Vecnost pakla i Bozija ljubav?

Biblija je tacna i verdostojna koliko bajka o crvenkapi.
A ako bog postoji, kad umremo i ako ga vidimo, znate sta treba tada uraditi, treba mu pljunuti u lice. Pljuniti mu u lice za svu patnju na ovom svetu, za svu krv prolivenu, za sav vapaj i krike nesrecnika na ovom svetu. Mi nismo njegova deca i nikada nismo bili, mi smo kopilad.

не постоји место где можеш пљунути Бога, а да му не пљунеш у рану. не знам само у коју ћеш пљунути, да ли у оне од бичевања или од ексера којим је прикован.. или у ону у коју је Тома ставио прст.

Stalno potencirate to kako je bog savrsen, a ja tvrdim da nije. Dokaziti da je savresen? To se moze zakljuciti iz biblije, on je po meni jedan obican manipulator, pun sujete, pravi narcis, ubica, lazov, hostapler i mufljuz. Pritom da dodam da je i glup. Stvorio je nesto a nije dorastao, kasnije vodjenjem tog svog izuma.

On je sujetan, egoista, narcis, koji samo zeli divljenje ljudi i ponizno moljenje, a ako to neces srucice se na tebe gore nego lucifer.

On odgovara profilu licnosti ljudi koji su u detinjstvu bili zapostavljeni, uskaracene ljubavi i postovanja.

о чему год човек говори, он увек говори само о себи. зато у другима најлакше препознамо (и видимо) оно што сами носимо.

Onda ćemo to ovako da formulišemo: Bog jeste naš ali nije moj. Kako drugačije da ti ukažem da kada ti i ja razgovaramo onda Bog nije i moj, već tvoj i vaš, jer ti nisi jedini koji u njega veruje.

Dogovori se sam sa sobom.
Bog jeste naš ali nije moj.
Prvo sebe svrstavas u grupu koja nesto priznaje,
a onda u drugom delu recenice to isto opovrgavas
time sto ne priznajes stavove te iste grupe???
Kako je to moguce?

Apsolutno saglasan.
Jedina mala primedba da to nije evolucionisticki stav, jer evolucija ne govori o Bogu uopšte,
već je to ateistički stav. Nadam se da si se ovde sretao sa vernicima koji prihvataju TE.

Moglo bi se reci da je tako na prvi pogled, ali nije.
Evolucionizam negira stvaranje (od strane Boga) samom svojom teorijom
i na indirektan nacin govori o Bozjem ne postojanju. Ona je temelj ateizma.
Iskreno, ne secam se da sam ikoga pitao ili da mi je neko rekao da je vernik a prihvata TE.

Ovde već nisi u pravu. Ako bih ja tvrdio da oko tebe lete nevidljivi slonovi, što bi bilo suludo, i zamisli da teret dokaza svedem na tebe, tj. u nemogućnosti da ti dokažem da sam u pravu tražim da mi ti dokažeš da nisam u pravu. Tvrdnju da nešto postoji ja moram i da dokažem onome kome tvrdim, ako sumnja. Naravno da i ne moram da dokazujem, ali tada i rizikujem.

Prijatelju, ti tvrdis da Boga nema, pa prema tome dokazi svoju tvrdnju!

Navescu ti primer: Bog je nevidljiv, kao i vazduh, ali ipak deluje (kao i vazduh).

Ljudi su pod uticajem TE nauceni da veruju samo svojim ocima i culima...

Imamo jos bolji primer da se Bog materijalizovao.
On je nevidljiv, osim ako se nekome ne pokaze...

Ako bi nekome ko gleda kroz staklo (bez refleksije itd...)
rekao da izmedju njega i onoga sto vidi postoji prepreka
i pricao mu mesecima da je to istina...

(Ali to mu ne mozes dokazati jer ne mozes doseci do tog stakla
niti ga opitapi, iako znas da postoji i siguran si u to)

Ako je on apriori protiv takve mogucnosti,
nece te slusati, jos ces ispasti magarac

Zato ti kazem sledece:

Nedokazivo je -ZATO I TREBA VERA!!!

Buduci da je tebi TE Bog,
ona od tebe trazi DOKAZE
Meni je Bog Bog
i on od mene trazi VERU.

