VAŠ KRAJ

dakle stvarno..ovo otvaranje tema na mišiće..
Pa dobro, šta očekuješ da čuješ kao odgovor na tvoje pitanje keweti?

" Ja mislim da je Obrenovac cool.."
"Obrenovac saks.."
"Nije, baš je do jaja, ima (bla bla bla) pa mi tamo svi (bla bla bla..)"

"Mladenovac je super!"
"ajde...i?"
" i..ništa..eto.."

pada mi na pamet da negde iskopam knjigu Jeroplan nad Beogradom, od Aleksandra Deroka, i da kopiram ovde stranu po stranu, čisto da ljudi nauče o Beogradu ono što možda ne znaju i posle ćega će drugačijim očima da ga divno gledaju i drugačijim nogama da hodaju po njemu..Al me mrzi..mada možemo da se dogovriomo (šifra "ojro") :p

A ja taman htedoh da se upishem kao neko
ko polako upoznaje chari Jerkovitja.. kad ono - Obrenovac
i Lazarevac!? Kao neko ko je rodjen u BG, jedva, ali jedva,
prihvatam da je Zemun Beograd, a kamoli Obrenovac!? :shock:
Pa Panchevo je po tome 100 puta Beograd!

pada mi na pamet da negde iskopam knjigu Jeroplan nad Beogradom, od Aleksandra Deroka, i da kopiram ovde stranu po stranu, čisto da ljudi nauče o Beogradu ono što možda ne znaju i posle ćega će drugačijim očima da ga divno gledaju i drugačijim nogama da hodaju po njemu..Al me mrzi..mada možemo da se dogovriomo (šifra "ojro") :p

Ajde iskopaj i kopiraj.:)
Mene pita sta sam citala! :razz:

A ja taman htedoh da se upishem kao neko
ko polako upoznaje chari Jerkovitja.. kad ono - Obrenovac
i Lazarevac!? Kao neko ko je rodjen u BG, jedva, ali jedva,
prihvatam da je Zemun Beograd, a kamoli Obrenovac!? :shock:
Pa Panchevo je po tome 100 puta Beograd!
Hm, pa ja nisam primetila da je ovde iko Obrenovac nazvao Beogradom, iako ljudi imaju običaj to da rade.....

I da, ni ja ne mislim da je Zemun Beograd.

Ono sto se meni svidja kod Brda je to sto je kao ostrvo u Beogradu. Fizicki smo odvojeni od drugih delova grada. Omedjeni sumom i rekom. Valjda otuda i ta posebnost? Sto bi rekli - svuda moze da se zivi, a Brdo se voli! Brdo ima dusu. Pomalo i one pozitivne odlike varosice. Ovde se jos uvek pricaju price sta je ciji deda radio i koje je tarabe preskakao. Poznajem, sto svojom voljom, sto silom prilika, bar 30% stanovnistva iz Gornjeg kraja. Poznajem cak i Pajamacu i Mirku Siziku ;) ;) ;)
Kada odem negde na put pa kada me pitaju odakle sam prvo sto krenem da kazem je - sa Brda. Kada se vracam sa puta osecaj doma imam na rampi, na toboganu kod Ade, kod okretnice...
Ma Brdo je predivno. Kada je vedro kroz prozor vidim Frusku goru, Cer, Sremcicu, Obrenovac..pogled se pruza do Hrvatske ;) Kada je ono gadno vreme, kada se smog spusti vidim plavetnilo neba i liniju ispod koje iz sivila dima viri Geneks.
Nego..citam o prodavnicama koje su nekada bile, Beteksu, poslasticarnicama...Eeee. Niko da spomene MAJEVICU , pa poslasticarnicu - trovaca iz Blagoja Parovica, ugao sa Zarkovackom i legendarni kiosk sa semenkama ispod Sumadije. Odgledas film na onim klimavim drvenim stolicama, grickas semenke, pljuckas, a usta se tako skupe od one soli da se posle hranis samo na slamku. ;)))
E, nekada sam mogao i iz Blagoja Parovica da udjem u moju ulicu, a onda je Zika napravio trzni centar po sred kolovoza. Pa Neda Ukraden tu otvorila kafic sve sa pogledom na onog dedu sto skace go po terasi (ako je jos ziv).

apozeska.jpg

Back