Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vratila se kuci. Ima 17 jc. Ja pitam kakve su a oni kazu da ce me zvati u sredu da cu tad sve saznati. Malo mi muka. Sad cu da jedem konacno... a bolucka me onako kao da mi je besika puna i da mi se piski. Nista strasno. Libra35 kupi neku knjigu ne znam sta volis da citas,ali komedija sigurno opusta misli, izvali se na krevet limunadica i kuliraj ;)

Super Zeljavelika..odlicno ....si videla nista strasno....bice tu lepih embrioncica...evo citam,odmaram kao sto kazete bez razmisljanja hoce li uspeti.Jazz35 utesi me za grudi...posto od simptoma nista :eek:..Javljajte novosti uz vas sam a ja cekicam u kuliram:heart:

E pa drage moje,ubaceno mi je 3jc. Zamrzli smo 4. Sve je super proslo. Posle ubacivanja sam lezala 2sata. Ukocila sam se... za 12dana betaaaa... Libra kako si? Jazz dokle si stigla? Pomagaj, ti si kroz ovo prosla... imas neki savet? Ja sam inace pusac ali juce sam nekako izdrzala da ispusim 4cigarete. Sta da radim?

Beavo Zeljavelika...odlicno za 3 embriona ,sta kazu ...da li su 8 celiska?uzmi ako nista umesto cigara umbrelu :zper:Sad miruj jedno 3 dana i onda mozes u setnjicu...ja se evo krecem...od simptoma hmmm malo pritisak u donjem delu stomaka tek tek ponekad kao neka zar ...malo grudi bole i to je to...tesko ovo iscekivane ali trudim se da ne mislim:eek:.U utorak beta joooooj.pitaj sve sto te zanima u tekucem perodu pa da uporedimo:zcepanje>Probaj da se opustis to je savet mada i sama znam da to nije lako.Pisemo se.:heart::heart::heart:

Jesu osmocelijske. Jel to ok? Kada si prvi put isla na malu i veliku nuzdu nakon et? Ja sam sinoc dva i po sata nakon et piskila i malo pre obavila veliku. Bojim se da mi neispadne :) . Kaze Kopitovicka da su prva dva sata najvaznija i to sto ti kazes narednih par dana mirovanja. Toliko je sigurna u uspeh... ja osecam neki lagani pritisak u stomaku... :* :*

draga zeljavejika super sto su osmoceliska,to je odlicno,wc sam obavila skoro posle par sati od et,islo mi se kao za inat ali nije bio zatvor tako da nije íslo tesko,posle na 2 dana .Mislim da sam i ja imala dole kao neka probadanja a kasnije sve manje.Danas mi je prvi put kao neki osecaj u dnu stomaka kao pritisak,balon sta ja znam,ne liči na menstr .bol vec pritisak na stidnu kost malo je neprijatno ali ako je to simptom neću se žaliti:).Da lí je neko imao takav osećaj moje trudnice?Do bete još 4 tj 3 dana pa kriziram.Zeljavelika pisi kako se osecas mozeš i u privatnim porukama.Jazz generacijo kako si?

Juce mi je bilo malo lose,vrtelo mi se u glavi,mislim da je od progesterona. I grudi me bole mislim da je isto od njega. Zvala sam juce ordinaciju da pitam za sekret koji mi se pojavio kaze sestra da je to normalno i rekla je da se ponasam normalno kao da nisam imala vto. U prvoj trudnoci sam setala ko luda i radila i ribala po kuci,a sad se sve bojim. Malo odmaram malo raduckam,ono sto nije tesko. A juce sam gledala REIMONDA ee plakala sam od smeha. Pa sam odlucila kad tako krenem da razmisljam o tome da upalim komp i nadjem neku komediju. Imam jos dosta do bete. A znam da ce to sve biti super! Mora!!!

Ja sam bila na konsultacijama kod dr Vlaisavljevica i krecem u postupak u septembru ili novembru, kako ja odlucim, e sad mi je to problem kad cu. Ja nisam imala skoro nikakve simptome i to je ama bas sve individualno. I ja sam se trudila da se sto vise smejem, i to sam gledala Djeknu :zcepanje: Meni je jedna drugarica rekla da se embrioni kace 5. ili 6. dan, posle toga su tu ili nisu, pa preterano mirovanje i nije od koristi.Leskarite na levom boku

Moje iskustvo drugačije govori. Da li se kace 5 ili 6 dan, to ne znam, ali znam da mi je dr rekao prvi put da ocekujem za 24h. Ako se ne zakaci, onda ni nece. Drugi put mi je rekao da lezim 2 nedelje I da ocekujem za 7 dana kačenje. Ja sam imala to implatorno krvarenje 8 I 9ti dan. I bebe su razlicite u velicini za 1 dan. Ali sam ja strogo lezala sve do bete. A posle sam lezala zbog bolova I grcenja materice (2 bebe odjednom)...

