VAŠ KRAJ

bul. kize se proteze pored 100% vojnih blokova (u poslednjih par god oko arene ima i lovatora) ali je recimo u 21., 22., 29.,30. bloku pretezno bila vojna lica koji su po starim ubedjenjima glasali za SPS, kada je promenjen naziv ulice BULEVAR AVNOJ-a to je bio svojevrsan sok i zabadanje prsta u oko. naravno kao i mnoge slicne situacije to je trajalo kratko i cuveni protesti kod B-92 tako da mogu samo da izrazim svoje misljenje da ulica ko ulica naziv ko naziv a kad se KOMUNISTI opet ujedine ne bi me iznenzdilo da se preimenuje u BULEVAR BATE ZIVOJINOVICA - VALTER-a

bul. kize se proteze pored 100% vojnih blokova (u poslednjih par god oko arene ima i lovatora) ali je recimo u 21., 22., 29.,30. bloku pretezno bila vojna lica koji su po starim ubedjenjima glasali za SPS, kada je promenjen naziv ulice BULEVAR AVNOJ-a to je bio svojevrsan sok i zabadanje prsta u oko. naravno kao i mnoge slicne situacije to je trajalo kratko i cuveni protesti kod B-92 tako da mogu samo da izrazim svoje misljenje da ulica ko ulica naziv ko naziv a kad se KOMUNISTI opet ujedine ne bi me iznenzdilo da se preimenuje u BULEVAR BATE ZIVOJINOVICA - VALTER-a

Ma tu ako sada imas 20% vojnih lica . Jedan moj ortak zivi u jednom od tih blokova i 80% tih stanova je promenilo vlasnike u zanjih 15-ak godina .

u moje vreme tamo, Bulevar AVNOJ-A i nije bila ulica..! imali smo adrese, zgrade, brojeve ulaza, ali umesto ulice.. - pesak, pescara..
secam se da smo se zezali da je to jedina ulica na svetu koja ima ime i kucne brojeve ali ne postoji
neupuceni posetioci su bili sludjeni pokusavajuci da pronadju misticnu lokaciju... cak ni vecina taksista nije bila nacisto
neko bi mogao reci da je bilo neke simbolike u tome, polupostojeci avnojski bulevar koji je pocinjao i zavrsavao se u pesku... osim ako pod tim peskom nije bila nekakva podzemna magistrala kojom se kretalao i muvalo nesto cega je retko ko od nas gore, na povrsini, bio svestan...

(inace, ovako s daljine, ta zurba da se Djindjicevim imenom krste bulevari na svakom koraku. ne lici mnogo razlicita od komunisticke tradicije.. )

Jedna od retkih lepih "stvari" koje su se dogodile na Vracaru poslednjih godina je obnova Cuburskog parka. Zaista je lepo sredjen. Medjutim moj boravak u njemu sa troje dece je bio vise nego neprijatan zbog brojne ciganske populacije koja je naseljena u blizini. Dok sam jurio jedno cigance koje je ukralo igracku drugo je sipalo pesak na galavu moje devojcice uz smeh njihovih majki i oceva koji su sedeli na klupi. O njihovom odnosu prema onome sto je uradjeno za generacije koje rastu.... tesko da ce se ovakav svetao primer u izgradnji lepseg Vracara odrzati duze od godinu dana !

Danas sam nesto vozio kroz tu famoznu ulicu i zaista nisu mogli da odaberu bolju ulicu koja bas oslikava Z.Djindjica.
Kad je pogledas onako siroka sa dosta traka ,sredjena ....ma super ali onda kad krenes da zaglavljujes na svakih 10 metara na semaforu na crveno pa da ti se smuci zivot.

ne znam samo cime je on uopste i zasluzio bas BULEVAR, osim sto je jel eto... ubijen. o pkojniku sve najbolje.... srpski obicaj. ne bih ja ni kafileriju nazvao tim imenom.

draganz, podsetio si me na cuvenu izjavu moje razredne (zena bila 100% brdjanka, rodjena, udata, skolovana i zaposlena na BB), koja je primetivsi isti naziv ulice u adresama dvoje iz mog razreda prostodusno zakljucila kako je to bas lepo sto su komsije!:hahaha:
Ortak stanovao kod SC, a ortakinja kod 65ice!

uhhh .... rodio se i skoro 27 godina proveo na vracaru .... deo izmedju " crvenog parka " i platoa ( tako smo ga zvali ) .....

kao sto su neki ovde naveli ( vecina njih ) to vise nije ni priblizno lep kraj kakav je nekad bio .....

slobodan parking sam poceo da vidim samo u snovima...

svaki jebeni dan nesto buse po ulicama

novogradnji pun ****....

seljaka i izbeglica sve vise....

"biznismena" takodje....

kafica , kladionica , kockarnica , restorana , teretana..... sacuvaj boze koliko ih ima.... a to jednom gradskom coveku ne moze da prija , posto takvi ljudi uzivaju u mirnim naseljima .... dok seljaci koji su proveli ceo svoj zivot u kukuruzu i njivama znaju samo za muk krave i beketanje ovaca i sl. .... pa su navalili u centar beograda jer njima je .... muka vise od tisine ...

pobegao sam glavom bez obzira u drugi deo grada koji sadrzi svu tisinu i mir koji je vracar nekad imao ....

ps: DOSLI DIVLJI I OTERALI PITOME......

uhhh .... rodio se i skoro 27 godina proveo na vracaru ....

ps: DOSLI DIVLJI I OTERALI PITOME......

Uhhhh... :cry:

Savrseno te razumem. Nemam mogucnosti da negde odem. Ne znam ni da li bih volela.
Kada bih vec morala, mogla... onda bi to bilo jakkko daleko.... ne u odnosu na Vracar, vec u odnosu na Beograd koji vise ne prepoznajem... ne poznajem..... :sad2:

Cerak je zatvoren kraj sa minimalnim saobracajem gde se gosti obavezno gube i lutaju.., dosta zelenila, frikova i mraka..poznat po chuvenim terasicama (Teraja) crvene i zute gde su generacije odrastale u lavirintu prolaza i stepenica koje ne retko vode nigde (?) (chuo sam da je arhitekta naselja dobio neku prestiznu nagradu (?), naselje je pretripovano) ..Cerak moze sa ponosom da se istakne kao
chisto naselje koje nije oskrnavljeno divljom gradnjom kao shto se to moze videti sa granichnog podruchja prema Vidikovcu i Zarkovu najvishe..Cerak se deli na Stari i Novi, na starom delu su kuce i stambene kuce sa po chetri stana tipske u nizu kao u predgradjima u Velikoj Britaniji, njihovim manjim radnichkim gradovima... a na novom su zgrade od crvene i zute cigle gde su ulice dobile nazive po vrstama drveca Breze,Kedrovi,Lipe,Kestenovi itd..tu je i ogromna osnovna shkola sa opet neobichnim imenom "Ujedinjene Nacije"...sve u svemu Cerak je miran autonoman kraj koji nikada nije razvio lokalni fazon po nekom trendu i stvarno se razlikuje od svih krajeva u komshiluku koji liche jedan na drugi i to je vec dovoljno za respekt.:ok:

Back