Evo da vam malo pomognem,imam 35 godina i utvrđena mi je azospermija sa 32 godine.Totalno dsustvo sprematozoida.Naravno urolozi prvo predlažu terapije lekovima,što sam i uradio,profertil,testocaps,čak sam i kod onog travara u Beogradu uzimao one čajeve za 300 eura,da bi posle po latinskim nazivima video da su to redovni čajevi od žalfije i sl.Nakon godinu dana uzimanja svih ovih skupih lekova i čajeva jer se sve pije po 3 meseca,otišao sam kod poznatog novosadskog urologa,prek čovek ali vrhunski stručnjak Jasenko Đozić(radi i privatno i na poliklinici u NS).Odmah mi je predložio da se uradi biopsija testisa(uzme isečke iz testisa) i da mi otvoreno kaže mogu li ili ne imati dece.Tek nakon biopsije utvrdio je da je tkivo u jednom testisu jako loše,a u drugom da nije sjajno,ali je našao problem,tj našao je spermatozoide koji su mladi i nerazvijaju pa ih i nemogu izbaciti.Prepisao mi je 4 meseca da pijem ženski lek Nolvadex koji služi ženama za rak dojke a i nije ni skup do 400 dinara kutija.Nakon te terapije ja sam od 0 spermatozoida proiveo 300.000 spermića,napravio sam pauzu mesec dana pa još 1 mesec terapije i dostigao 1 milion spermatozoida sa procentom 1posto živih,ali dovoljno za vantelesnu oplodnju.Odmah smo se prijavili o državnom trošku za vantelesnu i eto

)) ,žena mi je iz prvog puta trudna već 12 nedelja.
Prvenstveno muževi ne treba da padnu u depresiju ,potrebno je totalno poverenje i prepuštanju doktorima i biti prema terapiji odgovoran.
Eto nadam se da će moj komentar pomoći i drugim parovima,jer isto smo žena i ja tragali i za rešenjima preko ovog i drugih foruma,zato ćete moj komentar naći i na drugim forumima.Srećno svima i bez predaje.