U tome se razlikujemo

A ona govoti o: hodanju po vodi, devica rodila i ostala devica, voda u vino, magarci i zmije koje govore, itd, itd. Hvala ovako nešto mi nije potrebno.
Nemoj da misliš da je moj stav negativan prema svim biblijskim tekstovima, ali ovo gore je, najblaže rečeno, smešno.

Meni bi bilo drago da je tako.
Ostaje mi da ti verujem..

Vidiš kakav je tvoj stav oko svega ovoga. Poštenije bi bilo da si mi sa stanovišta Biblije objasnio gde je nebo na koje si smestio Boga, ako već nećeš da pre toga pročitaš neku astronomiju, astrofiziku....
Dakle nije bilo reči o porukama Biblije, nego o nebu na kojeg si smestio Boga.

Prijatelju, ne smestam ja, ili bilo koji drugi covek, Boga vec je on tam gde je.
A o nebu mozes naci gomilu tekstova, npr:

1.Moj. 1,1. U početku stvori Bog nebo i zemlju.
1.Moj. 1,8. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.
1.Moj. 2,1. Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Moj. 2,4. To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
1.Moj. 14,19. I blagoslovi ga govoreći: blagosloven da je Avram Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja!
1.Moj. 14,22. A Avram reče caru Sodomskom: dižem ruku svoju ka Gospodu Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja, zaklinjući se:
1.Moj. 15,5. Pa ga izvede napolje i reče mu: pogledaj na nebo i prebroj zvijezde, ako ih možeš prebrojiti. I reče mu: tako će biti sjeme tvoje.
1.Moj. 28,12. I usni, a to ljestve stajahu na zemlji a vrhom ticahu u nebo, i gle, anđeli Božji po njima se penjahu i slažahu;

2.Moj. 9,8. Tada reče Gospod Mojsiju i Aronu: uzmite pepela iz peći pune pregršti, i Mojsije neka ga baci u nebo pred Faraonom;
2.Moj. 9,10. I uzeše pepela iz peći, i stadoše pred Faraona, i baci ga Mojsije u nebo, i postaše kraste pune gnoja po ljudima i po stoci.
2.Moj. 20,11. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima;
a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
2.Moj. 24,10. I vidješe Boga Izrailjeva, i pod nogama njegovijem kao djelo od kamena safira i kao nebo kad je vedro.
2.Moj. 31,17. To je znak između mene i sinova Izrailjevih dovijeka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju,
a u sedmi dan počinu i odmori se.

3.Moj. 26,19. Potrću ponos sile vaše, i učiniću da nebo nad vama bude kao gvožđe a zemlja vaša kao mjed.

5.Moj. 10,14. Gle, Gospoda je Boga tvojega nebo, i nebo nad nebesima, zemlja, i sve što je na njoj.
5.Moj. 11,17. Da se ne bi razgnjevio Gospod na vas i zatvorio nebo da ne bude dažda, i zemlja da ne da roda svojega,
te biste brzo izginuli u dobroj zemlji koju vam Gospod daje.
5.Moj. 28,12. Otvoriće ti Gospod dobru riznicu svoju, nebo, da da dažd zemlji tvojoj na vrijeme,
i blagosloviće svako djelo ruku tvojih, te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a sam nećeš uzimati u zajam.
5.Moj. 28,23. A nebo nad glavom tvojom biće od mjedi a zemlja pod tobom od gvožđa.
5.Moj. 30,12. Nije na nebu, da rečeš: ko će nam se popeti na nebo da nam je skine i kaže nam je, da bismo je tvorili?
5.Moj. 32,1. Slušaj, nebo, govoriću; i zemlja neka čuje govor usta mojih.
5.Moj. 33,28. Da bi nastavao Izrailj sam bezbrižno, izvor Jakovljev, u zemlji obilnoj žitom i vinom; i nebo će njegovo pokropiti rosom.

1.Car. 8,27. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, a kamo li ovaj dom što ga sazidah?
1.Car. 8,35. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu,
i od grijeha se svojega obrate, kad ih namučiš,
1.Car. 18,45. U tom se zamrači nebo od oblaka i vjetra, i udari veliki dažd. A Ahav sjedavši na kola otide u Jezrael.

