Vaspitacica pretukla 3-godisnje dete

Svakako slazem se potpuno.Ali ja govorim o deci koja pocinju sa inatom,prkosom a kasnije i tom agresivnoscu o kojoj govorimo.Deca su razlicita.Naravno da lepa rec gvozdena vrata otvara i kod dece,ali RAZUMNE DECE.Zar ne?Svakom detetu se moze prici,samo treba naci nacin.Recimo,ja sam majka dvoje dece.Sa sinom koji ima 8 god.uvek sam morala da se nadmudrujem i na tezi nacin da mu dokazem da sam ipak ja upravu.A sa cerkom koja ima 4,5 god. nikada nisam morala da primenjujem ama bas NISTA.Njoj jednom nesto kazem,i to je za nju tako i nikako nepokusava da istera svoje.Recimo,moja drugarica ima sina koji je 5 god.kada je bio mali oko 1,5 god,ona se smejala svim njegovim nestaslucima,i sve je bilo super.Govorila sam joj na vreme da to nije smesno,jer danas ce skidati stolnjak sa stola,a sutra ce nesto vece pokusati.Naravno ona mi je sa smehom rekla kako samo ON to slatko radi i da je to TAKO simpaticno!Posle dve godine,on se popeo na krevet i rukama gurnuo ogromnu sliku koja mu je pala na glavu,stim da ga je ram slike isekao po licu!4 sava!Zaista "simpaticno".Dakle ipak smo mi roditelji NAJVISE KRIVI za ponasanje nase dece.Zar ne?

Slozila bih se sa Lunom. Svako dete je razlicito i ne moze se svakom prici na isti nacin, tj. pricom. Konkretno su meni vredele samo batine, mojoj starijoj cerki ne vredi nista, ni prica, ni batine. Jedino sto vredi je da nam tera inat. Na taj nacin bi sve uradila, npr. ako bi ja nesto pojela, ona makar i sita bi to otela i pojela. Trudimo se da to ne primenjujemo, ali je to jedino sto pali.

interesuje me kako bi vi reagovali da je to vase dete??? npr.dolazite umorni sa posla da pokupite dete i imate sta videti- pretuceno dete!!!!!!!!!
kako bi vi reagovali???? da li bi i dalje krivili roditelje i branili vaspitacicu ili sta???? samo zamislite sta je to dete od 3,g. ne znam kako netko ima srca i da ga krivo pogleda, a ne prebije. pa pobogu,to je dete ,pa i iako je nevaljalo ono je samo dete. nista jos ne zna i netko tko treba da mu bude zastitnik u ovome svetu dodje i prebije ga.
interesuje me kako bi vi reagovali. voleo bih da mi odgovore osobe koje imaju 3.-godisnje dete.

gajde:
interesuje me kako bi vi reagovali da je to vase dete??? npr.dolazite umorni sa posla da pokupite dete i imate sta videti- pretuceno dete!!!!!!!!!
kako bi vi reagovali???? da li bi i dalje krivili roditelje i branili vaspitacicu ili sta???? samo zamislite sta je to dete od 3,g. ne znam kako netko ima srca i da ga krivo pogleda, a ne prebije. pa pobogu,to je dete ,pa i iako je nevaljalo ono je samo dete. nista jos ne zna i netko tko treba da mu bude zastitnik u ovome svetu dodje i prebije ga.
interesuje me kako bi vi reagovali. voleo bih da mi odgovore osobe koje imaju 3.-godisnje dete.
Zgazila bih vaspitacicu. Moje pitanje na pocetku teme je bilo sta to moze da uradi 3-godisnje dete da vaspitacici "pukne film". Dajte bre, ona je profesionalac, i da li neko ocenjuje psihicko stanje vaspitaca pri prijemu? Direktorka tog vrtica je definitivno luda ako je tacno da je to isti vrtic u kome su se deca zarazila salmonelom.
P.S. Mi vec polemisali o pravopisu i ti posle toga pravis greske. Izvini, ali ne mogu da precutim malo slovo posle tacke.

