VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

a pitao sam kako da mi bog nađe bolji posao ili poveća platu i tako to
i pošto se radi o mračnim silama kao što ti reče, onda će ipak biti bolje da prepustim božje delovanje

hvala na odgovoru, puno mi znači
Pa ne radi se uvek o mracnim silama.
Naglasio sam da nije to uvek.
Nema potrebe da iskrivljujes.
Bog nije zlatna ribica.
Ako si izgradio odnos sa Bogom, Duh sveti, trece lice bozanstva ce te pokrenuti na molitvu.
Dakle, potrebno je da izgradis odnos sa bogom.
Naravno da ces poceti sa malim stvarima ka vecim.
Bog nije tu da ispunjava zelje.
Vec da zastiti kada je neko u nepravdi.
Ako imas pravednu platu, bog nece uciniti da se ona poveca.
U mom slucaju, trazio sam od Boga savet da li da trazim vecu platu, jer sam smatrao da ne odgovara mom ucinku.
Vidio sam da me bog pokrenuo i stvorio situaciju da potrazim.
Naravno da sam trazio mudrost u razgovoru i Bozje vodstvo tih ljudi.
Onda sam i dobio 300 vise.
Cega 300 nije bitno.

Mozes da pokusas.
Bog zna tvoje srce i namere.
Ako on procenjuje da ces postupiti kao jedan od onih 10 gubavaca, mozda ucini nesto za tebe?

Poslednja izmena:
Nista . :)
Sverha je Bog, vecni zivot...
Ali ti ne sluzis bogu jer ces dobiti nagradu.
Vec zato sto je pokazao takvu ljubav prema nama da je dosao da plati nas racun za nas.
O kakve li ljubavi koja pokrece i poziva i vodi kroz zivot.
Zar ne?
Put do vecnog zivota je dug, ali ne zagarantovan.
Vecni zivot se vec ovde mora poceti ziveti.
Do vecnog zivoita ima mnogo toga izmedju.
Prvi ce biti poslednji i poslednji prvi.

Ali ti ne sluzis bogu jer ces dobiti nagradu.
Vec zato sto je pokazao takvu ljubav prema nama da je dosao da plati nas racun za nas.
O kakve li ljubavi koja pokrece i poziva i vodi kroz zivot.
Zar ne?
Put do vecnog zivota je dug, ali ne zagarantovan.
Vecni zivot se vec ovde mora poceti ziveti.
Do vecnog zivita ima mnogo toga izmedju.
Sluzimo Bogu iz ljubavi.
A Bog daje nagradu svima koji idu tim putem vecnog zivota....
Da vec danas mi zivimo na tom uskom putu koji vodi u vecnost...
I to jeste garancija spasenja

Bolje reci nemoguc......niko ga nikad nije dobio :)
O da .
Isusova smrt i vaskrsenje je nasa garancija.
Apostoli koji su za ove istine dali svoj zivir, nam kazu, da cemo svi zajedno dobiti vecnost.
Ne pojedinacno.
Samo par njih je dobilo da bi nam Bog pokazao da je to moguce.

Enoh na primer.
Covek koji je stalno hodio sa Bogom i nije pogresio.
Pokazao nam je da smo i mi migli tako, ali nismo.

Ilija i Mojsije.
Ilija je predstavnik onih, koji ce zivi docekati Hrista i nece okusiti smrti, jer vise nije bilo vremena za to.
Mojsije je predstavnik onih, koji ce okusiti smrti, ali ce biti vaskrsnuti kao on.

A da je to moguce, mala grupa predstavljena jevrekim praznikom, obrtani snop, je vaskrsla kada je Hristos umro, i posla sa njime u vecnost kada je on kao Garancija vaskrsenja svih vernih, ustao.
Kao garancija velike grupe koja ce ustati za vecnost, prilikom dugog dolaska Hristovig.

Sam tražiš svrhu života u kojoj ćeš biti srećan.
Ne postoji.
Bez boga nema srece nigde.
Bogatstvo sa bogom je sreca.
Bez njega, nema.
Bogati su nesrecni i sami.
Familija sa bogom je srecna, bez njega nema.
Zato imamo vecinu brakova koji propadaju.
Bogati se ubijaju ili ih ubije droga i alkohol u potrazi za srecom.
Nema srece gde nema boga.
Samo kratko i trenutno.

Poslednja izmena:
Ne postoji.
Bez boga nema srece nigde.
Boatstvo sa bogom je sreca.
Bez njega, nema.
Bogari su nesrecni i sami.
Familija sa bogom je srecna, bez njega nema.
Zato imamo vecinu brakova koji propadaju.
Bogati se ubijaju ili ih ubije droga i alkohol u poteazi za srecom.
Nema srece gde nema boga.
Sami kratko i trenutno.
Tako je i lepo receno.
Nema srece bez Boga.
Bog nam daje da budemo srecni.

