Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Maro, duso moja, koliko sam srecna zbog tebe i svih ostalih kojima si ulila nadu! Mazi tibicu i uzivaj u najlepsem periodu zivota!

Ikice, Pavlicak je pravi medic, skroz me raznezila slika jer se secam svih detalja njegovog "nastajanja"... Svi smo ti drzali svecu tad... pa mozemo opet...
Kad si vec pomenula Milicu, mnogo je pozdravi od mene...

Ovo je prolece bas plodonosno, hvala Bogu... Bice jos bebica...

Hvala puno na komplimentima u Pakino ime! Kako si ti draga? Sta ima novo?

Devojke, danas sam bila na drugom UZ, 9, dan stimulacije. Imam 4 folikula od 18 i jos 5 od nekih 13,16 mm. Endometrijum i dalje dobar, oko 10,5. Doktorka mi nije dala stop injekciju jer kaze da hoce da i ovih par folikula malo poveca, a ja se sad brinem za ove od 18 da ne puknu. Rekla mi je da se cuvamo da ne bi pukli. Sad je utorak, sutra vece stop injekcija pa tek u petak aspiracija:confused: Hoce li izdrazti do tad? Verujem da ona zna sta radi,ali sam opet jako :think: I jos nesto, rekla mi da sutra vadim progesteron da, kakao ona kaze, vidi zrelost endometrijuma? Da li je to neko od vas isto vadio u ovom stadijumu procedure? Kakav treba da bude, veliki, mali???:dontunderstand::bye:

Devojke, danas sam bila na drugom UZ, 9, dan stimulacije. Imam 4 folikula od 18 i jos 5 od nekih 13,16 mm. Endometrijum i dalje dobar, oko 10,5. Doktorka mi nije dala stop injekciju jer kaze da hoce da i ovih par folikula malo poveca, a ja se sad brinem za ove od 18 da ne puknu. Rekla mi je da se cuvamo da ne bi pukli. Sad je utorak, sutra vece stop injekcija pa tek u petak aspiracija:confused: Hoce li izdrazti do tad? Verujem da ona zna sta radi,ali sam opet jako :think: I jos nesto, rekla mi da sutra vadim progesteron da, kakao ona kaze, vidi zrelost endometrijuma? Da li je to neko od vas isto vadio u ovom stadijumu procedure? Kakav treba da bude, veliki, mali???:dontunderstand::bye:

Meni je vadjen progesteron, nisu mi rekli vrednost samo da je dobar, jer je nalaz laboratorija poslala direktno na kliniku. Poenta je da bude dovoljno nizak u tom periodu, i da se spram te vrednosti dr orjentise koliko progesterona da ti doda posle embriotransfera. Bar su meni tako objasnili.
Folikuli pucaju tek preko 20-21mm, ne brini neće nikud pobeći za 1 dan, samo ih "čuvaj" :).

Pozdrav, sve najbolje.

Meni je vadjen progesteron, nisu mi rekli vrednost samo da je dobar, jer je nalaz laboratorija poslala direktno na kliniku. Poenta je da bude dovoljno nizak u tom periodu, i da se spram te vrednosti dr orjentise koliko progesterona da ti doda posle embriotransfera. Bar su meni tako objasnili.
Folikuli pucaju tek preko 20-21mm, ne brini neće nikud pobeći za 1 dan, samo ih "čuvaj" :).

Pozdrav, sve najbolje.

Hvala ti Vasilije,puno. Sad mi je malo lakse, mada osecam da cu puci koliko sam naduta, ali valjda je to normalno. I ja tebe zelim sve najbolje!!!!