Ja zivim u naselju Galenika gde je pretuceno ono dete. Samo da obavestim Makimaki da u ovom vrticu, kao ni u drugom, koje se nalaze u istom naselju, nije bilo zaraze salmonelom. I bila sam na roditeljskom na kome je pokrenuta prica o celom dogadjaju. Stavovi roditelja su bili da je Ana dobar, mlad, perspektivan vaspitac, sa velikim problemima u privatnom zivotu, a da joj nije odobreno placeno odsustvo da resi te probleme. Poznato je da su im zarade jako male a sa 65% plate koju bi dobila na bolovanju verovatno ne bi uspela da leci bolesno dete. Dosta roditelja je osudilo njeno ponasanje, ali i upravu vrtica, sto joj nije dozvolila da odsustvuje sa posla. Neki su diskretno ukazivali na problematicno ponasanje tog deteta. A sto se malog Milosa tice, ni sama ne znam sta da mislim. Videla sam ga u parkicu desetak dana posle tog dogadjaja i, iskreno, ne deluje mi da je "pretucen". Deca jako brzo sklapaju prijateljstva, a sa njim se nisu nesto posebno igrala. Pratila sam i reakcije majki i oceva - da ih nisu odvracali od igre sa njim, ali nisu. Imamo i jako dobrog pedijatra u naselju koji je na pregledu konstatovao povrede, ali ne od batina vec kao da je ustinut po obrazu. Verujem da je sve malo preuvelicano, a licno osudjujem roditelje sto problem resavaju vansudskim poravnanjem. Novac ne moze da izleci detetove traume!

makimaki:
gajde:
Zgazila bih vaspitacicu. Moje pitanje na pocetku teme je bilo sta to moze da uradi 3-godisnje dete da vaspitacici "pukne film". Dajte bre, ona je profesionalac, i da li neko ocenjuje psihicko stanje vaspitaca pri prijemu? Direktorka tog vrtica je definitivno luda ako je tacno da je to isti vrtic u kome su se deca zarazila salmonelom.
P.S. Mi vec polemisali o pravopisu i ti posle toga pravis greske. Izvini, ali ne mogu da precutim malo slovo posle tacke.

ne zelim da budem dosadan.za ovakav nacin prepiske preporucljivo je iskljucivo da se pise malim slovom. pogledajte malo u prirucnike gde se uce programi, pa cete znati sto,kako i zasto.ali to ne bi trebalo da vas uzbudjuje jer je to nebitno ovde u ovoj temi.

jedna mama:
Ja zivim u naselju Galenika gde je pretuceno ono dete. Samo da obavestim Makimaki da u ovom vrticu, kao ni u drugom, koje se nalaze u istom naselju, nije bilo zaraze salmonelom. I bila sam na roditeljskom na kome je pokrenuta prica o celom dogadjaju. Stavovi roditelja su bili da je Ana dobar, mlad, perspektivan vaspitac, sa velikim problemima u privatnom zivotu, a da joj nije odobreno placeno odsustvo da resi te probleme. Poznato je da su im zarade jako male a sa 65% plate koju bi dobila na bolovanju verovatno ne bi uspela da leci bolesno dete. Dosta roditelja je osudilo njeno ponasanje, ali i upravu vrtica, sto joj nije dozvolila da odsustvuje sa posla. Neki su diskretno ukazivali na problematicno ponasanje tog deteta. A sto se malog Milosa tice, ni sama ne znam sta da mislim. Videla sam ga u parkicu desetak dana posle tog dogadjaja i, iskreno, ne deluje mi da je "pretucen". Deca jako brzo sklapaju prijateljstva, a sa njim se nisu nesto posebno igrala. Pratila sam i reakcije majki i oceva - da ih nisu odvracali od igre sa njim, ali nisu. Imamo i jako dobrog pedijatra u naselju koji je na pregledu konstatovao povrede, ali ne od batina vec kao da je ustinut po obrazu. Verujem da je sve malo preuvelicano, a licno osudjujem roditelje sto problem resavaju vansudskim poravnanjem. Novac ne moze da izleci detetove traume!

izvinite gospodjo,da li to znaci da svi koji imaju nekih problema kuci moraju da se iskaljuju na poslu?? da li znate kakvo bi rasulo bilo da svi koji imaju probleme opravdavaju svoje ispade tim sto imaju problema kuci????????? Ovo je neopisivo da netko govori da je video dete posle 10 dana i da dete ne izgleda lose!!! Sta, dete mora biti u gipsu da bi mi osudili takvo ponasanje!??? Izvinite gospodjo, interesuje me da li mozete da date svoje dete toj zeni da ga prebije i posle je opravdate time da se bas ne vide ozlede i da je ona jadna sa problemima pa joj nitko ne moze nista. Sta ce covek jos ovde da cuje. Pa vama stvarno nesto fali u glavi???? i ja imam 1000 problema kuci ,ali ne pada mi na pamet da se iskaljivam na drugima zbog toga.

