VAŠ KRAJ

Ma to nam bre ovi novokomponovani proseljacili kraj.Meni je deda rodjen ovde,a mi starosedeoci nismo u fazonu tih novih viceva.Meni licno smetaju.A koriste ih uglavnom oni koji nisu iz Zemuna.:hvala:
'de si, bre, zemunac oriđinale? najvolim zemun...tamo sam odrasla, kod bake i deke i mladost provela na gardošu i keju...
mada, meni je ceo beograd ok, sem karaburme i nekih delova voždovca i zvezdare.

'de si, bre, zemunac oriđinale? najvolim zemun...tamo sam odrasla, kod bake i deke i mladost provela na gardošu i keju...
mada, meni je ceo beograd ok, sem karaburme i nekih delova voždovca i zvezdare.

Evo ga,bre.;) Reci,milina za odgajati klince.Nismo mi krivi sto nam tako zapalo.:)
A da budem iskren,i meni je skoro ceo BG oke,samo ne centar.Tu su samo likovi koji nisu iz Beograda.Sto? Zvezdara je isto pristojna.B.Brdo,kosutnjak.Jedino si za karaburmu u pravu,ona visnjicka banja i staro Mirjevo su mi otkud znam.....depresivni malo.
:cmok: za tebe.

htela bih da se upišem na ovu temu ali sam u nedoumici šta tema znači
-gde sam rođena
-gde sam odrasla
-gde sada živim
`oce da mi kaze neko?

Pa,sad...meni je lako jer sam rodjen i odrastao u istom kraju. Ako si rodjena u jednom a, sad zivis u nekom drugom kraju koji ti je gotivniji o njemu pisi.Ili ti je gotivniji kraj gde si rodjena?

p.s.Mislim da sam dobro objasnio.:lol:

zivim u blizini glavne zeleznicke stanice.tu se mogu sresti najzivopisniji likovi,i cuti najrazlicitiji naglasci.terasa mi je puna garezi i pored redovnog pranja.
od poznatih znamenitosti u mom komsiluku je kafe `stefan braun`,bioskop `partizan` i picin park.

p.s.jedino volim sto u vecinu pozorista stignem pesaka

Poslednja izmena:
Evo ga,bre.;) Reci,milina za odgajati klince.Nismo mi krivi sto nam tako zapalo.:)
A da budem iskren,i meni je skoro ceo BG oke,samo ne centar.Tu su samo likovi koji nisu iz Beograda.Sto? Zvezdara je isto pristojna.B.Brdo,kosutnjak.Jedino si za karaburmu u pravu,ona visnjicka banja i staro Mirjevo su mi otkud znam.....depresivni malo.
:cmok: za tebe.

danke. :)
nego, gledam nešto nebo nad beogradom kad prelazim brankov most - mnogo je lepo, tamo ka banatskoj strani...

NoviBeograd...
nbgd_p10.jpg

zanima me...ne mogu da se nadjem u ovoj temi...
da li `vas kraj`,znaci gde sam rodjena,gde sam odrasla,gde sam zivela u zadnjih 10g ili gde sam trenutno..

meni je sve od gore navedenog jako drago,i svojatam ga

Тамо где си одрастао. И прва младост. Прву ружиу убрао и све што иде уз то :lol:
Формираш се сам, али те чине и људи који имају тај неки дух "краја".
Само мали број људи након 25-30 живи у крају у коме провео детињство, али остане да су "из краја, само сада живе ...негде другде". Зато су увек постојали Чубурци у ЊЈ, Дорћолци у Паризу..

Back