PA8
Poznat
- Poruka
- 8.140
Vaše ideološko opredeljenje
Idemo!
Idemo!
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Izjasnio sam se odmah kada sam otvorio temu. Pogledaj kako sam glasao.Moraš prvo ti da se izjasniš, takav je red
Ne vidi seIzjasnio sam se odmah kada sam otvorio temu. Pogledaj kako sam glasao.
Ti obožavaš komunističkog diktatora (Josipa Broza). Nemoguće je da pravi liberal obožava komunističkog diktatora. Postoje ljudi koji nisu svesni da su komunisti. Ti spadaš u takve.Klasični liberal (libertarijanac), otprilike je nekako najbliže onome pod što bi se svrstao.
Idemo!
Načelno se slažem, ali onaj dio kod klasičnih liberala koji mi se ne dopada je privatizacija zdravstvenog sustava.Класични либерализам је политичка идеологија и огранак либерализма који се залаже за грађанске слободе под владавином права са нагласком на економској слободи. Блиско сродан са економским либерализмом, он се развио током раног 19. века, надограђујући се на идеје из претходног века као одговор на урбанизацију и на индустријску револуцију у Европи и Сједињеним Државама.[1][2][3] Значајне особе чије су идеје допринеле класичном либерализму су између осталих Џон Лок,[4] Жан Батист Сеј, Томас Роберт Малтус, и Дејвид Рикардо. У класичном либерализму долази до примене класичних економских идеја које је подржавао Адам Смит у својој Првој књизи Богатства народа и на верувању у природно право,[5] утилитаризам,[6] и прогрес.[7] Термин „класични либерализам” примењен је у ретроспективи да би разликовао ранији либерализам из 19. века од новијег социјалног либерализма.[8]
Socijaldemokrate i socijalni liberali su odvojeni. Mada to mi zvuči isto.SDP-njara je.
Straks isto.
Четврта Политичка Теорија, али то нема у анкети.
Zar nisi govorio da si zeleno polje.Načelno se slažem, ali onaj dio kod klasičnih liberala koji mi se ne dopada je privatizacija zdravstvenog sustava.
To je tekovina Antike i zamišljena je kao opće dobro.
Meni se to danas sve smućkalo.Socijaldemokrate i socijalni liberali su odvojeni. Mada to mi zvuči isto.
Kod ovakvih anketa treba uvek da postoji opcija "Nešto drugo"
Немам шта пуно да објашњавам, погледај праксу Путинове Русије. То је 4ПТ у пракси.Слажем се, наго ајде Дудуле објасни 4ПТ као Политичку идеологију унутар Облика владавине...
Da, taj nesretni kompas me uvjek stavi u donji, lijevi kvadrant.