Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Još jedno pitanje ako bi mogao neko da mi razjasni. HSG je uslov za prvostepenu komisiju? Da li se posle HSG rade insemenacije (da li je to obavezno)? Ako jeste koliko ins se radi i kako to izgleda? I da li se tek onda ide na drugostepenu ili pre toga? Malo sam zbunjena :D

Iva moram opet da se ukljucim. Zavisi koji problem imate, meni nisu trazili HSG jer je bio los spermogram, tako da za taj problem njima nije bitna prohodnost jajnika, ali mozda I zbog godina su mi dali odma VTO. Cula sam da se rade 3 ins. pa jedna VTO kod mladjih zena I kazem pod uslovom da je kod muske strane sve OK. Samo napred!!! Bic to OK!!! :ok:

Nama je bio problem spermogram godinama, ali se u međuvremenu popravio ( pojma nemamo kako - jer smo u međuvremenu odustali od terapija pošto ni jedna nije davala rezultate ). Zasto smo i radili prvu vantelesnu. Međutim kada je urađen spermogram pred sam proces, sve je bilo ok sem broja. Imali smo 13 miliona. E sad, ja pojma nemam koji rez će oni da gledaju a kakav će biti sl spermogram. Inače i muž i ja imamo već 37 godina ... Pravo da vam kažem ne znam da li da se nadam da rezultat bude dobar ili da ne bude dobar :-D Najbolji scenario bi bio da mi ne traže hsg i preskoče insemenacije ... a najgori da mi rade i jedno i drugo ...

Sent from my LG-P710 using Forum mobile app

Nama je bio problem spermogram godinama, ali se u međuvremenu popravio ( pojma nemamo kako - jer smo u međuvremenu odustali od terapija pošto ni jedna nije davala rezultate ). Zasto smo i radili prvu vantelesnu. Međutim kada je urađen spermogram pred sam proces, sve je bilo ok sem broja. Imali smo 13 miliona. E sad, ja pojma nemam koji rez će oni da gledaju a kakav će biti sl spermogram. Inače i muž i ja imamo već 37 godina ... Pravo da vam kažem ne znam da li da se nadam da rezultat bude dobar ili da ne bude dobar :-D Najbolji scenario bi bio da mi ne traže hsg i preskoče insemenacije ... a najgori da mi rade i jedno i drugo ...

Sent from my LG-P710 using Forum mobile app

Iva samo mislite pozitivno i bice sve pozitivno. Ja mislim da cete vi dobiti odma VTO

Pozdrav Vesničice.
Tako je u protokolu propisano,medjutim,sve žene koje su imale preko tri embriona su upitane koliko bi želele vratiti.
Neke od njih su tražile četiri a neke su se odlučile za zamrzavanje.
Zamrzavanje jajnih ćelija je 35 000-stim da ženice nikako nisu načisto da li je to jednokratna suma ili će plaćati godišnje održavanje .
Nisam napomenula da su nam embrione vraćali dr.Bjelica i dr.Bujas a da je biolog bila Nevena.

Upravo sam pročitala fejsbuk objavu Genesisa:
Dragi naši prijatelji i parovi, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je naša bolnica, Specijalna ginekološka bolnica GENESIS, potpisala Ugovor sa RFZO za NACIONALNI PROGRAM ZA BESPLATNU VANTELESNU OPLODNJU.
Podsećamo Vas da je naša bolnica u okviru prethodnog ciklusa Nacionalni program besplatne vantelesne oplodnje imala uspešnost od 58,8%, i da se iz tog programa rodilo već 43 bebe, a u sledećim nedeljama i mesecima očekujemo da se broj od 43 bebe značajno uveća.
Zahvaljujemo Vam se na poverenju koje nam ukazujete svih ovih godina.
GENESIS – TAMO GDE ŽIVOT POČINJE

S' obzirom da se za VTO izdvajaju velike pare neminovno je da se igraju i velike igranke oko nje.
Devojkama koje su imale uspešnu oplodnju u Genesisu preporučujem da ipak pređu na kutak za trudnice jer ovako deluju kao Genesisova propaganda.

Draga,presle smo odavno na trudnicki deo,a ja ni tamo vise ne pripadam jer sam rodila moje bebe u sedmom mesecu trudnoce. Nikakve koristi mi nemamo od propagiranja bilo koje klinike, radi se samo o tome da neke zene zele da cuju da je nekome ova borba bila uspesna i gde, da bi mogle da donesu neke odluke. A razlog nase povremene posete ovim stranama je iskljucivo pruzanje podrske svima vama i pomoc oko informacija onima kojima je prva vto,jer smo kroz sve to prosle.

Svima puno srece i lake trudnoce od celih 9 meseci zelim.

