Pozdrav Vesničice.
Tako je u protokolu propisano,medjutim,sve žene koje su imale preko tri embriona su upitane koliko bi želele vratiti.
Neke od njih su tražile četiri a neke su se odlučile za zamrzavanje.
Zamrzavanje jajnih ćelija je 35 000-stim da ženice nikako nisu načisto da li je to jednokratna suma ili će plaćati godišnje održavanje .
Nisam napomenula da su nam embrione vraćali dr.Bjelica i dr.Bujas a da je biolog bila Nevena.
Upravo sam pročitala fejsbuk objavu Genesisa:
Dragi naši prijatelji i parovi, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je naša bolnica, Specijalna ginekološka bolnica GENESIS, potpisala Ugovor sa RFZO za NACIONALNI PROGRAM ZA BESPLATNU VANTELESNU OPLODNJU.
Podsećamo Vas da je naša bolnica u okviru prethodnog ciklusa Nacionalni program besplatne vantelesne oplodnje imala uspešnost od 58,8%, i da se iz tog programa rodilo već 43 bebe, a u sledećim nedeljama i mesecima očekujemo da se broj od 43 bebe značajno uveća.
Zahvaljujemo Vam se na poverenju koje nam ukazujete svih ovih godina.
GENESIS – TAMO GDE ŽIVOT POČINJE
S' obzirom da se za VTO izdvajaju velike pare neminovno je da se igraju i velike igranke oko nje.
Devojkama koje su imale uspešnu oplodnju u Genesisu preporučujem da ipak pređu na kutak za trudnice jer ovako deluju kao Genesisova propaganda.
Draga Pandora, prvo bih zelela iskazati zaljenje sto vam prva VTO nije uspela, ali se nadam i navijam da vas sledeca obraduje, ma gde da je radili.
Sto se tice nas, Genesis devojaka, kao sto si nas ti prozvala, mogu ti reci da sam vrlo ponosna sto jesam bila deo te ekipe zahvaljujuci kojoj sada nosim blizance i pred porodjajem sam. Ovo je, kao sto i sama znas, forum u kojem se traze misljenja gde otici i raditi postupak, a svaka zena koja je imala uspeha, preporucuje svoju kliniku ili svog doktora, kako drugacije, zar ne!?! Drago mi bude kada cujem da je neko otisao tamo, te i njemu uspe kao i nama. Osecam se da sam mu na neki nacin pomogla. Ali, svakako, nista manje mi nije draga kada cujem da je nekom uspelo na nekom drugom mestu.
Sto se statistika tice, oni jesu bili najuspesniji ove godine i to je cinjenica koja ce sigurno nekom znaciti. Meni je znacila jer mi je to ulilo neko poverenje i nadu.
I da ne ponavljam sve ono sto je Vasilije vec lepo rekla, sada vec majka dva bebana, moja poseta ovim stranama je iskljucivo podrske radi i uvek cu, ako neko postavi pitanje gde ici, odgovoriti GENESIS jer su oni mom suprugu i meni pruzili najvecu radost posle duuuuugo godina borbe, ali uvek i iskljucivo sa zeljom da pomognem nekom.
Jos jednom puno srece i uspeha svim zenama u ovoj, za nas, najvaznijoj zivotnoj borbi. Ma gde je radili, neka bude ona klinika i onaj doktor koji ce vam pomoci da u tome uspete.