Cranberry
Primećen član
- Poruka
- 875
CESTITAM MAROOOO!!!!!!! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hvala ti, Ikice, puno na odgovoru, probacu da ne mislim o tome, mada me je med. sestra dobro prestravila kada je pominjala prekid procesa.Ja kazem njoj vadila sam krv i sve je ok, nema nikakve upale, a ona kaze bezobzira, bezobzira, ne smete imati temperaturu
Ne merim vise, pa sta bude, bice!
A sto se tice tvoje faze, mama faze, pa to je najlepsa faza na svetu!Uzivaj i zelim ti svu srecu ovoga sveta zajedno sa tvojim detetom.![]()
ja sam pred sam kraj primanja suprefakta dobila grip - onaj što je harao. morala sam da prekinem terapiju, ali posle dve nedelje smo odmah krenuli iz početka tako da ako se kojim slučajem to desi (a 100 posto sam sigurna da neće, pošto su meni i nalazi krvi bili loši), ne brini i veruj doktorima. znaju oni šta rade... mada mislim da je kod tebe temperatura, kao što i drugi članovi kažu, na nervnoj bazi. ja sam sada u fazi čekanja za ET. imala sam 17 jć. mada ni to ništa ne znači pošto je kod nas problem jako loš spermogram. videćemo da li će biti oplodnje. mi smo uradili što je bilo u našoj moći, ostalo prepuštamo Božjoj volji.
Cestitke i od mene Maro!Beta danas 290,5 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ljubim vas sve i vucem za nosice
Lepa prica pahuljice i jako slicna mojojDragi hrabri, veliki, plemeniti ljudi! Dugo sam na forumu, ali nisam pisala do sada. Divim se vama i svima koje sam sretala u čekaonicama i ambulantama tokom traženja odgovora 'zašto nam ne dolazi beba' i tokom procesa VTO i dve besmislene inseminacije. Na forumima kao ovaj nalazila sam podršku i ogromnu snagu i čvrstinu koju ljudi koji su u ovoj priči poseduju i to u abnormalnoj količini! Ponosna sam što sam deo ove ekipe, iako je, kao što svi znate jako teško to biti.
Posle svega i čitanja svih vaših priča, želim i svoju da ispričam. Pre tačno dve godine sam upućena na betaniju jer dve godine pre toga nisam ostajala trudna. Primila je de dr Aleksandra Trninić Pjević, konstatovala da imam endometriozu koja nije velika, ali dovoljna da smeta začeću. Ubrzo nakon toga, na betaniji mi je ona radila laporaskopiju i uklonila je. Tom prilikom mi je i jajovode pregledala, bili su ok, hormoni ok. Nakon toga mi je odmah preporučila inseminacije, pa VTO, ali ja nisam htela, jer ako je sve ok, zašto ne bih probala prirodno da ostanem trudna. To pokušavanje je trajalo godinu i po, onda sam joj se ponovo javaila i u genesisu, privatno radila inseminaciju. Stimulisana sam klomifenom, 5 dana, dobila 3 folikula, nije uspelo.
Posle par meseci sam u betaniji radila inseminaciju, to je bio haos i moje najgore iskustvo na svetu! Svaka čast lekarima tamo, ali odeljenje je premalo, doktora je malo, prostoija jedna,uslovi nehumani i suludi... Razlika iumeđu inseminacije u genesisu i u betaniji je bila OGROMNA! U Genesisu su mi sve u minut radili, noću sam dolazila da primim pregnil,u nedelju mi je radila inseminiciju,spermici su trebali za 45 minuta da se stave kod mene, a u betaji je tu proslo 4 sata.. necu da dužim.. nije naravno uspelo,niti sam se nadala..
Dugo mi je trebalo da skupim hrabrosti za VTO jer se jako bojim lekova, hormona i svega ostalog... Ali rešila smo i to privatno da radimo u Genesisu kod Aleksandre jer sam se sa nju jako vezala i ni jednom me nije razočarala. Pre svega, da uradim AMH i jos neke hormone pa da proceni kakvu stimulaciju da mi da. I tu je bio prvi ŠOK. AMH 0,28!! Posle godinu dana, meni je AMH pao sa 3,56 na 0,28. Dr kaže da za to nema objašnjenja nego mi preostaje da se suočim sa tim da ja više jajnih ćelija nemam mnogo i da će uraditi sve da dobijemo par komada. Pri tom imam 31 god.
Endometrioza koju sam sklonila pre dve godine mi se vratila.
Počinjem sa suprefaktom.... u toku terapije njime javlja se jedna cista... nastavljam suprefakt, ta nestaje, javlja se sa druge strane druga! Tada sam već 20 dana primala suprefakt i dr mi kaže da je jedna varijanta da odustanemo od svega pa da pokusamo ponovo za par meseci, ili da odmah radimo aspiraciju ciste i nastavljamo. Ja sam se odlučila za drugu varijantu. Nakon aspiracije sam jos nedelju dana suprefakt primala i 8. marta renula sa stimulacijom. Umesto 12tak dana ja sam se već bockala mesec.
