VAŠ KRAJ

200pb2w.jpg

Šalim se - pomalo
@ tema:
Već rekoh da sam odrasla na trulom zapadu, ali sam uvek volela svoj rodni Zemun i jedva čekala kad ćemo se vratiti ovamo.

Najviše u mom kraju volim što ima dosta zelenila, i blizinu reke gde ljudi vole da šetaju.
I to što se još uvek veliki deo ljudi poznaje među sobom, nisu se otuđili kao npr. u nekim blokovima.

I što uveče mogu sa kćerom i posle ponoći da šetam mirno ulicama i da nas niko ne uznemirava (osim po neki pas lutalica), i zato su mi glupe te priče kako smo mafijaški kraj - laž obična!

ja ne znajem koji je moj kraj?
ako je ovaj gde sada zivim,i gde bi trebalo i u buducnosti da budem...e pa,moj kraj je pun nekih poznatih ljudi...malo fensi (tako da ja zalutah:lol:)...ima i psecih govanaca,ali ima ih svuda...i na pljuckometar mi je sve,a opet vlada neki neopisiv mir i tisina,sto u zgradi,sto oko nje

a naziv teme ..... kao na odeljenju za autanaziju :lol:

:zcepanje: otprilike....uvek se trgnem kad vidim naslov....a onda pomislim - odnosi se na kraj gde živimo.:lol:

ja ne znajem koji je moj kraj?
ako je ovaj gde sada zivim,i gde bi trebalo i u buducnosti da budem...e pa,moj kraj je pun nekih poznatih ljudi...malo fensi (tako da ja zalutah:lol:)...ima i psecih govanaca,ali ima ih svuda...i na pljuckometar mi je sve,a opet vlada neki neopisiv mir i tisina,sto u zgradi,sto oko nje

posle sarajavske je svaki kraj mir i tišina....

Dorcol, sa jos uvek sacuvanim lepim jednospratnim kucama i dvoristima sa bastama koje se naziru kroz kapije od kovanog gvozdja..Sa svojim ulicicama ispod Dusanove koje koje vode do pruge i Dunava i ulicama iznad, koje izlaze na Kalemegdan.Dorcol koji jos cuva mirise u ranu jesen i prolecne lipe u mojoj ulici.Gundulicev venac pored cijih drvoreda izlazim do pijace i crkve, do Skadarlije i Strahinjica bana.
Iako sam rodjena par stotina metara vise, u Klraljice Marije i detinjstvo provela u Tasmajdanskom parku, Dorcol je nastavak mog zivota, stvaranje moje porodice, lepota i navika...

Back