Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vasilije, nadam se da se sada već osećaš odlično. Izguraćemo valjda još ovih par meseci pa onda slavlje :klap:
Klarita, ja s vremena na vreme posetim forum, vidim da se manje više ništa ne dešava pa onda predjem na neke druge internet stranice - informišem se o onome što nas čeka i tako... Mazim stomačić, praznim frižider (ugojila sam se 10 kg od početka, ali se na meni uopšte ne vidi. Samo stomak raste) Dosta šetam još dok je lepo vreme... Sve u svemu - uživam. I jedva čekam da držim moje bebice u naručju...

Devojke,htela sam vas pitati,gde se uzimali terapiju za VTO?Na klinici gde ste radile proces ili postoji jeftinija varjanta?

Ja sam isla preko nacionalnog programa, pa sam dobijala terapiju u klinici na kojoj sam radila vto, plus sto sam dobila i neke lekove koje sam morala sama da kupujem. Znam da sam negde citala da su devojke koje su placala vto pricale o tome kako je ta terapija jako skupa kod nas i da su kupovale u Madjarskoj, ali sa sigurnoscu ne znam. Nadam se da ce se vec neko javiti sa tacnijim informacijama. Sve najbolje!!!

Vasilije, nadam se da se sada već osećaš odlično. Izguraćemo valjda još ovih par meseci pa onda slavlje :klap:
Klarita, ja s vremena na vreme posetim forum, vidim da se manje više ništa ne dešava pa onda predjem na neke druge internet stranice - informišem se o onome što nas čeka i tako... Mazim stomačić, praznim frižider (ugojila sam se 10 kg od početka, ali se na meni uopšte ne vidi. Samo stomak raste) Dosta šetam još dok je lepo vreme... Sve u svemu - uživam. I jedva čekam da držim moje bebice u naručju...

Kristina, drago mi je da ste vas tri super!!! Koja si ti sad nedelja? Jos malo, jos malo :D:D Nisi se mnogo ugojila, samo ti prazni frizider :zcepanje::zcepanje: Jesi bila ikako u Genesisu ili te iz dz salju u Betaniju? Mislim da hoce da ti rade ctg, ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Nas tri se odlično osećamo. Udarci su malo redji (valjda sada imaju bolje položaje a i stomačić je veći). 22. 10. idem u Betaniju da obavim neke analize (neki kardiograf?)
Zadnji put kad sam bila kod doktora uopšte se nije obazirao na moju krvnu sliku. Tako da verujem da je sve u granicama normale s obzirom na moje stanje. I dalje pijem samo utrogestan i heferol.
Uveliko se spremamo za dolazak bebica. Već sam pokupovala sve sa spiska za Betaniju.
Kada sad malo premotam film - cela ova priča sa VTO mi se sada i ne čini toliko strašna. Sve se to zaboravi kada imamo razloga da slavimo. Nadam se da će i ostale članice foruma kao i usputni posetioci moći da zaključe isto. Naravno ovim želim svima koji su u postupku i koji se za isti spremaju srećne ishode koji završavaju bebinim plačom. Pozdrav od tri devojke ;)

Kristina, kad budes mogla, prosledi mi spisak sa Betanije. Manje-vise znam sta treba, ali kazu da se stalno nesto novo dodaje. Mozes i u privatnu poruku, da ne gusimo temu.

Hocu samo da kazem, i da podrzim sve zene koje prolaze kroz postupak VTO.Nije nimalo lako,ali ne treba odustajati.I sama sam prosla tj.prolazim kroz to.Skoro sam imala prvu,nazalost neuspelu VTO,i jako mi je tesko palo,jos uvek ne uspevam da se izborim sa tim u potpunosti.Ali,zato postoje i sledeci pokusaji i nadam se da ce jedan od njih biti uspesan.Treba puno vere,snage,volje i energije za to,zato puno srece svima!

