Večiti romantičari

"Postoje samo dve ili tri priče o ljudskoj sudbini i one se stalno ponavljaju u nedogled kao da se nikada ranije nisu dogodile, slično ševama koje pevuše istih pet melodija već hiljadama godina."

Džejn Džonson, “Deseti dar”
60d4c479f9008b24b0798145ee7f42fdba74c5e5.jpg

Voleo bih da čujem razmišljanje pravog romantičara, (a da to ne bude pubertetlija, penzioner ili neuposlena osoba).

Ima li vas, ovde?
Ima , taman se uklapam u trazeno, pa da ispunim zelju :D
Od malena posmatram ljude fizionomiju , pricu reagovanje , uvek me je vuklo , da li je moguce predvideti ljudske reakcije " uci im u mozak " i znati sta misle . Decacki snovi kao i letenje i postajanje nevidljivim kako bi mogao posmatrati nekog , a da nije svestan moga prisustv. Uspeo sam u tome na neki nacin ! ?
Uvek sam tvrdio da su ljudi Bogovi u zametku , zbog svog nekog stecenog dara citanja govora sa usana godina sam sedeo po kafanama i javnim mestima sam i prisluskivao ljude citajuci im sa usta sta pricaju a udaljen od njih par stolova :D kakav voajerizam i nastranost .:prstic:
Kakav se tu svet otvara , da ne verujes koji raspon ljudi i koje duse ...samo su potvrdili uverenje u meni da su to sve svetovi za sebe neke odbacis u momentu neke pratis vremenom i malte ne se sazivis sa njima .
neke ti bude zao , neke ti dodje da izgrdis javno , ali mogu zamisliti reakciju da nekom pridjes i pocnes da vices na njega ili da ga grlis sto je takav bas sto je takav
Uvek sam u sebi ponavljao " Boze oprosti mi sto cinim ovo sto cinim " i nekako sam imao oprost jer sam pre svega covekoljubac znao sam da to radim iz radoznalosti i ljubavi prema ljudskom rodu !
I shvatim koliko smo bliski , slicni, a pak i toliko razliciti i tu je ta draz u razlicitosti, upoznavanju sticanju i razmeni iskustva .
Tako da sam ja ta iskustva krao od hiljade ljudi a da nisu bili ni svesni
Ceo zivot mi je bio vezan za ljude , mngo ljudi oko mene , drugari , skolovanje posao , provodi putovanja kafane........
I onda sastavis uzivo ovo bucno i zivotno i ono sto si stekao posmatranjem i naucio o judskoj predvidljivosti i postanes drag i voljen svima u cijem si okruzenju :heart: jer te ima u svima i svi su oni u tebi !?
Umoris se od svega i na kraju pozelis da budes sam i da opet posmatras ljude iz prikrajka ....
Neki te prezru neki shvate ....
Dobro da se pojavio virtelni svet , bar meni koji sam vec na zalasku i zao mi ovih mladih jer nece dovoljno upoznati ljude , oce ljudska dostignuca , ali ljude !? Nece , nece im zaroniti u dubinu u dusu , shvatiti i opravdati zasto rade neke stvari jer je celina sakrivena i nedorecena :(
Da li je to dar prokletstvo, nastranost , ne znam , prosudite sami ?
Nikada necu prestati da volim ljudski rod !

Poslednja izmena:
Skrivala je svaku sitnicu,i nikome nije govorila o svojoj svakodnevnici.Bila je težak slučaj za moju analizu.Meka iznutra,tvrda izvan.To je bilo sve što sam od nje mogao dobiti.Mesecima je trajalo,i onda sam je jedne večeri,dok sam šetao ulicom video kako na kiši pleše,slobodna od svega.Duša joj je blistala,njena unutrašnjost disala je punim plućima,bez ikakvog okova.Kakva žena,kakva snaga pomislio sam u sebi i prišao joj lagano.

1600624000819.png

Ima , taman se uklapam u trazeno, pa da ispunim zelju :D
Od malena posmatram ljude fizionomiju , pricu reagovanje , uvek me je vuklo , da li je moguce predvideti ljudske reakcije " uci im u mozak " i znati sta misle . Decacki snovi kao i letenje i postajanje nevidljivim kako bi mogao posmatrati nekog , a da nije svestan moga prisustv. Uspeo sam u tome na neki nacin ! ?
Uvek sam tvrdio da su ljudi Bogovi u zametku , zbog svog nekog stecenog dara citanja govora sa usana godina sam sedeo po kafanama i javnim mestima sam i prisluskivao ljude citajuci im sa usta sta pricaju a udaljen od njih par stolova :D kakav voajerizam i nastranost .:prstic:
Kakav se tu svet otvara , da ne verujes koji raspon ljudi i koje duse ...samo su potvrdili uverenje u meni da su to sve svetovi za sebe neke odbacis u momentu neke pratis vremenom i malte ne se sazivis sa njima .
neke ti bude zao , neke ti dodje da izgrdis javno , ali mogu zamisliti reakciju da nekom pridjes i pocnes da vices na njega ili da ga grlis sto je takav bas sto je takav
Uvek sam u sebi ponavljao " Boze oprosti mi sto cinim ovo sto cinim " i nekako sam imao oprost jer sam pre svega covekoljubac znao sam da to radim iz radoznalosti i ljubavi prema ljudskom rodu !
I shvatim koliko smo bliski , slicni, a pak i toliko razliciti i tu je ta draz u razlicitosti, upoznavanju sticanju i razmeni iskustva .
Tako da sam ja ta iskustva krao od hiljade ljudi a da nisu bili ni svesni
Ceo zivot mi je bio vezan za ljude , mngo ljudi oko mene , drugari , skolovanje posao , provodi putovanja kafane........
I onda sastavis uzivo ovo bucno i zivotno i ono sto si stekao posmatranjem i naucio o judskoj predvidljivosti i postanes drag i voljen svima u cijem si okruzenju :heart: jer te ima u svima i svi su oni u tebi !?
Umoris se od svega i na kraju pozelis da budes sam i da opet posmatras ljude iz prikrajka ....
Neki te prezru neki shvate ....
Dobro da se pojavio virtelni svet , bar meni koji sam vec na zalasku i zao mi ovih mladih jer nece dovoljno upoznati ljude , oce ljudska dostignuca , ali ljude !? Nece , nece im zaroniti u dubinu u dusu , shvatiti i opravdati zasto rade neke stvari jer je celina sakrivena i nedorecena :(
Da li je to dar prokletstvo, nastranost , ne znam , prosudite sami ?
Nikada necu prestati da volim ljudski rod !
Vreme nas gazi Branko, u svom neumitnom koraku a iza nas ostaju tragovi..
poneki požuteli crtež ili fotografija..ispisan dnevnik..samovanje ,radovanje,
sasušena suza na starom ljubavnom pismu.. pismu nekom bliskom koga
smo zavoleli ne znajući kako i zašto.I pisali smo pisma emotivna..
Prošla su ta vremena Branko moj..zatrpana su negde u vremenu što je prošlo.

