Vaši predlozi

Nisi u pravu ima postova i posle tog datuma, postavicu ih, ali pre toga da pitam.
ZASTO je pravilo dodato godinu dana posto je otvorena nova tema?
Ako je pravilo u igrici promenjeno, ZASTO TO NIJE NAPISANO U OBAVESTENJIMA? KO TO ONDA MOZE ZNATI? Imam utisak da je to uradjeno tendeciozno.

Prilozi

• Screenshot_11.jpg
    Screenshot_11.jpg
    19,6 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    22,5 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg
    26 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_7.jpg
    Screenshot_7.jpg
    22,9 KB · Pregleda: 32
  • Screenshot_8.jpg
    Screenshot_8.jpg
    21,9 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena od moderatora:
Nisi u pravu ima postova i posle tog datuma, postavicu ih, ali pre toga da pitam.
ZASTO je pravilo dodato godinu dana posto je otvorena nova tema?
Ako je pravilo u igrici promenjeno, ZASTO TO NIJE NAPISANO U OBAVESTENJIMA? KO TO ONDA MOZE ZNATI? Imam utisak da je to uradjeno tendeciozno.

Zato sto smo tada imali primedbe i zato sto smo tada doneli odluku o pravilu br.2
Svaka igra ima pravila u uvodnom postu pa tako i Azbuci muzickih izvodjaca.
Ko igra igru ima obavezu da pogleda pravila i eventulne izmene, lakse je da se pogleda pravilo u uvodnom postu igre nego da se lista tema obavestenja

Poslednja izmena:
https://forum.krstarica.com/showthr...ih-pojmova?p=36453066&viewfull=1#post36453066

Занима ме ко је и на основу чега дефинисао да Делиблатска пешчара није географки појам? Овде има толико произвољности да је то просто запањујуће!!! :rtfm::eek:

Делиблатска пешчара или Банатски песак јединствена је пешчара у Европи, а налази се у југоисточном делу српске покрајине Војводине, у јужном Банату.

-----------------------------------------

Затим, својевремено сам поставио питање око теме -Музички извођачи АЗБУЧНИМ редом у којој се меша азбука и абецеда и пише се како коме падне на памет и добио сам немушт одговор, да се све наставља као и до тада, односно како коме падне на памет....
Тада сам напустио ту тему и док се не дефинише како ће се писати нећу у њој суделовати.:rtfm:

Ja sam se takođe začudila kad sam videla da je Deliblatska peščara editovana, tj. obrisana.

Što se tiče drugog predloga, izvođači idu po azbučnom redu, ne meša se azbuka i abeceda,
prvo slovo naziva je uvek po azbučnom redu.
Ukoliko misliš da to nije u redu, obzirom da imamo domaće i strane izvođače u toj igri, možemo napraviti jednu igru
sa domaćim a drugu sa stranim izvođačima po azbučnom redu.

https://forum.krstarica.com/showthr...ih-pojmova?p=36453066&viewfull=1#post36453066

Занима ме ко је и на основу чега дефинисао да Делиблатска пешчара није географки појам? Овде има толико произвољности да је то просто запањујуће!!! :rtfm::eek:

:

Na osnovu pravila broj 2

- - - - - - - - - -

Ja sam se takođe začudila kad sam videla da je Deliblatska peščara editovana, tj. obrisana.

I ja sam se čudila ali zvanično peščare nisu geografski pojam

- - - - - - - - - -

Što se tiče drugog predloga, izvođači idu po azbučnom redu, ne meša se azbuka i abeceda,
prvo slovo naziva je uvek po azbučnom redu.
Ukoliko misliš da to nije u redu, obzirom da imamo domaće i strane izvođače u toj igri, možemo napraviti jednu igru
sa domaćim a drugu sa stranim izvođačima po azbučnom redu.

Ili da dodamo u pravilima po azbučnom redu ( kako se čita... izgovara) tako da mogu i domaći i strani izvođači ali po izgovoru a ne po napisanom slovu

Deliblatska peščara je poznata kao najveća pustinja u Evropi, a pustinje jesu geografski pojmovi.

Ne slažem se sa pisanjem stranih pevača/bendova kako se čita, to mi nije originalno.
Šta fali da se naprave 2 igrice, ionako je hiperinflacija istih na pdf-u.

Deliblatska peščara je poznata kao najveća pustinja u Evropi, a pustinje jesu geografski pojmovi.

Ne slažem se sa pisanjem stranih pevača/bendova kako se čita, to mi nije originalno.
Šta fali da se naprave 2 igrice, ionako je hiperinflacija istih na pdf-u.

Razmotricemo.

- - - - - - - - - -

Tesko bi to islo,

Imam prijedlog da se dopune pravila u igri PESMA, MUZIČKI IZVOĐAČ, FILM, GLUMAC (na poslednje slovo). Konkretno predlažem da se ne smiju ponavljati pojmovi iz prethodnog posta.

