Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Devojke, izgleda da piskim dobro:zper: popila sam od kada merim juce oko 13h 3l tecnosti, a piskila oko 2.66l. Cekam da me pozove doktorka, rekla je da ce me zvati ujutru pa da joj kazem. Osecam se malo bolje, i dalje sam otecena ali me malo manje boli stomak. Izgleda sam se izvukla ovaj put :zurka: Hvala vam svima na podrsci:heart: Videla sam reklamu na TV (paznja mi je katastrofa pa samo gledam tv) za savetovaliste za parove u VTO, ne znaju oni da ja imam vas :zag:

Cao devojke! :)

Dobro sam.
Bas mi je krivo ali ne stizem se javiti. Mada cesto mislim na sve vas i preletim temu ponekad.
Pedja je opasan, 9 meseci. Cista radost! :)
Svima vam zelim da to sto pre osetite. I navijam za sve vas najjace na svetu.
Sad cu naci neku slicicu da vidite andjelka

evo ga...
Od srca vam zelim ovakvog guzonju, kojem cete menjati pelene u 3 ujutru. :heart:

Zvoki, kako si ti?
Kako je situacija? :)

Jaoo Mali Cicak presladak ti je Pedja!!! Srce malo :heart2:
Pozdrav i poljubac za vas :kiss: z:poz:

Devojke, izgleda da piskim dobro:zper: popila sam od kada merim juce oko 13h 3l tecnosti, a piskila oko 2.66l. Cekam da me pozove doktorka, rekla je da ce me zvati ujutru pa da joj kazem. Osecam se malo bolje, i dalje sam otecena ali me malo manje boli stomak. Izgleda sam se izvukla ovaj put :zurka: Hvala vam svima na podrsci:heart: Videla sam reklamu na TV (paznja mi je katastrofa pa samo gledam tv) za savetovaliste za parove u VTO, ne znaju oni da ja imam vas :zag:

Maro odlicno, dobro je sto se stisala ta hiperstimulacija. Sad samo jos malo miruj i bice to sve OKz:poz:

Ej bre Cicak kakvog ti dasu imas!!!!!!!! Guza mala, medena.Ljubim vas.
Moze pitanjce od veteranke, posle ove VTO mi kasni 7 dana sto mi se nikada nije desilo.Da li je to OK ili bi trebalo da odem do lekara.Mislim, da li moze nesto da ne bude u redu?

Draga Ofi, nisam bas veteranka:zroll: ali vec mi nesto drugo palo na pamet. Kazes kasni ti vec 7 dana? U principu mislim da moze da kasni. Nego, nesto sam drugo htela prokomentarisati. Tebi je 11 dana od ET beta bila 28, tako nesto, i napisala si da je tako bilo i 14 dana? E sad, mene interesuje, da se kojim slucajem nije desilo neko cudo:zimag::zimag::zimag::zimag:, nikad se ne zna... Znam za jedan primer da je isto tako beta bila mala, ali posto su joj bila vracena tri embrija, kasnije je doslo do oplodnje, i sad je trudna.

Da, da!To sam i ja pomislila ali bebi test je negativan a mene stomak ubija samo nikako da dobijem.Cuda se desavaju nekim drugim ljudima a ne meniz:cry: Hvala ti puno.:kiss:

Oficiruso, nisam ni ja neki veteran, ali moje iskustvo je slicno, meni se to desilo u februaru kad sam imala drugi pokusaj, kasnilo mi je 18 dana, pa sam isto pomislila na cuda (koja se by the way) nekom drugom desavaju, zvala sam bolnicu za savet i rekli su da cu dobiti i dobila sam nekoliko dana posle toga i trajalo 2 nedelje z:(
Ciklus mi se regulisao tek nakon sledeceg meseca i onda je sve islo po planu, jedino sto su posle toga konstatovali hormonsku cistu pa je punktirali da bi mogla da se spremim za sledeci pokusaj. :zroll: To ti je moje iskustvo, nadam se da ti nesto znaci z:poz:

Ej bre Cicak kakvog ti dasu imas!!!!!!!! Guza mala, medena.Ljubim vas.
Moze pitanjce od veteranke, posle ove VTO mi kasni 7 dana sto mi se nikada nije desilo.Da li je to OK ili bi trebalo da odem do lekara.Mislim, da li moze nesto da ne bude u redu?

