Велика Србија данас

Да ли се залажете за Велику Србију ?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ma ja pito bolan za preko 30 džamija u Užicu više od toga u Beogradu gdje su groblja niko nezna, zločin je pod tepihom.
Ali eto objasni kako je nestalo preko 600 džamija u BiH, ko je za to odgovarao.
Zašto su promjenjena imena gradova Bosanski Brod, Gradiška Skender i ????
U školama u RS-u krsne slave a u njih idu i muslimanska djeca
Koliko znam to su sve činli neki Srbi nekažnjeno iz "poštovanja" prema slovenima islamske vjeroispovjesti..
Колико је Православних Срба у Сарајево?
Што сте почели рат 90тих?
Што вам је све то требало,што се не вратите тамо ђе припадате?
Svako ko hoće napadne Bosnu i Hercegovinu je moj neprijatelj, Hrvatima su neprijatelji ko hoče komad zemlje iz Hrvatske slično misle i Makedonci i Crnogorci-
Vi pokušavate načiniti Veliku Srbiju, što je nemoguće, i na taj način pravite neprijetelje i od onih koji to u suštini niti su kad bili, niti su, niti u čuvanj Vaše Srbije u sadačnjim granicama mogu biti.
Нико неће да вам напада БиХ. Могли смо у миру да живимо,било и вама и нама боље. Ви сте Срби.

Poslednja izmena:
Ma ja pito bolan za preko 30 džamija u Užicu više od toga u Beogradu gdje su groblja niko nezna, zločin je pod tepihom.
Ali eto objasni kako je nestalo preko 600 džamija u BiH, ko je za to odgovarao.
Zašto su promjenjena imena gradova Bosanski Brod, Gradiška Skender i ????
U školama u RS-u krsne slave a u njih idu i muslimanska djeca
Koliko znam to su sve činli neki Srbi nekažnjeno iz "poštovanja" prema slovenima islamske vjeroispovjesti..

Ne pocinje istorija sa rusenjem dzamija u Beogradu, Uzicama itd... Treba postaviti pitanje sta je na tim prostorima bilo pre?! Turci su na Balkan dosli u svojstvu osvajaca(a ne kolonizatora)! Kasniji oslobodioci su njihove kreacije smatrali prokletim. Odatle takav rusilacki stav. Sto se BIH tice, za zlocine odgovaraju mnogi. Izrucili smo sve sto sto je trebalo Hagu.... saradjujemo sa tuzilastvima, isterijuemo pravdu, koliko je to moguce. Nisu rusene samo dzamije, nego i crkve, za koje takodje niko nije odgovarao. To je druga strana medalje, koju ti ne vidis!

Poslednja izmena:
Vama još nitko nije rekao da su članice EU civilizirane zemlje koje poštuju granice? :lol:
A pazi ti ovog kibicera...

Ti postulati vaze dok je EU, sto ne znaci da ce ista trajati doveka. Padala su mnogo veca carstva..... sto ne znaci da ce ovo pasti za vreme trajanja nasih malih zivota. To ce se desiti pre ili kasnije, a na te globalne promene na zalost necemo moci da uticemo.

Poslednja izmena:
To su potpune gluposti, naravno.

Ko da on zna bilo šta o bilo čemu, a posebno o genetici.

Nema to veze s genetikom nego zdravim razumom. Za vrijeme 500 godina okupacije se sigurno neki Turčin proveselio sa Srpkinjom, i obrnuto. Njemačka ima relativno mnogo mulata, a odakle? Od američke vojske nakon WW2. I antički Grci su nekad bili visoki i plavi, a pogledaj ih sada. :roll:

Nema to veze s genetikom nego zdravim razumom. Za vrijeme 500 godina okupacije se sigurno neki Turčin proveselio sa Srpkinjom, i obrnuto. Njemačka ima relativno mnogo mulata, a odakle? Od američke vojske nakon WW2. I antički Grci su nekad bili visoki i plavi, a pogledaj ih sada. :roll:

To se zna, i niko ne bezi od toga! Samo je pitanje mere....

Poslednja izmena:
Vama još nitko nije rekao da su članice EU civilizirane zemlje koje poštuju granice? :lol:
A pazi ti ovog kibicera...

