Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
cao devojke, takodje sam nova na forumu...imam milion pitanja i ne znam odakle bih pocela :(
U braku sam nekih godinu dana i nikako da ostanem u drugom stanju, uradila sam osnovni ginekoloski pregled (VS, PAPA, kolposkopiju, ultrazvuk) jajnici, materica, sve ok. Takodje Myco i Ureaplasma, Chlamydia, negativna. Doktorka je rekla da je sto se mene tice sve u redu, i da muz odradi spermogram. Uradio i rezultati su katastrofa, pije vec treci mesec Nolvadeks ali se rezultati ne menjaju, ni malo...tako da je njegov doktor rekao sa polako razmisljamo o VTO. On nista sem spermograma nije ni radio (doktor nije trazio) pa me zanima vase misljenje, da li je to dovoljno? I da li bih i ja mogla jos nesto da uradim od analiza? Moram da napomenem da sam preglede radila u Dr. Ristic jer nemam zdravstvenu knjizicu (problem firme sa placanjem poreza i doprinosa).
Iskreno se nadam da vas ovoliki post ne zamara ali prosto nisam mogla krace...HVALA PUNO NA VREMENU DEVOJAKAMA KOJE CE MI POSVETITI PAZNJU.

Retko posećujem forum ali evo zalutala sam i taman nabasala na tvoj post. Mi smo imali spermogram nula do nule. Radili smo dopler testisa (krvnih sudova), pa biopsiju testisa i na kraju (posle raznih terapija - nolvadexom, androcurom, profertilom i ko zna čega još) završili na VTO. Kod mene je bilo sve u redu a nakon duple terapije merional ampulama kod mog supruga (u trajanju od dva meseca) imamo iza sebe uspešnu VTO sa 5 oplodjenih jajnih ćelija, tri vraćene i dve mi sad prave žurku do ponoći. Ne gubi nadu. Ne znam odakle si, ali dosta toga zavisi i od dobrog urologa. Naš je bio uporan da nadje razlog neplodnosti kod mog supruga pa kad nije moglo drugačije išli smo na VTO. Želim vam puno sreće i ne odustajte.

Kristina, puno ti hvala.....Ne gubim nadu ali sam mnogo nervozna. Iskreno nemam puno poverenja u doktora koji ga leci, a muz je ubedjen da je on veliki strucnjak. Ipak pristaje na to da potrazimo misljenje jos nekog doktora. Iz okoline Beograda smo. Vi? Kod kog doktora ste se lecili?
Jako bih volela da uradimo jos neke analize i da probamo sa nekim drugim lekom. Ako od toga opet ne bude nista naravno da cemo ici na VTO, ali tek posto budemo sigurni da se kod njega stanje ne moze popraviti.

pozdav cure
zanima me iskustva sa Kopitovickom sveza iskustva i cene u Genesisu ,kao i to gde ste kupovale lekove za vto najeftinije ?
ja iza sebe imam 2 neuspele vto ,prva sa spontanim a druhga beta bila nula ,ima sve nalaze ,samo jos da krene proces i da se cuje sa kopitovickom .

Zdravo svima... Ja sam pre mesec dana radila svoju prvu vantelesnu, nazalost neuspesnu. 90-to sam godiste, problem koji imamo je los spermogram, nula spermatozoida, azospermija... Odmah su nam rekli da ce morati vantelesna, spermatozoide su nasli iz punkcije. Kod mene je sve u redu, embrioni su bili odlicni ali iz nekog razlog javio mi se tamno braon sekret 10-tog dana od embriotransvera, 12-tog dana beta 0 posle nekoliko dana i krvarenje i nista od trudnoce. Preziveli smo to sto smo bolje mogli, idemo dalje, imamo zamrznuta jos dva embriona pa se nadamo da ce uspeti. Ali se trenutno brinem zasto imam krvarenje i tamni sekret jos uvek. I to samo po jedan ili dva dana i prestane. Da li se i vama koje ste radile vantelesnu desavalo, molim vas pisite jer ne znam sta da mislim...nije menstruacija, znam da nije trudnoca, sta je sa mnom? Vto sam radila u Leskovcu pa pitajte sve sto vas interesuje recicu vam

pozdav cure
zanima me iskustva sa Kopitovickom sveza iskustva i cene u Genesisu ,kao i to gde ste kupovale lekove za vto najeftinije ?
ja iza sebe imam 2 neuspele vto ,prva sa spontanim a druhga beta bila nula ,ima sve nalaze ,samo jos da krene proces i da se cuje sa kopitovickom .