Stimulacija ubitačna, zbog niskog AMH, sve ukupno 18 gonala i 21 merional!U međuvremenu me ujeo pas lutalica i rešim da nikakve vakcine ne primam i rizikujem.. Hvala Bogu, to se ok smirilo...
Na ultra zvuku tokom ovoga, vide se 2 folikula! 1 lep i jedan malecki. Meni su sve ovo bili takvi šokovi da sam svo vreme provela kao u nekom bunilu, nisam mogla da budem tužna ni ništa...
Na aspiraciji u dva folikula, 2 JĆ, jedna ok jedna slaba.
Dolazim na ET, 1 embrion. Oba su se oplodila,ali jedan nije nastavio da se deli.
Neću zaboraviti sestru Tamaru koja je sedela posle pored mene jer je verovatno videla koliko sam skenjana i dugo mi pričala kako nema pravila, kako se nekad jedan primi, kako se nekad od 4 ni jedan ne primi, kako se čak nekad i jedan podeli na dva... Divna je bila...
Ja sam 3 dana posle baš mirovala, posle sam polako šetala, ali ništa veliko. 9. dan kada sam ustala boleo me je stomak kao da treba da dobijem i na gaćicama se pojavila braonkasta-rozikasta fleka. Pisala sam dr šta se dešava a ona mi je rekla da to može da bude i dobar znak i da idem odmah da primim progesteron depo. Tako je i bilo, braonkasto je nestalo, 12 dan od ET beta je bila 261, a 14 dan 568...
Sada se već i srce čuje.
Nikada nisam bila srećnija,
Nadam se da će i dalje biti sve u redu i da ćemo našeg heroja na zimu upoznati.
Šta sam htela da kažem...
Ne treba gubiti nadu i ne treba mnogo čekati!
Ja sam pre svega naravila plan kako ću provesti proleće i kako će ono biti lepo i ukoliko ne uspe sve ovo.
Ne treba se porediti sa drugima. Ja sam htela da se ubijem ležeći u sobi sa devojkama koje imaju po 17 jajnih ćelija ili 10 embriona....
Vrlo je važno okružiti se pozitivnim ljudima. Ja sam prvo mislila nikome da ne govorim kroz šta prolazimo, nego da to što tajnije prođe.. međutim, to je bilo nemoguće jer je dugo trajalo,
a kod mene na poslu samo je teško bilo šta sakriti. I hvala Bogu da je tako. Mnogo mi je značila podrška svih tih ljudi. I pamtim direktoricu koja me je zvala 10ti dan i rekla ''Hej, pa nas 150 ovde mislimo na tebe i želimo istu stvar!Pa znaš li ti koja je to snaga!'' I u pravu je.
I na kraju, ali najvažnije, hoću da pohvalim Genesis i dr Aleksandru! Na svako pitanje ima odgovor, u roku od 3 minuta odgovori na svaku poruku, nežna je i pozitivna i iskreno je učestvovala u svim fazama.
Vama svima želim da se isplati sva energija,patnja, živci, bolovi i ogromna ljubav koju ulažemo u to da budemo roditelji!
Hvala vam svima!
Beta danas 290,5 Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ljubim vas sve i vucem za nosice
The Sea videces - jednoga dana ce sve biti u redu.Ja tek ulazim u celu tu pricu, prosla sam prvostepenu komisiju, ovih dana da zakazem drugostepenu.. pa - ako me ne odbiju zbog mioma - polako u borbu za bebu. I pripremam se psihicki na sve to sto me ceka i na neuspeh i na uspeh...i na sve oscilacije raspolozenja koje idu uz to. Ali valjda na neke stvari nikada ne mozemo biti skroz spremni.
U svakom slucaju - jedino sto znam je da zelim da idem napred dokle god mogu.
Veliki zagrljaj za tebe i glavu gore.
I ja se slažem sa Ikicom! Prestani da meris,šetaj, uživaj, odmaraj... Znaš da se povišena temperatura javlja i u normalnim ciklusima. Ne brini nego samo napred!
Prednizon sam i ja pila, čitala sam dosta i odlično se pokazao u procesu VTO!![]()
Pozdrav i srećno!
Pahuljice, kako si ti odreagovala na prednizon i koliko dugo se on pije?Ja se osecam dosta lose i depresivno i ne znam da li mi je to od njega, u ponedeljak idem kod dr pa cu je pitati detaljno, ali vidim da si ti pila pa me zanima tvoje iskustvo. Pozdrav
Jao, blago tebi, ja sam bas u poslednje vreme u haosu zbog njega. Sutra idem kod dr pa cu joj reci. A, do kad su tebi rekli da pijes? U kojoj si ti fazi?Ja sam bila i još uvek sam na prednizonu. polovinu ujutru, celu uveče i na mene je delovao odlično. U početku prvih par dana, verovatno dok se organizam nije navikao, bila sam malo "pod naponom", ali kasnije uopšte nisam osećala dejstvo. Čak mi se čini da mi je poboljšao koncentraciju (pošto sam spremala ispite. dovoljno mi je bilo da jenom pročitam i sve mi je ostajalo u glavi. neverovatno... ) Medjutim, verujem da svaki organizam reaguje drugačije. Moja doktorka me je pitala kako deluje na mene tako da verujem da je imala i negativna iskustva sa njim.
