Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče je završen tender za privatnike za preko 400 parova. Iz ličnog iskustva, zbog manjih gužvi i veće mogućnosti lekara da vam se posveti, odlično je rešenje, za sve koji su preko fonda a još nisu zvani od strane državnih klinika. Mislim da će se sa mnom složiti i Kristinah i Klarita, koje su zajedno sa mnom to prosle. Mi smo predali papire prošle jeseni, prvo se odlučile za državnu kliniku, I kad je konačno prošao tender, zvali su nas ponovo da se odlučimo za privatnika. I stigli smo svi na red u rekordnom roku, bile zadovoljne tretmanom i uspele.
Držimo vam palčeve, i čekamo izveštaje sa lepim vestima.

Juče je završen tender za privatnike za preko 400 parova. Iz ličnog iskustva, zbog manjih gužvi i veće mogućnosti lekara da vam se posveti, odlično je rešenje, za sve koji su preko fonda a još nisu zvani od strane državnih klinika. Mislim da će se sa mnom složiti i Kristinah i Klarita, koje su zajedno sa mnom to prosle. Mi smo predali papire prošle jeseni, prvo se odlučile za državnu kliniku, I kad je konačno prošao tender, zvali su nas ponovo da se odlučimo za privatnika. I stigli smo svi na red u rekordnom roku, bile zadovoljne tretmanom i uspele.
Držimo vam palčeve, i čekamo izveštaje sa lepim vestima.

Definitivno se slažem s tobom. Devojke ako imate prilike da se opredelite za privatne klinike ja bih vam to preporučila. Privatne klinike rade i preko vikenda i za vreme praznika. Meni je aspiracija radjena tačno 1. maja. Ne znam da se i u državnim klinikama toliko posvećuju pacijentima a u procesu VTO je jedan dan ponekad razlika izmedju uspeha i neuspeha. I tačno u sat su mi merili da li sam primila potrebnu terapiju. Telefonom su me zvali da provere da nisam slučajno zaboravila da primim onu stop inekciju. Sa državnim klinikama nemam iskustva ali verujem da iako i oni daju sve od sebe znamo u kakvom stanju nam je država i sve što njoj i pripada...

Drage moje da li to znaci ako moj muzic i ja krenemo u sve to uskoro,prodjemo sledece god u neko doba drugostepenu..da cemo relativno brzo doci na red?
Ja sam mozda laik,nekako mi to znaci da parovi koji sad cekaju,da ce brzo doci na red,pa ce svaki naredni isto tako jer nece biti guzvi i dugotrajnih cekanja.

Drage moje da li to znaci ako moj muzic i ja krenemo u sve to uskoro,prodjemo sledece god u neko doba drugostepenu..da cemo relativno brzo doci na red?
Ja sam mozda laik,nekako mi to znaci da parovi koji sad cekaju,da ce brzo doci na red,pa ce svaki naredni isto tako jer nece biti guzvi i dugotrajnih cekanja.
Tugice, zaista ne znam... Mi smo prošli komisiju krajem novembra a VTO smo trebali raditi u aprilu (pa se to proteglo do maja zbog gripa). Sa terapijama sam počela u februaru.

Tugice, zaista ne znam... Mi smo prošli komisiju krajem novembra a VTO smo trebali raditi u aprilu (pa se to proteglo do maja zbog gripa). Sa terapijama sam počela u februaru.

Kristinah,
Imaš li ti boluckanja u donjem delu materice, kao da su se bebe spustile, pa naslonile na donji zid materice I razvlače taj deo, a to boli dok stojim i hodam. Osećaj grozan, kao da su bebe krenule napolje, jer pritiskaju ne samo na zid stomaka, već I na dole. Najlakše mi sa tobom uporediti jer smo razlika 1 dan. Valjda sam se isprepadala jer je Klarita završila na dva dana u Betaniji zbog kontrakcija, a manje je trudna od nas dve, pa se ja sad strecam na sve.

Meni su se bebe sad podigle gore. Imala sam gurkanja u donjem delu stomaka, pogotovo što su bile obe glavicama nadole, ali pre nekoliko dana sam osećala poprilično jake bolove u gornjem delu - u predelu oko želuca i sada osećam udarce tamo (o žgaravici ne moram ništa da govorim...) A bolovi u stomaku su mi menjali pozicije - kako je gde rastao i rastezao se stomak. U donjem delu stomaka zna da me boli ponekad ali ja tome ne pridajem značaj. Mislim da to osećam posledice aspiracije jer mi najčešće reaguje na promene vremena pa sam došla do zaključka da me boli u isto vreme kad se mojoj mami javi reuma.
A za kontrakcije- ja ni ne znam kako izgledaju... Možda sam imala ali nisam znala da je to to.

