Varanje

Nauka kaže da muškarci više varaju.
Po kom to modelu ?
Pročitao sam te vaše opservacije i kombinacije (sa ETF-a - jedna žena sa dva oženjena muškarca,... i oženjeni sa neudatima),
Po kom modelu je nauka utvrdila da oženjeni muškarci više varaju? Na osnovu intervjua ? Anketa ?

Ko više vara ? Ženske ili muškarci ?

Zašto ljudi žive u vezama i braku i idu na stranu ?

I kako možete odlaziti u crkvu kad znate da krsite božiju zapovest

7. ne čini preljube

mysterious-woman-cheating-on-her-partner.jpg
Ko kaze d idem u crkvu

Kako da verujes u boga koji ce da te posalje na veciti shishkebab ako spavas sa drugom zenom? Nije li to malo pregrubo jbga? Aj da razumem kaznu tipa da klecis na kuruzu, celo leto branje malina, al brate? vatra, oganj, pecnica vestica i djavoli se smeju dok ti cvrcis ihihihi celu vecnost?

Stereotip je da su svi ponekad prevarili. Samo je pitanje koliko se vara, je li?!
Neko to radi non-stop i takvi brakovi i veze najčešće pucaju, a neko to radi ponekad ili da osveži vezu ili eto slatka tajna i noćno potkradanje frižidera.

ja nisam prevarila nikoga.

uopšte taj koncept mi ne ide uz mene

tj ja bih sve rekla. ili od početka realizovala neki grupnjak i sl.

e sad to je možda stoga što i nisam imala duge veze ili brak. ali kad sam s nekim nisam bila sa drugim.

Ko više vara ? Ženske ili muškarci ?
Pojednako - skoro isto.
Zašto ljudi žive u vezama i braku i idu na stranu ?
Pod prevarom ("idu na stranu") podrazumevaš sex ? Pa nije sex sve u braku, on je poželjan, kao i novac, materijalni status, dobar auto, stan, deca, nastavak vrste, podrška,...
Ako je samo sex, ili je to prevashodno i najbitnije, pa nije nužan brak. Neozbiljna je tema, jer je neozbiljan uvodni post.
I kako možete odlaziti u crkvu kad znate da krsite božiju zapovest

7. ne čini preljube
Ne znam. Nisam vernik a ni preljubnik :)

dođem i kažem znaš strašno se palim na nekog.
pa ako preživimo preživimo, ako ne svako svoj put.
Nejasno je i šta je za tebe to "strašno" ? I šta će biti ako se ti samo napališ i ne budeš sa tom osobom ? Prolupaćeš, poludećeš,... ili si baš toliko samoživa i razmažena da moraš imati i njega?
Pitam, jer ima toliko ispovesti da žene ti "napaljenost" iskoriste u osvežavanju svoje postojeće veze (braka). A, ovo tvoje mi više dođe kao uzbuđenje lovca na Safariju.

"Preživimo" - znači ?
preživimo znači dogovorimo kako to da prevaziđemo. da li ćemo ući u neku otvorenu vezu tipa da i on i ja možemo viđati druge, ili ako to ne želi neko od nas vidimo da se razdvojimo na neko vreme, kako god.

ali mi nepojmljivo da se sexam sa nekim a da krijem da se sexam sa drugim. jednostavno, kao da pravim magarca od čoveka.

Pitanje etike i ljubavi je daleko kompleksnija i gotovo uvek se kod porgesnih ljudi koji su nesposobni za prave relacije, manifestuje kroz kompleks sveca/bezgresnika . Mogu misliti kako razmisljaju, ponasaju se i sta sve iskonstrusiu takvi ljudi kad im das nekakavo socio cebe ili polozaj, od braka, preko neke pozicije odluke, plutajuci ceo zivot dok hvataju za gusu ljude u okvirima tog konstrukta.

preživimo znači dogovorimo kako to da prevaziđemo. da li ćemo ući u neku otvorenu vezu tipa da i on i ja možemo viđati druge, ili ako to ne želi neko od nas vidimo da se razdvojimo na neko vreme, kako god.

ali mi nepojmljivo da se sexam sa nekim a da krijem da se sexam sa drugim. jednostavno, kao da pravim magarca od čoveka.
OK, hvala,.. ali dopunio sam prethodni post,..
Šta misliš o tome ?

Nejasno je i šta je za tebe to "strašno" ? I šta će biti ako se ti samo napališ i ne budeš sa tom osobom ? Prolupaćeš, poludećeš,... ili si baš toliko samoživa i razmažena da moraš imati i njega?
Pitam, jer ima toliko ispovesti da žene ti "napaljenost" iskoriste u osvežavanju svoje postojeće veze (braka). A, ovo tvoje mi više dođe kao uzbuđenje lovca na Safariju.

Ja sam to istraživanje na brzinu preleteo,.. msm da se radi o % povređenosti (uzrujanosti) pravarama partnera, a ne o počiniocima,... ne o % počinilaca prevara.

a mislis da nije prevara ako imas muza i seksas se sa nekim drugim a i on takodje?
to mu onda dodje svingeraj :D

strašno se napalim znači da sam se već sexala. pre toga je neozbiljno da pričam neka nagađanja.

mom partneru pošto je sličan meni u pretpostavci, ne bi bilo loše. imali bismo sexa i mi i sa drugima... može svašta samo ne volim laganja i prevare.

orlovi orlovima, sokolovi sokolovima, svaka vrsta se petlja sa sebi sličnom. smatram da sam više svesti po ovom pitanju,😊

ali ne mogu da zamislim da sam u nekoj monogamnoj vezi do kraja života. volela bih da partner i ja menjamo zajedno najbolje. ali da smo zajedno i oslanjamo se jedno na drugo u životu po drugim pitanjima.

Back