VAŠ KRAJ

zna se koji je najlepsi kraj u beogradu. vozdovac, naravno.:)
a volim ga, jer sam tamo odrasla,
igrala se ispred zgrade u voj. stepe...slusala zvuke tramvaja,
zvonjavu sa crkvenog tornja...
to su stvari koje ostaju sa tobom ceo zivot
i nakada se ne zaboravljaju.

"U senci platana visokog 23 metra i starog oko 150 godina prostire se bašta restorana „Trandafilović“ još od 1929. godine. Iako tik uz jednu od prometnijih ulica, bašta je jedno od tiših i mirnijih mesta u gradu, dok vetrić lagano hladi goste čak i na temperaturama višim od 35 stepeni. Generacije i generacije su se smenjivale na ovom mestu, stasavale i provodile vreme pijuckajući hladan špricer ili pivo uz čaršijske razgovore. Od večeras, međutim, ova kultna beogradska kafana biće samo deo uspomena stotine onih koji su je smatrali drugim domom. Nakon rekonstrukcije, osvanuće kao veliki, moderni, zastakljeni lokal sa restoranom, kafe barom i verovatno poslastičarnicom."

http://www.blic.co.yu/beograd.php?id=49342

Dobro, ovo je bilo pre 15-ak dana.... I sta sad? Prolazim, gledam, ne mogu da verujem.... Jos uvek!
Od toliko pametnjakovica koji imaju sjajne ideje zabole me glava :otkacio:

Imam osecaj (vec poodavno) da ne zivim u kraju, gradu u kome sam rodjena.
Ko mi je kriv kada nemam mogucnosti da pobegnem sto dalje.... Jako sam ljuta.. i tuzna ... :cry:
Nadam se da ce bar platan preziveti. On je "pod zastitom drzave". Ha, ha, ha :sad2:

35 godina sam zivela na 100m od Hrama, na Neimaru. Divnog li kraja: Inter brigada, Lamartinova, Hadzi Milentijeva, Branicevska,Sumatovacka. Nazalost, i Vracar se menja, toliko je novih, kao modernih zgrada, dusu su mu ubile. Nema vise "kaveza"- kosarkaskog igralista u Inter brigada u kome su generacije ucile da vole sport ali i da se druze na najlepse nacine, da razgovaraju do kasno u noc, zaljubljuju se, dokazuju pod kosevima... Isla sam u OS "Svetozar Markovic", cesto i danas prosetam do nje i probude se najlepse uspomene na moje prijatelje koji su u raznim delovima sveta...:)

Danas sam nesto vozio kroz tu famoznu ulicu i zaista nisu mogli da odaberu bolju ulicu koja bas oslikava Z.Djindjica.
Kad je pogledas onako siroka sa dosta traka ,sredjena ....ma super ali onda kad krenes da zaglavljujes na svakih 10 metara na semaforu na crveno pa da ti se smuci zivot.

Danas sam nesto vozio kroz tu famoznu ulicu i zaista nisu mogli da odaberu bolju ulicu koja bas oslikava Z.Djindjica.
Kad je pogledas onako siroka sa dosta traka ,sredjena ....ma super ali onda kad krenes da zaglavljujes na svakih 10 metara na semaforu na crveno pa da ti se smuci zivot.

Pa tamo ti Toma zivi.:hahaha::hahaha:
A tema je debiloidna.

Upravo tako i u Nisu, samo sto se ovde zove "Bulevar dr. Zorana Djindjica".:rtfm::roll:

Back