Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo svima, i ja sam nova na forumu. Imala sam prvi put IVF ovde u Americi gde zivim poslednjih 10 godina. Imam 37 a suprug 46 godina. Pokusavali smo dugo prirodnim putem i nije uspelo. Negovi rezultati su super(mada ovo moram da kazem on je imao rak grla i njegova stitna zlezda uopst ne radi pa je na lekovima i ova informacija mom dr i nije bila bas od neke vaznosti). Pokretljivost i broj spermatozoida je super. Moji rezultati su dobri, sem starost jajne celije sto mi je dr naglasio. Isla sam na tri IUI, nista. Za prvi IUI sam imala 2 a za druga dva 3 jajne celije, razlicitih velicina. Pocela sam istrazivane donirano 75% od drzave za IVF i ispala posle drugog testa. Nasli su mi polip, ukonjen i zapocela odmah regularan IVF, bravelle, menopur, ganirelix. Dr mi je rekao da mi daje protokol sa velikom dozom hormona da bih imala vise sanse za uspeh. Imala sam 4 jajne celije, dr je uspeo da izvadi tri. Dve su se oplodile i jedna je izgledala bas kako treba a druga je bila losija. Ubacili su obe. 11tog dana nivo progesterona je bio dobar a hormon trudnice 50, dva dana posle hormon trudnoce 68( a trebao je da bude duplo da je uspelo), treceg dana je pao na 62 i to znaci da kako mi je Dr rekao, bila sam trudna verovatno nekih 5 dana. sto znavi da mi je i materica ok ali postoju genetski problem. Predlaze mi donatorsku jajnu celiju(mladju), ili donatorski embrion. Nisu mi radili nikakvu hromozomsku analizu a definitivno je genetski problem! Sta to znaci? Oni samo gledaju broj i pokretljivost spermatozoida i nista vise. Da li bih mozda imala neke sanse sa donor spermom, jer je IUI ovde mongo jeftiniji nego sve ostalo. Tj. zdravstveno osiguranje u USA ne pokriva troskove ivf a troskovi su oko 12.000$. Sta da radim, ocajna sam. Juce sam saznala i od tada ne prestajem da placem...

Da kao sto je neko od predhodnih vec rekao, za taj novac u Evropi mozes imati vise pokusaja. U svakom slucaju sve najbolje ti zelim I da se sto krace zadrzis na ovom forumu I da predjes na onaj lepsi za trudnice. :bye:

Skandiaaaa! pa lepo te je videti, šta ima kod tebe?

inače cure moje da se pohvalim. ja sam ponovo u blaženom stanju. i to prirodno ponovo. šta ti je život.... posle 5 IVF, 2 puta prirodno trudna.

tako da NE ODUSTAJTE!

Zsuki jao SUUUPER!!! Hvala bogu sve cesce se vide ovde lepe vesti. Kao da sam znala kad sam devojcici pozelela batu ili seku. Zsuki uzivaj!!! Sve najbolje ti zelim od srca!!! :heart:

Skandiaaaa! pa lepo te je videti, šta ima kod tebe?

inače cure moje da se pohvalim. ja sam ponovo u blaženom stanju. i to prirodno ponovo. šta ti je život.... posle 5 IVF, 2 puta prirodno trudna.

tako da NE ODUSTAJTE!
Zsuki :zag: CESTITAM!!! Zivot je stvarno cudo,mogu misliti koliko si sretna,sad ce i Luca dobiti batu ili seku :) Kako bih ja volela,da moj decak ima batu ili seku :( Al` kazem opet hvala ti Boze i na ovom daru :worth: Slabije svratim ovde,starog drustva je sve manje,ponekad pisem na kutku sve i svasta,a nemam ni toliko vremena... Pusa za tebe i malu Lucu :heart:

Vesnicice,kao sto napisah u prethodnom postu,slabije svracam,a i vremena nemam.. A tebi i svim dragim drugarima ovde zelim bar po jednu bebicu .... Ne odustajte,jer zivot je stvarno cudo :zag:

Slazem se sa tobom Skandia da je zivot cudo, ali bojim se da ja nisam u toj dobitnoj kombinaciji cuda. Naravno da cu se boriti samo je pitanje do kada.
Tvom decaku je naravno vreme da dobije batu ili seku :)
:bye:

Zdravo devojke,ja sam na nova na forumu i zelim da vam se pridruzim,prvo svim zenama da pozelim sto vece bete,a dragim trudnicama da uzivaju u svojim bebama i da im trudnoca bude sto lepsa.Naime ja imam 26 godina,muz 31 i kod nas je problem kod muza nema ni broj ni pokretljivost i doktor nam je odma predlozio vto i da nas ubaci o trosku drzave,tako da smo mi poceli sa nalazima i jos samo mi fali da uradim progesteron da sve upotpunim,za sada je sve u redu pa ide relativno brzo.Odlucila sam se za betaniju i za doktorku Aleksandru Trninic Pjevic jer mislim da u nju mogu da imam poverenja.Ako je neka od vas bila vec kod nje ili je neko jos u fazi skupljanja dokumentacije da mi kaze koliko okvirno ide cekanje od drugostepene komisije do pozivnog pisma.

Cao svima! Ja sam takodje nova i zelim svima puno srece koji su u postupku i onima koji tek treba da krenu sa istim! U petak je bila aspiracija,u ponedeljak je transfer, i veoma sam zadovoljna kao sto je i rekla moja dr. izvadili su mi osam j.c. Nadam se da ce se bar jedna uspesno primiti :) Mi smo cekali oko tri meseca,od poslednje komisije dok nije stiglo pozivno pismo u kome je pisalo da se javimo za mesec dana,znaci ukupno cetiri meseca. Veliki pozdrav i puno srece svima jos jednom...

Lolkice, hvala na odgovoru, i mi se nadamo da ce sledeca uspeti. Ovog puta sam bila previse napeta i uplasena, a sledeci put cu opustenije da idem u sve to jer sada znam kako je. Sredilo mi se sve sa sekretom sada, nije bilo potrebe za panikom mada menstruacije jos nema verovatno kasni od tih silnih hormona...

Pozdrav devojkama,nadam se da me se secate.
Suki svaka cast a ti Zvonce moje,cestitam od srca.
Ja sam u decembru imala histero gde su mi uradili resekciju septuma, tek sada su to videli.ZAMISLITE STRUCNJAKA,Inace sam radila sve u Genesisu.Nakon toga jos jedna VTO i pozitivna beta, trudna sam drage moje.Danas smo bili na UZ, veliki smo 5 mm, i culi smo srce.
Ne odustajte, ljubim staru ekipu ako navrati.Skandi,srce CMOK :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Pozdrav devojkama,nadam se da me se secate.
Suki svaka cast a ti Zvonce moje,cestitam od srca.
Ja sam u decembru imala histero gde su mi uradili resekciju septuma, tek sada su to videli.ZAMISLITE STRUCNJAKA,Inace sam radila sve u Genesisu.Nakon toga jos jedna VTO i pozitivna beta, trudna sam drage moje.Danas smo bili na UZ, veliki smo 5 mm, i culi smo srce.
Ne odustajte, ljubim staru ekipu ako navrati.Skandi,srce CMOK :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

maco ,jel to znaci da si i Vto radila u Genesisu ?!...mene ceka Genesis ,zato pitam....cestitam ti na trudnoci .:super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back