Gde tii je sad taj srecnik Isus koji je dobio vecni zivot ?
U nebeskoj svetinji posreduje za nas pred Ocem kao nas zadtupnik i svestenik.
Ko se pokaje, Otac ga prima kroz Hristovu zrtvu.
Isus je omogucio spasenje.
Ali tu nihe kraj.
Posle toga sledi duga borba za ljudske pale duse, koja traje vec dve hiljade god i blizi se kraju..
Ima i druga strana koja se za te duse bori.
A tvoj zivotni vek ti je dat da prihvatis ili odbijes spasenje
A onda ce ti taki i biti.

Ceo tvoj zivot se vodi borba za tvoj i mij zivot.
Borba za nase umove i tako spasenje.
Ovo pisanje je takidje ta borba.
Ljudska orudja su ukljucena u toj borbi.

Шибљика из стабла Јесејева означава телесно происхођење Господа од Деве Марије, потомкиње Јесејеве и Давидове, а изданак из корена његова – Јесејева – означава у Њему пројављену ону правду, која је од многих царева из дома Давидова била погажена. Погажена правда је као осушен пањ. Но из корена таквог пања понекад никне зелен изданак. Такав самоникли изданак биће и Господ Исус. По матери Он ће бити из колена Давидова, но по божанском Зачећу Своме Он ће бити од Духа светога. У вечности од Оца без матере, у времену од Матере без оца.

2. И на Њему ће почивати Дух Господњи, дух мудрости и разума, дух савета и силе, дух знања и страха Господњег.
Дух Божји Свети не одваја се од Оца, не одваја се ни од Сина, нити се Отац одваја од Сина и Духа, нити се Син одваја од Оца и Духа Светога. Дух Свети је пророковао о Сину кроз пророке, Дух Свети је осенио Пресвету Деву и припремио је за рођење Сина Божјег, Дух Свети је неразлучно стајао на Сину за све време Његове посете свету у телу. Дух мудрости – дух је виђења небеских тајни; Дух разума – дух је схватања везе видљивог и невидљивог света; Дух савета – дух је разлучења добра од зла; Дух силе – дух је власти над створеном природом; Дух знања – дух је познавања суштине створених бића; Дух страха Господњега – дух је признања божанске власти над оба света и покорности вољи Божјој. Ко је икад од људи имао на себи ову пуноћу богатства дарова Духа Светога? Никад нико. Једини Господ Исус Христос.

6 I vuk će boraviti s jagnjetom, i ris će ležati s jaretom, tele i lavić i ugojeno živinče biće zajedno, i malo dete vodiće ih.
sibljika iz stabla - kazem vam da se vratimo na izvestaj iz raja, mnoga su drveca tamo bila, jer ako se ne vratimo, kako ce biti ovo pod 6?
inace, odlicna replika, moze south kad se potrudi da nadje sve.
7 I krava i medvedica zajedno će pasti, mlad njihova ležaće zajedno, i lav će jesti slamu kao vo.
o Hristu odlicno citirano - ostvareno, ali ovo dalje tek treba da se ostvari, ali moramo da se vratimo skoro do samog pocetka, od kada je Adam nadenuo imena svim zivotnjama, pa do momenta kada je dao Evi ime.

U nebeskoj svetinji posreduje za nas pred Ocem kao nas zadtupnik i svestenik.
Ko se pokaje, Otac ga prima kroz Hristovu zrtvu.
Isus je omogucio spasenje.
Ali tu nihe kraj.
Posle toga sledi duga borba za ljudske pale duse, koja traje vec dve hiljade god i blizi se kraju..
Ima i druga strana koja se za te duse bori.
A tvoj zivotni vek ti je dat da prihvatis ili odbijes spasenje
A onda ce ti taki i biti.

Ceo tvoj zivot se vodi borba za tvoj i mij zivot.
Borba za nase umove i tako spasenje.
Ovo pisanje je takidje ta borba.
Ljudska orudja su ukljucena u toj borbi.
Da tako je vodi se borba za nase umove i zivote.

Duhovna borba.
Svi smo ukljuceni u tu duhovnu borbu
i na nama je da se izborimo za Boga za taj put
za spasenje
za vecni zivot.

Poslednja izmena:
To ti je i filozofska tema. Da li bi unverzum postojao ako ga mi ne bismo bili svesni :)
Ovde sam vise hteo da naglasim da nacin na koji mi dozivljavamo vreme, verovatno ne odslikava pravu prirodu te dimenzije.

Filozofija nije strana teologiji kao ni teologija filozofiji, moze se reci da su to sestre po ideji i reci.
Biblija na samom pocetku pominje vreme, vece i jutro prvih 7 dana /koji nisu 24/7/ zatim generacije /koje nisu uporedive sa danasnjim generacijama obzirom na duzinu zivota tada i sada/, tako da je vremenska dimenzija za nas uvek bila i bice reper koji pokusavamo da obuzdamo :)

Back