Velike demonstracije protiv zakona o abortusu

Taj tvoj zakon sve resava! :lol:
Kako si ti pametan. Jesi li razmisljao da se malo politicki angazujes?
Takve moralne velicine ova drzava mora bolje iskoristiti!
Pogledaj danasnje politicare...lazu,kradu,ubijaju....ti bi bio pravo osvezene plus bi resio nesto neresivo!Podigao bi prirodni prirastaj ove zemlje! Bela kuga bi bila proslost! Na sve strane samo deca i cvece!

E da,stavio bi i spasioce ispod brankovog mosta :mrgreen:

:lol: ..iz tvojih usta u ushi onoga ko moze neshto da uradi po tom pitanju..

Pa mogu ali nece........ja mislim da zaista ne bi bio problem da se za nesto sto je najvrednije tj. decu uradi nesto po tom pitanju......sta je drzavi da pusti u rad jedu fabriku bebi opreme koja bi se finansirala iz budzeta a koja bi sluzila iskljucivo za snabdevanje roditelja istom a ne za prodaju......cak dbi dovoljno bilo da oporezujes par glavonja...samo to :roll:

Pa mogu ali nece........ja mislim da zaista ne bi bio problem da se za nesto sto je najvrednije tj. decu uradi nesto po tom pitanju......sta je drzavi da pusti u rad jedu fabriku bebi opreme koja bi se finansirala iz budzeta a koja bi sluzila iskljucivo za snabdevanje roditelja istom a ne za prodaju......cak dbi dovoljno bilo da oporezujes par glavonja...samo to :roll:

:mazi:

Олимпе ти и ја крећемо од поставке хуманизам и човечности
већина креће од чистог материјализма и хедонизма

Vecina Srba zivi na granici sa siromastvom...a njemu to sitnica.
Jel ti znas nesto sto ja ne znam? Ima drzava para za sve, samo se folira?

Naravno da ima,i naravno da se folira.......koliko se samo pokralo moglo je da se prehrani dece i dece...

Олимпе ти и ја крећемо од поставке хуманизам и човечности
већина креће од чистог материјализма и хедонизма

Naravno.

Ahahahahha
Ovaj sto bi pobio 50 ljudi i krao kola da nema zakona koji bi ga kaznio?
Humanista,jes',jes'...

Јесте хуманиста је али је теби карикирао шта може да уради ако нема власти закона

по мени закон о забрани немора да буде јер никада нисам ни размишљао да ако до неке трудноће дође моја девојка или моја жена треба да абортира а ни оне
Закони и власт закона се доносе за оне који су кукавице и несмеју да поднесу казну за своје дело и њих ће закон зауставити
А криминалци који имају хрбрости да пређу преко црте закона ће се тражити и казнити они ухваћени
Као и по свим другим законима што треба да се чини

Јесте хуманиста је али је теби карикирао шта може да уради ако нема власти закона

по мени закон о забрани немора да буде јер никада нисам ни размишљао да ако до неке трудноће дође моја девојка или моја жена треба да абортира а ни оне
Закони и власт закона се доносе за оне који су кукавице и несмеју да поднесу казну за своје дело и њих ће закон зауставити
А криминалци који имају хрбрости да пређу преко црте закона ће се тражити и казнити они ухваћени
Као и по свим другим законима што треба да се чини

Закони и људска свест пресудно утичу на то да ли ће неки абортус да се обави.

Samo ti sanjaj :zaljubljena:

Ovaj...da li si ti skoro pricala sa nekom devojcicom,6,7,8 razred o sexu,momcima? :lol:
Ja,jesam. Krstila sam se a ateista sam.
Njima je pod hitno potrebno seksualno obrazovanje.
Sada,ranije nego ikada stupaju u seksualne odnose,imaju iskrivljenu sliku o musko zenskim odnosima,bolje da ih vaspita skola na tu temu nego TV.

Па управо то...дјецу у 7,8 разреду треба научити да је још рано да о томе мисле,и да има много битнијих ствари у животу. Треба их научити да створе породицу и дом,а не да се курвају по хаусторима са 15 година! Не треба их научити да користе нека средства која ће спријечити да затрудне него их треба научити да им још није вријеме за то!!!:roll:

Па управо то...дјецу у 7,8 разреду треба научити да је још рано да о томе мисле,и да има много битнијих ствари у животу. Треба их научити да створе породицу и дом,а не да се курвају по хаусторима са 15 година! Не треба их научити да користе нека средства која ће спријечити да затрудне него их треба научити да им још није вријеме за то!!!:roll:

А то је могуће ако се и код куће дете васпита у хришћанском духу.Аако би било неко ''сексуално образовање'' треба да буде у православном хришћанском духу.Без промоције тзв.редовних сексуалних односа и промоције самозадивљавања и слично.

