baby jane
Buduća legenda
- Poruka
- 44.496
Navika koju sacuvaju cak i kad dodju u bg
Mozes da izvuces seljaka iz sela al selo iz seljaka...![]()
ne prepisuj...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Navika koju sacuvaju cak i kad dodju u bg
Mozes da izvuces seljaka iz sela al selo iz seljaka...![]()

al ne možemo za to kriviti ljude u Bg-u...nego, ljudi iz malih mesta nemaju tu "kulturu" odlaska u bioskop...bolje je da skinu film sa neta...![]()
Mene su Dankinje gledale belo kad sam reko "Serbia" al zato svi znaju za Yugoslavia![]()
A nikako da vrati pare što mu dali za kartu... vala ispade stipsa.moje misljenje je da ovo vise vazi za pozorista, galerije i sl...bioskop je mesto koje je pristupacno bilo kom mentalitetu pogotovo u danasnje vreme kada odavno ne vidoh KVALITETAN film...problem su cene, gomilu puta je bila rasprava o tom smanjenju uzlaznica i nikako da se dogovore, i svesni su organizatori da ne moze ovako al zinula im guza pa parice
ja sam odrasla u pozoristu i bioskopu, a sada skidam filmove s neta, obozavam da idem na ta mesta ali ne moze...

Metlo, i da je za dž...opet ljudi ne bi išli...![]()
gresis, najveca guzva na sajmu knjiga je poslednjeg dana kada je besplatan ulaz, ljudi iako ne voli knjige odu da vide i to cudo, ne kazem da je ovo fantasticno ali barem odu i vide nesto a da nije splav....aj u sto marke da bi bilo puno po bioskopima da je pristupacniji ulaz

al ni u taj bioskop ne ideš svakog dana...ne verujem da za mesec dana ne može neko da sakupi pare za ulaznicu...to mi nekako baš nelogično...![]()

al ni u taj bioskop ne ideš svakog dana...ne verujem da za mesec dana ne može neko da sakupi pare za ulaznicu...to mi nekako baš nelogično...![]()

kad budes morala da izdrzavas porodicu i da placas drzavi bice ti jasnije![]()

Pa mozes da biras il da platis racune il da ides u bioskop.
Il da trazis od mame i tate iz Donje palanke da ti posalju sto vecina radi![]()

Najviše goveda živi u Beogradu.
hm,ok...ako neko nema 300 dinara za kartu jednom mesečno...to je onda baš siromašan čovek...
treba se snaći...![]()
zato kazem nije bg za svakoga, nemas nista od njega ako ne mozes da ga iskoristis...kako bese ono bolje kralj u svom selu nego prosjak u gradu...tako nekako...jojo ispravi me

Bolje prvi u selo nego zadnji u grad![]()
...odakle meni onda ona verzija
...nema veze ista poentaOvo je tačno!pa nisu dosli da studiraju, to je samo maska da bi ih roditelji izdrzavali, sto da dodje ovde i muci se kad ce mama sve da plati ...bitno je da je u beogradu![]()

ceo život živim na Novom Beogradu, i ne bih volela da se selim u neki drugi grad u Srbiji. Možda je mirniji život van Beograda, ali Beograd nudi mnogo više mogućnosti, i za posao, i za razna kulturna dešavanja, i za provod, a to je sve bitno naročito mladim ljudima. Nisam nikad Beograd doživljavala kao "džunglu na asfaltu" i slično, to su mi nerealna poređenja. Nisam nikad ni osetila mržnju prema Beograđanima, imam drugarice sa faksa koje su došle iz drugih gradova u Srbiji, nekima se Beograd jako sviđa i tu vide sebe u budućnosti, ali ne verujem da to ima veze sa priznavanjem poraza, već više sa tim da im Beograd nudi mnogo više mogućnosti, prvenstveno poslovnih. Druge su se vratile u svoja mesta, jednostavno im se više sviđa život u manjem mestu, ili nemaju više mogućnosti da žive u Beogradu, ali ni od jedne nisam čula da je Beograd grozan grad, prljavština na sve strane... Bahate ljude sam sretala i među Beograđanima i među provincijalcima, da se tako izrazim, tako da ni tu ne mogu da povučem paralelu.Nije predrasuda vec iskustvo.Zasto je lose korigovati svoj akcenat ako je nepravilan i ako neko to zeli?
Ok, ti ne zelis i to je u redu, ali reci da onaj ko promeni akcenat nema sta da ponudi je predrasuda bar koliko i to da su juznjaci manje obrazovani zato sto govore nepravilno.
, no čisto sumnjam da ću se asimilovati do te mere da krenem i ja tako da lalinski pričam 
Zavisi od toga sta je kome motiv da svoj akcenat promeni ili ne, kao i od osecaja za melodiju(muzikalnosti) koja nije kod svih ljudi jednako razvijena. Ko zeli i kome je potrebno da svoj akcenat koriguje moze to da postigne prilicno brzo jer je rec o nacinu govora kome smo izlozeni prakticno od rodjenja (sa televizije). Verovatno bi navikavanje na neki akcenat koji retko imamo prilike da cujemo islo teze.Nije predrasuda vec iskustvo.
Akcenat je stavljen na vremenski period od par meseci,,,za tako kratko vreme nikom prirodno ne podje od ruke da svoj govor asimiluje sa novim iz okruzenja vec se ulaze veliki napor da se takav akcenat nauci.
Sad, zelja za uklapanjem moze biti protumacena na vise nacina,,,ja sam protumacila na jedan,ti na drugi,,,ne kazem da je moj tacniji od tvog.
Ipak postoje situacije gde je taj akcenat neprihvatljivI slatki su mi i južnjaci sa tim akcentovanjem![]()
.Ipak postoje situacije gde je taj akcenat neprihvatljiv.

.Kada sam se upisala na filoloski fakultet, naravno da se podrazumevalo da taj dodatni smek nikako ne bi dosao u obzir, zar ne?Gde?
Mislim, ako je gramatički sve ispravno, melodija samo daje dodatni šmek, ali nije to neprihvatljivo.
Kada sam se upisala na filoloski fakultet, naravno da se podrazumevalo da taj dodatni smek nikako ne bi dosao u obzir, zar ne?I ta melodija moze biti pravilna i nepravilna, nije rec samo o padezima i sl.
![]()
Ipak postoje situacije gde je taj akcenat neprihvatljiv.
I mm i ja smo iz istog grada sa juga. Za mene je taj akcenat neprihvatljiv zbog moje profesije. Mm je obrazovaniji od mene (zavrsio je i postdiplomske studije), ali njemu juznjacki akcenat ne smeta niti namerava da ga menja, (a mislim da ne bi ni mogao) - takav mu je posao da to ne predstavlja nikakav problem.