Vaše cvećke

IMG_20240531_150354.jpg

IMG_20240531_152706.jpg

IMG_20240531_151421.jpg

све је лепо, ал ово жуто, д'умрем. :lol:

је л шаљеш брзом поштом?
плаћам поузећем, и поштарину. :aha:
Šaljem, ili donosim (samo tebi) :D .
Ali u septembru...
To se tad sadi i cveta cele zime, a u proleće bude "da umreš" ;).
U pitanju je 'puzava Viola' - Dan-i-noć , to je novi kultivar, koji je kod nas prisutan tek desetak godina.
O tom se kuckamo na jesen,..
(polovinom juna umire - od vrućine)
Inače Viola (dan-i-noć) cveta najduže - od septembra do juna - deset meseci,.. I ne treba ga puno zalivati - jer u vreme jeseni, zime, proleća ima dosta padavina,..

Šaljem, ili donosim (samo tebi) :D .
Ali u septembru...
To se tad sadi i cveta cele zime, a u proleće bude "da umreš" ;).
U pitanju je 'puzava Viola' - Dan-i-noć , to je novi kultivar, koji je kod nas prisutan tek desetak godina.
O tom se kuckamo na jesen,..
(polovinom juna umire - od vrućine)
Inače Viola (dan-i-noć) cveta najduže - od septembra do juna - deset meseci,.. I ne treba ga puno zalivati - jer u vreme jeseni, zime, proleća ima dosta padavina,..
да знаш да ми се учинило да је дан-ноћ, а опет, раскошан је, такав нисам видела.
збиља је срећа за очи и душу.

уживај!

Христос воскресе, радост донесе!

Kako ti taj čempres raste ko strela, moji su svi buckastiji jedan ko prase raste u širinu :)
koga pitaš i na koji "Čempres" misliš ?
na ovaj moj ? - u atačmentu.

To nije Čempres, nego Tisa stubasta - Taxus Bacata Fastigiata Robusta (kultivar),..
I Fastigiata raste tako, ali Robusta mora da stremi ka zvezdama ;) .. a ti imaš neki drugi "čempres" :) ima njih,.. ih,.. raznih,.. Pačempres, Tuja, Čempres, Smrča, Jela, Bor,..

Prilozi

• 1748785119845.png
    1748785119845.png
    1,3 MB · Pregleda: 6
Sređujem terasu u stanu i želim da stavim par biljčica. :) Terasa je sa istočne strane, peti sprat, tako da sunca ima samo do nekih 10-11 sati max. Šta predlažete? Ne bih nešto što visi (pošto sam peti sprat bojim se da kačim nešto na ogradu, dunuće vetar odleteće bla, bla). Ne želim nešto što previše cveta, volim zelene, ''žbunaste'' biljke. Iii da... bitno je da je lako za održavanje. :D Nisam baš vična u baštovanstvu.

Back