Ja se dugo nisam javljala,zato što sam imala problema u trudnoći, ali mi je puno značilo kada su ove devojke pisalale postove o njihovoj trudnoći.Pre nego što je nama uspela vto, non-stop sam isčitavala njihove postove kada je njima uspela vto.Pomislila sam da mora i meni da uspe i da nema potrebe da se maltretiram da idem u inostranstvo ili BG, kada može da uspe i u NS, kod moje doktorke.Tako je i bilo.Kasnije, kada sam bila u bolnici na održavanju trudnoće, videla sam da one guraju iako imaju višestruku trudnoću,pa mi je davalo nadu da ću i ja da izguram sa jednom bebom.Još nismo došli do kraja, ali kad god mogu pogledam šta ima novo na ovom forumu.
Nisam znala da se vasilije2013 porodila.Čestitam i želim sve najbolje!Svim novim trudnicama takođe sve najbolje!Dug je put do bete, ali i kasnije do bebica...
Ženice bi trebale da pišu svoja iskustva sa klinikama da bi pomogle drugima da se odluče.Ja imam dve drugarice koje su imale vto u dve različite beogradske klinike.Obe su uspele, ali ja sam išla u NS.
Želim vam sve najbolje!

Pozdrav Vesničice.
Tako je u protokolu propisano,medjutim,sve žene koje su imale preko tri embriona su upitane koliko bi želele vratiti.
Neke od njih su tražile četiri a neke su se odlučile za zamrzavanje.
Zamrzavanje jajnih ćelija je 35 000-stim da ženice nikako nisu načisto da li je to jednokratna suma ili će plaćati godišnje održavanje .
Nisam napomenula da su nam embrione vraćali dr.Bjelica i dr.Bujas a da je biolog bila Nevena.

Upravo sam pročitala fejsbuk objavu Genesisa:
Dragi naši prijatelji i parovi, sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je naša bolnica, Specijalna ginekološka bolnica GENESIS, potpisala Ugovor sa RFZO za NACIONALNI PROGRAM ZA BESPLATNU VANTELESNU OPLODNJU.
Podsećamo Vas da je naša bolnica u okviru prethodnog ciklusa Nacionalni program besplatne vantelesne oplodnje imala uspešnost od 58,8%, i da se iz tog programa rodilo već 43 bebe, a u sledećim nedeljama i mesecima očekujemo da se broj od 43 bebe značajno uveća.
Zahvaljujemo Vam se na poverenju koje nam ukazujete svih ovih godina.
GENESIS – TAMO GDE ŽIVOT POČINJE

S' obzirom da se za VTO izdvajaju velike pare neminovno je da se igraju i velike igranke oko nje.
Devojkama koje su imale uspešnu oplodnju u Genesisu preporučujem da ipak pređu na kutak za trudnice jer ovako deluju kao Genesisova propaganda.

Draga Pandora, prvo bih zelela iskazati zaljenje sto vam prva VTO nije uspela, ali se nadam i navijam da vas sledeca obraduje, ma gde da je radili.

Sto se tice nas, Genesis devojaka, kao sto si nas ti prozvala, mogu ti reci da sam vrlo ponosna sto jesam bila deo te ekipe zahvaljujuci kojoj sada nosim blizance i pred porodjajem sam. Ovo je, kao sto i sama znas, forum u kojem se traze misljenja gde otici i raditi postupak, a svaka zena koja je imala uspeha, preporucuje svoju kliniku ili svog doktora, kako drugacije, zar ne!?! Drago mi bude kada cujem da je neko otisao tamo, te i njemu uspe kao i nama. Osecam se da sam mu na neki nacin pomogla. Ali, svakako, nista manje mi nije draga kada cujem da je nekom uspelo na nekom drugom mestu.
Sto se statistika tice, oni jesu bili najuspesniji ove godine i to je cinjenica koja ce sigurno nekom znaciti. Meni je znacila jer mi je to ulilo neko poverenje i nadu.

I da ne ponavljam sve ono sto je Vasilije vec lepo rekla, sada vec majka dva bebana, moja poseta ovim stranama je iskljucivo podrske radi i uvek cu, ako neko postavi pitanje gde ici, odgovoriti GENESIS jer su oni mom suprugu i meni pruzili najvecu radost posle duuuuugo godina borbe, ali uvek i iskljucivo sa zeljom da pomognem nekom.

Jos jednom puno srece i uspeha svim zenama u ovoj, za nas, najvaznijoj zivotnoj borbi. Ma gde je radili, neka bude ona klinika i onaj doktor koji ce vam pomoci da u tome uspete.

Ja se dugo nisam javljala,zato što sam imala problema u trudnoći, ali mi je puno značilo kada su ove devojke pisalale postove o njihovoj trudnoći.Pre nego što je nama uspela vto, non-stop sam isčitavala njihove postove kada je njima uspela vto.Pomislila sam da mora i meni da uspe i da nema potrebe da se maltretiram da idem u inostranstvo ili BG, kada može da uspe i u NS, kod moje doktorke.Tako je i bilo.Kasnije, kada sam bila u bolnici na održavanju trudnoće, videla sam da one guraju iako imaju višestruku trudnoću,pa mi je davalo nadu da ću i ja da izguram sa jednom bebom.Još nismo došli do kraja, ali kad god mogu pogledam šta ima novo na ovom forumu.
Nisam znala da se vasilije2013 porodila.Čestitam i želim sve najbolje!Svim novim trudnicama takođe sve najbolje!Dug je put do bete, ali i kasnije do bebica...
Ženice bi trebale da pišu svoja iskustva sa klinikama da bi pomogle drugima da se odluče.Ja imam dve drugarice koje su imale vto u dve različite beogradske klinike.Obe su uspele, ali ja sam išla u NS.
Želim vam sve najbolje!

