Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interesuju me iskustva,posto sam prvi put radila vantelesnu oplodnju(iskreno se nadam da ce uspeti),i danas je peti dan od embriotransfera.Hvala unapred na odgovorima.

Pozdrav Nenalo,ja sam imala emriotransfer 2.avgusta,prva vantelesna,sada sam u jedanaestoj nedelji trudnoce.Lezala sam prvih 6,7 dana a onda sam polako pocela da se krecem.Posle 10 dana sam izasla u kracu setnju.Podrazumeva se da nema nikakvog naprezanja,usisavanja,savijanja,ribanja kupatila i slicno.Kod mene je sve proslo zaista bez ikakvh komplikacija.Samo se opusti,misli na neke lepe stvari,sto manje o tome da li ce uspeti ili ne.Ja sam se zaista trudila da ceo postupak ne dozivljavam previse emotivno.Javi obavezno kad budes radila betu,zelim ti naravno trocifren broj.

P.S. Gde si radila VTO?

Pa evo da vam se javim,prosla sam prvostepenu komisiju i izabrala sam KC Vojvodine.Nije mi bas blizu s obzirom da sam iz istocne srbije ali sam cula mnogo pozitivnih komentara.Nadam se da ce ovaj put biti uspesan.Pozdrav za sve...

Ivanice, puno srece! Mislim da si u dobrim rukama!

- - - - - - - - - -

Interesuju me iskustva,posto sam prvi put radila vantelesnu oplodnju(iskreno se nadam da ce uspeti),i danas je peti dan od embriotransfera.Hvala unapred na odgovorima.

Draga nenalo, da nas za 7 dana obradijes lepim vestima!!! pitaj slobodno sta te zanima. pozdrav

P.S. za dopler.
Ne brini, nema razloga da uključuje to dugme, u 16. nedelji ti je njime proverio broj krvnih sudova u pupcaniku i smer protoka krvi kroz srce bebe. I to je to, ako se tad razvilo sve kako treba, ne može sad da nestane. Važno je da on svaki put pregleda sve bebine organe, pluća, želudac, bubrege, besiku, mozak i moždane komore i naravno srce i zaliske i njihovu funkciju.

Pregledao je sve organe, to sigurno. Najvise se zadrzao oko srca, na kraju samo rekao, imate dve zdrave bebe:klap::klap:

Probala ja da se prebacim na trudnicki kutak, ali tamo ima mnogo nervoznog sveta, hormoni valjda, što god napišeš u najboljoj nameri, neko pogrešno protumači i krene da te grdi :). Ovde žene iako u problemu, imaju više razumevanja jedna za drugu. Tako da ti ja pobegoh sa trudnickog kutka ;).

Da si mi, onda, ipak zadrzimo na ovim stranama. :ortakinje: Nadam se da ce nasa iskustva pomoci i drugim devojkama.

Pa evo da vam se javim,prosla sam prvostepenu komisiju i izabrala sam KC Vojvodine.Nije mi bas blizu s obzirom da sam iz istocne srbije ali sam cula mnogo pozitivnih komentara.Nadam se da ce ovaj put biti uspesan.Pozdrav za sve...

Mi ti držimo tri palčića da se sve završi uspešno. I evo dok ti ovo pišem javljaju se moji andjelčići koji, nadam se, imaju vezu tamo gore pa valjda će dati Bog da dogodine ljuljuškamo svi naše mališane :)

Nova sam na forumu,zelim samo da pozelim svim zenama da dobiju svoje bebe.Prosla sam kroz vto i kroz visokorizicnu trudnocu i sada imam svoju bebu u svojim rukama.Vto sam radila u Spebu u Leskovcu,uspelo je iz prvog puta a onda je usledila velika borba za bebu.Trudnocu sam celu prelezala i pila utrogestan od 200mg 4x dnevno do kraja trudnoce,mislim da je odlican lek i nikako ga ne trebe prekidati! Uz to sam primala 7 meseci progesteron depo injekcije.Moj savet trudnicama je da sto vise odmaraju i da imaju laku i zdravu trudnocu.Zenama koje su u postupku zelim puno snage,strpljenja i puno bebica!!!! Godinama sam bila u tim mukama,znam sta je to. Devojke srecno!!!!

juce,tj.sedmog dana emriontransfera sam dobila menstruaciju,ne intenyivnu kao inace,ali ipak krvarim.nisam bas optimista,ali doktori kazu da se jos nista ne zna dok ne uradi betu,a to ce biti u ponedeljak.Nisam bas optimista,zapravo razbijena sam skroz,ali da li je neko imao slican slucaj,pa se ispostavilo da je sve u redu?Hvala na odgovorima.