2.Car. 2,1. A kad Gospod šćaše uzeti Iliju u vihoru na nebo, pođoše Ilija i Jelisije iz Galgala.
2.Car. 2,11. I kad iđahu dalje razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih, i Ilija otide u vihoru na nebo.
2.Car. 19,15. I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sjediš na heruvimima, ti si sam, Bog svijem carstvima na zemlji,
ti si stvorio nebo i zemlju,
2.Dnev. 2,6. A ko bi mogao njemu sazidati dom kad ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti?
i ko sam ja da mu sazidam dom? nego samo da se kadi pred njim.
2.Dnev. 2,12. I govoraše Hiram: blagosloven da je Gospod Bog Izrailjev, koji je stvorio nebo i zemlju,
što je dao caru Davidu sina mudra, pametna i razumna, koji će sazidati dom Gospodu i carski dom sebi.
2.Dnev. 6,18. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo, i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, akamoli ovaj dom što ga sazidah.
2.Dnev. 6,26. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu
2.Dnev. 7,13. Ako zatvorim nebo da ne bude dažda, ili ako zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili ako pustim pomor na narod svoj,
2.Dnev. 30,27. Potom ustaše sveštenici i Leviti i blagosloviše narod; i uslišen bi glas njihov, i molitva njihova dođe u stan svetinje Gospodnje na nebo. Nem. 9,6. Ti si sam Gospod; ti si stvorio nebo, nebesa nad nebesima i svu vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i sve što je u njima, i ti oživljavaš sve to, i vojska nebeska tebi se klanja.
Jov 2,12. I podigavši oči svoje izdaleka ne poznaše ga; tada podigoše glas svoj i stadoše plakati i razdriješe svaki svoj plašt
i posuše se prahom po glavi bacajući ga u nebo.[/QUOTE]

Evo potrudih se da ti prezentujem deo tekstova u Pismu, u kojima se spominje nebo u razlicitim kontekstima.
Ti si dovoljno pametan da sam sagledas bez da ti sam ista kazem.
Nadam se da ce ti biti korisno

Poslednja izmena:
Mene zanima kada ce bog kazniti i zbristati sa zemlje zle ljude, nevernike, itd... Sta ceka vise?
Zanimam me i kako ce kazniti one koji su kroz istoriju cinili zlo a danas su mrtvi.

I znimam me kako je mislio da vaskrsne sve pokojnije jer ja imam stan od 40 kvadrata, brate pa ne moze moja pokojna rodbina i preci stati u moj stan, i cime cu da ih hranim.

Dogovori se sam sa sobom.
Bog jeste naš ali nije moj.
Prvo sebe svrstavas u grupu koja nesto priznaje,
a onda u drugom delu recenice to isto opovrgavas
time sto ne priznajes stavove te iste grupe???
Kako je to moguce?
Prvo da ti kažem šta je svojevremeno napisao pok. Duško Radović. Ne mogu da napišem da citiram, jer se ne sećam tačno citata, ali ide nekako ovako: čovek, koji sebe smatra moralnim likom, dođe izjutra na posao, naruči kaficu i počne da prelistava novine. Ali neko mora za to vreme da zaradi platu za njega. Da li se prepoznaješ ili ja grešim?
A sada sledi odgovor na ovaj post.
Ooooooooo budžislave pa ti nisi prepoznao moju ironiju. Sećaš li se da sam ja negirao da je Bog naš, nego tvoj, a ti si ponovio da je ipak naš. U nemogućnosti da te ubedim da je Bog tvoj i vaš, a ne moj i tvoj, dakle naš, ja sam se našalio, a ti si to jedva dočekao da napišeš " Dogovori se sam sa sobom." Ja sam odavno dogovoren sam sa sobo i Bog nije moj nego tvoj i pošto ovde nisi jedini koji veruje onda i vaš. Nikako i nikad moj.

Moglo bi se reci da je tako na prvi pogled, ali nije.
Evolucionizam negira stvaranje (od strane Boga) samom svojom teorijom
i na indirektan nacin govori o Bozjem ne postojanju. Ona je temelj ateizma.
Iskreno, ne secam se da sam ikoga pitao ili da mi je neko rekao da je vernik a prihvata TE.
Ma ne, ma nikako ne budžislave. Sećaš li se da sam napisao da nauka ogoljuje a ne negira Boga. Nauka oduzima Bogu tvoribilne moći, ali ga NE NEGIRA. Znaš, valjda, da je nekada Bog davao kišu, izazivao epidemije itd. itd, a danas, valjda i ti znaš, da to nema veze sa Bogom. Tako i TE negira Boga tvorca ali ne i Boga, i ovo je zvanično prihvatio veći deo hrišćana.
Pa evo ti savet: pitaj Caliburna/Agartu. On je vernik ali je i veoma pametan čovek i priznaje i TE i veliki prasak i, začudo, te stvari poznaje izvanredno. No, jedini problem je što ti nećeš da ga priznaš kao vernika.