Inače bila sam kod genetičara. Poslali su me iz Betanije jer su kod obe bebe utvrdili hiperehogeni fokus u desnim komorama srca. Nisam pristala ni na kakve invazivne postupke s obzirom da je do sada bilo sve ok a kad sam se vratila u Betaniju sa nalazima i izveštajem pregledao me je drugi doktor koji uopšte nije pridavao značaj tim hiperehogenim fokusima. Kaže da može značiti nešto ali najčešće ne znači ništa. Sav začudjen me je pitao ko me je slao kod genetičara. Tako da ja guram trudnoću u pozitivnim osećanjima. Bebice ne šutiraju ali se toliko migolje da izgledam kao trbušna plesačica koja je uvek u pokretu :)

I ponovo za kraj - šaljem moralnu podršku svima koji su u postupku. Ne dajte mesta tmurnim mislima. Idite na pobedu i daće Bog da držite mrvice u naručju.

Au, Kristina. Oduševio me tvoj optimizam. Iskreno, sad me sramota moje brige. Klarita I ja idemo na preglede kod prof Stojića iz Betanije, kažu da je najbolji za ultrazvuk beba, i procenu da li bebe imaju neki problem. Slažem se sa tobom, geneticarima je najlakše uraditi testiranje jer se time bave, a naši strahovi kako ce to uticati na trudnoću, ne uzimaju se mnogo u obzir.

Pridružujem se lepim željama za sve buduće mame u procesu vto. A ti Kris, pridruži nam se na kutku za trudnice :).

Hvala devojke drage na ohrabrenju. Baš sam se obradovala kada sam čula da ste brzo došle na red. Nadam se da ćemo i mi tako brzo. Ne sumnjam da je na privatnim klinikama bolji tretman nego u državnim. Mi iz privatne i sa takvog tretmana idemo u državnu. Tako da bih i ja volela da dobijemo i privatne kao varijantu. :-D Uskoro idem u obilazak pa javljam kako je prošlo :-D

Sent from my LG-P710 using Forum mobile app

Cao devojke, ja sam prosla prvu vto, nazalost neuspesnu :( Odlicno sam odreagovala na stimulaciju, 17 jc, oplodjeno 12jc, vracena 3 embriona. Sve super do samog embriotrans. Ja na stolu spremna da mi dr vrati moje bebe, kad problem, ne moze da prodje do materice, kaze ima verovatno neki miom, koji do tod trenutka niko nigde nije video...:worth: Napravi on kao prolaz do materice sve na zivo, ja gotova da padnem u nesvest, al preziveh i to kao i sve drugo i nazalost beta 0 :( Sad moram prvo da se oslobodim tog drugara sto mi se nepozvan pridruzio, pa ponovo sve iz pocetka... Zna li neko koliko vremena treba da prodje od otklanjanjado sledece vto I kakav je postipak u svemu tome?

Cao devojke, ja sam prosla prvu vto, nazalost neuspesnu :( Odlicno sam odreagovala na stimulaciju, 17 jc, oplodjeno 12jc, vracena 3 embriona. Sve super do samog embriotrans. Ja na stolu spremna da mi dr vrati moje bebe, kad problem, ne moze da prodje do materice, kaze ima verovatno neki miom, koji do tod trenutka niko nigde nije video...:worth: Napravi on kao prolaz do materice sve na zivo, ja gotova da padnem u nesvest, al preziveh i to kao i sve drugo i nazalost beta 0 :( Sad moram prvo da se oslobodim tog drugara sto mi se nepozvan pridruzio, pa ponovo sve iz pocetka... Zna li neko koliko vremena treba da prodje od otklanjanjado sledece vto I kakav je postipak u svemu tome?

Zao mi je sto si prosla kroz sve to.Ne znam ni ja o miomima,ali takodje da se javim sa recima podrske.Svima nam znaci,i jedni drugima mozemo itekako pomoci u tezim trenucima sa lepom reci kao i recima nade.Pozdravljam te i samo guraj napred!