Draga Nenalo,nemoj da brines,mozda jos nije sve izgubljeno.Moja prijateljica je imala isto slabo krvarenje par dana ali ipak je bila trudna.Nadam se da ce tako biti i kod tebe.Drzim ti fige pa javi kakva je beta.Pozdrav.

juce,tj.sedmog dana emriontransfera sam dobila menstruaciju,ne intenyivnu kao inace,ali ipak krvarim.nisam bas optimista,ali doktori kazu da se jos nista ne zna dok ne uradi betu,a to ce biti u ponedeljak.Nisam bas optimista,zapravo razbijena sam skroz,ali da li je neko imao slican slucaj,pa se ispostavilo da je sve u redu?Hvala na odgovorima.

Ako je krvarenje malo i ne pojačava se, može biti implantaciono. Trebalo bi da je rano za menstruaciju, zavisi na koliko dana su ti ciklusi. Ja sam imala malo, rozikasto, u to vreme. I ogromnu betu posle. Kao i obilno krvarenje u 8oj nedelji trudnoće. I evo nas, guramo 24 nedelju, tj. guraju njih dvojica mene, ne daju mi da spavam, dišem, i rastu hvala Bogu. Tako da je sve moguće. Javi nam kako si i želimo ti svaku sreću.

I ja mislim da je implantacijsko. Bitno je da nije obilno i da stane. Javi nam, drzimo ti fige i nadamo se najboljem mogucem ishodu.

Nova sam na forumu,zelim samo da pozelim svim zenama da dobiju svoje bebe.Prosla sam kroz vto i kroz visokorizicnu trudnocu i sada imam svoju bebu u svojim rukama.Vto sam radila u Spebu u Leskovcu,uspelo je iz prvog puta a onda je usledila velika borba za bebu.Trudnocu sam celu prelezala i pila utrogestan od 200mg 4x dnevno do kraja trudnoce,mislim da je odlican lek i nikako ga ne trebe prekidati! Uz to sam primala 7 meseci progesteron depo injekcije.Moj savet trudnicama je da sto vise odmaraju i da imaju laku i zdravu trudnocu.Zenama koje su u postupku zelim puno snage,strpljenja i puno bebica!!!! Godinama sam bila u tim mukama,znam sta je to. Devojke srecno!!!!

Divan ishod marinice jagodice, neka ti je bebica ziva i zdrava jos sto godina. I ja jedva cekam da drzim moje bebanice u narucju, a do tad neka se brckaju sto duze u maminom stomaku:zag: Jos jednom, sve najbolje!

Danas sam radila betu,deveti dan embriotransfera i pokazala je da nema trudnoce,sto sam i pretpostavljala jer sam prekljuce prokrvarila.U subotu je moram ponoviti ali,to je to.U ponedeljak,utorak cu ponovo na Betaniju da vidim sta mi oni kazu sta i kako dalje.Ali,muz i ja ne odustajemo,nastavicemo da se borimo koliko god da je tesko.

Danas sam radila betu,deveti dan embriotransfera i pokazala je da nema trudnoce,sto sam i pretpostavljala jer sam prekljuce prokrvarila.U subotu je moram ponoviti ali,to je to.U ponedeljak,utorak cu ponovo na Betaniju da vidim sta mi oni kazu sta i kako dalje.Ali,muz i ja ne odustajemo,nastavicemo da se borimo koliko god da je tesko.

Deveti dan je dosta rano za betu. Bar 12-ti treba sacekati. Tako da ako krvarenje nije veliko ili onoliko koliko si navikla da bude u ciklusu, još ima nade. Svakako ne odustajte. Sve najbolje.

