barisca
Poznat
- Poruka
- 7.958
Pa nemas, o tome i pricam.Izvesnost čega?
Nad čim u svom životu uopšte i imaš stvarnu kontrolu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nemas, o tome i pricam.Izvesnost čega?
Nad čim u svom životu uopšte i imaš stvarnu kontrolu?
Jedina izvesnost, u koju možeš da se pouzdaš 100%, jeste da ćeš umreti.Pa nemas, o tome i pricam.
Imas mnoge koji se plase vlastite smrti, a sta je s njima?Jedina izvesnost, u koju možeš da se pouzdaš 100%, jeste da ćeš umreti.
Svi mi.
Ne znam, nisam ovo gledao. Njega baš nešto ne gotovim, previše se kreveljiA znate ovo?
Ništa, isto ga čeka izvesnostImas mnoge koji se plase vlastite smrti, a sta je s njima?
Pre ili kasnije, znamNišta, isto ga čeka izvesnost![]()
Ali da nema izvesnosti na prakticnom planu, to mi je bas jako cudno.Jel znas ti sale zasto vreme brze prolazi sto je covek stariji?Gledao sam pre 30 godina i ostala upečatljiva. Samo čini mi se da je duže trajala

Sa pet godina misliš samo gde ćeš se slatkiša najesti, a sa 50 na sve. Vreme je konstantno samo naš život se menja.Jel znas ti sale zasto vreme brze prolazi sto je covek stariji?
Kad dete ima pet godina, jedna godina dana mu je petina od ukupnog vremena sto je bilo zivo.
Sa trideset godina jedna godina zivota je trideseti deo od ukupnog vremena koje si proveo ziv.
Sa sezdeset ...
Zato, sto je covek stariji, godine samo brze prolaze.![]()
Da sluze ljudima.ako stavimo životinje kao pandan čoveku u smislu postojanja i svrhe,
šta možemo reći na kontu toga...koja je svrha života životinjama ?...
Da sluze ljudima.
Od pocetka su zivotinje stvorene da sluze coveku.u početku, u Edenu, živeli su Adam i Eva zajedno sa životinjama, to je bio prvobitni plan božiji pre greha,
nisu im služile tada
da li su životinje namenjene, predodređene da služe čoveku iako na početku nisu imale taj zadatak ?
Od pocetka su zivotinje stvorene da sluze coveku.
One su mu podredjene.
Jehova Bog, koji je stvorio sva živa bića, rekao je ljudima:
“Vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!” (1. Mojsijeva 1:28)
Bog je stvorio z\ivotinje da sluze coveku pre greha.to pravilo ne važi za prvobitno stvaranje i suživot čoveka i životinja u raju
ako u startu nije važilo, da li bog je već unapred prirpremio nakon greha da životinje služe čoveku ?
onda se postavlja i pitanje - da li je bog već planirao da se desi greh u Edenu ili se to spontano desilo bez njegovog znanja ?
narocito ako se ti kao js reprezentativac potrudis maksimalno - je l' nas ti to zasmejavas?Znamo iz Biblije.
Bog je stvorio coveka da zivi vecno i ostvarice tu nameru.
pa kako onda zmija prevari evu, i kad postade djavo, i kako se djavo vuko po zemlji od tada i jeo prah?Od pocetka su zivotinje stvorene da sluze coveku.
One su mu podredjene.
Jehova Bog, koji je stvorio sva živa bića, rekao je ljudima:
“Vladajte nad ribama morskim i letećim stvorenjima nebeskim i nad svim stvorenjima što se miču po zemlji!” (1. Mojsijeva 1:28)
Naravno da je konstantno. Hteo sam da kazem da se razlikuje kako mi dozivljavamo vreme kako starimo. Ja bar iz licnog iskustva mislim da je to tako.Sa pet godina misliš samo gde ćeš se slatkiša najesti, a sa 50 na sve. Vreme je konstantno samo naš život se menja.
Kad pređeš sedamdesetu počneš da odbrojavaš![]()
Vreme je mera kretanja.Vreme ne postoji.
Zivot je vecan.
ne razumemVreme ne postoji.
Zivot je vecan.
Tema je onda za filozofijuTema se bavi svrhom zivota a ne tim osnovnim stvarima iz Biblije.