Vaši predlozi

Imam nekoliko predloga za nove igrice.. možda se neki prihvate:
1. predlog: Igra bi se zvala SPAJALICA (spajanje dve reči u jednu, poslednja dva slova prve reči su ujedno i prva dva slova druge reči)
Primer:
televizORganizacija
organizaciJAbuka
jabuKAmila
kamiLAvor

2. predlog: REČ NA REČ - upisuje se prethodna reč ili reč izvedena od nje i reč koja se nadovezuje na nju, npr.:
- visoko drvo
- drvena noga
- nožni gas
- gasna komora...

3. predlog: Azbuka poznatih ličnosti - Po azbučnom redosledu pišemo svetski poznate ličnosti iz svih područja muzike, filma, umetnosti, sporta, nauke, istorije, politike:
Albert Ajnštajn
Bedžih Smetana
Vaclav Havel
Goran Bregović
Dragan Nikolić
Đuzepe Verdi....

4. predlog: Reči koje se završavaju na -TOR (nije azbuka, već kako se koje reči setimo):
administrator
prostor
manipulator
sektor...

U redu, moji predlozi 3. i 4. otpadaju, ali zanima me što je sa prvim i drugim predlogom, jer mislim da takve igre nisu već postojale, a mislim da ih nije niko ni predložio?
Prva ideja je zapravo običan kaladont sa spojenim rečima.
Drugi predlog REČ NA REČ je nešto slično dvostrukom kaladontu, ali bojim se da bi se često dešavalo da je nemoguć nastavak, kao i tu gde si postavila primer, jer ako bi probali da nastavimo, hm, komorni šta? Nezgodno.

visoko drvo
- drvena noga
- nožni gas
- gasna komora..

Za treći predlog sam napisao gore, ali hajde da idemo sa četvrtim. pa to možeš postaviti kad ti bude bilo zgodno.

Pošto je igru "Reči koje se završavaju na -TOR" bila predložila Lahor, ako želi, ja prepuštam njoj da otvori tu igru..Ja više ne želim.
A šta se tiče mog drugog predloga, mogu postaviti druge primere:
- moja majka
- majčinska ljubav
- ljubavna priča
- priča poznatih
- poznata ličnost
- ličnost godine
- godišnjica braka
- bračni problemi
- problematični zadatak... i tako dalje, da ne nabrajam..., a na komora se može nastaviti npr. komorna muzika, pa zatim na muzika ...... ili muzički ........

U
Pošto je igru "Reči koje se završavaju na -TOR" bila predložila Lahor, ako želi, ja prepuštam njoj da otvori tu igru..Ja više ne želim.
- moja majka
- majčinska ljubav
- ljubavna priča
- priča poznatih
- poznata ličnost
- ličnost godine
- godišnjica braka
- bračni problemi
- problematični zadatak... i tako dalje, da ne nabrajam..., a na komora se može nastaviti npr. komorna muzika, pa zatim na muzika ...... ili muzički ........
Ovu ugru ja sigurni meću igrati jer mi je nezaniljivam

- moja majka
- majčinska ljubav
- ljubavna priča
- priča poznatih
- poznata ličnost
- ličnost godine
- godišnjica braka
- bračni problemi
Postoji kamerna muzika a ne komorna.
A na komora moze svasta da se napise

Postoji kamerna muzika a ne komorna.
A na komora moze svasta da se napise

Postoji i pojam komorna muzika, pronašla sam ga na Sr. Vikipediji..samo sam navela primere, ne mora niko te reči iz primera ponavljati..Ne znam ni da li ću otvoriti tu igru jer nisam dobila pozitivan odgovor od moderatora..hvala na podršci.. :)

Postoji i pojam komorna muzika, pronašla sam ga na Sr. Vikipediji..samo sam navela primere, ne mora niko te reči iz primera ponavljati..Ne znam ni da li ću otvoriti tu igru jer nisam dobila pozitivan odgovor od moderatora..hvala na podršci.. :)
Bilo je losijih predloga koji su prosli.
Nisam znala za tu muziku.
Baci link na pp ako te ne mrzi

Obzirom da sam završila osnovnu i srednju muzičku školu, moram da se izjasnim povodom toga.
Postoji KAMERNA muzika i tako se govori u Srbiji. Uostalom poreklo te reči je italijansko, camera - kamera - soba.
Ostali nazivi za tu vrstu muzike se možda koriste u zemljama u okruženju, ali ne i kod nas.

Koliko sam upoznata teme koje stignu do 20.000 postova, daju se članovima koji su tu aktivni da otvore novu,
pa me zanima po kom osnovu je novu temu "5 reči", otvorio Atomic, kada tu nije imao nijedan jedini post?
za to pravilo prvi put cujem.
zavisi od teme do teme..od foruma do foruma..recimo na kvadratima se sami dogovaraju na temi ko ce otvoriti..mislim da je slicno i na butkicama..

tako da je zalba neosnovana

Već neko vreme imam želju da otvorim neku novu igru, pa imam jedan predlog..
Igra bi se zvala Reči koje se završavaju na -ba, -va, -ga, -da, -đa... -ša... Da preciznije objasnim...poslednje slovo svake reči je -a, a predposlednje slovo ide azbučnim redosledom.
Primeri:
Na završetak -aa nema reči pa taj preskačemo..
keleraba
agava
knjiga
balada
leđa
-ea ?

plaža
analiza
-ia ?

onomatopeja
kruška
eskadrila
želja
anatema
banana
višnja...
i tako redom do reči koja završava na -ša..
čaša

Očekujem odgovor.. :D

Back