Devojke zelim svima da Vam pozelim puno srece i visoke bete...:) Jel moze neko da mi pomogne tako sto ce da mi kaze koliko ste dugo cekale pozivno pismo za vto?Odlucili smo se za Narodni Front,drugostepenu komisiju smo prosli krajem maja...vec 4.5 maseca cekamo pozivno pismo,ali ne stize :rtfm:...ne znam sta se desava sto se tako oduzilo?:dontunderstand:

Pozdrav devojke

Spremam se za VTO,moj AMH je dosta mali tj 0/59ng/ml...ima li neko iskustva sa smanjenim brojem j.c i da je VTO uspela?
Svima zelim puno srece u ovoj borbi

Draga libra, ja sam imala, takodje, mali AMH. Na aspiraciji imala 6 jajnih celija, 5 se oplodilo, tri vratili i sada sam u 6, mesecu blizanacke trudnoce. Mali broj jc nije manja sansa. Mnogo devojaka sa ovog foruma je bilo u slicnoj situaciji i sada su, ili vec majke, ili trudnice. Ne razmisljaj o hormonima, budi pozitivna, veruj svom doktoru.
Zelim ti sve najbolje!

Cao,devojke,ja sam ovde nova.Ja i moj suprug posle godinu dana braka prosle godine na osnovu analiza hormona je utvrdjeno da mi je Amh hormon jako nizak,zadnji put je bio 0,30 i rekli su nazalost samo vto.Posle laparaskopije uradjene i prohodnosti jajovoda koji su bili zapuseni ostala sam trudna medjutim imala sam spontani jer je bila biohemiska.To se sve izdesavalo ove godine u aprilu..Od tada pocinje moj horor,ciklus mi je stao bio na 52 dana pa sam pila neke lekove da krene,pa poceli smo da vadimo briseve gde je moj muz bio pozitivan na mikrolazmu i ureaplazmu a ja ne.Imala sam veliki broj eserihije,on se izlecio ja nisam jos vadila bris moram u ponedeljak.Izmedju ostalog radila sam inseminaciju privatno koja je zavrsena bezuspesno,izmedju ostalog nije imao ni centrifugu za obradjivanje spermatozoida,samo spricom je to odradio.No dobro tako je kako je,u ponedeljak idem po ostale upute.Evo ovde sam mozda prvi put sve ispricala nekom sta mi se desava sem moje majke i sestre drugom nikom ne pricam jer me iritiraju pitanja,kako si sad i slicno..Ili gledanja u mene kao u cudaka ili tipa kad te pitaju jel ides doktoru a ja kazem hocu za neki uput pa mi kaze sta ces jadna.E tako sam ja distancirana od svih pa cak i onih koje sam poznavala godinama.E sad me zanima dal neka od vas ide u Valjevo i da li je imala iskustva sa njima tamo?I da li ima neka ovako jako nizak Amh kao i ja a da je uspela na vto.Svala informacija mi je korisna,svaki savet i dobra rec sa kim mogu podeliti kroz sta prolazim jer znam da me vi razumete jer kroz isto prolazite,Unapred havala

Cao,devojke,ja sam ovde nova.Ja i moj suprug posle godinu dana braka prosle godine na osnovu analiza hormona je utvrdjeno da mi je Amh hormon jako nizak,zadnji put je bio 0,30 i rekli su nazalost samo vto.Posle laparaskopije uradjene i prohodnosti jajovoda koji su bili zapuseni ostala sam trudna medjutim imala sam spontani jer je bila biohemiska.To se sve izdesavalo ove godine u aprilu..Od tada pocinje moj horor,ciklus mi je stao bio na 52 dana pa sam pila neke lekove da krene,pa poceli smo da vadimo briseve gde je moj muz bio pozitivan na mikrolazmu i ureaplazmu a ja ne.Imala sam veliki broj eserihije,on se izlecio ja nisam jos vadila bris moram u ponedeljak.Izmedju ostalog radila sam inseminaciju privatno koja je zavrsena bezuspesno,izmedju ostalog nije imao ni centrifugu za obradjivanje spermatozoida,samo spricom je to odradio.No dobro tako je kako je,u ponedeljak idem po ostale upute.Evo ovde sam mozda prvi put sve ispricala nekom sta mi se desava sem moje majke i sestre drugom nikom ne pricam jer me iritiraju pitanja,kako si sad i slicno..Ili gledanja u mene kao u cudaka ili tipa kad te pitaju jel ides doktoru a ja kazem hocu za neki uput pa mi kaze sta ces jadna.E tako sam ja distancirana od svih pa cak i onih koje sam poznavala godinama.E sad me zanima dal neka od vas ide u Valjevo i da li je imala iskustva sa njima tamo?I da li ima neka ovako jako nizak Amh kao i ja a da je uspela na vto.Svala informacija mi je korisna,svaki savet i dobra rec sa kim mogu podeliti kroz sta prolazim jer znam da me vi razumete jer kroz isto prolazite,Unapred havala
Pre svega, želim da te pozdravim i da te podržim u tvojoj borbi. I naravno da se što kraće zadržiš na ovim stranicama.
Ja lično nisam imala nizak AMH, ali kad sam pročitala da si bila trudna sve mi nekako govori, da nećeš imati nerešivih problema. Verujem da loši nalazi briseva mnogo utiču na sam plod pa prvo to reši. Tek onda idi polako sve redom. Trebaće ti mnooogo živaca (ja to svima govorim jer je to ono što nam najviše fali). Javiće ti se i neko ko je imao sličnih problema, ali ono što verujem da ti je prekopotrebno je podrška koju ćeš ovde naći. Srećno i držimo ti palčiće da što pre uspeš i obraduješ nas lepim vestima.

