nemojte da mi spamujete temu mamu li vam ***** bezobraznu
sta, pustices Darth Vadera na nas?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nemojte da mi spamujete temu mamu li vam ***** bezobraznu

i to prvoklasna.Ti nisi pagan ti si pogan![]()
a da li je istina da je titanik pototnuo posle udara u ledeni breg ili posle sudara sa letecim tanjirom?

Istina je da je Titanik bio savršen plan za ubistvo odredjenih osoba.![]()
Citala sam svojevremeno o raznim verzijama uzroka te katastrofe...
Suludo je ubiti 1200 ljudi i zrtvovati najveci putnicki brod da bi se likvidirali neki ljudi...
Pogledajte prilog 75117
Beowulf je jos jedan film sa simbolikom.
Demoni koji zive i kao zmajevi pod zemljom pare se sa ljudima i radjaju hibride. Najvise mrze kada se ljudi raduju i vesele, ne podnose pozitivnu energiju. Ljudima sa kojima se pare pomazu da budu kraljevi, da ih narod zaveden lazima velica kao heroje i spasioce.
Kao da je po prici Dejvida Ajka.
A kazu da i jeste po nekoj legendi.
film u kome koliko se secam neki istrazivaci artefakata i hireoglifa otkriju kako je nestao ceo jedan narod iz Juzne Amerike. Kako su komunicirali sa 4. dimenzijom i da su otvorili prolaz iz koga su izasli Reptili. Vrlo dobar i poucan film iz koga mozemo mnogo da naucimo
Ne ne Ickeova prica je starija, zato sto ne potice od njega, nista on nije izmislio sve je to vec receno oko dvesta godina pre njega. Samo sam takvu tematiku nazvao po njemu da vas lakse asocira...I nije lepo da mi govoris da pisem budalastine, znas to me malo vredja. Ok?http://en.wikipedia.org/wiki/Beowulf
Beowulf je malo malcice...stariji od Davida Ickea...
inace, bio na popisu lektire za gimnaziju...ako to nije izmijenjeno
trebalo bi da si tim dovoljno upoznat
tj. da znas...bolje od ovih budalastina koje pises![]()
Ne ne Ickeova prica je starija, zato sto ne potice od njega, nista on nije izmislio sve je to vec receno oko dvesta godina pre njega. Samo sam takvu tematiku nazvao po njemu da vas lakse asocira...I nije lepo da mi govoris da pisem budalastine, znas to me malo vredja. Ok?

Iz simbolike u knjigama i filmovima poruke mogu da dokuče uglavnom oni pojedinci koji raspolažu nešto razvijenijom moći zaključivanja.
Sve ima veze sa Ickeom DraganaIcke s Beovulfom ima veze koliko moja pok baba s trcanjem na sto metara, a brza
je bila nije da nije...samo, nedovoljno...
Sve ima veze sa Ickeom Dragana

tv serije si zaboravio...taj zlatni rudnik stereotipa i olinjalih...zapleta...![]()

Kako rekoh nisu svi u mogućnosti da poime , kao i da izvode zaključke.
Tu i leži osnov za manipulaciju tupljim slojevima građanstva.
Usput zahvaljujem se kapetanu81 na zanimljivim tekstovima.
PS Zašto kad kliknem na link
http://www.davidicke.com/icke/articles/bosnia.html
na koji se poziva tvoj link "alb-net" ,dobijem odgovor
"The webpage cannot be found "![]()