Da, radila sam kod Zadorija. I opet bi :-)
Mi smo sada u 18toj nedelji. Pod restiktivnim kretanjem I strogim nadzorom lekara. Kod blizanaca se najcesce desava skraćivanje grlica pa mi ogranicavaju kretanje, a jos poseban oprez imaju zbog ivf-a.
Svima vam zelim da vam se zakace tackice, pa da se nadjemo na sledecoj temi :-)
Okupirajte se bilo cim a sto manje mislite na simptome.

Zeljavelika bravo za pozitivu,samo ti gledaj komedije ,bice sve ok,MORA.Jazz generacijo super za postupak,bodricemo te kao sto si i ti nas:D.Milice ljubi bebe i cuvaj ih Meni je sutra D dan tj BETA hihi :worth:.I Frka mi a i smesno dok ovo pisem :zcepanje:od simptoma pa skoro nista ,sreca u lepo vreme pa idem na reku sedim tamo i setam to je to ...javljam sutra:heart:

Pozdrav svima :)
Imamo zakazan postupak u Mariboru. Danas mi je prvi dna ciklusa i sedmog dana treba da počnem uzimati antibebi pilule. Napisali su mi da uzmem HARMONET, LOGEST, MICROGYNON ili LEGREVAN. Ne znam koji ću uspjeti da nađem kod nas, iz okoline Banjaluke sam. Nalazi koje su tražili su svi u redu, radila sam i Antimilerov hormon i rezultati su- zadovoljavajuća plodnost. Tsh je 4,1 ali nisu mi rekli da bilo šta pijem za to, a čula sam da treba biti oko 2, pa mi je tu sada sve nejasno :/ Inače, ostavili su mi na izbor da li da za stimulaciju uzmem Gonal ili Menopur, pa ne znam šta da radim,m ovo mi je prva VTO, pomagajte :) Sa stimulacijom bi se počelo 01.09., a punkcija bi bila oko 13.09. Kakva su vaša iskustva sa vrijednostima Tsh i izborom stimulacije ? Unapred hvala na odgovorima i lijep pozdrav svima

Pozdrav svima :)
Imamo zakazan postupak u Mariboru. Danas mi je prvi dna ciklusa i sedmog dana treba da počnem uzimati antibebi pilule. Napisali su mi da uzmem HARMONET, LOGEST, MICROGYNON ili LEGREVAN. Ne znam koji ću uspjeti da nađem kod nas, iz okoline Banjaluke sam. Nalazi koje su tražili su svi u redu, radila sam i Antimilerov hormon i rezultati su- zadovoljavajuća plodnost. Tsh je 4,1 ali nisu mi rekli da bilo šta pijem za to, a čula sam da treba biti oko 2, pa mi je tu sada sve nejasno :/ Inače, ostavili su mi na izbor da li da za stimulaciju uzmem Gonal ili Menopur, pa ne znam šta da radim,m ovo mi je prva VTO, pomagajte :) Sa stimulacijom bi se počelo 01.09., a punkcija bi bila oko 13.09. Kakva su vaša iskustva sa vrijednostima Tsh i izborom stimulacije ? Unapred hvala na odgovorima i lijep pozdrav svima

Ako su ti dali da biras, verovatno imaju ista dejstva. Ono sto deluje na jednu osobu ne mora da znaci da deluje isto I kid tebe. Moj savet he da ih pozoveš I pitas da ti pomognu u izboru, jer oni imaju vise iskustva. Ja sam radila u Segedinu, I nista nisam birala. Sve mi je bilo rečeno I tacno odredjeno. Samo mi nije jasno kako oni znaju kada ce biti punkcija, jer to zavisi od razvoja folikula... I tesko je predvidivo.

Sto se tice tsh, ukoliko ti nisu nista rekli, verovatno ne treba nista da radis po tom pitanju. Bitan je I t3 I t4. Meni je endokrinolog rekao samo ishranu da korigujem da bi mi zlezda ostala sto duze u super stanju (jer je meni rezultat bio super). A u trudnoci se zna pogorsati. Sada sam usla u 5ti m, ali mi nisu kontrolisali stitnu uopste. Verovatno jer je krvna slika ok.

Mi možemo samo da delimo iskustvo sa tobom, ali su doktori gde ces raditi najbolji savetnici. Slobodno ih zovi za bilo koju nedoumicu. Ja sam imala razlicite terapije u 2 postupka, a sve je bilo isto:I dr, I moji hormoni, I moje raspolozenje... Ja sam mog udavila sa pitanjima, mada smo mi vecinom komunicirali mailom pa mi je bilo lakse. Kad ne odgovori, ja telefon u ruke.Sada nosim blizance, zahvaljujuci pitanjima, I odgovorima na vreme...
Zelim ti mnogo mnogo srece pre svega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back