Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

Veliki grad- provincija -> stalne prepirke i razmimoilaženja u stavovima...

Upravo je zbog jedne takve rasprave malopre zatvorena tema Slike forumaša.

Građani i provincijalci, zanima me šta vi mislite o onim drugima? Ali, iskreno, i bez vređanja ako je moguće... ;)

ja ne pravim razliku..
ljude delim na one koji pozitivno zrace i one druge..

skoro sam cula nepristojan komentar na slicnu temu,jedne `beogradjanke` iz zone suvog centra, krug dvojke, koja o sebi ima veoma visoko misljenje (neargumentovano)..
a onda je svog psa izvela da se olaksa na trotoaru ispred zgrade u kojoj zivi..z:hm:
stanje stana u kome zivi ne zelim ni da komentarisem..

Veliki grad- provincija -> stalne prepirke i razmimoilaženja u stavovima...

Upravo je zbog jedne takve rasprave malopre zatvorena tema Slike forumaša.

Građani i provincijalci, zanima me šta vi mislite o onim drugima? Ali, iskreno, i bez vređanja ako je moguće... ;)

Iskreno i bez vredjanja-uopste ne pravim takvu podelu medju ljudima.Ili jesi ili nisi covek ma odakle i ma kog porekla bio...
To sto neko zivi u Velikom gradu ne pravi ga vecim ili kvalitetnijim covekom od onog sa sela ili iz provincije.

ja ne pravim razliku..
ljude delim na one koji pozitivno zrace i one druge..

skoro sam cula nepristojan komentar na slicnu temu,jedne `beogradjanke` iz zone suvog centra, krug dvojke, koja o sebi ima veoma visoko misljenje (neargumentovano)..
a onda je svog psa izvela da se olaksa na trotoaru ispred zgrade u kojoj zivi..z:hm:
stanje stana u kome zivi ne zelim ni da komentarisem..

eto
lepo rekoh nije bitno odakle je nego, kakav je.

mene uzasno nerviraju te ribe i tipovi koji su kao....sta? Princevi i princeze?ne kapiram.... z:hm:
a ovamo tuga i sramota....bahato,aljkavo......
z:((

Pola svog dosadasnjeg zivota sam provela u Nisu, a pola u Beogradu. Isto se ponasam, kao sto bih bila ista i da zivim u nekom selu, u Njujorku ili na Marsu. Veliki deo moje redbine zivi u Nisu i veoma su obrazovani i kulturni ljudi. Ni po cemu nisu inferiorni u odnosu na nekoga ko je rodjen u Beogradu.

Ne razumem odbojnost koju ljudi imaju prema Beogradu i Beogradjanjima, ali isto tako ne razumem ni to preterivanje kada se Beograd prikazuje sve u samim superlativima. Nije to realno uopste. Prednost je to sto je veca dostupnost mnogih ustanova, a sam grad je lep bas kao i mnoga mesta, ali ima i mnogo mana.

Da li Beogradjanin treba da se oseca inferiorno u Parizu?
Naravno da ne, zasto bi?

Najviše goveda živi u Beogradu.

Upravo tako.

Sva stoka iz unutrasnjosti je dosla u BG.....plus i u samom BG je vec bio odredjen procenat stoke.

A u unutrasnjosti manje vise sad je ostao normalan svet da zivi. Naravno ima jos stoke tamo ali i oni ce uskoro u BG,NS,KG ili Nis tako da ce tada u unutrasnjosti biti milina za zivot. Ostace samo normalan svet.

Pola svog dosadasnjeg zivota sam provela u Nisu, a pola u Beogradu. Isto se ponasam, kao sto bih bila ista i da zivim u nekom selu, u Njujorku ili na Marsu. Veliki deo moje redbine zivi u Nisu i veoma su obrazovani i kulturni ljudi. Ni po cemu nisu inferiorni u odnosu na nekoga ko je rodjen u Beogradu.

Ne razumem odbojnost koju ljudi imaju prema Beogradu i Beogradjanjima, ali isto tako ne razumem ni to preterivanje kada se Beograd prikazuje sve u samim superlativima. Nije to realno uopste. Prednost je to sto je veca dostupnost mnogih ustanova, a sam grad je lep bas kao i mnoga mesta, ali ima i mnogo mana.

Da li Beogradjanin treba da se oseca inferiorno u Parizu?
Naravno da ne, zasto bi?

