Dragon~Reborn
Iskusan
- Poruka
- 5.830
Можда једино са Летећим...да овај што је ово нацртао није у роду са неким Холанђанином.
Izgled granica države se obično koristi kada nema što drugo da se upotrijebi, odraz nemaštovitosti i siromaštva.
Слажем се.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Можда једино са Летећим...да овај што је ово нацртао није у роду са неким Холанђанином.
Izgled granica države se obično koristi kada nema što drugo da se upotrijebi, odraz nemaštovitosti i siromaštva.
A čini mi se i da troguao na zastavi Bosne i Hercegovine sem što simbolično predstavlja 3 naroda, predstavlja i stilizovanu geografsku mapu BiH:
![]()
![]()
Мислим да је врхунац црног хумора објашњење заставе АП Војводине.слажем се. с тим што су некадашње (и садашње) колоније великих сила имале лепша, примеренија и часнија знамења од овог БиХ протектората, у који се сви мешају, а нико неће да преузме одговорност.
Драгонов закон: количина жуте и плаве боје на заставама држава директно је сразмерна њиховом подаништву Западу.
~~~
А ево и заставе сепаратиста са острва Сулавеси/Целебес.
Pogledajte prilog 284117
Кад сам био мали увек сам волео да цртам заставе. Јадна њихова деца - не могу да нацртају заставу како ваља.

Како је најправилније поставити заставу Републике Србије, по правилу заставословља (вексилологије) на овом примеру?
http://www.dodaj.rs/f/1d/O3/2chvxIwF/566610201094205338960271.jpg
о овоме смо већ причали и даље нисам начисто шта је правилно код усправне заставе.Мислим да овде ни у једном примеру није исправно приказана застава Републике Србије. Ако се застава већ поставља усправно, најприближнији пример би био онај на другој слици, али у нашем случају грб би требао да прати ротацију заставе, што се овде није десило.
Иначе, најправилније би било да се застава поставља увек водоравно, али код нас је очигледно постало неписано правило да се истиче усправно, јер скоро да више нема институције на којој се застава вијори, а не виси.![]()
о овоме смо већ причали и даље нисам начисто шта је правилно код усправне заставе.
мени ружно изгледа са заротираним грбом.
Каква ли је ситуација у другим земљама?

Када је застава истакнута вертикално, грб се ротира. Обратити пажњу да је овде застава неправилно обешена - бело поље би требало да буде на другој страни.
о овоме смо већ причали и даље нисам начисто шта је правилно код усправне заставе.
мени ружно изгледа са заротираним грбом.
Каква ли је ситуација у другим земљама?
Према важећем Закону о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије нигде се посебно не помиње шта се дешава са грбом кад се заставља поставља у вертикалном положају. Према томе, сматра се да грб прати ротацију заставе, јер да је законодавац предвиђао другачије, то би законом било наглашено.
Слажем се да је заиста неприродно да грб буде у било ком другом положају осим усправном. Мада, да се мене пита, грб не би ни био на застави.![]()
По овом примеру Словачке заставе испада да је ово исправно?
http://www.dodaj.rs/f/6/pV/1nb2Cj5A/566610201094205338960271.png
По правилима вексилологије јесте, а по закону још увек није.
Онда је овај пример исправно постављене заставе Републике Србије,
по правилима заставословља,
као и застава у позадини
Централноафричке Републике
![]()
http://www.dodaj.rs/f/3M/Us/3u8A1HP9/566610201094205338960271.png
Мислим да је врхунац црног хумора објашњење заставе АП Војводине.
Застава Аутономне Покрајине Војводине, територијалне аутономије у Републици Србији, савремене Европске регије и чланице Скупштине Европских регија састоји се од боја које садржи застава Републике Србије: црвене, плаве и беле. У средини плавог поља налазе се поређане у круг три звезде жуте боје, које симболично указују на повезаност Аутономне Покрајине Војводине са Европском унијом и представљају три војвођанске регије: Срем, Банат и Бачку.
![]()
Мислим да би једино тужније од овога било: које симболично указује на европску опредељеност АП Војводине
По правилима вексилологије јесте, а по закону још увек није.
наш закон не познаје појам вертикалне заставе, што значи да је горњи пример погрешан.
Nešto sam prelistavao nekakve stranice i jedna me vezica povede na panoramsku sliku osvajanja Carigrada. E sad tu se jasnio vide i zastave Turske vojske i Carigrada pa valja pogledati. Ne umijem da snimim slike, mada su mi đeca obećala da će da razbiju na frejmove pa mi usnimiti, no dok se onaq smiluju pa dok nađu ona slobodno vrijeme i ostalo vi možete pogledati na
http://www.3dmekanlar.com/en/panorama-1453.html
ima u dnu slike vezica za usnimavanje i kroz nekoliko trenutaka imaćete izvanredan doživljaj.
Историјат руске заставе.
![]()
http://ruskarec.ru/multimedia/infographics/2013/06/09/istorijat_drzavne_zastave_rusije_22571.html
интересантно мислио сам све до сада да се ова империјална застава користила до првог светског рата.
.обрати пажњу- јаничари на слици имају браде. међутим, они, као султанови робови, нису смели носити браду, него само бркове. по томе су се разликовали од правих Турака.