A EU je inace vjecna? z:mrgreen: Pricekaj jos malo... stanje se promjeni preko noci... I Rimsko carsto i SSSR i Vizantija su bili daaleko jaci nego EU, pa danas od nji ni traga ne ostade. A ako mislis da su Talijani zaboravili z:mrgreen:, razmisli o tome dvaput.

Svako ko hoće napadne Bosnu i Hercegovinu je moj neprijatelj, Hrvatima su neprijatelji ko hoče komad zemlje iz Hrvatske slično misle i Makedonci i Crnogorci-
Vi pokušavate načiniti Veliku Srbiju, što je nemoguće, i na taj način pravite neprijetelje i od onih koji to u suštini niti su kad bili, niti su, niti u čuvanj Vaše Srbije u sadačnjim granicama mogu biti.

Srbi uopste nijesu vise problem.. cim jopet pocne, Hrvati ce iskoristiti svoju priliku ... a vi cete vjerovatno po navici, osim nekog kilavog otpora, ponovo postati muslimanski Hrvati i to najcistiji Hrvati kako vas je poglavnik zvao ( s tim da cim zavrse sa Srbima, rijesice oni i vas problem, budi bez brige)...

A EU je inace vjecna? z:mrgreen: Pricekaj jos malo... stanje se promjeni preko noci... I Rimsko carsto i SSSR i Vizantija su bili daaleko jaci nego EU, pa danas od nji ni traga ne ostade. A ako mislis da su Talijani zaboravili z:mrgreen:, razmisli o tome dvaput.

Ma ne mislim da je EU vječna, ali to nije ni bitno. Bitno je stanje svijesti i razina civiliziranog ponašanja, a to u pravilu ide samo u jednom smjeru. Prija par stotina godina je bilo sasvim normalno da 5000 vojnika s jedne strane i isto toliko s druge jurišaju jedni na druge, da bi na kraju polovica izginula. Danas je to nemoguće. Danas ljudski život vrijedi daleko više. Evropa medjusobno sigurno više neće ratovati, i to, usudio bih se reći, vrijedi od sada pa zauvijek.

Nisam ni rekao da znam ali tako pišu stručnjaci iz Svicarske- nezna to ni skoro cijela Srbija.

Imate tamo na Istoriji temu od 400 strana o srpskoj - i ostaloj - genetici, pa idite objasnite tamošnjoj gospodi to o 150% ''turskih'' gena, samo nemojte posle da kukate kako vas boli guza pa stojeći kucate.

Evropa medjusobno sigurno više neće ratovati, i to, usudio bih se reći, vrijedi od sada pa zauvijek.

To je suludo reci. Muslimanski problem je kao demoklov mac nad glavom Evrope... demografski rat vodi se na svim frontovima... Propast ekonomije i jacanje lokanog nacionalizma desi se za cas, preko noci...
To su istorijski ciklusi koji se ponavljaju... Poslije prvog svj. rata i njegovi svi strahota, niko nije mislio da ce ikad vise biti rata... a ono sutradan rat koji x puta premasio strahote onoga prije njega. Otuda i ona izreka u vezi prvog svj. rata ... "war to end all wars" tj. rat koji je zavrsio sve ratove ...

Ma ne mislim da je EU vječna, ali to nije ni bitno. Bitno je stanje svijesti i razina civiliziranog ponašanja, a to u pravilu ide samo u jednom smjeru. Prija par stotina godina je bilo sasvim normalno da 5000 vojnika s jedne strane i isto toliko s druge jurišaju jedni na druge, da bi na kraju polovica izginula. Danas je to nemoguće. Danas ljudski život vrijedi daleko više. Evropa medjusobno sigurno više neće ratovati, i to, usudio bih se reći, vrijedi od sada pa zauvijek.

Ne na velikoj skali, kao sto je to bio slucaj u WWI i WWII! Govorim o malim "razmiricama", tipa veliki otkine od manjeg, a ostali licemerno cute i ne mesaju se. Takav scenario je vise nego moguc, desavalo se x puta do sada.... a ko ce biti zrtva, tesko je reci u trenutnim okolnostima.

Ne na velikoj skali, kao sto je to bio slucaj u WWI i WWII! Govorim o malim "razmiricama", tipa veliki otkine od manjeg, a ostali licemerno cute i ne mesaju se. Takav scenario je vise nego moguc, desavalo se x puta do sada.... a ko ce biti zrtva, tesko je reci u trenutnim okolnostima.

