Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav devojkama,nadam se da me se secate.
Suki svaka cast a ti Zvonce moje,cestitam od srca.
Ja sam u decembru imala histero gde su mi uradili resekciju septuma, tek sada su to videli.ZAMISLITE STRUCNJAKA,Inace sam radila sve u Genesisu.Nakon toga jos jedna VTO i pozitivna beta, trudna sam drage moje.Danas smo bili na UZ, veliki smo 5 mm, i culi smo srce.
Ne odustajte, ljubim staru ekipu ako navrati.Skandi,srce CMOK :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Kako te se ne bi sećale?Presrećna sam zbog vas.ČESTITAM TI!!!!Nemaš pojma koliko su mi teško padale tvoje negativne bete.Osećam se kao da mi je rod rođeni rekao lepu vest.Uživaj,a ja ti želim da ti svaki dan počne sa osmehom.

- - - - - - - - - -

Mnogih žena nema na forumu jako dugo.Veliku većinu vas nikada neću zaboraviti.Svima želim dobro zdravlje i puno dece.

Kako te se ne bi sećale?Presrećna sam zbog vas.ČESTITAM TI!!!!Nemaš pojma koliko su mi teško padale tvoje negativne bete.Osećam se kao da mi je rod rođeni rekao lepu vest.Uživaj,a ja ti želim da ti svaki dan počne sa osmehom.

- - - - - - - - - -

Mnogih žena nema na forumu jako dugo.Veliku većinu vas nikada neću zaboraviti.Svima želim dobro zdravlje i puno dece.

pa to je zato što su sve trudne :) i ja pamtim mnoge, puno ste mi pomogla tad, bilo je super deliti radost a i tugu sa vama...i stvarno sam puno toga saznala odavde...

Ja sam u decembru imala histero gde su mi uradili resekciju septuma, tek sada su to videli.ZAMISLITE STRUCNJAKA,Inace sam radila sve u Genesisu.Nakon toga jos jedna VTO i pozitivna beta, trudna sam drage moje.Danas smo bili na UZ, veliki smo 5 mm, i culi smo srce.
Ne odustajte, ljubim staru ekipu ako navrati.Skandi,srce CMOK :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
Oficiruso :zag: stara ekipo :) naravno da te se secamo! Cestitam ti od srca,iskreno se obradujem svakoj beti ovde,a starim drugarima da i ne pricam! Sve najbolje ti zelim i naravno da se javis kada postanes mama :heart:

Naravno oficiruso da te se secamo. Drago mi je zbog svih vasih uspeha!!! Cestitam ti I zelim ti laku trudnocu!!! Uzivaj u svakom danu!!! :klap:

Svaka cast devojke na hrabrosti i cestitam vam ud:heart:,znam sve vase price jer vas od skoro sve pratim i sve sam postove iscitala:eek:.prvi pregled mi je zakazan Maja iznenadjena sam jer sam mislila da cu tek na jesen....tako su mi saopstili ...no sad nemam pojma sta me ceka na prvom pregledu ...hm neka mi se jave devojke koje zele da daju savet i svoje iskustvo ..moze i u inbox.:worth:

Drage moje stare sapatnice Oficirusa, Skandia, Suki i druge, ne znam da li se vi mene secate, ali ja se svih vas dobro secam! Cestitam na trudnoćama. Evo da se i ja pohvalim, nakon 9 IVF i ja sam konačno trudna, u Pragu! Sledeće nedelje idem na UZ, jedva čekam!
Lako je reći ne odustajte, i ne odustajte, ali potrebno je mnogo živaca i strpljenja. Ja sam bila na ivici da odustanem. Nisam mogla više da prolazim kroz pakao nakon negativnih beta. Kada sam ugledala pozitivnu betu, nisam znala kako da reagujem. Nisam smela ni da se zaradujem! Ljuta sam na sebe što sam tako hladno i mirno primila saznanje da je ipak uspelo. Ali, ako mi verujete, posle svega, ja sam bila kao isceđena krpa, bez emocija, prazna. Tek sada desetak dana nakon vađenja bete, ja počinjem da se radujem i da se osvešćujem. Elem, šta hoću da kažem! Velika je borba, puno poraza, puno žrtava. Naravno, uspeh je tu! Ali, i veliki stres!

Ostalim čekalicama želim da što pre zatrudne.

Veliki pozdrav svima!