Drage moje...Ja ulazim u program simulacije za 10ak dana...molim Vas za savet....par zena koje su prosle Vantelesnu su mi savetovale da pocnem da koristim FRAKSIPARIN...da ne moze da mi skodi vece mi samo moze pomoci...da li neko zna nesto o tome...:worth:

Fraksiparin, kao i kleksan su heparinske injekcije cije je dejstvo antikoagulantsko; dakle, protiv zgrusavanja krvi. Obicno ga koriste one zene koje imaju problema sa koagulacijom, npr. imaju neki oblik trombofilije (homozigoti su). Ako si radila test na trombofilije i ako si homozigot, trebalo bi da uzimas. Svakako nemoj ih uzimati na svoju ruku. Dok si pod terapijom heparinskih injekcija, treb ase cuvati posekotina, rana, operacija i sl. jer moze doci do velikog krvarenja.

Drage moje...Ja ulazim u program simulacije za 10ak dana...molim Vas za savet....par zena koje su prosle Vantelesnu su mi savetovale da pocnem da koristim FRAKSIPARIN...da ne moze da mi skodi vece mi samo moze pomoci...da li neko zna nesto o tome...:worth:[/QUOTE

imam iskustva !?!!! kad samo ja i suprug poceli sa svim pregledima radjeno mi je i za trombofoliju ,nazalost imam (faktor5 leiden) nasledila sam gusca mi je krv ,veci riziko da dobijem tromb ili plucnu emboliju i da beba u trudnoci ne dobija dovoljno svega sto je potrebno za normalan razvoj ili nazalost dode do gubitka bebe:evil:

od dana vadjenja jajnih celija za vto,cela trudnoca i sest nedelja posle poradjaja sam dnevno dobijala po jednu inekciju :mrgreen: ali ok i to prodje na moju dijagnozu sam morala ali :dontunderstand:zasto bi ti uzimala tako nesto na svoju ruku ?????

inekcije nisu za z.... i dobijaju se u DZ ili na recept ako zivis preko, jako su skupe imam iskustvo sa clexane 40 pece dosta i ostaju modrice i jos kvrgice po butinama :evil::dash:

Ni slučajno ne uzimati Fraksiparin na svoju ruku. Doza se precizno odredjuje za svaku osobu posebno na osnovu vremena krvavljenja i drugih testova koagulacije krvi. Neadekvatna doza može naskoditi I postupku IVF i tebi i dovesti do ozbiljnog krvarenja. Većina nas u procesu dobije Aspirin i to je dovoljno za osobe bez genetske predispozicije za poremećaje koagulacije.

Zanima me da li je neko bio u klinici Spebo. Konkretno sada me interesuje kako tece prvi pregled. Da li vas prvo pregledaju na UZ pa onda razgovaraju sa vama i vasim muzem? Mozda zvuci smesno ali krenula sam sa psihickim pripremama za prvi pregled pa bi mi svaka informacija znacila. Hvala.

Jedva sam dočekala da mi poprave kompjuter koji je bio ovih dana u kvaru, da sa vama podelim pozitivne vesti. Juče sam uradila test na trudnoću - dve crtice (doduše jedna ružičasta i po mom mišljenju dosta bleda, ali ipak je bila tu) A drugarica koja je radila brdo testova (jer već ima dvoje dece pa joj kaže dosta, i zna kako ti testovi izgledaju kada su negativni) me ubedila da je to definitivno pozitivan rezultat. Ali ipak čekamo do subote potvrdu bete. Onda ćemo slaviti.

Baš sam se pitala gde si Kristinah i da li si pala u isto iskušenje kao i ja. I ja sam juče obavila testiranje. Rezultat kao i tvoj, druga linija je tu, bledja od kontrolne, ali je tu. Idem u laboratoriju 18og, pa šaljem izveštaj.
Pozdrav i čestitke.

Zanima me da li je neko bio u klinici Spebo. Konkretno sada me interesuje kako tece prvi pregled. Da li vas prvo pregledaju na UZ pa onda razgovaraju sa vama i vasim muzem? Mozda zvuci smesno ali krenula sam sa psihickim pripremama za prvi pregled pa bi mi svaka informacija znacila. Hvala.