Znaš zašto mislim da je nemoguće?
Znam da ću na prvu loptu zvučati neozbiljno.

Razlog je - internet.

Tj, dostupnost informacija.
I činjenica da je internet nemoguće kontrolirati.
I da nije vlasništvo niti jedne države.

Naravno, ne govorim o Sjevernoj Koreji.

Znaš zašto mislim da je nemoguće?
Znam da ću na prvu loptu zvučati neozbiljno.

Razlog je - internet.

Tj, dostupnost informacija.
I činjenica da je internet nemoguće kontrolirati.
I da nije vlasništvo niti jedne države.

Naravno, ne govorim o Sjevernoj Koreji.

Nisi me dobro skapirao. Otimanje KIM je presedan i otvaranje pandorine kutije. Dali su bivsoj AP Srbije, "pravo na opredeljenje", posto su je prethodno izolovali iz Srbije ratom. Na tome se nece zavrsiti, bice jos takvih usuda, samo je pitanje kada i kod koga. Skostska, Baskija, Katalonija i ostali su samo neki od kandidata. Slucaj KIM im je dao vetar u ledja. Valja napomenuti i kiparski scenario, koji tinja, iako neki smatraju da je to zamrznut konflikt. Turska i Grcka ce jednom morati da se obracunaju oko toga....

Nisi me dobro skapirao. Otimanje KIM je presedan i otvaranje pandorine kutije. Dali su bivsoj AP Srbije, "pravo na opredeljenje", posto su je prethodno izolovali iz Srbije ratom. Na tome se nece zavrsiti, bice jos takvih usuda, samo je pitanje kada i kod koga. Skostska, Baskija, Katalonija i ostali su samo neki od kandidata. Slucaj KIM im je dao vetar u ledja. Valja napomenuti i kiparski scenario, koji tinja, iako neki smatraju da je to zamrznut konflikt. Turska i Grcka ce jednom morati da se obracunaju oko toga....

Teško mi je povjerovati da će se njihovi problemi rješavati ratom.
Sjećaš se Umberta Bosija? Tražio je autonomiju sjeverne Italije, i oko toga je bilo puno frke.
I kako je to sve završilo? Najjednostavnije moguće: Italija je postala dio EU, i nikoga više nije bilo briga za Bosija i autonomiju: tj. čemu nas razdvajati ako smo opet spojeni u EU?
Ja mogu povjerovati u rat u Gruziji, Uzbekistanu, ili čak Ukrajini. Ali u EU - nikako.

Imate tamo na Istoriji temu od 400 strana o srpskoj - i ostaloj - genetici, pa idite objasnite tamošnjoj gospodi to o 150% ''turskih'' gena, samo nemojte posle da kukate kako vas boli guza pa stojeći kucate.

Ako nešto ne podnosim, to je kada se istoričari, sociolozi i lingvisti ne bave naukom nego politikom.

Onda dobiješ jednu veliku krivotvorinu.

Samo se ti smij, meni je stari rođen negdje blizu tebe, Hrvat iz Banovine Hrvatske. :lol:
Poslije su ti Hrvati popravoslavljeni i sada su tamo kao Srbi.

Асимилација, ненасилна асимилација је нормална ствар. У Хрватима има пореклом Срба, у Србима има пореклом Хрвата. То је тако у сваком народу. Није ниједан народ чист.
Мој друг има српско име и изјашњава се као Србин, родитељи су му Срби, а има чисто мађарско презиме. Кад је неки њихов предак прешао у Србе и како се то десило... Ко зна. Највероватније кроз мешовити брак.

Асимилација, ненасилна асимилација је нормална ствар. У Хрватима има пореклом Срба, у Србима има пореклом Хрвата. То је тако у сваком народу. Није ниједан народ чист.
Мој друг има српско име и изјашњава се као Србин, родитељи су му Срби, а има чисто мађарско презиме. Кад је неки њихов предак прешао у Србе и како се то десило... Ко зна. Највероватније кроз мешовити брак.

Samo sam isprobao da li funkcionira analogija sa pokrštavanjem Srba.

S tvojim postom se u potpunosti slažem. Ali ste (smo) najurili sve Nijemce iz Srijema nakon WW2, samo zato jer su bili Nijemci, a znaš i sam u kojem postotku ih je tamo bilo.
Da li bi to danas proglasio etničkim čišćenjem?

Back