su zamandaljena i niste uspeli da ih otključate...
ne biste razumeli, ne biste odobrili.. a ko ste vi da zaustavljate bilo kakav napredak pojedinca ili grupe? bilo duhovni, tehnološki...
to što je njihova baza/laboratorija/štagod velika i važna, ne znači da je javna i dostupna svima za guranje noseva
uglavnom, jeste li iškolovali TO?

to su njihove stvari, školovali su se da se bavi poslom koji nije ordineri, a još manje javni, a mi kada pozavršavamo i budemo stručni za to čime se oni bave, gurajmo nos.. jel vas neko ispituje kada sadite pasulj u saksiji? e pa pustite njih da sade pasulj u svojoj saksiji..

kakva bre demokratija.. vladavina 5 debila nad 4 genija...

Poslednju rechenicu predhodnog posta podrzavam u potpunosti a prvu, koju isto podrzavam, bih ilustracije radi promenio u ;

"Ja, da sam poprilichno informisan chovek , koji zna kakve neugodnosti u najskorije vreme ochekuju ljudsku civilizaciju na planeti .Pripremio bih upravo ovakvu sharambozu od niza neobjashnjivih objashnjenja, da mi kupi vreme do nadolazeceg neprijatnog ili mozda prijatnog, dogadjaja."

Oko poredjenja pasuljarenja sa svetski znachajnim projektom u kojem uchestvuju mnoge zemlje , ne bih se slozio a verujem ni ostatak cenjene publike .Tom logikom bih mogao da pitam otkud pravo na meshanje u krupne nauchne poduhvate chuvenog Dr Josefa Mengelea.
Odgovor na oba pitanja bio bi isti.
Javnost obezbedjuje , ili bi bar trebalo ,eticku ispravnost poduhvata .
Odsustvo javnosti upucuje na zakljuchak da su u pitanju "nechista posla"

Ja samo kazem da meni lici na Nojevu barku.
A kolajdisanje je, smatram, pricha za neke shto veruju da su suvishe pametni da bi uopshte pomislili da uchiteljica laze.

Ne moram ja nishta priznati,:per:

Chak ni kruzni oblik tunela:per:

A uchila je mene uchiteljica i da je Bog umro 1945.g.
I da su partizani oslobodili Jugoslaviju.I da je tita spasio Rex:mrgreen:
Al nishta joj nisam poverovo.
A za taj "tour de Cern" bash neshto ovih dana razmishljam da uplatim al se dvoumim dal umesto toga da kupim ugalj:think:

Mislim da tje ugalj prevagnuti:hahaha:

Po meni je , da uozbiljim malo , besmisleno jedino to shto ti i takvi kao ti, puni samopouzdanja, tvrdite da jeste sigurni u neshto u shta ni po jednom osnovu ne mozete biti sigurni.
Argument vam je; "rekla mi uchiteljica"
Slicno kao shto ni pristalice obrnutog gledishta ne mogu da tvrde al su bar dovoljno kulturni da kazhu "verujem" , "predpostavljam" .....

"Reko ugledni nauchnik", argument ne pije vode ni u jednom smeru.

Dakle i kad bi me pustili da licno , bez pratnje procunjam tim "neracionalno iskorishtenim prostorom", ne bih smeo da tvrdim da se iza neke betonske zidine ne kriju hidraulikom pokretana vrata , ulaz u neko sklonishte ili :mrgreen: dimenziju X:mrgreen:

Jer "ugledni" su , pokazalo se, skloni raznim uticajima pa progovore tek kad pochnu da se brinu za svoju savest

Back