Valeria
Elita
- Poruka
- 20.300
Samo sam onako posula, i to baš malo.
Ok, da znam... hvala

Još i neka salatica...i ihhhh...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samo sam onako posula, i to baš malo.
Ne, pekla sam ga u rerni, pokriveno folijom.
Sad sam se nešto igrala i toplo preporučujem ovu lakto- varijantu.Krompire očistila i isekla na krupne komade, poput kocki, pleh samo malo podmazala, pa u njemu direkt posula krompire: biljnim začinom, alevom paprikom, belim biberom, mlevenim bosiljkom i na kraju još malo, malčice griza, pokrila folijom, zapekla i na kraju koknula kajmaka preko, na još vruće.
![]()
Upravo sam isprobala recept iz jednih dnevnih novina...za nas vege...dusu dalo!
Krekeri sa susamom
45o gr brasna,
ravna kasika soli
2oo gr ulja
l,6 dl piva
1oo gr susama
prasak za pecivo..Sve zamesiti, rastanjiti i rakijskom casicom vaditi oblike.
Peci na 2oo stepeni.
Brzo, ukusno, izdasno!
Sa ovim se da "igrati" i eksperimentisati koliko hoćeš.
Umesto običnog brašna možeš staviti neko drugo... ili mešano (npr. integralno pšenično, kukuruzno i ječmeno), možeš dodati mešavinu semena (npr lan, suncokret, bundeva, s tim što su bundevino i suncokretovo malo krupnije pa ih malo isitniš u avanu ili mlinu za kafu ili secku...), čak možeš i deo brašna zameniti sitno samlevenom mešavinom semena... Dodavala sam još i kikiriki... i sojin maslac... Možda se setim još nečega![]()
Moze se staviti belo vino. Ni ja ne volim pivo.To je jedino pice koje nikad ne pijem
Alkohol tu ispari tako da se i ne oseca
Zapravo, mislila sam na bezalkoholnu varijantu(nisam bila dovoljno precizna)
Probaj kiselu vodu.
hvala!
Mimis, teta Ira, inače alkohol ne koristim ni u kakvoj varijanti, bez obzira na isparavanje.
Razlozi i objašnjenje bi pre bili za podforum "ezoterija", i ne bi bio u skladu ove teme.
No hvala vam na trudu da mi pomognete!
Eksperimentiš slobodno...
U prodavnicama tkz "zdrave hrane" može se kupiti kvas.
Verovatno može da zameni pivo.
Valeria ja imam recept za krekere i u mom receptu nema piva, nego je kisela voda, lepo ti je Smeh napisala, i mislim da nije bitno da je pivo nego sto je gazirano i da je u pitanju hemija izmedju peciva i gaziranog, valjda je CO2 bitan, neznam nisam tehnolog ali pretpostavljam.Vazno je stavi kiselu vodu i bez brige.