Kopitovicka mi odredjivala terapiju za inseminacije koje nisu bile uspesne ali ne zbog nje bec zato sto su radjene u drzavnoj ustanovi gde ne moze precizno da se ispostuje vreme za proceduru (rade samo pre podne, ne rade vikendom). Za profesorkin rad nemam zamerke kao ni za ljubaznost i komunikaciju. Jedino se dugo ceka na pregled i kad imas zakazano jer su kod nje velike guzve u Genesisu.

VTO radjena pre godinu dana u Genesisu, dr Crnogorac. Pored mene su sad moja dva decaka stara cetiri meseca. Puno srece vam zelimo.

hvala puno ,zaista mi znaci to .mada je meni sestra rekla da se ne ceka puno kod dr kopitovic za konsultacije ,doduse ja sam je trazila u dr ilic ordinaciju .... cekam danas da pogleda moje nalaze pa da mi kaze dali mozemo vec aprila u proces ,jer ja sam se spremala za drugu kliniku ,ali sam lecila briseve i kada sam ih izlecila -ta klinika e ostavila za jun,pazelim da ih promenim.
ima sve nalaze ,mozda bi samo hormone sada trebala da ponovim ,videcu ,ali vto planiram u genesisu .
reci mi gde si kupovala inekcije ,dali smes sa svojim inekcijamada se kod njih bodes bez naplate i koliko si tada sve ukupno platila ,ako se secas ?
ps ako znas za neki stan na 15 dana ili smestaj neki kod nekoh ljudi ,bilo bi mi od velike pomoci .ja bih dosla sama tamo ....

Ne ceka se da ti zakazu pregled vec taj dan kad ti je zakazano bude guzva pa sam cekala i po sat-dva da dodjem na red iako imam termin i kod privatnika sam.

Injekcije nisam kupovala, bilo je o trodku fonda, uzimala ih od Genrsisa a bockala samu sebe one koje idu pod kozu. One koje idu u misic moze da ti da bilo ko. Ako ne zivis mnogo daleko od NS ne verujem da ce ti trebati stan, ide se 1-2 puta na ultrazvuk, na aspiraciju i na embriotransfer. Ja nisam ostajala u NS za to vreme.

ja sa 300 km od n sada ,i nameravam da ostanem u n sadu ...
hvala ti puno ,a dali neko zna gde se mogu jeftinije kupiti inekcije tj hormonska stimulacija ? spominju IRIS ,a ima li jos koja jeftinija varijanta .cula sa za Segedin ,ali neznam od Nsada koliko ima do madjarske granice i Segedina.?

Zdravo svima... Ja sam pre mesec dana radila svoju prvu vantelesnu, nazalost neuspesnu. 90-to sam godiste, problem koji imamo je los spermogram, nula spermatozoida, azospermija... Odmah su nam rekli da ce morati vantelesna, spermatozoide su nasli iz punkcije. Kod mene je sve u redu, embrioni su bili odlicni ali iz nekog razlog javio mi se tamno braon sekret 10-tog dana od embriotransvera, 12-tog dana beta 0 posle nekoliko dana i krvarenje i nista od trudnoce. Preziveli smo to sto smo bolje mogli, idemo dalje, imamo zamrznuta jos dva embriona pa se nadamo da ce uspeti. Ali se trenutno brinem zasto imam krvarenje i tamni sekret jos uvek. I to samo po jedan ili dva dana i prestane. Da li se i vama koje ste radile vantelesnu desavalo, molim vas pisite jer ne znam sta da mislim...nije menstruacija, znam da nije trudnoca, sta je sa mnom? Vto sam radila u Leskovcu pa pitajte sve sto vas interesuje recicu vam

Micka, zao mi je zbog neupesne vto, nadam se da ce sledeca biti bolja. Mozda bi trebalo da pozoves Leskovac ili odes kod svog ginekologa, posto bi trebalo da ti se ciklus nastavi normalno, mada sam ja dva-tri meseca posle vto dobijala na 35-38dan, al je bilo normalno krvarenje...