Ti kao znas kad je kome vreme,deca su sad mnogo naprednija nego ranije,vec sa 4 godine znaju na kompjuteru da rade neke osnovne stvari,u skolici vec uce strani jezik,u skolama uce vise nego sto se ranije ucilo,tehnologija,brzina zivota...sve to utice da brze sazrevaju.Zasto mislis da bi zabrana nesto promenila,zasto da idu protiv sebe i svojih potreba,pa jos im i ne reci za mere zastite,pa jos gore bi napravio.Slazem se da je 15 godina JAKO RANO,ali kako mozes nekome zabraniti da stupi u seks.odnose sem da ga nadgledas 24 casa?Bolje ga upoznati sa posledicama koje bi mogle da nastupe i to ne samo trudnoca,vec i mnoge bolesti,upoznati ga sa sredstvima zastite,pa ako i uradi tako nesto bar ce znati da se zastiti.Ne mozes nikoga NAUCITI da je rano da o tome misli ako njemu nagoni divljaju i ne moze protiv sebe,ali ga mozes obrazovati i nauciti da bude svestan da sve povlaci za sobom odgovornosti i da je pravo vreme kada se psihicki oseti spremnim i zrelim jer je to mnogo vaznije od fizicke spremnosti.

Ti kao znas kad je kome vreme,deca su sad mnogo naprednija nego ranije,vec sa 4 godine znaju na kompjuteru da rade neke osnovne stvari,u skolici vec uce strani jezik,u skolama uce vise nego sto se ranije ucilo,tehnologija,brzina zivota...sve to utice da brze sazrevaju.Zasto mislis da bi zabrana nesto promenila,zasto da idu protiv sebe i svojih potreba,pa jos im i ne reci za mere zastite,pa jos gore bi napravio.Slazem se da je 15 godina JAKO RANO,ali kako mozes nekome zabraniti da stupi u seks.odnose sem da ga nadgledas 24 casa?Bolje ga upoznati sa posledicama koje bi mogle da nastupe i to ne samo trudnoca,vec i mnoge bolesti,upoznati ga sa sredstvima zastite,pa ako i uradi tako nesto bar ce znati da se zastiti.Ne mozes nikoga NAUCITI da je rano da o tome misli ako njemu nagoni divljaju i ne moze protiv sebe,ali ga mozes obrazovati i nauciti da bude svestan da sve povlaci za sobom odgovornosti i da je pravo vreme kada se psihicki oseti spremnim i zrelim jer je to mnogo vaznije od fizicke spremnosti.

Треба их упознати да је полни однос који нема за циљ рађање деце грех.Треба их упознати да је једина добра заједница измежђу мушкарца и жене само у Светој тајни брака.Односно брачној заједници.(општински брак је обична и безначајна формалност).

Ova tema je vrlo komplikovana i osetljiva za oba pola zato ne bi trebalo istupati sa previse strasti u svojim stavovima, ni pitanje abortusa kao ni mnoga druga u zivotu ne mogu se posmatrati crno-belo.
Treba mnogo razgovarati na ovu temu obaviti mnogo analiza i doneti neki zakon koji bi sacuvao integritet zene i njenog prava da samostalno odlucuje sta zeli u zivotu a da ne ugrozi vitalne interese ove drzave.

Brojka od 200 000 abortusa godisnje je frapantna (ne postoji izraz koji moze opisati ovu katastrofu) i samo potvrdjuje da kad se tice losih stvari Srbija je vodeca u svetu.
Ovi politicari kao cuvaju spski narod na Kosovu a svake godine Srba je 30 000 manje ( recimo Kikinda) . ZAMISLITE U ZADNJIH 3 GODINE NESTALO JE VISE SRBA MORTALITETOM NEGO STO IH DANAS ZIVI NA KOSOVU.