Evo šta se juče desilo. Odigrao sam igru. Poslije mene je odigrala palma i ponovila dva moja pojma. Time je nesumnjivo mene provocirala. Evo screenshot-a tog o čemu pričam:

10sf7sj.jpg

PESMA, MUZIČKI IZVOĐAČ, FILM, GLUMAC (na poslednje slovo)

Poslednja izmena:
Imajući u vidu činjenicu da sam ja autor ove igrice, ne slažem se promenom pravila.
Predlog bi bio kontraproduktivan i samo bi oterao igrače sa igrice kada bi morali da kontrolišu
gomilu pojmova iznad.

Imajući u vidu činjenicu da sam ja autor ove igrice, ne slažem se promenom pravila.
Predlog bi bio kontraproduktivan i samo bi oterao igrače sa igrice kada bi morali da kontrolišu
gomilu pojmova iznad.

Nije riječ o gomili postova. Tražio sam da se samo ne ponavljaju pojmovi iz prethodnog posta. Sada bih želio da sebe korigujem jer uvažavam mišljenje od Kiki. Može li proći amandman da se ne ponavlja dva ili više pojmova iz prethodnog posta? Jedan je u redu, dva ili više je provokacija.

Imam primedbe na novu igricu 300 slova (azbučnim redosledom)

Pravila :
1. Reč koju postujete ne sme da sadrži u sebi više od 3 ista slova :
2. Reč koju postujete ne sme da sadrži u sebi manje od 3 ista slova
3. Ako se trenutno ne možete setiti reči koju trebate započeti sa zadatim slovom, a setite se reči koja počinje na sledeće slovo (po azbuci), onda postujte tu reč...dakle može se preskočiti samo jedno slovo po azbučnom redosledu...kao što je navedeno u primeru dole

Pravila 1 i 2 se mogu svesti na jedno pravilo : Reč može imati samo 3 ista slova.

Greška postavljača :

Citat br. 11 : Kikiriki

Ako bi se primenila gornja pravila, tj. pravilo br. 1. reč Kikiriki bi bila pogrešna jer sadrži 4 ista slova tj slovo I po pravilu 1.

Pravilo 3 nije dobro precizirano.
Ko sme samo jednom da preskoči jedno slovo po azbučnom redu? Jedan igrač, ili na jednoj strani se sme samo jednom preskočiti jedno slovo?

Ne znam zašto je stara igrica zamenjena ovom, ispada, zašto prosto kad može komplikovano.

Poslednja izmena:
Предлажем да се уведе нова игра Питам те питај ме
Правила су оваква Ја поставим питање следећи који отвори ову тему одговара на њега и поставља следеће питање

Пример

Ја питам
Постављате ли себи високе циљеве?

Члан одговори
Не баш све у границама могућности
Да ли си спаво(ла) ради новаца итд....

Ево још једног предлога за игру која се зове непитај ме
Ево овкао кратко

Шта никако небисте желели да вас сада неко пита?
Сваки следећи пост би требало да почиње са непитај ме

Непитај ме како сам данас итд.....

Ево још једног предлога за игру која се зове непитај ме
Ево овкао кратко

Шта никако небисте желели да вас сада неко пита?
Сваки следећи пост би требало да почиње са непитај ме

Непитај ме како сам данас итд.....

Hvala za predlog nove igrice ali ona je pre za Svastaru ( dogvori se tamo sa moderatorima oko otvaranja takve teme ) nego ovde za Igrice bez granica

Dodati pravilo u u igri Hibridni kaladont, da reč koja se postuje mora biti od minimum 4 slova, je se u slučaju kada se postuje reč od 3 slova
ne može koristiti pravilo

3. Kaladontom na 4, preskačete poslednja 2 posta i citirate i nadovezujete se na poslednja 4 slova posta pre njih.

Svidela mi se ova igra sa drugog foruma pa reko da postavim kao predlog

--------------------------------------------

Tim A: Ukljucuje igrace ciji nick pocinje slovima A C E G I K M O Q S U V W
Tim B: Ukljucuje igrace ciji nick pocinje slovima B D F H J L N P R T X Y Z

* Tim A dodaje (+) 2 na prethodni post
* Tim B oduzima (-) 2 na prethodni post
* Ako se dostigne 20.000 Tim A je pobednik
* Ako se dostigne 0 Tim B je pobednik
* 10.000 je pocetni broj igre
* Igraci ciji nick pocinje brojevima spadaju pod Tim A
* Igraci ciji nick pocinje simbolima spadaju pod Tim B

* Nemojte postovati dva puta za redom

-------------------------------

Znam da postoji 0 do 1000 ali ovde malo "promesamo karte" sto se tice muskih i zenskih.

Back