HRISTOS VOSKRESE!!! DEVOJKE, ZELIM VAM ONO STO SE NIKO NECE SETITI DA VAM POZELI, A STO VI ISCEKUJETE CUTECI. NEKA I TO NEIZRECENO, STO SAMO VI ZNATE, BUDE ISPUNJENO!!! SRECAN USKRS!!! I NEKA NOVI ZIVOT POCNE OD DANASNJEG DANA SVIMA NAMA!!!![]()
Sad sam tek videla ovu poruku, ne snalazim se bas najbolje. Inace, temperatura je nestala onog momenta kada sam slucajno preskocila da popijem prednizon,tako da kazu dr da je od njega. Kada je tebi transfer? Drzim palceve da sve prodje ok!!!!! Odlican broj jajnih celija, bice tu puno beba. Pisi kako je proslo!ja sam pred sam kraj primanja suprefakta dobila grip - onaj što je harao. morala sam da prekinem terapiju, ali posle dve nedelje smo odmah krenuli iz početka tako da ako se kojim slučajem to desi (a 100 posto sam sigurna da neće, pošto su meni i nalazi krvi bili loši), ne brini i veruj doktorima. znaju oni šta rade... mada mislim da je kod tebe temperatura, kao što i drugi članovi kažu, na nervnoj bazi. ja sam sada u fazi čekanja za ET. imala sam 17 jć. mada ni to ništa ne znači pošto je kod nas problem jako loš spermogram. videćemo da li će biti oplodnje. mi smo uradili što je bilo u našoj moći, ostalo prepuštamo Božjoj volji.
Pahuljice, kako si ti odreagovala na prednizon i koliko dugo se on pije?Ja se osecam dosta lose i depresivno i ne znam da li mi je to od njega, u ponedeljak idem kod dr pa cu je pitati detaljno, ali vidim da si ti pila pa me zanima tvoje iskustvo. Pozdrav[/QUOT
Počela sam da ga pijem par dana pre početka stimulacije, dok sam još samo suprefact primala, pa dok se nije čula srčana radnja. Onda se on ukida. Ujutru pola, uvece ceo. Nisam osećala nikakve promene kada sam njega pila, nešto mi teže pao suprefact jer sam od njega imala one talase vrućine![]()
Lepa prica pahuljice i jako slicna mojojI ja sam imala samo dve jc i bila ubedjena u neuspeh.... I bas tako,bila sam u soku,kada su mi rekli da imam samo 2 jc... 2jc,dva embriona,a na jesen moj decacic polazi u skolu... Ne teba nikad gubiti nadu,jer nada je ta koja umire poslednja! Ljubim vas sve... a ove trudnice,neka vuku ostale drugarice za nosice
![]()
i u mom slucaju se ispostavilo da je sve to bilo zbog suprefakta, a ne zbog prednizona. Ja sam danas pocela sa stimulacijom i vec mi je dosta lakse. Hvala pahuljice puno na odgovoruPahuljice, kako si ti odreagovala na prednizon i koliko dugo se on pije?Ja se osecam dosta lose i depresivno i ne znam da li mi je to od njega, u ponedeljak idem kod dr pa cu je pitati detaljno, ali vidim da si ti pila pa me zanima tvoje iskustvo. Pozdrav[/QUOT
Počela sam da ga pijem par dana pre početka stimulacije, dok sam još samo suprefact primala, pa dok se nije čula srčana radnja. Onda se on ukida. Ujutru pola, uvece ceo. Nisam osećala nikakve promene kada sam njega pila, nešto mi teže pao suprefact jer sam od njega imala one talase vrućine![]()
![]()
radila sam ET 4. maja. od pet oplodjenih jajnih ćelija (od 17 dobijenih) vratili su mi tri. ja sam puna nade i nadam se uspehu. a terapiju (prednizon, fraxipan, urogestal, femibion i još neke inekcije, čini mi se isto neki progesteron) nastavljam do testa na trudnoću. sada odmaram, pošto me boli stomak od hiperstimulacije.Jao, blago tebi, ja sam bas u poslednje vreme u haosu zbog njega. Sutra idem kod dr pa cu joj reci. A, do kad su tebi rekli da pijes? U kojoj si ti fazi?
Hvala.Srecno kristinah,nadaj se i uzivaj!
radila sam ET 4. maja. od pet oplodjenih jajnih ćelija (od 17 dobijenih) vratili su mi tri. ja sam puna nade i nadam se uspehu. a terapiju (prednizon, fraxipan, urogestal, femibion i još neke inekcije, čini mi se isto neki progesteron) nastavljam do testa na trudnoću. sada odmaram, pošto me boli stomak od hiperstimulacije.