Daleko od toga da mislim da se abortus treba zabraniti ali mislim da bi izvesna regulativa mogla da postoji. Tipa da zene koje su u braku sa odredjenim primanjima i sa odredjenim brojem godina nemaju pravo na abortus. Ljudi dovoljno je da u Srbiji bude 170 000 abortusa (sto je slozicemo se takodje ogromna cifra) i problem bele kuge je resen. Odredjen broj zena koje zatrutne treba pokusati nagovoriti da rode dete koje bi kasnije dali na usvajanje.
IRONICNO ALI U ZEMLJI SA TOLIKO ABORTUSA POSTOJI MINIMUM ISTI TOLIKI BROJ OSOBA KOJI NE MOGU DA IMAJU DECU. Problem impotencije kod muskaraca i zena sve je veci a broj klinika koje lece sterilitet je svake godine u porastu.

Pitanje abortusa nema ali bas nikakve veze sa crkvom ovo je pre svega jedna gradjanska tema.

Gledao sam neki dokumentarac o Rumuniji pod Causeskuom ( tamo je abortus bio zabranjen), ljudi su govorili o svojim seksulnim iskustvima koja su bila jako traumaticna, jer su se plasili ne zeljene trudnoce. Sex koji nosi toliku kolicinu odgovornosti gubi na smislu i postaje neprijatan i traumatican pogotovo za zene koje ostaju sa posledicama.

Sa druge strane jedan moj poznanik koji je u braku vec 3 godine ne moze da nagovori svoju zenu da imaju dece. Jednostavno njegovo misljenje je nebitno. Zamislite da ceo zivot posvetite jednoj osobi koju volite i da vam ona kaze nesto tako sebicno. I sta ce covek sad ili da se pomiri da njegovo prezime umire sa njim (sin jedinac) ili da se razvede po stare dane (34 godine) i ajd sve ispocetka. Samovolja zena po pitanju trudnoce je teret koji mi muskarci moramo da nosimo.

Iskreno ne znam gde je zlatna sredina po ovom pitanju ali sigurno znam da nismo u toj sredini, nesto ipak mora da se menja. O muskarcima koji teraju svoje zene da im budu masine za pravljenje dece, i o zenama koje nece da radjaju jer cuvaju svoju liniju (sekipilnost zene je relativan pojam) necu ni da trosim reci. Ja ih stavljam u isti kos, sebicni sljam i jedno i drugo!

Како није'?Док су срби веровали у Бога пре лпмунизма био је већи наталитет.Одмах после другог светског рата наталитет је био велик.Тек пошто су комунисти дуже владали наталитет је падао.

Natalitet je bio veci jer je tada srpsko stanovnistvo mahom zivelo na selu u kojem si imao uslove za velik broj dece. Dolaskom komunizma i industrijalizacije narod trbuhom za kruhom migrira u gradove gde vecinom zive u novim, vojnim stambenim objektima i normalno je da u 55 kvadrata ne mogu da imaju petoro dece. Zelja za prokreacijom je humani cin koji proistice iz stanja svesti i nema nikakve veze sa crkvom. Pa i ateisti zele decu, deca su se radjala i pre 2000 godina kada nije bilo crkve.

mislim da je to stvar individualna, nije ni na državi ni na crkvi da se meša, da li će koja gospođa kad primeti da joj je "zagustilo" ići da abortira. Naravno da sam protiv abortusa, jer smatram da je to ubistvo, ali nemogu ni da osudim nikog ko se odluči za takav poduhvat. Sreća mi se osmehnula i postao sam otac, velika je odgovornost, zamislite koja je odgovornost biti majka. . . nije svako za to. . .

nisam da se brani seks pre braka, jer koliko se nešto više brani, više će ga želeti, ja mogu da nastojim da moja curica danas sutra bude vaspitana da zna šta valja, šta ne valja, šta joj je dobro a šta ne. . . i da se nadam da ću steći njeno poverenje . . .

a te frapantne cifre, navukla se raja na tu zabavu odkad su ukinuli leba i igara. . .

Како није'?Док су срби веровали у Бога пре лпмунизма био је већи наталитет.Одмах после другог светског рата наталитет је био велик.Тек пошто су комунисти дуже владали наталитет је падао.

a da li su se u te popise pre drugog svetskog rata, računali i Srbi muslimani, Srbi katolici, ili samo Srbi pravoslavne veroispovesti?

Da, ako su spremni da sa 15-16 godina ne paze, da zabranio bi im abortuse, jer kao i dete, tako i seks snosi preveliku odgovornost. . .

Tom tvojom logikom, ako ukrade - trebalo bi ih trpati maloletne u zatvore ili na smrt osuđivati ;)
Vi ste ovde jedna gomila amatera, niste procitali u zivotu 3 knjige o psihologiji... Ma uopste 3 knjige :lol:

Deca su ukras sveta i treba se brinuti o njima ;)

Back