sanja33:
izvinite gospodjo,da li to znaci da svi koji imaju nekih problema kuci moraju da se iskaljuju na poslu?? da li znate kakvo bi rasulo bilo da svi koji imaju probleme opravdavaju svoje ispade tim sto imaju problema kuci????????? Ovo je neopisivo da netko govori da je video dete posle 10 dana i da dete ne izgleda lose!!! Sta, dete mora biti u gipsu da bi mi osudili takvo ponasanje!??? Izvinite gospodjo, interesuje me da li mozete da date svoje dete toj zeni da ga prebije i posle je opravdate time da se bas ne vide ozlede i da je ona jadna sa problemima pa joj nitko ne moze nista. Sta ce covek jos ovde da cuje. Pa vama stvarno nesto fali u glavi???? i ja imam 1000 problema kuci ,ali ne pada mi na pamet da se iskaljivam na drugima zbog toga.

Nije u redu vredjati na ovakav nacin i ne mozete govoriti o stvarima koje niste videli i kojima niste prisustvovali. I ja sam isto videla to dete u naselju i slazem se sa ovom mamom, a bila sam i u prilici da porazgovaram sa njegovim ocem jer je moja devojcica isla u istu grupu sa njim u vrticu. Iskreno receno, nisam stekla lepo misljenje o toj porodici.

Ja sam dva puta iznela svoje stavove o svemu na pocetku ove diskusije i dalje ostajem pri tome. Moja cerka je cesto dolazila kuci sa recima: »Tukao me Milos« kao i jos jedan decak iz grupe. On jeste bio problematicno dete, to stoji. Ana nije smela da ga istuce, i to stoji. To je nesto sa cim se svi slazu i niko nju ne opravdava, niti odobrava to sto je uradila. Pogresila je i sada ce snositi posledice do kraja zivota. I treba da ih snosi. Ali zasto joj nije omoguceno da dobije tih 6 meseci? Ja sam jedva ostala trudna a moje dete mi je najvaznije na svetu i u principu ne odobravam batine, mada se desi da je i ja udarim po guzi kad pretera u nekim stvarima, a ponekad mi dodje i da je udavim golim rukama. To ne znaci da odobravam vaspitacicama da je tuku! Mogu da je kazne, da je stave u cosak odredjeno vreme, cak i poneki udarac po guzi ako bas pretera, ali znam kako bih reagovala da su je istukli, kao u ovom slucaju. Ne bih trazila 2 miliona dinara (iako sam samohrana majka pa bi mi tih 30.000 € resilo vecinu problema u zivotu) vec bih tuzila tog vaspitaca i krivicno je gonila da me zapamti za ceo zivot. Sta ce mi novac i sta ce mi bilo sta ako je moje dete povredjeno?

Zato vas molim da se uzdrzite od vredjanja i komentara »fali vam nesto u glavi« i slicno. Svi smo mi roditelji i svi volimo nasu decu ali to nije dovoljno da od njih napravimo ljude. Treba im u porodici davati uzor, posvetiti im maksimalno paznje a ne prepustiti da to urade vaspitaci.

I jos jednom ponavljam, moje dete bih opet, bez razmisljanja, poverila na cuvanje i vaspitavanje Ani.

Niko nije na strani DETETA!Moj sin ima tri godine i za sada ne ide u vrtić,jer suprug i ja radimo u različitim smenama,te se preklapamo.Nikome život nije bajka.I mi imamo svojih problema,privatnih i socijalnih,ali dete ima pravo na detinjstvo.Nejasni su mi stavovi nekih roditelja,koji u ovom forumu pravdaju postupak vaspitačice,Miloševim ponašanjem,tj.(ne)vaspitanjem.To jadno dete nema nikoga ko bi mogao da ga zaštiti.Roditelji ga zanemaruju,trguju njegovom nesrećom...;vaspitači ga kažnjavaju nasiljem;"DIREKTORKA" privatnog vrtića,koristi njegov slučaj za marketing,popularišući fašističke metode selekcije...I ako jednog dana,Miloš nasrne na mog sina,krivac neće biti:ni njegova porodica,ni vaspitačica Ana,a najmanje sam Miloš.Krivi smo svi što stvaramo mehanizme,ustanove,zakone koji štite samo naše interese i našu decu,a ko štiti stotine MILOŠA,dok su mali i zaista nevini?KO ĆE POMOĆI MILOŠU I KAKO?