Prijatelju, ti tvrdis da Boga nema, pa prema tome dokazi svoju tvrdnju!
Navescu ti primer: Bog je nevidljiv, kao i vazduh, ali ipak deluje (kao i vazduh).
Bre budžislave otkud ti ova prva rečenica. Pogledaj svih mojih deset hiljada i "nekoliko" postova i videćeš da ja nikad i nigde nisam tvrdio da Boga nema. Bog postoji, ali samo u tvojoj glavi i u glavama tvojih istomišljenika. Religijski centar u mozgu nazvan "Božija tačka" servira ti tu prestavu o Bogu koja je kod tebe toliko jaka da misliš da je On tu negde, na nekom nebu.
E ovo poređenje sa vazduhom ti je samo tako i nikako. Prilično naivno. Ma kako Bog deluje kao i vazduh? Pa zar vazduh ne osećamo svi kada duva vetar i bez njega ne može niko, a Boga osećaš samo ti i tvoji istomišljenici a ja poprilično dugo opstajem bez Boga.

Ljudi su pod uticajem TE nauceni da veruju samo svojim ocima i culima...
Imamo jos bolji primer da se Bog materijalizovao.
Zaboravio si da dodaš da ljudi veruju i instrumentima koji osećaju ono što čovek ne može.
Koji ti je to primer da se Bog materijalizovao, a da ne bude to opet neki tvoj osećaj, i lično iskustvo?

On je nevidljiv, osim ako se nekome ne pokaze...
Tako je budžislave. Boga niko ne može da vidi ali on postoji izvan tebe jer ga ti osećaš. Ovde na Forumu verovatno još uvek vileni ristob, ako ponovo nije izgubio posao, koji je tvrdio da je svakodnevno u komunikaciji sa Bogom.

Ako bi nekome ko gleda kroz staklo (bez refleksije itd...)
rekao da izmedju njega i onoga sto vidi postoji prepreka
i pricao mu mesecima da je to istina...
(Ali to mu ne mozes dokazati jer ne mozes doseci do tog stakla
niti ga opitapi, iako znas da postoji i siguran si u to)
Ako je on apriori protiv takve mogucnosti,
nece te slusati, jos ces ispasti magarac
Zato ti kazem sledece:
Nedokazivo je -ZATO I TREBA VERA!!!
Opet smešno poređenje. Pa ja mogu tom čoveku na mnogo načina dokazati da postoji staklo, odem kucnem u njega, prospem boju, gađam kamenom, opalim iz topa:D, i on samo može da bude notorna budala da u te dokaze ne poveruje.

Buduci da je tebi TE Bog,
ona od tebe trazi DOKAZE
Meni je Bog Bog
i on od mene trazi VERU
.
Opet greška. TE za mene nije Bog. To je samo jedna od naučnih teorija, Ti izgleda nemaš pojma o tome da je TE zvanično priznao veći deo hrošćana i kroz Finalističku teoriju zvanično priznali da Šestodnev uopšte ne opisuje kako je nastao svet. Gde ti živiš budžislave pa ovo ne znaš?
Slažem se sa ovim boldovanim, ali tvoja vera nije dokaz da postoji izvan tebe, pa da bi i ja u Njega verovao. A ti i ja nikada ne bismo diskutovali, da ti zvanično ovde ne tvrdiš kako je Bog na nekom nebu, a ja onda moram da ti objasnim da nebo ne postoji.

U tome se razlikujemo
Suštinska razlika između mene i tebe je što ti nekritički prihvataš neke stvari koje ti odgovaraju, i nije te ni malo briga što se to kosi sa naučnim činjenicama. I nemoj ponovo da ovde potežeš TE, nije samo ona u pitanju.

