Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala devojke na pozitivi:heart:.Ja sam prvu vto pocela prosle godine 12 maja...pa plta mikroginon i sema kratka nedelju dana tako da mi je transfer bio 7 jula...u betaniji.Znaci i tad rade vto.Srecno

Libra kad radiš drugu VTO i gdje?Ma biće sve to superička :ok::heart:

- - - - - - - - - -

Ja cekam betu i zelim svim devojkama koje su u postupku ili su cekalice kao ja veliku betu i laku trudnocu,a vi koje ste trudne vucite nas za nosice jakooooooooo!

Welcome verujuca :) .Nadam se da će beta biti pozitivna :).Napiši nam i ti svoje iskustvo,ne šteti svakako ;)

Pozdrav devojke, ja sam ovde nova :)

MM i ja polako pocinjemo da skupljamo nalaze za VTO, ali imam neke nedoumice oko celog top postupka, nikako da mi neko od dr detaljno objasni sta trebada radimo, pa mozda je neko od vas upucen. Naime ja sam u Betaniji dobila spisak sta nam treba od nalaza i to smo sada poceli da skupljamo. Meni je moj ginekolog dao upute za vecinu (za nesto mi nije ni dala niti rekla da li treba da se radi kao npr urin, opsta analiza krvi itd). MM treba da ide kod urologa ili dr opste praxe? To nisam bas povezala. I nisam dobila dalje nikakav opsti uput, niti znam gde sve to nosim kada sakupim, jel moze mala pomoc? Znam da nesto treba u socijalno

"Opšte pripreme:
Krvna grupa, Rh faktor, krvna slika, urin, biohemijske analize, mali faktori koagulacije- neposredno pred postupak."

Na ovo sam mislila kad sam rekla da mi nije dala upute za sve, dakle imam uput za krvnu grupu i rh faktor a krvnu sliku, urin, biohemijske analize i mali faktor koagulacije mi nije dala, jel treba sve to da joj trazim?

Cao juhu! Mislim da na sajtu betanije ili na sajtu RZZO imaš detaljna uputstva o procesu vto. Traži upute I za te analize, da imaš, ali njih ćeš raditi neposredno pred postupak da budu sveži. Uput važi 6 meseci, neka ti sve ispiše da ne ideš 100 puta

Mužu lekar opšte prakse daje sve potrebne upute

- - - - - - - - - -

evi ti linka, sve lepo opisuje

http://www.kcv.rs/gak/

- - - - - - - - - -

http://www.rzzo.gov.rs/index.php/osiguranalica/vto

a ovde imas jos gomilu dokunetnata

Oplodni potencijal jajnika
Referentne vrednosti za AMH
Optimalni
28,6 pmol/L – 48,5 pmol/L >1ng/ml
Zadovoljavajući
15,7 pmol/L – 28,6 pmol/L 0.7 – 0.9 ng/ml
Nizak
2,2 pmol/L – 5,7 pmol/L 0.3 – 0.6 ng/ml
Veoma nizak
0,0 pmol/L – 2,2 pmol/L < 0.3 ng/ml
Veoma visok
> 48,5pmol/L > 3.0 ng/ml
Yoohoo,ako ideš preko konzilijuma tj.fonda onda ti trebaju svi polni hormoni,utz i pregled ginekologa i neki nalaz,HSG ili nešto,ako je problem do tebe.Suprug,2xspermogram i nalaz urologa i čekaš odobrenje.Napiši nam o sebi je li ti prva itd. :) ?

Yoohoo nisi napisala merne jedinice za amh ako je ng/ml onda su to ok zalihe jajnih celija,vidis to i iz tablice.Sve te uputa za analize ti daje tvoj izabrani ginekolog ...Angel ja treba da se pojavim na Betaniji 25 maja na prve konsultecije....:hvala:Drzim palceve za cekalicu bete verujucu hihi i ime ti samo kaze da ce biti ok:heart::heart::heart:

Yoohoo koja dr pravi paniku oko amh ....sta bi meni rekla za 0,22 hmmm i 36 godina.Dr Trninic mi je samo rekla sto pre morate zatrudneti.U oktobru prosle amh mi bio 0,59 i tad je dizala paniku, znaci izludjuje me taj amh.Inace sve drugo ok i ciklusi i ovulacija skolski na 14 dana i 28 dobijem .