Vasilij, kako je prosao serklaz? Nadam se da je sve ok, javi se!
]Kristina,]nema te dugo, kako devojke, kako se osecas?
Devojke koje ste u procesu, pisite da vas bodrimom i drzimo fige. Mi vas puno pozdravljamo

Upravo sam se probudila iz anestezije. Treba da ležim još dva sata, pa ubijam vreme na netu.
Utisci sa patologije trudnoce: odeljenje renovirano u januaru, sobe ok, po 2-3 žene u sobi, 1 kupatilo na dve sobe što bi isto bilo ok da su sva u funkciji, ali radi 1-2, pa je nezgodno. Jutros se nas 13 spremalo, ja na serklaz a ostali na porodjaj, a to podrazumeva i klizmu i usko grlo u kupatilu. Sestre su fine, pogotovo sestra Bilja, kojoj nije bilo teško da jutros od 4 sata krene da priprema žene, da ne bi bila guzva za wc...

Hrana bolnicka, jadna kao u svakoj bolnici, ali to nije do bolnice, već do države.

Najviše kontakta sam imala sa dr Bogavac, ona je radila na prijemu kad sam došla,a uradila mi je i serklaz jer su mog doktora hitno zvali na odeljenje da pregleda neku ženu.

Klarita ako želiš detalje o dr, pošalji mi svoj mejl, ne bih da smaram druge ljude ovde sa njim. :)

U glavnom posle serklaza ne osecam bol, nadam se da se u naredna dva sata neće nista zakomplikovati i da ću popodne biti kući.

Upravo sam se probudila iz anestezije. Treba da ležim još dva sata, pa ubijam vreme na netu.
Utisci sa patologije trudnoce: odeljenje renovirano u januaru, sobe ok, po 2-3 žene u sobi, 1 kupatilo na dve sobe što bi isto bilo ok da su sva u funkciji, ali radi 1-2, pa je nezgodno. Jutros se nas 13 spremalo, ja na serklaz a ostali na porodjaj, a to podrazumeva i klizmu i usko grlo u kupatilu. Sestre su fine, pogotovo sestra Bilja, kojoj nije bilo teško da jutros od 4 sata krene da priprema žene, da ne bi bila guzva za wc...

Hrana bolnicka, jadna kao u svakoj bolnici, ali to nije do bolnice, već do države.

Najviše kontakta sam imala sa dr Bogavac, ona je radila na prijemu kad sam došla,a uradila mi je i serklaz jer su mog doktora hitno zvali na odeljenje da pregleda neku ženu.

Klarita ako želiš detalje o dr, pošalji mi svoj mejl, ne bih da smaram druge ljude ovde sa njim. :)

U glavnom posle serklaza ne osecam bol, nadam se da se u naredna dva sata neće nista zakomplikovati i da ću popodne biti kući.

Bitno je da je sve dobro proslo. Nece se nista zakomplikovati, to je njima rutinski zahvat, sve ce biti dobro. Poslala sam ti privatnu poruku, pa tu imas i moj mail. Kad budes mogla, ti pisi.

Bitno je da je sve dobro proslo. Nece se nista zakomplikovati, to je njima rutinski zahvat, sve ce biti dobro. Poslala sam ti privatnu poruku, pa tu imas i moj mail. Kad budes mogla, ti pisi.
Poslala sam ti privatnu poruku ali mi se malo zakomplikovalo preko telefona, samo mi potvrdi da ti je sretno stigla ;). Ostajem ja da noćim u bolnici i bez komplikacija :). Bar zdravstvenih.

Nas tri se odlično osećamo. Udarci su malo redji (valjda sada imaju bolje položaje a i stomačić je veći). 22. 10. idem u Betaniju da obavim neke analize (neki kardiograf?)
Zadnji put kad sam bila kod doktora uopšte se nije obazirao na moju krvnu sliku. Tako da verujem da je sve u granicama normale s obzirom na moje stanje. I dalje pijem samo utrogestan i heferol.
Uveliko se spremamo za dolazak bebica. Već sam pokupovala sve sa spiska za Betaniju.
Kada sad malo premotam film - cela ova priča sa VTO mi se sada i ne čini toliko strašna. Sve se to zaboravi kada imamo razloga da slavimo. Nadam se da će i ostale članice foruma kao i usputni posetioci moći da zaključe isto. Naravno ovim želim svima koji su u postupku i koji se za isti spremaju srećne ishode koji završavaju bebinim plačom. Pozdrav od tri devojke ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back