linorelija:
Niko nije na strani DETETA!Moj sin ima tri godine i za sada ne ide u vrtić,jer suprug i ja radimo u različitim smenama,te se preklapamo.Nikome život nije bajka.I mi imamo svojih problema,privatnih i socijalnih,ali dete ima pravo na detinjstvo.Nejasni su mi stavovi nekih roditelja,koji u ovom forumu pravdaju postupak vaspitačice,Miloševim ponašanjem,tj.(ne)vaspitanjem.To jadno dete nema nikoga ko bi mogao da ga zaštiti.Roditelji ga zanemaruju,trguju njegovom nesrećom...;vaspitači ga kažnjavaju nasiljem;"DIREKTORKA" privatnog vrtića,koristi njegov slučaj za marketing,popularišući fašističke metode selekcije...I ako jednog dana,Miloš nasrne na mog sina,krivac neće biti:ni njegova porodica,ni vaspitačica Ana,a najmanje sam Miloš.Krivi smo svi što stvaramo mehanizme,ustanove,zakone koji štite samo naše interese i našu decu,a ko štiti stotine MILOŠA,dok su mali i zaista nevini?KO ĆE POMOĆI MILOŠU I KAKO?

Izvinite a kako mislite da krivac nece biti roditelj?Ne slazem se!Bas su krivi roditelji koji ga zanemaruju, ne posvecuju dovoljno paznje, ili cak ni ne posvecuju paznju uopste.Nije dete krivo sto je rodjeno.Ali isto tako ne moze ni svako da bude roditelj.U danasnjoj stampi sam procitao za smrt petomesecne bebe iz Zajecara koju su prouzrokovali roditelji.Beba je umrla od gladi, bez obezbedjenog lecenja i higijene, a na pregledu su mu otkrivene i otvorene rane na telu, jer izgleda nije ni bilo presvlaceno. Odredjen im je pritvor od 30 dana!!! Pitanje je stvarno, ko ce deci pomoci, ali najveci krivci (kao sto rece Balasevic) SMO MI!

linorelija:

Izvinite a kako mislite da krivac nece biti roditelj?Ne slazem se!Bas su krivi roditelji koji ga zanemaruju, ne posvecuju dovoljno paznje, ili cak ni ne posvecuju paznju uopste.Nije dete krivo sto je rodjeno.Ali isto tako ne moze ni svako da bude roditelj.U danasnjoj stampi sam procitao za smrt petomesecne bebe iz Zajecara koju su prouzrokovali roditelji.Beba je umrla od gladi, bez obezbedjenog lecenja i higijene, a na pregledu su mu otkrivene i otvorene rane na telu, jer izgleda nije ni bilo presvlaceno. Odredjen im je pritvor od 30 dana!!! Pitanje je stvarno, ko ce deci pomoci, ali najveci krivci (kao sto rece Balasevic) SMO MI!

KAKO POMOCI MILOSEVIM RODITELJIMA??? To je pravo pitanje.Kakvi su to roditelji koji neprimecuju da im dete agresivnoscu pokazuje da mu bas ti mama i tata fale u zivotu?Roditelji traze sudsko poravnanje.Ma dajte molim vas.Pa nije ni cudo sto im je dete takvo.O kakvoj vrsti ljudi pricamo?O cemu mi uopste ovde pricamo?????Trebalo bi ti"roditelji" zavrnuti rukave i napraviti veliko spremanje u svojoj kuci,ali najpre i u svojoj glavi!To su ljudi od interesa!

