Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gago pa ako želiš pokušaj. Mnogo je tu faktora koji utiču na takvu odluku. I to mozes samo ti da odlučiš. Mislim da u Pragu rade donaciju jc do 49 god sto će reći da žene idu i sa 48 na vto nije bas da bi bila usamljeni slučaj.

...slazem se i podrzavam....

..nikad nije kasno ako se zeli i ako je zena zdrava....

..svakoj vam zelim od srca da se sto pre ostvarite kao majke..:heart:

Pozdrav! Nova sam ovde. Radili smo VTO u Pragu. Prvi put nije uspelo, a sada cekamo 2 bebice sa zamrznutim embrionima.

Pozdrav svima,radila Sam vantelesnu u Pragu.Vracena 2 embrija,2 zamrznuta.Beta uredno radla do 1369,bila 24 Dana nakon embrio transfers.Od 18 Dana nakon transfers oskudno krvarenjeNa ultra zvuku 25 Dana nakon transfers nije se jasno videos gestacijska vrece.Juce beta pala na 300,konstatovan pobacaj pocetak 7 nedelje.Da Li neki ima slicno iskustvo?pre ovoga imam jednu neuspelu stumulaciju I neuspeli Vto u Beogradu.Pitanje za Zvezdanu,koliko je cekala kako neuspele Vto da ode po zamtznute embrije I koje je preglede imala u medjuvremenu?Pozdrav

Ima li neka od vas vise od 45 godina. Ja imam 48 i razmisljam da pokusam da dobijem bebicu. Frka mi.znam da sam matora.aliiii bih volela

I ja sam se pitala da li je ovde neka ima više od 40 god :)
?
Draga, gaga968, izgleda da smo vršnjakinje, što me je obradovalo. Ja sam upravo na terapiji stimulacije za VTO,( inače imam dete od 3 godine, porodila sam se u 45-toj, spontano zatrudnela,) a sada pošto se biološki sat kvari odlučila sam se za VTO.
Ne znači da u ovim godinama nemamo svoje jajne ćelije :), ali treba požuriti.
Ono što želim da ti kažem je POŽURI i radi na bebici,

Libra, Damajante dokle ste stigle?

Sto se tice cena u Ge meni su na papiru napisali sledece:

1 aspiracija + odmrzavanje + embriotransfer = 168000

Aspiracija sa jc = 48700
Aspiracija bez jc = 31000
Zamrzavanje embriona = 24000

U zavisnosti od broja embriona cena se razlikuje.
Za 2 zamrznuta embriona:
168000 + 48700 + 24000 = 240700

Za 3 zamrznuta embriona:
168000 + 2*(48700+24000) = 270 200

- - - - - - - - - -

Kada mi nisu nasli jc platila sam 31000din.

Bravo za endometrijum ????❤
Mislim da cu 3 ili 2.Posto ovaj mesec pauziram samo da javim da sam tracicama za ovulaciju otkrila da mi je danas na 15dc O.Ali levi jajnik osecam.
Hmmm a nzm sto pozure kad mi vade jc u Ge.
Sad je aspiracija u Ge 50.000 .????

- - - - - - - - - -

Nzm sto mi je stavio znake pitanja umesto smilea????

Tako malo da zivne tema. Kad god virnem nikog nema glupo mi da pricam sama sa sobom :-)
Klompaupoljulala (ah naucila sam ispravno) super za endo. Sta bih ja dala za 7 mm eh...
Znaci sve cemo vracati smrznutiće. Pa od nas tri bar ce jednoj upaliti u ovoj turi imam neki osećaj :-)
Libra -vade ti krv pre et? Ne znam kako odrede koji dan ce vaditi. I meni uvek deluje da je rano...ne znam.. i baci se na kucnu radinost kad je cec danas O po tracicama nikad se ne zna!!!
I koja razlika u cenama strašno.

Zamisli...a meni rekli da je okruglo 50.000.
Ja cu bas da obratim paznju za taj tajming vadjenja jc.Meni kad je e2 bio 90 jc je bila dobra i sve eksta a sad je bio 120 i eto nije se podelila .
Malo mi tj e2 nije jasan.
Naravno bacam se i na kucnu radinost.Znaci O mi je u ovom mesecu bila skolski na 14 dc.
Ajde damajante i klompo da ozivimo temu ...i ovako nas tri radimo isto pa da se malo ukljucimo.❤❤❤
Srecno klompo na et...jel mogu tako da zovem?

Naravno da mozes. :-) Predugacak mi je nick, ali koji god da sam pokusala da zauzmem bio je zauzet. Estradiol luce celije zida folikula, i pod njegovim uticajem zadebljava endometrijum. Njigov nivo raste neposredno pred ovulaciju. Znaci, sto veci estradiol deblji endometrijum. Zreo folikul treba da izluci preko 200 estradiola. E sad, ima i neke 2 jedinice za estradiol, a Ge mi kaze samo vrednost, pa ne znam u kojim je jedinicama. Sve u svemu bolje je da je estradiol veci zbog endometrijuma, ali postoji rizik od pucanja folikula pre aspiracije, a i od toga da jc bude prezrela. Rekla bih da ne treba gledati samo estradiol vec i odnos velicine folikula i estradiola. Sto veci folikul, vise estradiola. Pisem vam ono sto sam naucila silnim citanjem, ali nisam lekar, pa treba uzimati sa dozom rezerve moja znanja. :-)

- - - - - - - - - -

Je l ste primale pregnyl pred et, ili ste spontano ovulirale?