Draga, nek je sad sve u redu sa tvojom trudnocom i da sve bude lako, lepo i skolski. Sve najbolje!!!

Draga,presle smo odavno na trudnicki deo,a ja ni tamo vise ne pripadam jer sam rodila moje bebe u sedmom mesecu trudnoce. Nikakve koristi mi nemamo od propagiranja bilo koje klinike, radi se samo o tome da neke zene zele da cuju da je nekome ova borba bila uspesna i gde, da bi mogle da donesu neke odluke. A razlog nase povremene posete ovim stranama je iskljucivo pruzanje podrske svima vama i pomoc oko informacija onima kojima je prva vto,jer smo kroz sve to prosle.

Svima puno srece i lake trudnoce od celih 9 meseci zelim.

SUPER VASILIJE!!! :orkestar: OD SRCA VAM CESTITAM I NEKA SU VAM BEBE ZIVE I ZDRAVE DUGO, DUGO, DUGO!!! MAZITE IH I PAZITE!!! :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Želim vam sve najbolje!

CESTITKE I ZA DAMIN!!! DRZACEMO PALCEVE I SLACEMO SVU POZITIVNU ENERGIJU KA TEBI!!! :vatromet: :vatromet: :vatromet:

Ja bih još samo da dodam zašto smo se mi odlučili baš za Genesis. Nije to bilo zbog nekog propagiranja ali nama se to činilo kao najpovoljniji izlaz za našu situaciju - Mi smo imali jako loš spermogram i šanse za uspeh su nam bile zaista male. Ali su nam na komisiji rekli da bi bile nešto veće da se radi punkcija testisa (što se u državnim klinikama, bar koliko ja znam, još uvek ne radi). Proveravala sam na privatnim klinikama kada smo dobili poziv da biramo na koju ćemo i ispostavilo se da u NSu jedino u Geneisu su radili i punkciju (dogovor je bio da bismo je doplatili a ovo ostalo preko fonda). Medjutim nama je uspelo i bez punkcije.
Tako da dragi borci za potomstvo uvek uzmite u obzir sve mogućnosti koje vam se pružaju i čim jedna klinika makar i za 1 posto povećava vaše šanse - iskoristite to.

Jedan od najuspešnijih IVF centara u Evropi organizuje besplatno savetovanje u Novom Sadu, za sve parove sa problemom bračnog steriliteta. Tom prilikom ćete moći da postavite sva pitanja vezana za bračni sterilitet i vantelesnu oplodnju.

Jedinstvena prilika za sve parove koji imaju probleme bračnog steriliteta, da uz stručni savet naših lekara, dođu do željenog potomstva.

Konsultacije će se održati 22.12.2013. godine u okviru “Ginekološko-akušerske ordinacije Todorović” koja se nalazi na adresi Bulevar Oslobođenja 48/1 u Novom Sadu.
Svi zainteresovani mogu zakazati besplatne konsultacije na broj
+381 66 556 7263

Hvala na podrsci!
Takodje puno pozdrava i cestitki novim mamama sa foruma.

UZ je dobro prosao,2 bebe su u pitanju,cula sam dva srculenca.Sada sledi mirovanje zbog uvecanih jajnika,pregled kod hematologa zbog terapije i za 3 ned opet UZ.

Niko ovde nema nameru da propagira kliniku i ja se slazem, samo se pomaze onima koji imaju dilemu oko odluke.Ja sam radila u Genesisu i sto bi to krila ako nekog intresuje (ipak 1. vto,a uspesna)!

Hvala na podrsci!

UZ je dobro prosao,2 bebe su u pitanju,cula sam dva srculenca.Sada sledi mirovanje zbog uvecanih jajnika,pregled kod hematologa zbog terapije i za 3 ned opet UZ.

Niko ovde nema nameru da propagira kliniku i ja se slazem, samo se pomaze onima koji imaju dilemu oko odluke.Ja sam radila u Genesisu i sto bi to krila ako nekog intresuje (ipak 1. vto,a uspesna)!

:orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar::orkestar:
Divno! za dva mala andjela. :heart2::heart2:
Pridruzi nam se na trudnickom kutku. Puno ljubaca od jos jedne buduce mame blizanaca:yeee:

Hvala na podrsci!

Cestitam devojcice!!! Sad miruj malo I uzivaj u lepoj trudnoci!!! :bob: :zjelka2: :zjelka3:

Nas su odbili za drzavnu VTO zbog niskog AMH....
Sto se HSG tice, kod nas je sve vreme bio u pitanju muski sterilitet ali meni su trazili na komisiji jer su navodno videli hydrosalpinx....
Sada trazim privatnu kliniku gde cu da idem da radim VTO...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back