tabakovicmarina
Početnik
- Poruka
- 4
libra,jel mozes da mi kazes gde kreces na vto??Jesi pocela da prikupljas dkoumenta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mozda nije za ovu temu ali htela bih da pitam devojke koje su trudne posle VTO koliko dugo su uzimale folnu kiselinu u tudnoci i koje tablete folne su koristile?
Moj muž je uzimao nolvadex. Nije mu ama baš ništa pomoglo. Pre toga je 6 meseci pio neke papreno skupe vitamine, pa ovo, pa ono... nikakvi rezultati... Na spermogramu nula do nule... Ponekad bi bilo nekoliko spermatozoida (mislim da nam je maximum bilo oko 5 komada u uzorku). Onda kad smo krenuli na VTO, udarili mu inekcije Merional koje je primao dva meseca (pred kraj terapije sam dobila grip pa smo morali još jedan mesec da odguramo od početka) i evo - od 17 jć, 5 oplodjenih, 3 vraćene - dve devojke rastu i gurkaju se u stomačiću.
Ne znam da li ste radili još neke analize kod supruga? Mi smo se jako namučili a sve je bilo bez rezultata. Bili smo na dopleru testisa, na biopsiji, sve moguće su pokušavali ali nikako da se stanje popravi. Srećom pa za VTO je dovoljan jedan spermatozoid i jedna jajna ćelija pa da se rodi bebica, ali kome je kako sudjeno... Nekome i kada ima dobre rezultate ne uspe. Samo hrabro, glavu gore i borite se.
Mozda nije za ovu temu ali htela bih da pitam devojke koje su trudne posle VTO koliko dugo su uzimale folnu kiselinu u tudnoci i koje tablete folne su koristile?
Tugice, a jeste li probali sa PROFERTILom? To je mom suprugu bilo preporučeno kao prvo. To su samo neki vitaminski dodaci koji ne bi trebali da štete... Nama naravno nije pomoglo ali s obzirom da kod vas ima spermatozoida možda bude od koristi. Ipak prvo se konsultujte sa doktororm. Možda vam ova terapija koju sada primate pomogne. Takodje su nam preporučili matični mleč, medjutim, naš spermogram je zaista bio nula do nule... A za merional nisam sigurna koliko je tačno pomogao, pošto spermogram nismo radili. Samo smo dali uzorak pa srećom imali smo dovoljno spermatozoida za uspešnu VTO.
Ljudi moze li mi neko reci vise o klinici u Leskovcu,a isto tako su dobrodosla iskustva sa Ceskom.Sabiramo se gde, kuda,i zbog cega.Unapred hvala
Baš mi je mnogo žao što si morala da doživiš takav udarac... Sada si vajlda skupila snage i volje (čim si išla preko fonda) i iskreno ti ovaj put želim uspeh. Znam da je mnogo papirologije kada se ide preko fonda ali ako već imamo na to pravo treba ga iskoristiti. SrećnoPozdrav devojke,
evo mene posle dužeg vremena. Na žalost ISCI nam nije uspela u aprilu 2012. Imala sam 7 jc. Sve su oplođene ali su samo 4 nastavile da se dele tako da je vraćeno 3. I ništaMoram vam priznati da sam baš teško podnela to. Bila sam ubeđena da će uspeti. Danima sam plakala .... Ali eto prođe i to. Onda sam rešila da se prijavim preko fonda, ali u julu sam dobila ešerihiju, koju sam onda lečila 3 meseca. Evo sad konačno krećemo ponovo.Svakako moram prvo da uradim HSG. Razmišljam da li da se prijavim u Narodni front ili u Višegradsku. Htela bih da čujem vaša iskustva i mišljenja. Baš sam u dilemi. Pozzz
Baš mi je mnogo žao što si morala da doživiš takav udarac... Sada si vajlda skupila snage i volje (čim si išla preko fonda) i iskreno ti ovaj put želim uspeh. Znam da je mnogo papirologije kada se ide preko fonda ali ako već imamo na to pravo treba ga iskoristiti. Srećno![]()
Pozdrav devojke,
evo mene posle dužeg vremena. Na žalost ISCI nam nije uspela u aprilu 2012. Imala sam 7 jc. Sve su oplođene ali su samo 4 nastavile da se dele tako da je vraćeno 3. I ništaMoram vam priznati da sam baš teško podnela to. Bila sam ubeđena da će uspeti. Danima sam plakala .... Ali eto prođe i to. Onda sam rešila da se prijavim preko fonda, ali u julu sam dobila ešerihiju, koju sam onda lečila 3 meseca. Evo sad konačno krećemo ponovo.Svakako moram prvo da uradim HSG. Razmišljam da li da se prijavim u Narodni front ili u Višegradsku. Htela bih da čujem vaša iskustva i mišljenja. Baš sam u dilemi. Pozzz