Maslacak, mi smo bili u Spebu u martu. Mi smo prvo razgovarali sa Stojkovicem I gledao je dokumentaciju od predhodna tri pokusaja I na kraju sam isla na UZ i on je rekao ginekologu sta ga interesuje I na sta da obrati paznju. Ja se nadam da cemo mi u septembru u Leskovac.
Sta da ti kazem, ja sam se isto tako psiholoski spremala za taj razgovor, sta ce da mi kaze, ali je razgovor bio jako prijatan. On je je zapravo jako prijatan covek, ako hoces mozes da napravis concept pitanja sta te interesuje, jer kad on isprica svoju pricu onda vam kaze sad vi pitajte mene sta imate. Osoblje je prijatno, sve u svemu ja sam prezadovoljna njihovim prijemom. Ja sam se jedino presla sto nisam otisla dole kad je bilo vreme za preglede i to sve obavila kod njih. :bye: Samo napred hrabro :)

Jedva sam dočekala da mi poprave kompjuter koji je bio ovih dana u kvaru, da sa vama podelim pozitivne vesti. Juče sam uradila test na trudnoću - dve crtice (doduše jedna ružičasta i po mom mišljenju dosta bleda, ali ipak je bila tu) A drugarica koja je radila brdo testova (jer već ima dvoje dece pa joj kaže dosta, i zna kako ti testovi izgledaju kada su negativni) me ubedila da je to definitivno pozitivan rezultat. Ali ipak čekamo do subote potvrdu bete. Onda ćemo slaviti.

To ce biti to kristinah. Ajde u subotu nas obraduj pa da pustamo vatromet I da se radujemo. :bye:

Kristina i Vasilije to su divne vesti, a jos veca ce radost biti kad uradite betu, bice sigurno veeeeeelika. Drzim vam fige devojke, od srca. Javite se!!!!

Ja se upravo vratila sa aspiracije. Izvadjeno 6 jc. Dr je zadovoljna, a meni nesto bi malo pa sam je pitala jel to jako malo, a ona kaze da je to optimalan br i da se ne brinem. Endometrijum je kaze odlican. Kako je kod vas situacija bila? U nedelju mi javljaju kad ce biti transfer. Pozdrav za sve devojke

Meni su izvadili 5 ćelija I dobili smo 3 embriona. Dr je isto rekla da je to super. Kad ih je puno, veliki broj bude nezrelih ćelija i imaš opasnost od hiperstimulacije.
Ja sam danas malo prokrvarila jer je danas dan kad bih inače trebala da dobijem. Valjda mi se pozitivan test neće pretvoriti u negativan. A u glavi ludnica :(

Meni su izvadili 5 ćelija I dobili smo 3 embriona. Dr je isto rekla da je to super. Kad ih je puno, veliki broj bude nezrelih ćelija i imaš opasnost od hiperstimulacije.
Ja sam danas malo prokrvarila jer je danas dan kad bih inače trebala da dobijem. Valjda mi se pozitivan test neće pretvoriti u negativan. A u glavi ludnica :(

Pu, pu, pu, nedaj boze!!! Mnoge devojke su krvarile na dan kada inace treba da dobiju. Kada vadis betu? Probaj da se smiris! Nadam se da je danas krvarenje vec stalo! Javi se sa lepom vescu!

Kristina, jesu li gotovi rezultati???? Sve je spremno za slavlje, samo daj znak!!!!:worth::ceka::heart:

Odlično Kristina.
Ja ću u ponedeljak ponoviti, da vidimo na cemu smo. Valjda se neće nešto zakomplikovati.
Klarita, cekamo te da nas stigneš :).
Pozdrav svima i sve najbolje.
I meni su rekli da ponovim u ponedeljak. A ja sam toliko nesrećna zbog toga... Ne volim bockanje a ono kao u inat - u ponedeljak, pa ponovo u sredu krvna slika... A taman sam mislila da će sve biti gotovo pozitivnim nalazom. Pa još me i to što treba nastaviti terapiju malo iznerviralo... Dokle više?! Ali, sve je to dobro i vredno truda. Ja želim svima na ovom forumu da ih "nerviraju" ovakve sitnice u okolnostima kao što su naše. Eh, slatke brige...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back