VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Gledao sam pre 30 godina i ostala upečatljiva. Samo čini mi se da je duže trajala
Jel znas ti sale zasto vreme brze prolazi sto je covek stariji?
Kad dete ima pet godina, jedna godina dana mu je petina od ukupnog vremena sto je bilo zivo.
Sa trideset godina jedna godina zivota je trideseti deo od ukupnog vremena koje si proveo ziv.
Sa sezdeset ...

Zato, sto je covek stariji, godine samo brze prolaze. :)

Jel znas ti sale zasto vreme brze prolazi sto je covek stariji?
Kad dete ima pet godina, jedna godina dana mu je petina od ukupnog vremena sto je bilo zivo.
Sa trideset godina jedna godina zivota je trideseti deo od ukupnog vremena koje si proveo ziv.
Sa sezdeset ...

Zato, sto je covek stariji, godine samo brze prolaze. :)
Sa pet godina misliš samo gde ćeš se slatkiša najesti, a sa 50 na sve. Vreme je konstantno samo naš život se menja.
Kad pređeš sedamdesetu počneš da odbrojavaš :D

u početku, u Edenu, živeli su Adam i Eva zajedno sa životinjama, to je bio prvobitni plan božiji pre greha,
nisu im služile tada
da li su životinje namenjene, predodređene da služe čoveku iako na početku nisu imale taj zadatak ?
Od pocetka su zivotinje stvorene da sluze coveku.
One su mu podredjene.

Jehova Bog, koji je stvorio sva živa bića, rekao je ljudima:
“Vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!” (1. Mojsijeva 1:28)

One su mu podredjene.

“Vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!” (1. Mojsijeva 1:28)

to pravilo ne važi za prvobitno stvaranje i suživot čoveka i životinja u raju
ako u startu nije važilo, da li bog je već unapred prirpremio nakon greha da životinje služe čoveku ?

onda se postavlja i pitanje - da li je bog već planirao da se desi greh u Edenu ili se to spontano desilo bez njegovog znanja ?

to pravilo ne važi za prvobitno stvaranje i suživot čoveka i životinja u raju
ako u startu nije važilo, da li bog je već unapred prirpremio nakon greha da životinje služe čoveku ?

onda se postavlja i pitanje - da li je bog već planirao da se desi greh u Edenu ili se to spontano desilo bez njegovog znanja ?
Bog je stvorio z\ivotinje da sluze coveku pre greha.

To nema veze sa grehom nego sa svrhom za koju je stvorio zivotinje.

Bog je znao da moze da se desi greh odmah na pocetku a nije to planirao, jer Bog daje ljudiam slobodnu volju...
Dakle to nije Bozji plan - greh..

Znamo iz Biblije.

Bog je stvorio coveka da zivi vecno i ostvarice tu nameru.
narocito ako se ti kao js reprezentativac potrudis maksimalno - je l' nas ti to zasmejavas?
Bozija namera oduvek su vera i istina, kako i rece u bibliji.
A da CE covek DA zivi vecno to je isto kao kada vi kazete da ce se Hristos zacariti nekada u buducnosti. To je vec sadasnjost, jer ako su BOGU SVI ZIVI, KO CE TO DA PREKINE, ko ce da pusta satanu, ...? Mi samo cekamo vecna vremena i vaskrsenje, tj. preobrazaj ovih nasih tela, i zato jos uvek uzdisemo otezali... a onda kada dodju vecna vremena nema rdjanja, jer nema oksidacije, nema disanja, pa ni uzdisanja, musko-zensko, tako da se varas ti vrlo ako mislios ovom svom telu da obezbedis vecno da egzistira... nema tog eliksira vecne mladosti
One su mu podredjene.

pa kako onda zmija prevari evu, i kad postade djavo, i kako se djavo vuko po zemlji od tada i jeo prah?

Sa pet godina misliš samo gde ćeš se slatkiša najesti, a sa 50 na sve. Vreme je konstantno samo naš život se menja.
Kad pređeš sedamdesetu počneš da odbrojavaš :D
Naravno da je konstantno. Hteo sam da kazem da se razlikuje kako mi dozivljavamo vreme kako starimo. Ja bar iz licnog iskustva mislim da je to tako.

Vreme ne postoji.
Zivot je vecan.
ne razumem
kako vreme ne postoji?
ako se nešto dešava onda postoji i vreme proteklo između dva događaja ili dve misli..
vreme uvek postoji osim u zamrznutom sistemu u kome se ništa ne dešava.....
isto važi i u Božijem svetu..ako on ima misli i deluje i za njega postoji vreme koje bi se moglo meriti između njegvih misli ili dela... druga je stvar što njegovo vreme ne mora biti isto kao naše vreme..može proticati brže ili sporije od našeg vremena..zamisli da smo mi u simulaciji ili igrici koju je Bog stvorio..i vreme u toj simulaciji teče paralelno sa vremenom u njegovom stvarnom svetu..on može da ubrza ili uspori vreme simulacije u kojoj mi živimo, ali ne može uticati na protok vremena u svom svetu...čim se nešto dešava vreme postoji jer dešavanje traje...

Ajde sad da malo pricamo o vremenu kao cetvrtoj dimenziji. Imamo tri prostorne dimenzije (xyz) i i mamo jednu vremensku dimenziju. Kroz prostorne dimenzije mi se krecemo u svim smerovima i napred i nazad, uzimajuci bilo koju tacku za referentnu uvek mozemo da se pomerimo i u negativnu i u pozitivnu stranu. Samo u vremenskoj dimenziji mi nema "pomeranja" u bilo kom "smeru". Mi smo vremena jedva svesni, a kamo li sposobni da zamislimo kako bi izgledalo kad bi vreme dozivljavali kao i ove ostale dimenzije.

Back