Vaše mišljenje o građanima/ provincijalcima

...Čovek, dovoljno star da mi bude deda je krenuo da me proziva, vređa... počeo je sa političkim provokacijama, pa kad je video da o politici nemam mišljenje, krenuo je da vređa moju profesiju i moj rad, sve vreme provlačeći :"vi Beograđani". Tek sam na kraju ukapirala da njemu smeta što sam ja iz Beograda, a ne nešto drugo.

Meni se desavalo slicno jos dok je postojala Juga, kad je to bilo...:roll:.

Moj utisak je da cesto onima koji zive u nekom drugom mestu u Srbiji, zivot u Beogradu predstavlja zeljeni cilj, kao da ovde cvetaju ruze i zitelji Beograda zive u idili.

Ne zelim generalizovati, ali osoba stigla iz drugog mesta u Beograd, cesto se drugacije postavlja od onoga koji je rodjen u Beogradu i spremna je na svakojake postupke (nije vazno da li su korektni ili nisu) samo da stigne do zacrtanog cilja i da se ne vrati tamo odakle je dosla. Kao zivotinja koja po svaku cenu trazi svoje mesto u coporu bez obzira na zrtve koje mora da ostavi za sobom.

Primer: Poznanik stigao sa juga Srbije pre dosta godina: Znam kako sam ziveo u tom i tom mestu i ni po koju cenu nemam nameru tamo da se vratim, ma sta trebalo da uradim da bih ostao u Beogradu. I nije to usamljeni primer. Neka se svako osvrne oko sebe i pronaci ce slicne primere.

"Beogradjanin" obicno nema tu crtu "gazenja i preko leseva" samo da stigne do cilja. Verovatno zato sto je odrastao u drugacijim okolnostima, sto mu, cesto puta, ne ide u prilog, kao sto je nekad jako tesko razumeti i prihvatiti logiku i postupke gore pomenutih.

Beograd je postao jedno veliko selo iz mnogo razloga, ali tu smo gde smo pa nam preostaje da plivamo najbolje sto mozemo.

Svako mesto ima prednosti i mane što se tiče života. Prednosti života u Beogradu - veliki broj škola, fakulteta, bolnica... Kad dođe vreme za studije, ne moraš se seliti u drugi grad, plaćati stan... isto važi i za neke stručne škole. Najveća prednost je nažalost što se tiče lečenja, jer mogu samo da zamislim muke ljudi koji moraju da dođu u Bg ne bi li se pregledali ili lečili z:(
Po mom mišljenju, prednost života u manjem mestu je veća bliskost među ljudima. Koliko sam primetila, u manjim mestima se svi znaju, i nekako su vezaniji jedni za druge nego mi ovde. Mi smo nekako otuđeni.

...Najveća prednost je nažalost što se tiče lečenja, jer mogu samo da zamislim muke ljudi koji moraju da dođu u Bg ne bi li se pregledali ili lečili z:(
Po mom mišljenju, prednost života u manjem mestu je veća bliskost među ljudima. Koliko sam primetila, u manjim mestima se svi znaju, i nekako su vezaniji jedni za druge nego mi ovde. Mi smo nekako otuđeni.

Lepo receno.

Meni se desavalo slicno jos dok je postojala Juga, kad je to bilo...:roll:.

Moj utisak je da cesto onima koji zive u nekom drugom mestu u Srbiji, zivot u Beogradu predstavlja zeljeni cilj, kao da ovde cvetaju ruze i zitelji Beograda zive u idili.

Ne zelim generalizovati, ali osoba stigla iz drugog mesta u Beograd, cesto se drugacije postavlja od onoga koji je rodjen u Beogradu i spremna je na svakojake postupke (nije vazno da li su korektni ili nisu) samo da stigne do zacrtanog cilja i da se ne vrati tamo odakle je dosla. Kao zivotinja koja po svaku cenu trazi svoje mesto u coporu bez obzira na zrtve koje mora da ostavi za sobom.

Primer: Poznanik stigao sa juga Srbije pre dosta godina: Znam kako sam ziveo u tom i tom mestu i ni po koju cenu nemam nameru tamo da se vratim, ma sta trebalo da uradim da bih ostao u Beogradu. I nije to usamljeni primer. Neka se svako osvrne oko sebe i pronaci ce slicne primere.

"Beogradjanin" obicno nema tu crtu "gazenja i preko leseva" samo da stigne do cilja. Verovatno zato sto je odrastao u drugacijim okolnostima, sto mu, cesto puta, ne ide u prilog, kao sto je nekad jako tesko razumeti i prihvatiti logiku i postupke gore pomenutih.

Beograd je postao jedno veliko selo iz mnogo razloga, ali tu smo gde smo pa nam preostaje da plivamo najbolje sto mozemo.

Da se stvarno radi na ravnomernom razvoju Srbije, čega se političari sete kad im trebaju glasovi, taj tvoj poznanik bi za istu platu radio u svom gradu. Ovako je prinuđen da posao otima Beograđanima. Uopšte za to stanje ne krivim obične ljude, kriva je vlast a najviše lokalne jajare koje bi da se uvale na Dedinje i zaborave na ljude koji su ih tamo poslali. I ma koliko su mi antipatični Palma i Velja, za ono što rade svaka im čast.

Back