vera_mk
Aktivan član
- Poruka
- 1.830
Ja u principu nisam vegetarijanac, ali volim posnu hranu (ne volim meso), pa mu to dodje skoro isto.
Obozavam posne salate.
Salata od celera: 400 gr. celera, 200 gr. kiselih jabuka, 100 gr. sargarepe, sve ocistiti i izrendati na krupno. Dodaje se soli, jabukovo sirce ili limun, maslinovo ulje i oko 50 gr. seckanih orasha.
Salata od pasulja je isto dobra, ali da ne ponavljam recept ima ga na "Cose za slanoljupce".
Obozavam posne salate.
Salata od celera: 400 gr. celera, 200 gr. kiselih jabuka, 100 gr. sargarepe, sve ocistiti i izrendati na krupno. Dodaje se soli, jabukovo sirce ili limun, maslinovo ulje i oko 50 gr. seckanih orasha.
Salata od pasulja je isto dobra, ali da ne ponavljam recept ima ga na "Cose za slanoljupce".

Ne znam, ja sam amater, znam samo da je ne jedem onih dana kad postim.
pa sam morala da počnem da čitam svaku deklaraciju svega što kupim
Bili smo pre neko veče na slavi kod kućnih prijateljica i, pošto je sve to kod mene još uvek "taze" i nedefinisano, imale su 1 000 000 pitanja i na sva do jednog sam morala da odgovorim da bi se uverile da nije to do njihovog mesa i domaćičkih sposobnosti i i dalje svima više odgovara kao argument moja primarna bolest nego moja griža savesti zbog jedenja leša. I onda ubacim u priču i hormone stresa koje nadbubrežne žlezde te žrtve luče dok je odvode od štale/svinjca do mesta klanja, makar je i omamili pre samog klanja... Tu većina ostane bez argumenata jer sam po tom pitanju ipak obrazovanija/bolje edukovana od većine sagovornika.