ad7ea054693a8069e42f80ef0fb126a1.jpg

542ecb223524e5ec2728dadb224ca85828f6ffdc.jpg

Traziti carobno u necarobnom svetu. Izazivati svetlost, izmenjenu. Odbiti ruznom da oduzme zanos.
Ako carobno ne ugledas ni ispod zadnjeg oblutka na obali, vesto protrljaj dlanove i dahom svojim stvori jedan caroban i beo. Neko ce ga pronaci i hitnuti u reku. Prostor tisine u noci kad se otvori, posle tona. Tu sletis bezbedan, neukaljan, bez bola, i posmatras obale iznad mora koje samo ti vidis, izvan sluha i nem.

542ecb223524e5ec2728dadb224ca85828f6ffdc.jpg

Traziti carobno u necarobnom svetu. Izazivati svetlost, izmenjenu. Odbiti ruznom da oduzme zanos.
Ako carobno ne ugledas ni ispod zadnjeg oblutka na obali, vesto protrljaj dlanove i dahom svojim stvori jedan caroban i beo. Neko ce ga pronaci i hitnuti u reku. Prostor tisine u noci kad se otvori, posle tona. Tu sletis bezbedan, neukaljan, bez bola, i posmatras obale iznad mora koje samo ti vidis, izvan sluha i nem.

Joj, Lado! Romantičarko, draga...
Nema toga!
Kada upadneš u živo blato, neće ti pomoći ni vera, ni molitva, ni mašta, ni tišina.
Ili ćeš dohvatiti najbližu čvrstu granu, i svom svojom snagom se izvući iz blata... Sasvim sam!
Ili ćeš se udaviti u blatu, a zadnja borba će ti biti refleks za udah... bez ikakvog maštanja.
Utopljenik se ne prepušta snovima, dobrovoljno.
Volim i ja, povremeno, tu motivaciju, romantično ušuškanu - iz udobnog položaja... Zabave radi.

Joj, Lado! Romantičarko, draga...
Nema toga!
Kada upadneš u živo blato, neće ti pomoći ni vera, ni molitva, ni mašta, ni tišina.
Ili ćeš dohvatiti najbližu čvrstu granu, i svom svojom snagom se izvući iz blata... Sasvim sam!
Ili ćeš se udaviti u blatu, a zadnja borba će ti biti refleks za udah... bez ikakvog maštanja.
Utopljenik se ne prepušta snovima, dobrovoljno.
Volim i ja, povremeno, tu motivaciju, romantično ušuškanu - iz udobnog položaja... Zabave radi.
Dragi Cel, znam tome me uce poodavno,ali moja priroda je takva.Hvala tebi romanticni druze,pomazes mi na razlicite nacine:zag:

Neprimetna nizbrdica kaldrme u mojoj zatvorenoj,za saobracaj ulici.
Sa leve strane drvored starih kestena,sa desne strane debeljuskasta stabla lipe.
Niz ulicu senka sunca kupa starinske fasade.
Lisce u krosnjama sapuce,dok se raznobojne pticice,raznolikih cvrkuta ususkavaju praveci ili popravljajuci gnezda.
Sjaj mojih ociju prica moje zadovoljstvo.
I znam i....rec je dodir!

Sve ima značenje.Mozda nije očigledno i možda ne može da se objasni.Toliko toga će
ostati neobjašnjeno još dugo vremena.Što su dublja osećanja,to je dublja i skrivena istina.
Što je razgovor racionalniji,to je manja mogućnost da se istina otkrije,..jer um je u stanju da
dokaže samo beznačajnije istine.Dublje istine razum nije u stanju da dokaže..... Poli
mujer-13.jpg

Volim te ovog jutra dok sunce stidljivo provlači svoje zrake kroz pukotine oblaka,raskriljujući pramenje magle što se omotala oko drveća i ljudi oko naših usnulih bića u snovima isprepletenih.Volim te ovog svitanjau kom ti ispovedam svoje najdublje drhtaje duše čije strune pod tvojim prstima pevaju umilno, blago i nežno toliko da me ponekad telo zaboli od milja.Volim te,tvoju dečačku nežnost tvoj tajanstveni osmeh meni upućen tvoju neskrivenu radost i ljubav u tvojim očima,ljubav u rukama kojima me grliš tako kao da me nikada pustiti nećeš...
ad64b44cb31d7a00aab84d9a1c75907b0525cffb.jpg

Back