Upravo mi je dr Trninic to rekla za AMH da moram da pozurim ako je ispod 1,5

Evo ovako, posto sam ovde pala s neba pa u rebra sa mojim slucajem, da malo i objasnim. Pokusavali smo godinu dana i nista se nije desavalo, moji redovni nalazi su uvek bili ok, te su preporucili da MM uradi spermogram. Na zalost rezultat je bio porazavajuci, oko 5mil od toga jedva nesto normalnih i pokretnih. Potom smo isli na konsultacije kod dr Trninicke koja je rekla da je jedina terapija za nas VTO, ne dolazi u obzir ni insemenacija. MM je ponovo uradio spermogram, tada u Betaniji i rezultati su bili 2mil od cega 85% mrtvih i svega 5% morfoloski ispravnih i slabopokretnih. Tada me poslala kod moje dr da mi da upute, dobila sam neka 4 uputa od kojih 2 radim u higijenskom, 1 u zavodu za transfuziju i 1 na poliklinici samo sto mi je taj za krv rasparcala pa idem evo iz 3 puta ne bih li sve skupila. Tada kada sam bila po upute zaboravila je da mi napise jedan hormon na uput, sreca pa ja skontah kada sam sestri predavala papire, a i taj uput za socijalno mi rece da ce mi dati ali nije. Zakazala me sledeci put za kraj maja a uz za polovinu juna i dala mi br svoje privatn ordinacije. Ma da se najezis! I eto tako mi sad skupljamo za prvu VTO

Sto se tice AMH on je za mene u granici ali je eto nekako na donjoj granici, danas sam pokupila rezultate i ceo dan sam ko pokisla, jer sam mislila da sam ja zdrava kao zmaj i da je prolem samo u partneru. Referentne vrednosti su ng/mL i za moje godine je opseg 0,67-7,55

- - - - - - - - - -

Inace Trninicka nas je uredno obavestila o ceni VTO kod nje privatno i rekla da nam je situacija takva da ona ne bi cekala godinu dana na drzavno finansiranje. A MM je rekla da sa ovim nalazom sada moze da napravi dete a za godinu dana moguce da postane skroz sterilan. Bas je bila jako neprijatna i neljubazna, nekako nas je samo otaljala. Meni je tada sve ovo bilo spansko selo pa mi nista nije predstavljalo da li nalaz spermograma ima 2 ili 20 mil, te sam je u neznanju pitala da li MM moze da popravi nalaz da dodje do prirodnog zaceca na sta mi je ona rekla da su sanse za to jednake tome da ja naucim da letim. Eto, sta reci za profesionalca...

Juuuu kakva prica...pa to nije istina,njemu je potreban jedan spermic da bi ti oplodio jajnu celiju,kakva glupost.A stvarno ni tvoj amh nije los ...Ja sam sa amh 0,59 dobila 2 jc super kvaliteta,sa kratkom semom ..a i nije dobro da ti izvlace bas mnogo jc.Ja bi da sam na tvom mestu zakazala kod dr Kopitovic privatno u Feroni ili u Betaniji i sve lepo da ti objasni,ona je nacelnica sterilitete i odlican strucnjak.
Nemoj da se bedacis jer stvarno nije nalaz ni tvoj ni njegov uopste tako los.

Juuuu kakva prica...pa to nije istina,njemu je potreban jedan spermic da bi ti oplodio jajnu celiju,kakva glupost.A stvarno ni tvoj amh nije los ...Ja sam sa amh 0,59 dobila 2 jc super kvaliteta,sa kratkom semom ..a i nije dobro da ti izvlace bas mnogo jc.Ja bi da sam na tvom mestu zakazala kod dr Kopitovic privatno u Feroni ili u Betaniji i sve lepo da ti objasni,ona je nacelnica sterilitete i odlican strucnjak.

Hello curke,moj AMH je 4,1 ng/ml i u prvoj IVF je bilo 16 j.ć. a minimalna terapija.Moja libra ja sv komplet nalaze tek spremam što mi je dao Ljubić,srećom,i uskoro kod njega dvije intervencije,začepljenje jajovoda i uzorak endometrijuma,sve zbog hydrosalpinxa :( .Nadam se da ću zabebiti ove godine.Ne znam vi,ali ja sam se od hormona udebljala 15 kg iako sad nisam pod terapijom,ali sam bila oko 5 mj.kad sam radila IVF I FET u 2 mjeseca :( : .Ljubim vas i držim fige :heart: :zag:

Hvala na utesnim recima i mi smo optimisti, pa se sve nadamo da ce sve biti ok, o negativnom ishodu i ne razmisljamo. Inace kada sam otisla prvi put kod Trninicke ja nisam ni znala zasto idem, dakle nisam ja nju kao izabrala da mi vodi ceo postupak, a sad sam se razmisljala da mozda promenim samo mi je malo neprijatno... al kontam da to mnogi rade. Kad prikupim sve rezultate onda cu kod Kopitovicke, do tada cu sve ovo da odradim sto su mi dali i da guram MM da njegovo resava jer je on totalno izgubljen u svemu ovome.