Prijatelju, ne smestam ja, ili bilo koji drugi covek, Boga vec je on tam gde je.
A o nebu mozes naci gomilu tekstova, npr:

1.Moj. 1,1. U početku stvori Bog nebo i zemlju.
1.Moj. 1,8. A svod nazva Bog nebo. I bi veče i bi jutro, dan drugi.
1.Moj. 2,1. Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
1.Moj. 2,4. To je postanje neba i zemlje, kad postaše, kad Gospod Bog stvori zemlju i nebo,
1.Moj. 14,19. I blagoslovi ga govoreći: blagosloven da je Avram Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja!
1.Moj. 14,22. A Avram reče caru Sodomskom: dižem ruku svoju ka Gospodu Bogu višnjemu, čije je nebo i zemlja, zaklinjući se:
1.Moj. 15,5. Pa ga izvede napolje i reče mu: pogledaj na nebo i prebroj zvijezde, ako ih možeš prebrojiti. I reče mu: tako će biti sjeme tvoje.
1.Moj. 28,12. I usni, a to ljestve stajahu na zemlji a vrhom ticahu u nebo, i gle, anđeli Božji po njima se penjahu i slažahu;

2.Moj. 9,8. Tada reče Gospod Mojsiju i Aronu: uzmite pepela iz peći pune pregršti, i Mojsije neka ga baci u nebo pred Faraonom;
2.Moj. 9,10. I uzeše pepela iz peći, i stadoše pred Faraona, i baci ga Mojsije u nebo, i postaše kraste pune gnoja po ljudima i po stoci.
2.Moj. 20,11. Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima;
a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga.
2.Moj. 24,10. I vidješe Boga Izrailjeva, i pod nogama njegovijem kao djelo od kamena safira i kao nebo kad je vedro.
2.Moj. 31,17. To je znak između mene i sinova Izrailjevih dovijeka; jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju,
a u sedmi dan počinu i odmori se.

3.Moj. 26,19. Potrću ponos sile vaše, i učiniću da nebo nad vama bude kao gvožđe a zemlja vaša kao mjed.

5.Moj. 10,14. Gle, Gospoda je Boga tvojega nebo, i nebo nad nebesima, zemlja, i sve što je na njoj.
5.Moj. 11,17. Da se ne bi razgnjevio Gospod na vas i zatvorio nebo da ne bude dažda, i zemlja da ne da roda svojega,
te biste brzo izginuli u dobroj zemlji koju vam Gospod daje.
5.Moj. 28,12. Otvoriće ti Gospod dobru riznicu svoju, nebo, da da dažd zemlji tvojoj na vrijeme,
i blagosloviće svako djelo ruku tvojih, te ćeš davati u zajam mnogim narodima, a sam nećeš uzimati u zajam.
5.Moj. 28,23. A nebo nad glavom tvojom biće od mjedi a zemlja pod tobom od gvožđa.
5.Moj. 30,12. Nije na nebu, da rečeš: ko će nam se popeti na nebo da nam je skine i kaže nam je, da bismo je tvorili?
5.Moj. 32,1. Slušaj, nebo, govoriću; i zemlja neka čuje govor usta mojih.
5.Moj. 33,28. Da bi nastavao Izrailj sam bezbrižno, izvor Jakovljev, u zemlji obilnoj žitom i vinom; i nebo će njegovo pokropiti rosom.

1.Car. 8,27. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, a kamo li ovaj dom što ga sazidah?
1.Car. 8,35. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu,
1.Car. 18,45. U tom se zamrači nebo od oblaka i vjetra, i udari veliki dažd. A Ahav sjedavši na kola otide u Jezrael.

