baby jane
Buduća legenda
- Poruka
- 44.496
i ne studira svako...mnogo mali procenat mladih se odlučuje na studije...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

druga tema al nije bas tako, zelja za odlaskom iz svog rodnog kraja mnoge natera da posto poto upisuju bilo koji fax, pogotovo danas kada ima toliko privatnih fakulteta u koje mozes da se upises cim prodas kravu...mojne se lazemo
...mora neko i da sadi i da konobarise i sl...al druga temabosanci, crnogorci, hrvati i sl parlaju svoje naglaske na sred trga mislis da ih zabole sta drugi misle...a nasi (iz svih dela srbije sa svim mogucim naglascima) se stide sopstvenog porekla i govora i sl...to je zalosno, biti stranac u sopstvenoj zemlji, promeniti po svaku cenu sve onog momenta kad sidjes iz busa na bg stanici...strasno

ne računam ovde one koji upišu fax i onda im index sakuplja prašinu po kući...a položili su možda dva ispita...![]()
Nemoj tako,ja sam svojim usima cuo dva lika u pekari kako cas nabadaju bandere cas pricaju po crnogorski![]()
ali svako mora da nesto radi i da nesto zaradi da bi preziveo..ne mora svako da studira...al to su cari komunizma, socijalizma i slicnih drustvenih uredjenja kojima je parola - jednakost
ali svako mora da nesto radi i da nesto zaradi da bi preziveo..
a drzava nema kadrovsku politiku pa da skoluje kadar koji joj treba..+-10% uostalom masa studenata se upisuje na prava i ekonomiju..sto srbiji ne treba..a s druge strane privreda ne radi ..niti se sta razvija pa nema potrebe ni za tehnickim kadrom..i ne studira svako...mnogo mali procenat mladih se odlučuje na studije...![]()
najcrnje od svega je sto deca iz gradova koji imaju univerzitet dolaze u bg da studiraju, a ne nije razlog to sto je ovde jaci kriterijum studiranja i teze, opsirnije ( na nekim fakultetima)...ne...razlog je to sto ce biti u beogradu (citaj sas banderaski naglasak)
...i ko zna, možda se odlučim da se vratim baš tamo....
to jeste beda..najcrnje od svega je sto deca iz gradova koji imaju univerzitet dolaze u bg da studiraju, a ne nije razlog to sto je ovde jaci kriterijum studiranja i teze, opsirnije ( na nekim fakultetima)...ne...razlog je to sto ce biti u beogradu (citaj sas banderaski naglasak)

to i ja rekoh...pre ću da čujem da neko iz mog zavičaja ismejava Beograđane(konkretno ljudi sa juga imaju taj kompleks od Beograda dok recimo NS svi vole)...i nikad mi nije bilo jasno što je to tako,zašto su Beograđani loši a Novosađani dobri...kad su i jedni i drugi ljudi koji žive u gradu...
al tačno je da neko može da ode iz sela al teško da će selo da "ode" iz njega...
p.s. pritom opet mislim na seljaštvo kao karakternu osobinu...
a drzava nema kadrovsku politiku pa da skoluje kadar koji joj treba..+-10% uostalom masa studenata se upisuje na prava i ekonomiju..sto srbiji ne treba..a s druge strane privreda ne radi ..niti se sta razvija pa nema potrebe ni za tehnickim kadrom..
gde ce sad posao da nadje recimo masinski inzenjer?

ja prva nikad ne bih otišla da studiram u NIšu..iako mi je to bilo mnogo bliže i jeftinije od Bg-a...a da sam zaboravila svoj Leskovac, to nikad neću...i ko zna, možda se odlučim da se vratim baš tamo....
![]()
meni nikad neije bilo jasno kad neko dođe u Bg samo da bi upisao ekomoniju il pravo reda radi(uglavnom su mnogi iz moje generacije samo zato i upisali ove fakultete)...
nisu ti fakulteti baš tako laki...![]()
obicno poslusan i sposoban ne idu ruku pod ruku..tj ne nalaze se ta dva kriterijuma u jednoj osobi..da bi neko uopste mogao da bude sposoban mora da ima jednu predispoziciju..a to je da ..misli svojom glavomKad meni banka digne kamatu ja odem pa "iznakršim" ni krivoj, ni dužnoj, radnici na šalteru. Onaj bord direktora mi nedostupan. Ili u domu zdravlja najviše ćuški popije sestra za šalterom. tako ti i u ovom slučaju...znaju ljudi da građani Beograda nisu krivi što investicije zaobilaze jug al teško da Dinkić i kompanija čuju kletve. A lokalni bilmezi nemaju petlju da se zamere svojim centralnim komitetima. Zna se kako su prošle neposlušne demokrate u Nišu pre par godina.
meni nikad neije bilo jasno kad neko dođe u Bg samo da bi upisao ekomoniju il pravo reda radi(uglavnom su mnogi iz moje generacije samo zato i upisali ove fakultete)...
nisu ti fakulteti baš tako laki...![]()

mislim da je to toNis nema splavove![]()

A što? Šta ne valja na niškom univerzitetu?

Nis nema splavove![]()

bojim se da je toga najvisepa nisu dosli da studiraju, to je samo maska da bi ih roditelji izdrzavali, sto da dodje ovde i muci se kad ce mama sve da plati ...bitno je da je u beogradu![]()