Cao devojcice, zao mi je zbog neuspeha, ali onda mi dobijemo neku snagu kad prodje neko vreme I ponovo se uzdignemo I krenemo u nove pobede. I ja kazem da jednom mora uspeti.
Vidi ja sam radila u Visegradskoj tri puta. Dva puta preko fonda I jednom preko grada. Onako bili su manje vise svi korektni. Za front sam cula uglavnom negativne price, ali to je samo na nivou od uva do uva, ja licno nisam zelela Front ne znam bas tacno iz kog razloga, ali jednostavno nisam zelela I ako sam ja tamo rodjena. Eto neka se javi jos neko ko je radio u Frontu VTO, mozda su moje predrasude pogresne. Sad cujem da je ludnica, guzva u Visegradskoj posto je jedna moja drugarica krenula sa bockanjem tamo.
U svakom slucaju zelim ti svu srecu za bilo koju kliniku da se opredelis!!!

Hvala vesnice na informacijama. Baš mi znači sada bilo koja inf koju mogu da dobijem. Ja sam bila u NF kada smo se odlučili na vantelesnu i pravo da ti kažem oni su me, svojom profesionalnošću i stučnošću, i naterali da odem privatno. Dr. koju ne znam da li smem da imenujem, pa neću :-), je samo ponavljala - ne znam šta ćemo, ne znam kako ćemo, hajde uradite ovo pa dođite. Sl put isto, ali onda nešto drugo treba da se uradi ... i tako 3 meseca. I na kraju meni pukne film i odemo privatno. Tako da ćemo verovatno u Višegradsku. A kod kog dr si radila?

Hvala vesnice na informacijama. Baš mi znači sada bilo koja inf koju mogu da dobijem. Ja sam bila u NF kada smo se odlučili na vantelesnu i pravo da ti kažem oni su me, svojom profesionalnošću i stučnošću, i naterali da odem privatno. Dr. koju ne znam da li smem da imenujem, pa neću :-), je samo ponavljala - ne znam šta ćemo, ne znam kako ćemo, hajde uradite ovo pa dođite. Sl put isto, ali onda nešto drugo treba da se uradi ... i tako 3 meseca. I na kraju meni pukne film i odemo privatno. Tako da ćemo verovatno u Višegradsku. A kod kog dr si radila?

Cao draga, ja sam radila kod prof. Tulica, jeste on meni bio OK, ali eto sad je moja jedna prijateljica kod njega, danas ima ET, a kaze da je guzva sacuvaj boze, kaze ne mozes da verujes po 30 zena je na terapiji, a sada rade i vikendom. Njoj su u nedelju radili aspiraciju, ali eto jedva sve postizu, ako ti ponude privatnika mozda nije lose, ali to je na tebi. Znas vrlo je bitno da steknes poverenje u lekara koji te vodi. Drzim ti palceve i verujem da ce to sve biti dobro! ;)

Draga jako mi je zao zbog neuspeha, ali sad moras skupiti snagu i napred. Ne znam za miom koliko treba da prodje, ali znam da treba da se oporavis od tih svih hormona koje si naprimala. Tu savetuju da prodju bar tri normalna ciklusa, ali ja licno mislim da je neki normalan period 6 meseci. Ja ti zelim sve najbolje i kad otklonis tog uljeza bice to OK!!! ;)

Dobar dan. Da li je neko skoro isao na vantelesnu u Leskovac kod Stojkovica. Zanima me cecena duze i krace procedure. Hvala.

Dejane ja sam bila kod prof. Stojkovicasad u septembru, pisala sam o tome. Ima na njihovom sajtu SPEBO i cenovnik. Ja sam imala skraceni postupak, ali to nema veze. Postupak je 240.000, a terapina je posebno. Posto kod nas nije doslo do oplodnje, oni nam nisu ni naplatili postupak. Naplatili su samo terapiju i troskove sale za aspiraciju. Bili su maksimalno korektni. Mislim da je on pod broj 1 veliki covek, a i strucnjak svetskog nivoa. Ako nista drugo, moj savet je da zakazete konsultacije kod njega, pa cete znati sve.

Draga Lolkice, ja sam u julu otklonila miom koji je bio poveci, klasicni rez preko stomala je bio u pitanju i rekli su mi da mogu da radim na trudnoci posle 3-6 meseci. Za to vreme smo prosli komisiju i sad cekamo da nas pozovu u postupak. Ako ti otklanjaju miom laparoskopski, mozda ce period biti i kraci, tako da - oporavi se ti lepo od operacije i onda ponovo u nove pobede. :) Ako te nesto oko operacije mioma zanima, pitaj slobodno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back