Velika Slovenija

Velika Slovenija

• Za

• Protiv

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije ni pre Srbija bila u boljem polozaju od drugih, tim vise sto je u oba svetska rata dozivela katastrofalna razaranja za razliku od drugih, ali mi smo bili samostalni dok drugi nisu, izvlacili su se stupanjem u zajednicku drzavu, sto se pokazalo oba puta kao najbolje resenje za njih, a lose po nas - na kraju. Na zalost. I kad vidim kako se stvari odvijaju SADA ne mogu iskljuciti mogucnost od eventualnih ideja za (opet) zajednickom drzavom, samo sto Srbija to nikad vise nece hteti, pa nek se i nebo srusi i zemlja otvori u isto vreme.

:ok::ok::ok::ok::ok:
Imamo iste težnje! :worth::worth:

EU je nedavno odbila novcanu pomoc novijim clanicama poput Madjarske koje je ekonomska kriza zesce pogodila, jednog dana, u bliskoj buducnosti ce se razmatrati svaki slucaj pojedinacno, neda EU pare. Mislim da je Madjarska dobila "samo" 20 milijardi EU da bar malo uspore drzavni bankrot, a ne 140 koliko je trazila. Tako je sa svima. Na muci se poznaju junaci, sve je dobro dok sve funkcionise, ali kad zagusti onda svak gleda samo sebe. Skupa sa kapitalizmom srusit ce se i EU, a gde cete onda SLO i CRO? Srbija vas nece hteti nazad vise. Slovenija jos i nekako stoji, ali CRO je ekonomski gotova, bankrot.

Odakle tebi neka luda ideja, da "će se kapitalizam srušiti"?

I zašto bi Slovenija, koja je 20 godina ispred Srbije i Hrvatska, koja je 15 godina ispred Srbije, želeli nazad ka Srbiji?

Šta ti misliš, koji sistem imaju danas recimo u Rusiji, koju neki u Srbiji tako obožavaju? Socializam?:dash:

Pitanje je samo, da le će biti kapitalizma europskog tipa ( Austrija, Danska..) ili azijsko-ruskog tipa.. ( 50 bogatih, ostali siromašni).

Kapitralizam se rusi, kriza nezaustavljivo raste, EU zemlje ni blizu nisu slozni kao pre, a kad sve pocne da poprima vece razmere sta mislite koga ce prvo da odyebu? Vec su donesene neke odluke koje potvrdjuju sve samo ne "EU-zajednistvo". A ni SLO ni CRO nisu takve da mogu i zele sami, nikad nisu bili nikad nece ni da budu, uvek su bili i ostali ovisnici o drugim, ne zato sto (mozda) nisu mogli, vec zato sto nisu hteli, videli smo za vreme Austro-Ugarske pederske monarhije, videli smo i docek Nemaca u WW2 a Bogumi videli smo i 90 tih, kao sto vidjamo i dan danas, a znakova da ce to da se promeni nema, bas naprotiv... to vam je u mentalitetu, hinjski ste 2 puta iskoristili zajednicku drzavu sa Srbima da bi kako tako stali na noge, i kad je dosao trenutak - noz u ledja! To su utvrdjene cinjenice a ne moje "provale", a kad vas EU lepo otkaci gde cete onda? Zato kazem, kad propadnete totalno ekonomski, nema vise lecenja kao pre, sad ce da bude po onoj Titovoj "snadji se druze!"

Meni samo nije jasno, zašto ti toliko brineš o Sloveniji i Hrvatskoj, mislim, da ima Srbija dovoljno svojih problema, ne misliš valjda, da će Srbija izbeči krizu? Ako Slovenija i Hrvatska možda i propadnu, Srbija će propasti još više, ne misliš valjda, da će Rusija, koja nije u stanju pobrinuti za svoj narod, Ruse, Srbiju spasiti od krize?:dash:

Meni samo nije jasno, zašto ti toliko brineš o Sloveniji i Hrvatskoj, mislim, da ima Srbija dovoljno svojih problema, ne misliš valjda, da će Srbija izbeči krizu? Ako Slovenija i Hrvatska možda i propadnu, Srbija će propasti još više, ne misliš valjda, da će Rusija, koja nije u stanju pobrinuti za svoj narod, Ruse, Srbiju spasiti od krize?:dash:
hehe nisi ti dovoljno obavesten o odnosima srbije i rusije.vidis,srbi nisu isli na istocni front da se bore protiv rusa,a to bacuske vrlo dabro znaju i smatraju nas za bracu.cela srpska poljoprivredna proizvodnja ide u rusiju,pitaj svoje i slovenacke biznismene sta kazu o saradnji srbije i rusije:)))moracete da nam se ulizujete.....

hehe nisi ti dovoljno obavesten o odnosima srbije i rusije.vidis,srbi nisu isli na istocni front da se bore protiv rusa,a to bacuske vrlo dabro znaju i smatraju nas za bracu.cela srpska poljoprivredna proizvodnja ide u rusiju,pitaj svoje i slovenacke biznismene sta kazu o saradnji srbije i rusije:)))moracete da nam se ulizujete.....

...:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:...

A sto onda pozvase Mesica u Moskvu na 60. godisnjicu zavrsetka drugog svetskog rata,

a iz Srbije nikoga,

nije mi jasno and :dontunderstand:

Poslednja izmena:

Promašio si ceo fudbal, ja nisam iz Hrvatske, ali nije ni bitno, jer tema topika nisam ja.

Ako stvarno mislite, da ćete se osrećiti sa Rusima, nek vam je sa srećom..;)

ostavimo ga KYO...
on je otrov za njega...:)

dosadio na kvadrat...na sve one postove koje sam mu uputio nije ni na jedan jadan odgovorio kako spada...jer šta će ne može van svojih "kapaciteta":hahaha:

samo me čudi kako taj provokator još nije sankcionisan:eek:...a ja u 3 nedelje dva put ban u ukupnom trajanju 14 dana...i 8 kaznenih poena...:think:

al kao što rekoh

doašo ovde i ponovno odlazim al svojom voljom ovaj put

s vremena na vreme ću doć u kafanu da se malo družim...ono jednom nedeljno :bye:

dosadio na kvadrat...na sve one postove koje sam mu uputio nije ni na jedan jadan odgovorio kako spada...jer šta će ne može van svojih "kapaciteta":hahaha:

samo me čudi kako taj provokator još nije sankcionisan:eek:...a ja u 3 nedelje dva put ban u ukupnom trajanju 14 dana...i 8 kaznenih poena...:think:

al kao što rekoh

doašo ovde i ponovno odlazim al svojom voljom ovaj put

s vremena na vreme ću doć u kafanu da se malo družim...ono jednom nedeljno :bye:

steta.....:sad2:

HAHAAHAHAAHAH...ala na ovom forumu ima gluposti (ali ipak vise ima glupaka i glupih ljudi...nije cudo ovo je ipak Srbija)...prije ce Madjarska doci na svoje stare granice nego Slovenija na ove nove.

irredentism.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/United_Slovenia

Kad se sad nisam slogirao, nikad necu. Pa nije valjda da Slovenci imaju hegemonisticke ambicije? Ja znam da SNS ima u Sloveniji oko 20% pristalica, ali ova karta me je sokirala. Inace SNS je Slovenska Nacionalna Stranka koja se zalaze za veliku Sloveniju. Slicno kao kod nas radikali.

E vala svasta.

Само име СНС ти показује да имаш посла са лудацима.

Back