Drage moje stare sapatnice Oficirusa, Skandia, Suki i druge, ne znam da li se vi mene secate, ali ja se svih vas dobro secam! Cestitam na trudnoćama. Evo da se i ja pohvalim, nakon 9 IVF i ja sam konačno trudna, u Pragu! Sledeće nedelje idem na UZ, jedva čekam!
Lako je reći ne odustajte, i ne odustajte, ali potrebno je mnogo živaca i strpljenja. Ja sam bila na ivici da odustanem. Nisam mogla više da prolazim kroz pakao nakon negativnih beta. Kada sam ugledala pozitivnu betu, nisam znala kako da reagujem. Nisam smela ni da se zaradujem! Ljuta sam na sebe što sam tako hladno i mirno primila saznanje da je ipak uspelo. Ali, ako mi verujete, posle svega, ja sam bila kao isceđena krpa, bez emocija, prazna. Tek sada desetak dana nakon vađenja bete, ja počinjem da se radujem i da se osvešćujem. Elem, šta hoću da kažem! Velika je borba, puno poraza, puno žrtava. Naravno, uspeh je tu! Ali, i veliki stres!

Veliki pozdrav svima!

Minijature secam te se kako se ne bi secala. Cestitam ti od srca trudnocu i zelim ti sto laksu i lepu trudnocu!!!
U pravu si slazem se sa tobom sto se tice toga da mi prolazimo kroz pakao, ali sta da radimo kad drugi nacin ne postoji, pa samim tim moramo se prilagoditi situaciji i boriti se. Seti se ponekad i nas.
Pozdrav!!! :bye:

Veliki pozdrav svima!
Minijature! Sapatnice stara :) Kako da te se ne secam. Drago mi je da si uspela,i da ti se ostvario san.Borba ipak nije uzaludna,zasluzila si to :zag: Zelim ti sve najbolje!

zdravo drage moje:lol:.....veliki pozdrav za sve,posebno za veteranke na ovoj temi......evo mene opet nakon tri godine,spremna za jos jedno bebce :per:.....nisam citala nista,samo nekoliko zadnjih stranica,vidim da ima puno novih,stara ekipa je vecinom uspela i isparila sa teme ,zajedno samnom:lol:..........nadam se da me primate opet........pozdrav i poljubac ,puno srece svima

Veliki pozdrav svima!

jooooooooooooj draga sve cestitke,i nije to nista strasno.......ako te neko razume onda sam to ja:zper:...........sta sam prezivela za mojih 8. VTO uopste ne zelim ni da se secam,ali zaista jos uvek mi izaziva mucninu sama pomisao na sve sto sam prosla,a bilo je svega,od histerisanja do nervnog napada...........i kada je nakon 8. pokusaja stigla pozitivna beta hcg,reagovala sam slicno kao ti ,samo sto jos plus mene niko nije mogao da ubedi,do prvog UZ sam uradila betu hcg 32 puta,na prvom UZ sve uredu,beba savrsena :worth:,ali onda krece panican strah,strah koji me je ubijao sledecih meseci ,kod ginekologa sam bila 246 puta,hvala njemu od srca,hvala mu do neba za beskrajno strpljenje........pisacu jos ,tih 9 meseci sam bila i u raju i u paklu......ali vreeeeeeeeeeedi,imam princezu koju volim vise od zivota:heart:

Devojke,ja sam nova ovde,moj amh je jako nizak pa sam predala za vto.Ne znam jos gde cu dal u genesis ili valjevo,videcu??Ako ima neko ko je imao nizak amh i da je bio na vto bila bi mu zahvalna da mi kaze na kom je protokolu i kako i sta,hvala svima unpred

Jeste imam nizak amh 0,59 ,rekli su mi vto cak i inseminacija se preskace,nzm sto su tebe mucili ,prosla sam posle prvostepenu ,pa sad marta drugostepenu,tamo nisu nista komentarisali samo da sam prosla i eto cekam 12.maj pa cu videti sta ce biti....mali amh valjda nije strasna varijanta...tako su me bar devojke sa foruma ubedile i ja im verujem ...samo pozitiva i to je to...pisacu ti kad budem bila u Betaniji na pregledu...mada nemam pojma sta me ceka.Cula sam da devojke i sa malim amh zatrudne prirodno ..i ja sam proslog marta jos dok nisam znala da mi je mali amh pa sam prokrvarila ,da bi konstatovali pobacaj u ranoj fazi ....dobila inekciju da se sve izbaci i to je to...malo stresno ali proslo je...i posto se vec par meseci nije desila trudnoca krenula sam na pretrage i tako sam utvrdila taj mali amh...prvo sok a onda sam krenula u borbu za bebice....kao i ostale devojke sa problemom ....pozzzz