Draga Yoohoo, ti i ja smo iz istog razloga krenule u VTO. Moj muz ima isti problem i stalno strahujem da ce s vremenom njegov spermogram biti samo gori :(
Ipak, nadam se da uvijek ima bar 2-3 "ispravna komada" da se mogu pronaci :D

Trninićka inače volE pare. Nekad je baš onako sirova, a nekad je too good to be true. Ja je ne volim preterano. ipak iz pouzdanih izvora znam, da je dobar stručnjak i da se posveti pacijentu, pravi je štreber. Ja sam je sad odabrala za lekara koji će voditi moj postupak.
inače sam fan Kopitovičke, ali mi se u zadnje vreme ne svidoše neke priče koje sam čula o njoj, pa reših da je malo batalim. Žena je stvarno zmaj, nema šta, ali želi previše...načelnik klinike, pokrajinski sekretar za zdravstvo i još vodi svoju privatnu kliniku...pa da se klonira u još 6 mislim da ne bi mogla svakom da se posveti 100%.

Joohoo ako ti se ne dopada stil Trninićke, boli te ćošak, ako misliš da ti je ponudila Feronu samo zbog para, a ne zbog vaših rezultata, pitaj i nekog drugog lekara. menjaj je. svakako dok vi dođete do toga, da prođete sve komisije i dobijete poziv, može proći i godinu dana. misliš da će te se sećati? bole je baš :) ti moraš gledati da tebi bude najbolje!!!

Pa videcu, mislim da kod VTO ima i toga da moras imati srece, doslo lecenje ko lutrija :D a svi su oni strucnjaci, samo je pitanje u kom svetlu ti se pokazu... Kopitovicku svi hvale, al verujem da bih se ja iznervirala ako je toliko prezauzeta da nema vremena za mene kad mi treba

Jel se zamrzavaju da zena ne bi opet prolazila kroz taj proces stimulacije ili kako se vec zove? Zvuci mi kao dobra stvar, ne znam koliko je uspesno

Jel se zamrzavaju da zena ne bi opet prolazila kroz taj proces stimulacije ili kako se vec zove? Zvuci mi kao dobra stvar, ne znam koliko je uspesno[/QUOTE]

Da, oni procijene koji embrioni su najbolji i zamrznu :D To ti dođe kao "gratis" pokušaj (zanrzavanje/odmrzavanje svakako nije gratis, ali kada pogledaš koliko tijelo poštediš hormona onda se i može i tako smatrati) :cool: E sad, koliko je uspješno..... sve zavisi od kvaliteta samog embriona... uvijek postoji mogućnost i da se ne nastavi razvijati nakon odmrzavanja. Ja sam nešto čitala o uspješnosti i zaključak je- pravila nema :lol: Ali, ako ti ponude mogućnost zamrzavanja, ja bih ti savjetovala da zamrzneš- bude ti drago kad znaš da imaš jedan pokušaj prije nego opet kreneš u sav taj proces sa injekcijama.
Svakako se nadam da će ti uspjeti iz prve i da ti neće ni trebati kriotransfer :mrgreen:

Boze dragi, koliko je to sve igra sudbine, lepo ja rekoh, kao da igramo loto kad idemo na vto

mr2014 i ja tebi zelim kao i svim ostalim devojkama da se druzimo na bebi forumima, da pricamo o prvim zubicima, grcevima itd i to u sto skorije vreme :D

Hello curke,moj AMH je 4,1 ng/ml i u prvoj IVF je bilo 16 j.ć. a minimalna terapija.Moja libra ja sve komplet nalaze tek spremam što mi je dao Ljubić,srećom,i uskoro kod njega dvije intervencije,začepljenje jajovoda i uzorak endometrijuma,sve zbog hydrosalpinxa .Nadam se da ću zabebiti ove godine.Ne znam vi,ali ja sam se od hormona udebljala 15 kg iako sad nisam pod terapijom,ali sam bila oko 5 mj.kad sam radila IVF I FET u 2 mjeseca : .Ljubim vas i držim fige :zag:.Zaboravile ste me skroz :( .U kojim jedinicama vam je AMH libra i Yoohoo,to je vrlo bitno i koliko imate godina i anamneza menopauze u porodici,mama,baka...?
Cmokić svima do sutra :*

Hello curke,moj AMH je 4,1 ng/ml i u prvoj IVF je bilo 16 j.ć. a minimalna terapija.Moja libra ja sve komplet nalaze tek spremam što mi je dao Ljubić,srećom,i uskoro kod njega dvije intervencije,začepljenje jajovoda i uzorak endometrijuma,sve zbog hydrosalpinxa .Nadam se da ću zabebiti ove godine.Ne znam vi,ali ja sam se od hormona udebljala 15 kg iako sad nisam pod terapijom,ali sam bila oko 5 mj.kad sam radila IVF I FET u 2 mjeseca : .Ljubim vas i držim fige :zag:.Zaboravile ste me skroz :( .U kojim jedinicama vam je AMH libra i Yoohoo,to je vrlo bitno i koliko imate godina i anamneza menopauze u porodici,mama,baka...?
Cmokić svima do sutra :*

meni je amh ng/mL

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back