Pozdrav svim novim devojkama na forumu!!! Zelim vam sto krace zadrzavanje ovde i sto brzi prelazak na trudnicki forum!!! ;)
Libra zelim da te utesim. Moj AMH je bio dobar, nisam imala problem sa njim, a u septembru sam imala cetvrti pokusaj VTO i samo tri folikula, a od toga samo jednu celiju. Znaci da je to sve relativno iako taj AMH treba da pokaze reserve jc, a vidis ti si ostala i prirodno trudna, tako da mislim da sad ne bi trebalo da imas problem. Prosle godine mi je bio jos bolji AMH, imala sam sedam folikula, a isto 1jc. I sad mislim da ne znam sta da mislim i ne znam sta cu dalje da radim, ali znam da pre proleca necu nista. Ali mora se dalje.
Trudnice drzite se i samo se smejte i radujte!!!
Devojkama u postupku drzim palceve i saljem svu pozitivnu energiju!!!
:bye:

Evo i mene posle nekog vremena :bye: izlecio muz ureaplazmu,spermogram i dalje jaaako los,trenutno bez sanse za prirodno zacece.Dr mu je dala klomifen ili nolvadex- sta nadjemo,i s obzirom da klomifen nigde nismo nasli,uzeli smo nolvadex.Ima li neko iskustva s njim,da li se nekome popravio spermogram nakon uzimanja.Kontrola nam je za 3 mes.Pozdrav svima!!

Draga Libra35,
ja sam imala AMH 1ng/ml i samo jedan funkcionalan jajnik.Bila sam na prvoj VTO krajem jula,6 jajnih celija,oplodjene 4,vracene 2.VTO uspela,sada sam u 14.nedelji trudnoce.Imam 35 godina,pretpostavljam kao i ti.Sem ovoga,imali smo i drugih zdravstvenih problema,ali ipak je uspelo.Zelim ti mnogo srece i mislim da imas sanse za uspeh.Pozdrav.

Evo i mene posle nekog vremena :bye: izlecio muz ureaplazmu,spermogram i dalje jaaako los,trenutno bez sanse za prirodno zacece.Dr mu je dala klomifen ili nolvadex- sta nadjemo,i s obzirom da klomifen nigde nismo nasli,uzeli smo nolvadex.Ima li neko iskustva s njim,da li se nekome popravio spermogram nakon uzimanja.Kontrola nam je za 3 mes.Pozdrav svima!!

Moj muž je uzimao nolvadex. Nije mu ama baš ništa pomoglo. Pre toga je 6 meseci pio neke papreno skupe vitamine, pa ovo, pa ono... nikakvi rezultati... Na spermogramu nula do nule... Ponekad bi bilo nekoliko spermatozoida (mislim da nam je maximum bilo oko 5 komada u uzorku). Onda kad smo krenuli na VTO, udarili mu inekcije Merional koje je primao dva meseca (pred kraj terapije sam dobila grip pa smo morali još jedan mesec da odguramo od početka) i evo - od 17 jć, 5 oplodjenih, 3 vraćene - dve devojke rastu i gurkaju se u stomačiću.
Ne znam da li ste radili još neke analize kod supruga? Mi smo se jako namučili a sve je bilo bez rezultata. Bili smo na dopleru testisa, na biopsiji, sve moguće su pokušavali ali nikako da se stanje popravi. Srećom pa za VTO je dovoljan jedan spermatozoid i jedna jajna ćelija pa da se rodi bebica, ali kome je kako sudjeno... Nekome i kada ima dobre rezultate ne uspe. Samo hrabro, glavu gore i borite se.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back