2.Car. 2,1. A kad Gospod šćaše uzeti Iliju u vihoru na nebo, pođoše Ilija i Jelisije iz Galgala.
2.Car. 2,11. I kad iđahu dalje razgovarajući se, gle, ognjena kola i ognjeni konji rastaviše ih, i Ilija otide u vihoru na nebo.
2.Car. 19,15. I pomoli se Jezekija Gospodu govoreći: Gospode Bože Izrailjev, koji sjediš na heruvimima, ti si sam, Bog svijem carstvima na zemlji,
ti si stvorio nebo i zemlju,
2.Dnev. 2,6. A ko bi mogao njemu sazidati dom kad ga nebo i nebesa nad nebesima ne mogu obuhvatiti?
i ko sam ja da mu sazidam dom? nego samo da se kadi pred njim.
2.Dnev. 2,12. I govoraše Hiram: blagosloven da je Gospod Bog Izrailjev, koji je stvorio nebo i zemlju,
što je dao caru Davidu sina mudra, pametna i razumna, koji će sazidati dom Gospodu i carski dom sebi.
2.Dnev. 6,18. Ali hoće li doista Bog stanovati na zemlji? Eto, nebo, i nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti, akamoli ovaj dom što ga sazidah.
2.Dnev. 6,26. Kad se zatvori nebo, te ne bude dažda zato što zgriješe tebi, pa ti se zamole na ovom mjestu i dadu slavu imenu tvojemu
2.Dnev. 7,13. Ako zatvorim nebo da ne bude dažda, ili ako zapovjedim skakavcima da popasu zemlju, ili ako pustim pomor na narod svoj,
2.Dnev. 30,27. Potom ustaše sveštenici i Leviti i blagosloviše narod; i uslišen bi glas njihov, i molitva njihova dođe u stan svetinje Gospodnje na nebo. Nem. 9,6. Ti si sam Gospod; ti si stvorio nebo, nebesa nad nebesima i svu vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i sve što je u njima, i ti oživljavaš sve to, i vojska nebeska tebi se klanja.
Jov 2,12. I podigavši oči svoje izdaleka ne poznaše ga; tada podigoše glas svoj i stadoše plakati i razdriješe svaki svoj plašt
i posuše se prahom po glavi bacajući ga u nebo.

Evo potrudih se da ti prezentujem deo tekstova u Pismu, u kojima se spominje nebo u razlicitim kontekstima.
Ti si dovoljno pametan da sam sagledas bez da ti sam ista kazem.
Nadam se da ce ti biti korisno
Eto, opet ćemo iz početka.
Sve ovo su izmišljali ljudi čija su znanja o prirodi bila veoma oskudna. Oni su verovali i u geocentrizam, mislili su da od rebra može da se stvori žena, da ako se kvrcne štapom u kamen u pustinji da će da poteče voda, taj isti štap im je predvajao more, zaustavljao reku, pisali su i o tome kako su sinovi Božiji uzimali ljudske kćeri za žene a onda tvrdili kako je Isus jedini sin, mislili su da žena može da zatrudni bez seksualne ili instrumentalne penetracije, da voda može da se pretvori u vino, da oživi čovek koji je već počeo da smrdi zbog raspadanja, da dva helba i tri ribe mogu da nahrane na hiljade ljudi i da pretekne. Pisali su o tome kako je Bog besmrtan pa kako je ipak umro, kako Sin sedi sa desne strane Oca a ipak su ih samo jedan, mnogo još stvari samo ako pozovem jerohinca da mi pomogne:D. Isto su tako pisali i da je Bog na nebu, jer je ono tako vidljivo čak i za nas, i nisu imali pojma da je to što vide samo jedan privid koji se lako objašnjava.
Evo čak i ti tvrdiš da je Bog nevidljiv i možeš verovatno da mi navedeš i neki biblijski stih o tome, a onda ćeš ladno da tvrdiš da je Isus Bog, i da mi navedeš citate iz biblije kao dokaz, ali ćeš tvrditi i da su Isusa-Boga videli njegovi učenici posle vaskrsenja kada je čak tražio i da jede, i opet da mi navedeš stihove, i opet da nekom tvrdiš kako je Bog nevidljiv. Sve ti to možeš, ali možeš li da razmisliš da li je to stvarno moguće ili su sve to izmišljali slaboznajući, siromašni, ubogi, potlačeni i ugnjetavani, da bi sebi olakšali patnje, baš kao što su nastale naše narodne junačke pesme gde je Kraljević Marko dizao ralo i volove da rastera zle Turke, vila Ravijojla je uvek bila tu da pripomogne.....

Mene zanima kada ce bog kazniti i zbristati sa zemlje zle ljude, nevernike, itd... Sta ceka vise?
Zanimam me i kako ce kazniti one koji su kroz istoriju cinili zlo a danas su mrtvi.

I znimam me kako je mislio da vaskrsne sve pokojnije jer ja imam stan od 40 kvadrata, brate pa ne moze moja pokojna rodbina i preci stati u moj stan, i cime cu da ih hranim.
Ja sam svojevremeno pitao jednog pravoslavca šta će biti kada Bog vaskrsne Aleksandra Makedonskog i on na belom konju vitla mačem na atinskom trgu Omonija, pozivajući Atinjane u rat.
I zamisli ako omane pa nekog Isusovog učenika vaskrsne, ne pored nekog magarca koji je bio važno prevozno srestvo, nego u Boeing-u 747.