Ja sam pregnil primila samo 1 x kada mi se jc nije podelila, ostalih puta koji su bili uspesni primala sam Oviertile ili kako se vec zove, Znam da je pregnil oko 500 din a overtil 4500. Kada sam pitala zasto primam toliko skuplju injekciju ako obe obavljaju posao kako treba receno mi je da dr misli da je ova druga bolja za moje stanje?? U istoj klinici sam primila obe samo pregnil kada je moju dr menjao kolega jer nije bila tu bas u vreme predviđenog ET. Ne znam sta da mislim, a bas me zanima u cemu je fora.
I slažem se sa pšredlogom oživljavanja teme!!! :cmok2:

Hvala na objasnjenju za e2.Klompo i Damajante sta je razlog sto malko kao i ja kuburite sa jc?Koje ste godiste?????Ja sam napunila 38....hmmm ali endometriozu nisam imala samo eto manji amh...Mada nisam pokusavala da bas menjam puno terapije imala sam dve kratke pre kolekcije ..ubrzo sam se odlucila za kolekciju.Kako stojite sa fsh ja ga ni ne merim bio mi 8 pa 12 i sad neci zbog stresica od njega mafa mislim da nije visok.
Meni je ovo druga tura kolekcije...zasto damajante tebe zeza endo ?jel znas?
Moramo se ukljuciti u nasu problematiku jel ...ipak znamo svoj organizam najbolje????.Kako se psiholoski nosite sa tim ..ja mislim dobro i nadam se najboljem.
Cekam i navijam klompa????❤❤❤

- - - - - - - - - -

Opet stevlja znakove pitanja nzm zasto????

Inace ovaj mesec sam htela na aspiraciju i malo da uzmem stimulaciju ali je ispalo da imam cistu na desnom ali kako dr kaze da je ona od aspiracije njv i hteli da mi aspiriraju a ja da platim 22000 ..i ja nisam htela ..tako da cekam sl ciklus.
Mali su me iznervirali...

Ja imam 41. Dve trudnoce (35 i 38 god) prirodno, obe zavrsene spontanim. Endo je posledica 2 kiretaze. Velika pauza nakon toga nismo ni pokusavali da ostanem trudna ono ako se bas desi ok ali smo dosta pazili da se ne desi dok kao ne ustanovimo sta je razlog tih miseda. Naravno da nismo ustanovili. Mislim da je to u ovoj zemlji nemoguce. U aprilu se odlucimo za vto - losa reakcija na stimulaciju. Endo tanak i tad prvi put i saznajem da je to problem iako pri svakom odlasku kod dr (vise njih) to pominjem i pitam svi kao ma ok....i tako smo tu gde jesmo :-).
Sada se nosim sasvim ok. Totalno sam opustena. Imala sam raznih faza. Dajem sebi jos 2 sanse i to je to :-) sto se mene tice.
Kakav je vas istorijat :-) ?

Libra, i ja bih donela istu odluku kao ti. Do sledeceg ciklusa ce cista i sama puci.

Ja imam 34,5god i staz od 4 godine pokusavanja da prirodnim putem zatrudnim. Spermogram je losiji, oko 1-2 godine smo izgubili na terapije koje su urolozi prepisivali. Spermogram je varirao nezavisno od terapije. Meni su hormoni ok (fsh nesto preko 8, amh jednom 2.1, drugi put 3), hsg takodje. Imam blago povisena antiTPO (antitela stitne), tsh mi je ok i iznosi 2.4. Secer mi je ok, ali imam blagu insulinsku rezistenciju. Trombofilije nisam radila. Kolekcija u Ge koju sada radim je prvi pokusaj vantelesne. U junu smo zamrzli 1 embrion, u julu nije bilo jc u folikulu. Inseminacija nije imala smisla zbog loseg spermograma.

Folikul docekao aspiraciju, dobijena jc. Aspiracija bez anestezije, opet nista nisam osetila. Vesti o potencijalnom embrionu u subotu. Uradila mi je i probni et i nisam ni to nista osetila.

Ja sam brucos u vto postupku, pa sam opustena. Mesecima sam citala koje-kakve studije na netu o ovoj temi kako bih mogla da donesem ispravne odluke o tome sta da pokusam.

U Ge se pre et pije estrofan i progesteron, tako da nema ovulacije i nema zutog tela koje ce proizvoditi progesteron dok posteljica ne pocne sama da ga proizvodi. Pitala sam dr da li moze bez toga jer je meni endometrijum dovoljno debeo, odgovorila mi je da nije poenta samo u debljini vec i u prijemcivosti.

Vise mi se svidja ideja da spontano ovuliram, imam svoje zuto telo i onda da rade et. Ali valjda znaju zasto rade et uz estrofan i progesteron, bez mojih hormona. Valjda je bolja statistika na taj nacin. Citacu, pa javljam sta sam saznala.

Ljub!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back