AMV Maker '96
Primećen član
- Poruka
- 506
jesam xD i verovao mi ili ne, u celom filmu strahote, mene najvise istripovala scena u busu xD kada se pojavi na prozoru busa xD
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oljačaнисам смела синоћ у вц мислила сам да је тамо дрекавац
па сам отишла тек јутрос![]()
![]()
Oljača
Kako ono oko jel zaraslo ili je i to postalo strašno iskustvo?!
Bila sam devojcica od nekih 15-tak godina,kada je bratovljeva zena na svet donela mrtvorodjenog decaka u nasoj maloj skromnoj kuci pod svetlima fenjera tih 50-tih godina u jednom sumadijskom selu!Te tuzne noci ja sam dobila zadatak da obavestim najstariju sestru da je decak rodjen mrtav i da ce sutradan biti sahrana!Ona je zivela u susednom selu i precicom preko dve sume koje je razdvajala livada stizalo se za nekih 2-3 sata!Nismo imali satove u to vreme,selo je bilo jako siromasno i moj brat je procenio da je otprilike jos pola sata do svitanja.Ispratio me je kroz prvu sumu do livade i rekao mi je da dok stignem do druge sume vec ce se razdaniti i vratio je se natrag da pripemi sahranu umesto slavlja!Livada je bila okupana mesecinom u vazduhu se osecao miris pokosenog sena,bila je mrtva tisina!Kako sam se priblizavala sumi shvatala sam da je noc jos uvek mlada i da je moj brat pogresio i da cu morati preci kroz nju pre zore.U dubini sume cuo se jezivi huk sove,opale suve grancice pucketale su pod mojim stopalima,osecala sam neopisiv strah,a onda sam stigla do jaruge.Jaruga je duboka rupa na sredini sume u koju su seljaci koristili za bacanje mrtvih zivotinja,vremenom je ona zarasla u duboku travu i prestali su da je koriste,ali sada je ta jaruga bila osvetljena nekom sablasnom svetloscu koja je obasjavala gotovo celu sumu!Sakrila sam se iza prvog i najblizeg zbuna i sledila sam se pred jezivim prizorom!Naime moj otac je umro jos dok se ja nisam rodila i znam ga samo sa starih pozutelih slika,ali sada je taj covek isao u krug oko jaruge i za ruku je drzao malu bebu!Beba je bila tako sicusna,kao da se tek rodila,ali ipak je hodala i drzala je moga oca za ruku!Obisli su par krugova,a onda me je otac pogledao tim toblim prodorno plavim ocima i samo mi se nasmejao,cula sam i deciji smeh,ali sam se izgubila u dubinama tih ociju.Okrenuli su mi ledja,a onda su jednostavno uskocili u jarugu i nestali.Par trenutaka mi je trebalo da dodjem sebi,a onda sam morala da nastavim dalje.Stigla sam do moje sestre i tek tada je svanulo.Par dana posle sahrane ispricala sam baki i majci za cudan susret u sumi,majka je samo rekla:,,Dosao je deda po svoje unuce"!
Homoljski zmaj
Moji preci poticu sa Homoljske visoravni i od davnina sa generacije na generaciju,prenosila je se jedna prica koja je vremenom prerasla u legendu nase porodice!Svaka generacija je nesto dodavala,nesto oduzimala,ja cu je preneti onako kako sam je ja cuo od poslednjeg stanovnika,moje sada vec pokojne bake,koja je ostala na vekovnom ognjistu i tu i skoncala u samoci jednog sada napustenog i zaborvljenog sela!Tadija je imao dva sina Zvezdana i Vedrana,vec su bili stasali za zenidbu i devojke su ih htele i gledale jer su bili naociti momci,krsni,pravi gorstaci.Prosto su se otimale koja ce da igra pored njih u kolu!S proleca Tadija ozeni starijeg Zvezdana sa devojkom iz dobre porodice,a Vedrana ostavi jos jednu godinu da momkuje!Isao je Vedran svakog dana za ovcama na ispasu,voleo je svoju planinu,poznavao je svaki izvor i proplanak,znao je da ostane na bogatim livadama i do sumraka!Leto je vec bilo na izmaku,dan je postajao vec kraci kada je primetio da je se jedan od najboljih ovnova zagubio negde,posto je bio blizu kuce oterao je ostale ovce u tor,javio se u kuci i krenuo da potrazi odlutalog ovna.Vece je bilo bez meseca,mracno i neobicno tiho,meseca nije bilo na nebu,stari fenjer je vec pretio da se ugasi,a noc je bila mracna i taman kad je krenuo kuci opazio je njene plave kose!Milion prica o vilama i drugim necastivim silama koje je slusao kao decak prosle su mu kroz glavu,ali nesto ga je vuklo ka njoj,Bio je samo na par koraka od nje,ali ona jos nije osecala njegovo