Potpuno se slazem sa vama!Kako nikome ovde nije jasna poruka svega?Iako sam iz Novog Sada,moje dete bi pre prepustila Ani,nego vaspitacici koja vam se smeska i govori da je vase dete "jako dobro",a dete tone u sve dublje i dublje probleme,a vi istoj toj vaspitacici za svaku pohvalu doneste 200 gr.kafe ili buket cveca,da bi ga ona jos vise "hvalila".I svima super,zar ne?Osim naravno detetu!Ovde se radi cisto o materijalnoj koristi roditelja.A isto tako mislim ce Milos jos vise biti agresivniji prema deci nego pre,jer sada ima dobru podrsku "roditelja" i jednog dela populacije.Opet ponavljam daa je moje dete tako nesto nedaj Boze uradio,maltretirao druge VERUJTE MI da bi licno cestitala vaspitacici na takvoj odluci,jer znam koliko sam licno JA bila istraumirana u skoli od jednog decaka koji nas je maltretirao i sve se zavrsavalo na pustim pretnjama razrednog staresine!Dajte ljudi,postavite se malo u uloge te dece koja su dozivela traume od njegove agresivnosti i njegovog bezobrazluka i samozivosti!Da li bi tako branili citav slucaj daa je vase dete taj isti maltretirao,ili bi vam bilo drago sto se neko odlucio suprostaviti takvom ponasanju?Budite iskreni prema sebi,nista drugo nije bitno.

lunapark:
makimaki:
Evo novih momenata. Upravo sam saznala da su roditelji malog Milosa dobili pare kao i da su narkomani. Ne znam da li je istina, ako neko zna vise neka napise.

kako te nije sramota reci da je neko narkoman a ne proveriti to. pa i ako si proverila 100% i to je istina, kako te nije sramota NE prijaviti to socijalnom. BOZE,kakav narod!!!!!!!!!!!!!!
To sam cula od osobe koja je 100% upucena u slucaj i koja je kompetentna da da takvu izjavu, a nije moje da prijavljujem roditelje a cak ne znam ni ko su. Mozda ce to neko drugi uraditi. Iskreno se nadam!!!!!

apotekarka:
Ja sam ih videla na TV i ako je to umesno reći, stvarno mi ne deluju kao narkomani ali kao priprosti ljudi da.
U mojoj blizoj okolini je bila osoba tesko navucena na heroin, a clanovi blize familije godinama nisu znali, jer se po licu nije videlo. A inace, da je neko pretukao tvoje dete, da li bi trazila pare ili da ga vidis unesrecenog? Tolike pare je vrlo verovatno mogao da trazi narkoman ili alkoholicar, tj. oni bi sve uradili za pare.

makimaki:
apotekarka:
Ja sam ih videla na TV i ako je to umesno reći, stvarno mi ne deluju kao narkomani ali kao priprosti ljudi da.
U mojoj blizoj okolini je bila osoba tesko navucena na heroin, a clanovi blize familije godinama nisu znali, jer se po licu nije videlo. A inace, da je neko pretukao tvoje dete, da li bi trazila pare ili da ga vidis unesrecenog? Tolike pare je vrlo verovatno mogao da trazi narkoman ili alkoholicar, tj. oni bi sve uradili za pare.

Da neko pretuče moje dete, pao bi u vodu sav legalizam, vera u institucije i želja da se stvari rešavaju mirnim putem.

apotekarka:
makimaki:
apotekarka:

Da neko pretuče moje dete, pao bi u vodu sav legalizam, vera u institucije i želja da se stvari rešavaju mirnim putem.
A da li bi se zadovoljila parama? Neeeeee!!!!! Ja sigurno ne bih!!!

Vi trazite krivca??????????????????
e pa svi su krivi!!!!!!!!!! i roditelji i vaspitaci!
svi!
Najbolje je posto problemi krecu od vrtica da lepo mame i tate cuvaju decu kod kuce do 18.-te godine,u medjuvremenu,nastavnici i profesori da drze privatne casove po kucama,zatim da tate idu sa sinovima u vojsku,a mame sa cerkama u diskoteke i nocne izlaske-da ih lepo vaspitaju pa zatim ozene i udaju i svi budu srecni i zadovoljni!

Mirjanadz:
Vi trazite krivca??????????????????
e pa svi su krivi!!!!!!!!!! i roditelji i vaspitaci!
svi!
Najbolje je posto problemi krecu od vrtica da lepo mame i tate cuvaju decu kod kuce do 18.-te godine,u medjuvremenu,nastavnici i profesori da drze privatne casove po kucama,zatim da tate idu sa sinovima u vojsku,a mame sa cerkama u diskoteke i nocne izlaske-da ih lepo vaspitaju pa zatim ozene i udaju i svi budu srecni i zadovoljni!
A sto si ti tako "anti-protivna" :twisted:

Back