Molim vas za jednu informaciju, ne uspevam da je nadjem nigde na netu... naime suprug i ja pokusavamo skoro 3 god da dobijemo potomstvo, nakon dosta detaljnih analiza, dijagnoza nam je kao i mnogim ljudima - manje-vise bez dijagnoze. Manje-vise sve ok. Pocinjem da ludim vise od saveta "samo opusteno", vi koji ste u situaciji kao sto je nasa znate vrlo dobro da se covek ne moze tek tako nonsalantno opustiti i "zaboraviti na sve", kada nesto zeli. Ja imam 33 godine. Radila sam hsg (sve prohodno), imala jednu neuspelu inseminaciju, klomifen evo zavrsavam 3 mesec (bez rezultata), imala sam neke cistice na jajnicima, to mi kaze lekar da je sredjeno... U svakom slucaju, ne moram da vam tupim, znate vec sve. Dodje kraj meseca i svaki put isti ishod.
Elem, planiram da se prijavim za vto o trosku drzave, ali cula sam da se jako, jako puno ceka (pogotovo jer ja jos uvek ne spadam u najrizicniju grupu od oko 40 god). Pa razmisljam, privatno da uradim vto, a ta drzavna da mi bude "rezervna varijanta", ako privatno ne upali. Jednostavno, ako budem cekala predugo,isizecu. Moje pitanje je da li je odobren ulazak u program vto o otrosku drzave, ukoliko je par vec probao jednu vto o svom trosku?

Molim vas za jednu informaciju, ne uspevam da je nadjem nigde na netu... naime suprug i ja pokusavamo skoro 3 god da dobijemo potomstvo, nakon dosta detaljnih analiza, dijagnoza nam je kao i mnogim ljudima - manje-vise bez dijagnoze. Manje-vise sve ok. Pocinjem da ludim vise od saveta "samo opusteno", vi koji ste u situaciji kao sto je nasa znate vrlo dobro da se covek ne moze tek tako nonsalantno opustiti i "zaboraviti na sve", kada nesto zeli. Ja imam 33 godine. Radila sam hsg (sve prohodno), imala jednu neuspelu inseminaciju, klomifen evo zavrsavam 3 mesec (bez rezultata), imala sam neke cistice na jajnicima, to mi kaze lekar da je sredjeno... U svakom slucaju, ne moram da vam tupim, znate vec sve. Dodje kraj meseca i svaki put isti ishod.
Elem, planiram da se prijavim za vto o trosku drzave, ali cula sam da se jako, jako puno ceka (pogotovo jer ja jos uvek ne spadam u najrizicniju grupu od oko 40 god). Pa razmisljam, privatno da uradim vto, a ta drzavna da mi bude "rezervna varijanta", ako privatno ne upali. Jednostavno, ako budem cekala predugo,isizecu. Moje pitanje je da li je odobren ulazak u program vto o otrosku drzave, ukoliko je par vec probao jednu vto o svom trosku?

naravno da se možeš prijaviti. na kraju krajeva oni to ne moraju ni znati. ali nigde ne stoji da ne smeš sama da plaćaš svoje pokušaje. ti imaš prava na dva besplatna pokušaja. ranije je na njihovom sajtu, rzzo, stojalo sve, kriterijumi mislim čak i analize koje treba da prikupiš...pogledaj da li sad ima opisa uslova za prijavu... srećno. a mislim da se čeka otprilike 6 meseci. ljubim

- - - - - - - - - -

http://www.rfzo.rs/index.php/vto-actual

evo našla sam ti, ima milion nekih opisa

Naravno da možete. Oni će te na prvostepenoj komisiji pitati koji vam je to pokušaj, a vi samo treba da kažete da je prvi preko fonda. Ja sam u istoj situaciji, i čak sam im i rekla da je rađena prva vto privatno, a dr je ponovo pitala da li je prva preko fonda. Nećeš imati nikakvih problema, čak će sa uputima i analizama sve ići i brže jer ste radili već jednu vto. Mene niko ništa nije pitao, samo su me pitali šta mi treba od uputa i pisali :-D. A pre toga moja dr u domu zdravlja je filozofirala 3 god. Tako da ništa ne brini.

Svaka od nas ima svoju pricu, i svaka je prica za sebe, ali opet u neku ruku iste! Izvlacimo neke pouke iz njih. Zato bih posle mog islustva savetovala onima koji tek krecu ili ne znaju sta dalje da urade sledece.
I kada nema indicija da se radi laparoskopija, uradite je obavezno jer ultrazvuk ne pokazuje sve sto bi moglo biti problematicno! I drugo, pred postupak uradite histeroskopiju. Ako u maju, na primer imate embriotransfer, u aprilu uradite histero. Mozda nekome pomogne!

Veliki pozdrav od mene i moje minijaturice! :heart2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back