[/COLOR]

Eto, opet ćemo iz početka.
Sve ovo su izmišljali ljudi čija su znanja o prirodi bila veoma oskudna. Oni su verovali i u geocentrizam, mislili su da od rebra može da se stvori žena, da ako se kvrcne štapom u kamen u pustinji da će da poteče voda, taj isti štap im je predvajao more, zaustavljao reku, pisali su i o tome kako su sinovi Božiji uzimali ljudske kćeri za žene a onda tvrdili kako je Isus jedini sin, mislili su da žena može da zatrudni bez seksualne ili instrumentalne penetracije, da voda može da se pretvori u vino, da oživi čovek koji je već počeo da smrdi zbog raspadanja, da dva helba i tri ribe mogu da nahrane na hiljade ljudi i da pretekne. Pisali su o tome kako je Bog besmrtan pa kako je ipak umro, kako Sin sedi sa desne strane Oca a ipak su ih samo jedan, mnogo još stvari samo ako pozovem jerohinca da mi pomogne:D. Isto su tako pisali i da je Bog na nebu, jer je ono tako vidljivo čak i za nas, i nisu imali pojma da je to što vide samo jedan privid koji se lako objašnjava.
Evo čak i ti tvrdiš da je Bog nevidljiv i možeš verovatno da mi navedeš i neki biblijski stih o tome, a onda ćeš ladno da tvrdiš da je Isus Bog, i da mi navedeš citate iz biblije kao dokaz, ali ćeš tvrditi i da su Isusa-Boga videli njegovi učenici posle vaskrsenja kada je čak tražio i da jede, i opet da mi navedeš stihove, i opet da nekom tvrdiš kako je Bog nevidljiv. Sve ti to možeš, ali možeš li da razmisliš da li je to stvarno moguće ili su sve to izmišljali slaboznajući, siromašni, ubogi, potlačeni i ugnjetavani, da bi sebi olakšali patnje, baš kao što su nastale naše narodne junačke pesme gde je Kraljević Marko dizao ralo i volove da rastera zle Turke, vila Ravijojla je uvek bila tu da pripomogne.....

Исаија, глава 40
22. Он седи над кругом земаљским, и њени су Му становници као скакавци; Он је разастро небеса као платно и разапео их као шатор за стан.

Poslednja izmena:
Ne moze da vaskrsne Aleksandra Makedonskog kada je on mrtav, moze ponovo da stvori Aleksandra ali ta osoba nema neprekidnu vezu sa Aleksandrom koji je ziveo pre njega zato su "spretni" teolozi i smislili koncept duse koja nastavlja da zivi posle fizicke smrti.

Verovatno zato sto telo prestaje da postoji posle nekog vremena zbog truljenja, jos neko glupo pitanje? :ceka:
Nije glupo pitanje,jer ako Bog svemoguc? On moze i da stvara i da vaskrsava.
Dakle telo istruli i postaje zemlja.
A od zemlje je covek i stvoren?
Ali o vaskrsenju se ne radi o takvom novom coveku od ilovace nego o sasvim drugacijem coveku..
Jer krv i telo ne mogu da naslede Crstvo Bozije a ni dubine pakla.
Znaci bice to nesto sasvim drugacije.

Poslednja izmena:
Nije glupo pitanje,jer ako Bog svemoguc? On moze i da stvara i da vaskrsava.
Dakle telo istruli i postaje zemlja.
A od zemlje je covek i stvoren?
Ali o vaskrsenju se ne radi o takvom novom coveku od ilovace nego o sasvim drugacijem coveku..
Jer krv i telo ne mogu da naslede Crstvo Bozije a ni dubine pakla.
Znaci bice to nesto sasvim drugacije.

Da, zaista, sva organska materija, ukljucujuci i ljudsko telo se razlaze i postaje zemlja. Onda je sasvim logicno da su sva tela i stvorena od zemlje.

Ovo i ja pitah milon puta i ne dobih smislen odgovor.Moja masta moze svasta!Pacenici koji ne znaju uzivati u svom zivotu moraju imati nadu da ce i njima jednom "svanuti"!

Back