hello zemske,nadam se da dezura neka s iskustvom
ukoliko se prebaceni embrion ne "uhvati" da li odmah dolazi do krvarenja?
nemojte mi samo reci da citam unazad 630 strana :rida:

čitaj čitaj neće da ti škodi :P
zezam se. ne dolazi odmah do krvarenja, trebalo bi za nekih 14 dana od trasfera da prokrvariš/ili ne. može se desiti neko malo krvarenje 2-3-4 dana nakon transfera, tzv.implantaciono krvarenje, ali to je nešto malo, kap dva.

zezam se. ne dolazi odmah do krvarenja, trebalo bi za nekih 14 dana od trasfera da prokrvariš/ili ne. može se desiti neko malo krvarenje 2-3-4 dana nakon transfera, tzv.implantaciono krvarenje, ali to je nešto malo, kap dva.

Aha znaci da Ako nema menstruacije ne mora da znaci da je bébé ;)
Dobro, znaci ima da se ceka :)
Hvala :D

Zsuki lepo te je videti.Kako je tvoja devojčica?Ja sam pre neki dan saznala da sam trudna.Prirodna trudnoća sad sam u 10-oj nedelji.Radila sam 6 stimulisanih vto.Poslednju u Junu u Pragu.Izgleda da sve Zadorijeve pacijentkinje posle više vto ostanu prirodno trudne.Ljubi devojčicu.Svim ostalim devojkama želim sve najbolje,a pre svega dobro zdravlje i puno dece.

Zsuki lepo te je videti.Kako je tvoja devojčica?Ja sam pre neki dan saznala da sam trudna.Prirodna trudnoća sad sam u 10-oj nedelji.Radila sam 6 stimulisanih vto.Poslednju u Junu u Pragu.Izgleda da sve Zadorijeve pacijentkinje posle više vto ostanu prirodno trudne.Ljubi devojčicu.Svim ostalim devojkama želim sve najbolje,a pre svega dobro zdravlje i puno dece.

divna je ovo vest zvoncice, mnogo nam je drago zbog tebe zasluzila si to, a sad uzivaj u trudnoci, pozdrav

vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! zvončice! pa predivno, joj jako si me obradovala!!!!
moja mala je 18.marta napunila DVE godine....da ne poveruješ kako vreme leti!!! i nemoj sad da zabušavaš nego pravac kutak za trudnice, i ja ti se uskoro pridružujem :zper::zper::zper:

SUUUPER ZVONCI!!! DIVNO!!! CESTITAM TI OD SRCA!!! UZIVAJ U TRUDNOCI!!! OVO JE DIVNA VEST!!!

vauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!! zvončice! pa predivno, joj jako si me obradovala!!!!
moja mala je 18.marta napunila DVE godine....da ne poveruješ kako vreme leti!!! i nemoj sad da zabušavaš nego pravac kutak za trudnice, i ja ti se uskoro pridružujem :zper::zper::zper:
Baš vreme brzo leti.Već ima dve godine????Da vam je živa i zdrava još 102godine.Neću ići na kutak za trudnice pošto me trudnoća baš nešto i ne zanima.Možda to zvuči čudno,ali posle ovoliko vto i analiza,doktora,....sad sam rešila da živim ''normalno''.Dan za dan.Planiram ako sve bude ok da radim do porođaja.Imam ok ginekologa i ići ću kod njega na kontrole kako on kaže 1 mesečno i to je to.Ako treba da bude sve ok biće(čemu se ja nadam) čemu onda ja da zamaram moj mozgić?Čak sam uplatila i more za Jul,ali nisam tada znala da sam trudna i ako bude dr rekao da mogu da idem odosmo mi.Imala sam jak stomačni virus,a bila trudna(nisam znala)..Uradiću Dabl test i dva ekspertska ultrazvuka.Umesto amnio ću najverovatnije raditi test iz krvi u Jevremovoj ili Konzilijumu i to je to.Ljubim devojčicu i želim da ona dobije batu ili seku.Mada sad je red na dečaka zbog ravnopravnosti polova(da u kući bude 2:2).