Oficirušo proveri betu.Događa se da se poremeti ciklus od hormona,ali se samo od sebe posle sredi.Mislim da je Mrvica u pravu neki embriončić može da iznenadi.Volela bih da ti zbog toga kasni.

Maro divne vesti.Nadam se da će ti raditi et. u ovom ciklusu,a ako ne biće beba u sledećem.

Evo da vam malo pomognem,imam 35 godina i utvrđena mi je azospermija sa 32 godine.Totalno dsustvo sprematozoida.Naravno urolozi prvo predlažu terapije lekovima,što sam i uradio,profertil,testocaps,čak sam i kod onog travara u Beogradu uzimao one čajeve za 300 eura,da bi posle po latinskim nazivima video da su to redovni čajevi od žalfije i sl.Nakon godinu dana uzimanja svih ovih skupih lekova i čajeva jer se sve pije po 3 meseca,otišao sam kod poznatog novosadskog urologa,prek čovek ali vrhunski stručnjak Jasenko Đozić(radi i privatno i na poliklinici u NS).Odmah mi je predložio da se uradi biopsija testisa(uzme isečke iz testisa) i da mi otvoreno kaže mogu li ili ne imati dece.Tek nakon biopsije utvrdio je da je tkivo u jednom testisu jako loše,a u drugom da nije sjajno,ali je našao problem,tj našao je spermatozoide koji su mladi i nerazvijaju pa ih i nemogu izbaciti.Prepisao mi je 4 meseca da pijem ženski lek Nolvadex koji služi ženama za rak dojke a i nije ni skup do 400 dinara kutija.Nakon te terapije ja sam od 0 spermatozoida proiveo 300.000 spermića,napravio sam pauzu mesec dana pa još 1 mesec terapije i dostigao 1 milion spermatozoida sa procentom 1posto živih,ali dovoljno za vantelesnu oplodnju.Odmah smo se prijavili o državnom trošku za vantelesnu i eto :))) ,žena mi je iz prvog puta trudna već 12 nedelja.
Prvenstveno muževi ne treba da padnu u depresiju ,potrebno je totalno poverenje i prepuštanju doktorima i biti prema terapiji odgovoran.
Eto nadam se da će moj komentar pomoći i drugim parovima,jer isto smo žena i ja tragali i za rešenjima preko ovog i drugih foruma,zato ćete moj komentar naći i na drugim forumima.Srećno svima i bez predaje.

u kojoj ste klinici radili vto?

Zvončice evo baš pre nekih sat vremena pričamo mm i ja i komentarišemo kako nam se život potpuno promenio i kako se problemi koje smo imali pre bebe sad čine potpuno trivijalni :)

Sutra kitimo malu jelkicu, mala jelkica-mala bebica :) ja pakujem razne poklone i tako baš uživamo :)
mm kaže da je odgajati i vaspitati svoju bebu nešto najlepše što je u životu radio z:cry: ja se skroz raspilavila.

ljubim vas sve i samo hrabro napred.

evo i moje šećerlemice :)

IMG_7304_resize.jpg

Zvončice evo baš pre nekih sat vremena pričamo mm i ja i komentarišemo kako nam se život potpuno promenio i kako se problemi koje smo imali pre bebe sad čine potpuno trivijalni :)

Sutra kitimo malu jelkicu, mala jelkica-mala bebica :) ja pakujem razne poklone i tako baš uživamo :)
mm kaže da je odgajati i vaspitati svoju bebu nešto najlepše što je u životu radio z:cry: ja se skroz raspilavila.

Pogledajte prilog 264840

Suki princezica je zaista secerlema!!! Puno je ljubi, ljubi i stipkaj, stipkaj!!! z:gs: :kiss: :zmeda:

Pogledajte prilog 264840
:zjelka::zjelka::zjelka::zjelka::zjelka::zjelka: Kao sa razglednice je:zjelka2::zjelka2:,

Pogledajte prilog 264840

PRESLATKA JE!!!

Pogledajte prilog 264840

Suki preslatka je :zpozdrav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back