U jednom od svojih intervjua Džejms Kameron je izjavio da je njegovo novo ostvarenje alegorija za ponovno duhovno buđenje čovečanstva. Ne tvrdim da je Kameron direktni propagator new age ideja ali u filmu sa budžetom od pola milijarde dolara teško je mogao imati punu kreativnu slobodu. Upravo zbog toga treba biti oprezan sa ovim filmom u kome je po mom mišljenju suptilno servirano nekoliko opasnih detalja u duhovnoj sferi.
Za početak da kažemo da je film prepun šamanskih i neopaganskih rituala kao i obožavanja boginje majke prirode od strane Navija. Ono što je novo u odnosu na već viđeno na ovu temu je ideja jedinstvene bio-botaničke neuronske mreže u koju su povezani svi živi organizmi i bića na Pandori. Povezivanje se ostvaruje putem posebnih organa koji se kod Navija nalazi na kosi. Tako u filmu gledamo očaravajuće misaono-emotivno-fizičko povezivanje i opštenje Navija sa delovima vegetacije na Pandori, letećim meduzama i šestonogim konjima. Sve ovo uz neverovatne vizuelne efekte izgleda gotovo bezazleno ali kada na red dođe povezivanje sa ikranima stvar postaje mnogo ozbiljnija. Da bi postao ratnik, svaki pripadnik Navi plemena treba da odabere svog ikrana - opako leteće biće demonskog izgleda. Konretni Navi ratnik prepoznaje svog ikrana (demona) tako što ovaj krene na njega sa namerom da ga ubije! Tako i Džejk pronalazi i savladava svog ikrana. Kada se poveže sa njim veoma brzo nauči da ga potpuno kontroliše i to ne nekom posebnom tehnikom već misaonom vezom iznutra! Obzirom da je identifikacija sa glavnim junacima jedan od osnovih procesa koji se dešavaju tokom gledanja filma ovaj detalj možemo shvatiti pored ostalog i kao suptilno-skriveni poziv za opštenje sa demonima sve sa besmislenom idejom da se njihove moći mogu kontrolisati. Svako ko je iole čitao pravoslavnu literaturu o pomislima i demonima-palim anđelima zna da proces kontrole i izvršavanja naredbi zapravo ide u suprotnom smeru od onog predstavljenog u filmu.
Ideja se dalje razvija u punom obliku u trenutku napada kada civilizacija Navija bude dovedena gotovo do istrebljenja. Tada Džejk u telu svog avatara krene da se poveže sa Torukom. Toruk je najopasnije - vrhovno demonsko biće zlokobnog izgleda sličnog aždaji koju kopljem ubija sveti Georgije. Kada zajaše Toruka Džejk među Navijima dobija poseban status božanstva te tako uspe da objedini sva plemena Navija na Pandori i povede ih u odlučujuću borbu do pobede . Na ovaj način je veoma vešto i suptilno u film upakovana ideja „Mesije“ spasioca i ujedinitelja čovečanstva. S tim u vezi treba obratiti pažnju na sledeće filmske činjenice: Jahač toruka (čitaj: lažni mesija) može postati samo onaj koga odabere Toruk (čitaj: sotona); da je to biće druge vrste koje daljinski upravlja teloma avatara i da se on među Navijima od vremena prvih sinova javljao više puta.
Da kažemo nešto i o naslovu filma. Avatar je pojam iz hinduizma i označava inkarnaciju, pojavu tj. manifestaciju božanstva u fizičkoj formi. Najviše je vezivan za Višnu, Šivu i Devi i njihove brojne inkarnacije. U naše vreme kontraverzni new age „prorok“ Bendžamin Krem vezuje pojam Avatara za Maitreju. Krem povremeno na konferencijama za štampu propagira kako hrišćani očekuju drugi Hristov dolazak, muslimani čekaju imama Mahdija, budisti očekuju ponovni dolazak Bude, hinduisti Krišne dok jevreji očekuju dolazak Mesije. Po njemu je učitelj kome se nadaju i teže sve religije u stvari Maitreja - „Avatar Doba Vodolije“ koji se više puta u različitim oblicima kroz istoriju već javljao čovečanstvu.
Ako film Avatar sagledamo zajedno sa filmom Rolanda Emeriha 2012 možemo zaključiti da nam Holivud ili određeni krugovi preko njega žele nešto važno saopštiti o vremenima koja su pred nama.
Knjigu Kasandin Put najtoplije preporučujem. Naravno treba svakako pogledati i film Avatar ali uz predložene mere opreza. Nemam ništa protiv 3D filmske tehnologije ni protiv bilo koje druge. Dobro ili zlo nije u osnovi same tehnologije već u načinu na koji je čovek koristi.