Zdravo svima, i ja sam nova na forumu. Imala sam prvi put IVF ovde u Americi gde zivim poslednjih 10 godina. Imam 37 a suprug 46 godina. Pokusavali smo dugo prirodnim putem i nije uspelo. Negovi rezultati su super(mada ovo moram da kazem on je imao rak grla i njegova stitna zlezda uopst ne radi pa je na lekovima i ova informacija mom dr i nije bila bas od neke vaznosti). Pokretljivost i broj spermatozoida je super. Moji rezultati su dobri, sem starost jajne celije sto mi je dr naglasio. Isla sam na tri IUI, nista. Za prvi IUI sam imala 2 a za druga dva 3 jajne celije, razlicitih velicina. Pocela sam istrazivane donirano 75% od drzave za IVF i ispala posle drugog testa. Nasli su mi polip, ukonjen i zapocela odmah regularan IVF, bravelle, menopur, ganirelix. Dr mi je rekao da mi daje protokol sa velikom dozom hormona da bih imala vise sanse za uspeh. Imala sam 4 jajne celije, dr je uspeo da izvadi tri. Dve su se oplodile i jedna je izgledala bas kako treba a druga je bila losija. Ubacili su obe. 11tog dana nivo progesterona je bio dobar a hormon trudnice 50, dva dana posle hormon trudnoce 68( a trebao je da bude duplo da je uspelo), treceg dana je pao na 62 i to znaci da kako mi je Dr rekao, bila sam trudna verovatno nekih 5 dana. sto znavi da mi je i materica ok ali postoju genetski problem. Predlaze mi donatorsku jajnu celiju(mladju), ili donatorski embrion. Nisu mi radili nikakvu hromozomsku analizu a definitivno je genetski problem! Sta to znaci? Oni samo gledaju broj i pokretljivost spermatozoida i nista vise. Da li bih mozda imala neke sanse sa donor spermom, jer je IUI ovde mongo jeftiniji nego sve ostalo. Tj. zdravstveno osiguranje u USA ne pokriva troskove ivf a troskovi su oko 12.000$. Sta da radim, ocajna sam. Juce sam saznala i od tada ne prestajem da placem...

Zdravo svima, i ja sam nova na forumu. Imala sam prvi put IVF ovde u Americi gde zivim poslednjih 10 godina. Imam 37 a suprug 46 godina. Pokusavali smo dugo prirodnim putem i nije uspelo. Negovi rezultati su super(mada ovo moram da kazem on je imao rak grla i njegova stitna zlezda uopst ne radi pa je na lekovima i ova informacija mom dr i nije bila bas od neke vaznosti). Pokretljivost i broj spermatozoida je super. Moji rezultati su dobri, sem starost jajne celije sto mi je dr naglasio. Isla sam na tri IUI, nista. Za prvi IUI sam imala 2 a za druga dva 3 jajne celije, razlicitih velicina. Pocela sam istrazivane donirano 75% od drzave za IVF i ispala posle drugog testa. Nasli su mi polip, ukonjen i zapocela odmah regularan IVF, bravelle, menopur, ganirelix. Dr mi je rekao da mi daje protokol sa velikom dozom hormona da bih imala vise sanse za uspeh. Imala sam 4 jajne celije, dr je uspeo da izvadi tri. Dve su se oplodile i jedna je izgledala bas kako treba a druga je bila losija. Ubacili su obe. 11tog dana nivo progesterona je bio dobar a hormon trudnice 50, dva dana posle hormon trudnoce 68( a trebao je da bude duplo da je uspelo), treceg dana je pao na 62 i to znaci da kako mi je Dr rekao, bila sam trudna verovatno nekih 5 dana. sto znavi da mi je i materica ok ali postoju genetski problem. Predlaze mi donatorsku jajnu celiju(mladju), ili donatorski embrion. Nisu mi radili nikakvu hromozomsku analizu a definitivno je genetski problem! Sta to znaci? Oni samo gledaju broj i pokretljivost spermatozoida i nista vise. Da li bih mozda imala neke sanse sa donor spermom, jer je IUI ovde mongo jeftiniji nego sve ostalo. Tj. zdravstveno osiguranje u USA ne pokriva troskove ivf a troskovi su oko 12.000$. Sta da radim, ocajna sam. Juce sam saznala i od tada ne prestajem da placem...
За тај новац можеш да имаш вишеструке покушаје вантелесне оплодње у Србији, или како су друге жене, сада већ труднице или мајке спомињале у Мађарској, или Чешкој.
Нарвно сви ти желимо да успе из првог пута.

Draga Zvonci,divne vesti,bas si me obradovala! Zelim ti laku trudnocu i jos laksi porodjaj! :heart: :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back