prisustvo bila je zanesena u svojoj pesmi,njen glas je bio nesto najlepse sto je Vedran cuo u svome zivotu,a njena lepota ga je ostavljala bez daha!Konacno pogle da ga tim ocima boje badema,isprva se trznu i uplasi,za trenutak nestade i on krenu za njom,a onda se pojavi iza njega.On se okrenu ka njoj i bez reci se njihove usne i tela spojise u greh i tako se bez ijedne reci zavolese covek i vila!Kasnije su se skoro svako vece sastajali na izvoru koji je rasecao proplanak,ona je njemu pevala,dok je on mrsio njenu bujnu kosu!Pricala mu je da je dok je svet bio jos mlad,a ljudi vrlo malo hodala svetom sa svojim sestrama i da niko tacno ne zna kako su one nastale pa cak i one same,ali da postoji samo jedno pravilo ne smeju da vole,ali smeju da budu voljene i tako vec hiljadama godina zive!Vecne zavodnice,ali nikada zavedene!I tako voleli su se do kraja jeseni i tajno su se sastajali,sve dok jednoga dana ostale vile ne otkrise nihovu ljubav!Vedranovu vilu proterase na kraj sveta,a Vedrana pretvorise u zmaja i poslase ga na najvisi vrh Homolja da se dok je sveta i veka skriva od ljudi i da ceo zivot krade druge devojke trazeci svoju vilu!Procu se u narodu da nestaju mlade devojke i da ih neka sila davi i ostavlja pored potoka jedna cak i uspe da se spasi i isprica tu pricu svojoj porodici,a oni prosirise dalje na sela Homolja i dodje ta prica i do Tadije koji je vec bio izgubio svaku nadu da ce naci negde Vedrana i od tada Tadijini potomci dobise prezime Zmajevic,a ja sam poslednji od njih.Homoljski zmaj jos uvek mozda leti homoljskim prostranstvima,njegova vila ga mozda jos uvek pesmom zove negde daleko na kraju sveta i ko zna mozda nekada njene sesre i skinu kletvu,mozda njihova ljubav ponovo procveta,ali jedno sigurno znam da su Homoljska sela sada prazna i da sada ovu legendu prenosim vama i ljubav coveka i vile u vecnost!
nego, sad ono zbog cega sam se logovao
Sinoc sam se zabavio.. na prozoru mi stoji tamna plava zavesa kojom uvek zamracujem sobu i sad sinoc oko 3 sam gledao friday onu komediju ako znateNisam mogao da spavam zbog laringitisa, bolestan sam zesce, i kad-tad sam pogledao napolje, mesec se video super. i odjednom nisam vise mogao da vidim firugu meseca, nesto je lebdelo ispred mog prozora, od straha sam stvarno poceo da disem kao idiot posto laringitis i sam utice na disajne organe. uplasen sam krenuo prema prozoru da vidim sta je to, zasto sam o uradio ne znam, i dok nisam stigao komp mi se ugasio i zvucnici su brujali posto mi je racunar prikljucen na neki stub i bili su pojacani. sve u svemu bilo je jezivo, posle sam se smirio, pustio film i lego da spavam, mada nisam zaspao do 6.. nista se vise nije desavalo posle toga ali.. ona figura je lebdela kao da je obesena sa nekog drveta koje stoji na mojoj kuci, znaci bez pokreta sad ako neko zna sta je to..
opet sam se us*o -.-
Ne znam, nisam ga ni ja videla dugonego ljudi gde nam je mateja
Ooooo pa ko nam je to dosaonego, sad ono zbog cega sam se logovao
Sinoc sam se zabavio.. na prozoru mi stoji tamna plava zavesa kojom uvek zamracujem sobu i sad sinoc oko 3 sam gledao friday onu komediju ako znateNisam mogao da spavam zbog laringitisa, bolestan sam zesce, i kad-tad sam pogledao napolje, mesec se video super. i odjednom nisam vise mogao da vidim firugu meseca, nesto je lebdelo ispred mog prozora, od straha sam stvarno poceo da disem kao idiot posto laringitis i sam utice na disajne organe. uplasen sam krenuo prema prozoru da vidim sta je to, zasto sam o uradio ne znam, i dok nisam stigao komp mi se ugasio i zvucnici su brujali posto mi je racunar prikljucen na neki stub i bili su pojacani. sve u svemu bilo je jezivo, posle sam se smirio, pustio film i lego da spavam, mada nisam zaspao do 6.. nista se vise nije desavalo posle toga ali.. ona figura je lebdela kao da je obesena sa nekog drveta koje stoji na mojoj kuci, znaci bez pokreta sad ako neko zna sta je to..
opet sam se us*o -.-
нисам смела синоћ у вц мислила сам да је тамо дрекавац
па сам отишла тек јутрос![]()
![]()
Evo me xD
Bio sam na Kopaoniku o.O u nekom tamo selu i nesto strasno se desilo!