Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

Razumem vrlo dobro i to sam objasnila u nekoliko postova.

Mislim da bi sad ti trebalo da objasnis sta si mislila pod beogradizacijom Novog Sada.

Срећа па, ето, имам неког ко ''врло добро'' разуме о чему говорим, и не само то, него још и моје ставове објашњава у неколико постова...z:mrgreen:
Ја не морам да трошим тастатуру....z;)

Као, мислим да су многи провинцијалци грађани, као што мислим да су многи грађани провинцијалци.
А већина и једних и других су малограђани...
ЕТО! z:)

Рекох ово на почетку, али сам изгледа промашила тему.
Овде се провлачи теза да су само Београђани грађани, а сви остали провинцијалци.

И онда, шта рећи? z:cry:

Mislim da nema potrebe za analizama, jasno je kao dan ;)

Verujem da ti stvarno izgleda tako.
No dobro... ako imaš toliku želju da živiš u Beogradu, jednom ćeš se i doseliti i videti kako to izgleda.

Možda je za sirotinju bogatije jedino u tom smislu što ima više kanti za smeće, pa je veći izbor za kopanje... za razliku od seljaka koji uvek može napraviti svoju bašticu i makar ne biti gladan..

То о чему причаш је чувена негативна селекција која је у свакој пори нашег друштва.
И ја имам слично искуство твом.
У Србији се људи који знају свој посао , углавном, гурају под тепих.
И да није тако не би нам било овако лоше као што јесте.
Лоши смо, лош народ, све сам сигурнија у то. Или је једноставно у питању металитет малог народа који сам по себи не дозвољава експанзију.

Мени нпр. Немци баш леже. Ред, рад и дисциплина. :lol:

Takodjez:) plus saamo profesionalno uvazavanje koje u Beogradu nisam ni u tragovima osetila, vec suprotnoz:(

Vanda, naslov je postavila Marijanita a u njemu i tu tezu na koju se mrstis. Naravno da su i Zajecarci, Novosadjani, Suboticani, Uzicani takodje gradjani. ;)

Ima sirotinje, ali kada se uzme procenat stanovnici BG žive najbolje i imaju najlagodnije uslove za život ;)

Evo ja ponavljam moje konkretno pitanje: ako je u Bg-u najlagodnije i najbolje, zasto onda mnogi kukaju a ne dodju ovde da uzivaju u neradu i bogatstvu? :P

Срећа па, ето, имам неког ко ''врло добро'' разуме о чему говорим, и не само то, него још и моје ставове објашњава у неколико постова...z:mrgreen:
Ја не морам да трошим тастатуру....z;)

Znaci, ne umes ni da objasnis a ni da argumentujes sta znaci beogradizacija Novog Sada.

Nisam ni mislila.

Овде се провлачи теза да су само Београђани грађани, а сви остали провинцијалци.

Ne, ne provlaci se ta teza. Ne moze se nazivati "provlacenjem teze" CINJENICA da je Beograd GRAD u kome zive GRADJANI.

Zakljucujem da ti imas problem da razumes pojmove gradjanin i provincijalac.

Сад сам видела тему и прво што сам хтела да питам је – ко су грађани а ко провинцијалци. :kolac:

Back