L
Luna ns
Gost
Svakako slazem se potpuno.Ali ja govorim o deci koja pocinju sa inatom,prkosom a kasnije i tom agresivnoscu o kojoj govorimo.Deca su razlicita.Naravno da lepa rec gvozdena vrata otvara i kod dece,ali RAZUMNE DECE.Zar ne?Svakom detetu se moze prici,samo treba naci nacin.Recimo,ja sam majka dvoje dece.Sa sinom koji ima 8 god.uvek sam morala da se nadmudrujem i na tezi nacin da mu dokazem da sam ipak ja upravu.A sa cerkom koja ima 4,5 god. nikada nisam morala da primenjujem ama bas NISTA.Njoj jednom nesto kazem,i to je za nju tako i nikako nepokusava da istera svoje.Recimo,moja drugarica ima sina koji je 5 god.kada je bio mali oko 1,5 god,ona se smejala svim njegovim nestaslucima,i sve je bilo super.Govorila sam joj na vreme da to nije smesno,jer danas ce skidati stolnjak sa stola,a sutra ce nesto vece pokusati.Naravno ona mi je sa smehom rekla kako samo ON to slatko radi i da je to TAKO simpaticno!Posle dve godine,on se popeo na krevet i rukama gurnuo ogromnu sliku koja mu je pala na glavu,stim da ga je ram slike isekao po licu!4 sava!Zaista "simpaticno".Dakle ipak smo mi roditelji NAJVISE KRIVI za ponasanje nase dece.Zar ne?