Ma nisu ljudi kivni na Beograđane već na Beograd i to na centralizovanu vlast koja je kao crna rupa Srbije. Sav novac, poslovi, investicije...sve se sliva u Bg. Ne iznosim ovo paušalno; svako ko je makar malo realan može to da vidi. A već sam rekao da za to ne krivim ni Beograđane, ni te ljude koji su došli silom prilika. Zna se ko je kriv za ovakvo stanje u Srbiji.
Lično imam mnogo poznanika u Bg i nikad nisam mrzeo Beograđane a kamoli Beograđanke.:zstidljivko: A mišljenje koje provejava kod pojedinih Beograđana o ljudima sa juga...za sve je kriv Veliki Brat.z:mrgreen: Oni očigledno misle da je Radiša reprezentativni predstavnik našeg kraja. Ovo je svetska zavera VB prema jugu Srbije...svi koje su uzeli iz ovog kraja imaju neku falinku u glavi. I kako da nas pošteni Beograđanin drugačije vidi sem kao nekakve Maje, Radiše i Manuele.z:cry:

Mogu da razumem da je postojala kulturoloska razlika izmedju gradova i sela pre pedeset godina, ali danas u 21. veku kada su televizija i internet ucinili da se ljudi na razlicitim kontinentima isto oblace, ponasaju ili razmisljaju, govoriti o kulturoloskoj razlicitosti ljudi koji zive na 50km meni ne deluje logicno.

Razlike medju nama su pre svega individualne.

Ma nisu ljudi kivni na Beograđane već na Beograd i to na centralizovanu vlast koja je kao crna rupa Srbije. Sav novac, poslovi, investicije...sve se sliva u Bg. Ne iznosim ovo paušalno; svako ko je makar malo realan može to da vidi. A već sam rekao da za to ne krivim ni Beograđane, ni te ljude koji su došli silom prilika. Zna se ko je kriv za ovakvo stanje u Srbiji.
Lično imam mnogo poznanika u Bg i nikad nisam mrzeo Beograđane a kamoli Beograđanke.:zstidljivko: A mišljenje koje provejava kod pojedinih Beograđana o ljudima sa juga...za sve je kriv Veliki Brat.z:mrgreen: Oni očigledno misle da je Radiša reprezentativni predstavnik našeg kraja. Ovo je svetska zavera VB prema jugu Srbije...svi koje su uzeli iz ovog kraja imaju neku falinku u glavi. I kako da nas pošteni Beograđanin drugačije vidi sem kao nekakve Maje, Radiše i Manuele.z:cry:

Skoro svi koji se prijave za velikog brata imaju neku falinku u glavi :lol:
koga god da su ubacili......
(mislim svi...iz svih krajeva)

Jeste, al kad se pominju Novosađanke ja odma vidim neku sisatu Enu ili malu Žeželjku a vama asocijacija za Niš brkati Radiša ili kreštava Maja. Pa sad vidi ko je u prednosti. z:poz:

jok...meni su asocijacija za Nis
nasi dragi prijatelji koji su se preselili tamo
i draga Donamileva :)

Za Novi Sad draga Valeria i Anti :D

Pusti glupavu Enu i te mentole

ja i ne gubim vreme na gledanje tog VB
gledala prvi serijal i to mi dosta
ovo ostalo sve skupim onako usput

Да се укључим у причу о југу Србије...
Имам пуно родбине тамо и одмалена сам навикла на њихов јези и културу и обичаје.
Касније сам видела да поједини људи њих ниподаштавају.
Није ми баш било јасно...
А онда се једног дана моја бивша директорка вратила са једног састанка...
"Ијао, па онај ... је страшно паметан дечко. Он је мени деловао тупаво због оног језика и нагласка, али, данас сам га први пут слушала и стварно је паметан..."
Ја сам била малко у шоку, али неке ствари су ми се разданиле.
И да, могуће је да они због језика и нагласка делују глупо у први мах.
Не кажем да је то оправдано, али ваљда људе понесе тај први утисак.
Друго, кад се у неку серију убаци човек с југа, ето добре комедије.
С тим, да они заиста јесу врло духовити и ја волим да слушам њихове вицеве, поређења, надимке. Без обзира што су избацили поједине падеже, њихов језик је богат.
Али, многим људима је ту смешан само нагласак. Нажалост. z:(

Back