Prijatelju, ne smestam ja, ili bilo koji drugi covek, Boga vec je on tam gde je.
A o nebu mozes naci gomilu tekstova, npr:
1.Moj. 1,1. U početku stvori Bog nebo i zemlju.
1.Moj. 1,8. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.
1.Moj. 2,1. Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Moj. 2,4. To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
1.Moj. 14,19. I blagoslovi ga govoreći: blagosloven da je Avram Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja!
1.Moj. 14,22. A Avram reče caru Sodomskom: dižem ruku svoju ka Gospodu Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja, zaklinjući se:
1.Moj. 15,5. Pa ga izvede napolje i reče mu: pogledaj na nebo i prebroj zvijezde, ako ih možeš prebrojiti. I reče mu: tako će biti sjeme tvoje.
1.Moj. 28,12. I usni, a to ljestve stajahu na zemlji a vrhom ticahu u nebo, i gle, anđeli Božji po njima se penjahu i slažahu;
2.Moj. 9,8. Tada reče Gospod Mojsiju i Aronu: uzmite pepela iz peći pune pregršti, i Mojsije neka ga baci u nebo pred Faraonom;
2.Moj. 9,10. I uzeše pepela iz peći, i stadoše pred Faraona, i baci ga Mojsije u nebo, i postaše kraste pune gnoja po ljudima i po stoci.
2.Moj. 20,11. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima;
a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
2.Moj. 24,10. I vidješe Boga Izrailjeva, i pod nogama njegovijem kao djelo od kamena safira i kao nebo kad je vedro.
2.Moj. 31,17. To je znak između mene i sinova Izrailjevih dovijeka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju,
a u sedmi dan počinu i odmori se.
3.Moj. 26,19. Potrću ponos sile vaše, i učiniću da nebo nad vama bude kao gvožđe a zemlja vaša kao mjed.
5.Moj. 10,14. Gle, Gospoda je Boga tvojega nebo, i nebo nad nebesima, zemlja, i sve što je na njoj.
5.Moj. 11,17. Da se ne bi razgnjevio Gospod na vas i zatvorio nebo da ne bude dažda, i zemlja da ne da roda svojega,
te biste brzo izginuli u dobroj zemlji koju vam Gospod daje.
5.Moj. 28,12. Otvoriće ti Gospod dobru riznicu svoju, nebo, da da dažd zemlji tvojoj na vrijeme,
i blagosloviće svako djelo ruku tvojih, te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a sam nećeš uzimati u zajam.
5.Moj. 28,23. A nebo nad glavom tvojom biće od mjedi a zemlja pod tobom od gvožđa.
5.Moj. 30,12. Nije na nebu, da rečeš: ko će nam se popeti na nebo da nam je skine i kaže nam je, da bismo je tvorili?
5.Moj. 32,1. Slušaj, nebo, govoriću; i zemlja neka čuje govor usta mojih.
5.Moj. 33,28. Da bi nastavao Izrailj sam bezbrižno, izvor Jakovljev, u zemlji obilnoj žitom i vinom; i nebo će njegovo pokropiti rosom.
1.Car. 8,27. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, a kamo li ovaj dom što ga sazidah?
1.Car. 8,35. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu,
i od grijeha se svojega obrate, kad ih namučiš,
1.Car. 18,45. U tom se zamrači nebo od oblaka i vjetra, i udari veliki dažd. A Ahav sjedavši na kola otide u Jezrael.
2.Car. 2,1. A kad Gospod šćaše uzeti Iliju u vihoru na nebo, pođoše Ilija i Jelisije iz Galgala.
2.Car. 2,11. I kad iđahu dalje razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih, i Ilija otide u vihoru na nebo.
2.Car. 19,15. I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sjediš na heruvimima, ti si sam, Bog svijem carstvima na zemlji,
ti si stvorio nebo i zemlju,
2.Dnev. 2,6. A ko bi mogao njemu sazidati dom kad ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti?
i ko sam ja da mu sazidam dom? nego samo da se kadi pred njim.
2.Dnev. 2,12. I govoraše Hiram: blagosloven da je Gospod Bog Izrailjev, koji je stvorio nebo i zemlju,
što je dao caru Davidu sina mudra, pametna i razumna, koji će sazidati dom Gospodu i carski dom sebi.
2.Dnev. 6,18. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo, i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, akamoli ovaj dom što ga sazidah.
2.Dnev. 6,26. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu
i od grijeha se svojega obrate, kad ih namučiš,
2.Dnev. 7,13. Ako zatvorim nebo da ne bude dažda, ili ako zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili ako pustim pomor na narod svoj,
2.Dnev. 30,27. Potom ustaše sveštenici i Leviti i blagosloviše narod; i uslišen bi glas njihov, i molitva njihova dođe u stan svetinje Gospodnje na nebo. Nem. 9,6. Ti si sam Gospod; ti si stvorio nebo, nebesa nad nebesima i svu vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i sve što je u njima, i ti oživljavaš sve to, i vojska nebeska tebi se klanja.
Jov 2,12. I podigavši oči svoje izdaleka ne poznaše ga; tada podigoše glas svoj i stadoše plakati i razdriješe svaki svoj plašt
i posuše se prahom po glavi bacajući ga u nebo.