Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radila kod Radulovica, kao i prosli put. Nisam htela da menjam kliniku-licno mislim da su razlike medju njima u nijansama i da je eventualni uspeh ponajvise Bozija volja. Procitala sam milion stranica raznoraznih foruma i ocito je da onaj kome uspe hvali kliniku u kojoj je radio a onaj ko nije te srece bas i ne, tako da sam ja odlucila da pokusam jos jednom kod njih. Mislim da su korektni mada ima tu dosta situacija koji coveka uvek podsete da je ovo zemlja Srbija ali sta da se radi..
Posle biohemijske trudnoce prvi put sada sam mnooogoooo obazrivija i trudim se da sto manje razmisljam o postupku. Pa nek bude sta bude..

i mi smo radili vto moje misljenje je 1. ako vidite(to nekako osetis ) da su strucnjaci rade svoj posao ozbiljno
2.posvecuju vasem slucaju i vama dovoljno vremena i paznje
3.mozete da ih pitate sve sto vam nije jasno ,dobijate odgovore jasne koje mozete razumeti
4.bitno je da vas ne cimaju tamo vamo
5.imati osecaj u dobrim smo rukama i BITI ZAISTA OPUSTEN (koliko god je to moguce)

U nasem slucaju je na svu nasu srecu bilo tako!!!!??? nama su u toj klinici radili sve testove ,analize a nisu nas opterecivali sta oni to rade .
Isli smo oboje redovno na vadenje krvi, meni je radila uz , briseve nisam ni znala sta, kad i zasta , cak je radeno test na trombofoliju i tako utvrdeno da imam faktor 5 leiden nasledni moram u trudnoci i 6 snedelja posle da se bockam . Stitnu zlezdu mi kontrolisala itd...

Nije nam uspelo iz prvog pokusaja ali nastavili smo dalje i eto nas u OSMOM MESECU jos malo pa bebce tu jedva cekamo :lol:
mi nismo menjali kliniku eeetttoo uspelo i nama. Pa neuspeva svima iz prvog pokusaja ali uspece iz nekog ko zna to tacno da vam to kaze ,haha mi to nismo znali HVALA BOBU DRAGOM :worth::worth: samo strpljenja i bice bice cvrsto verujte u to

191280 gde ste vi radili postupak kod Radulovica ili Radunovica posto me je sad MM ispravio da je nas lekar RaduNovic ;)?

draga moja mi ne zivimo u srbiji u nemackoj smo ali bez obzira gde zivis samo opusteno i ko sto sam vec napisala na prvoj poruci samo nada i cvrsto verovanje i bice bice samo bez nerviranja ja sam u to vreme znala mm i svima da kazem ides mi na hormone(IDES MI NA ZIVCE) nadji kliniku gde ste vas dvoje lepo osecate ,imate taj osecaj to je to i da NAJBITNIJE KAD STE U VTO POSTUPKU SLOGA IZMEDJU PARTNERA STRPLJENJE ,LJUBAV ,PAZNJA zajedno ste jaci negativne misli i okolina,ljudi vam zaista nisu potrebni

puno ljubavi veliki zagrljaj vam saljemo svo troje molimo se za sve vas :worth: da nam se pridruzite

Pozdrav svim devojkama koje kao i ja mnogo zele svoju bebu. ja sam nova na forumu, ostajala sam 3 puta trudna, ali sam imala vanmatericne i pobacaj. Prijavila sam se za vestacku preko drzave, ali od toga izgleda nema nista. Jos 23.5.2012. sam bila na komisiji i jos me nisu pozvali. A u RZZO sam bila i tamo su mi rekli da se ne nadam do maja sledece godine!!!!!!!!!!!:dash::dash::dash: Videla sam da je neka devojka upucena u Valjevo. Stavrno strasno, ko zna gde ce nas dalje slati i da li ce uopste. Ako neko ima neke svezije informacije o tome, molila bih da mi napise
Ja dugo citam ove teme i razmisljam kuda da se uputim, odakle da krenem... Da li ici privatno ili drzavno. Ali ova cinjenica da se toliko dugo ceka je porazavajuca.

Drage moje cekalice evo me opet medju vama, konacno!
Posle neuspelog prvog pokusaja smogla sam snage da krenem opet! Sad imam tri slatka embrioncica u stomaku i s nestrpljenjem cekam trocifrenu betu! :)
Volela bih da se jave i druge cekalice da nam ovo vreme sto do pozitivne bete brze prodje!
Inace, iako sam et radila pre 3 dana simptoma bas nikakvih nemam-kao i prosli put, al se iskreno nadam da ce se bar jedno malo slatko "cudoviste" ugnezditi :)
Svima koji kao i ja cekaju drzim fige i da sto pre postanemo trudnice! :)

BRAVO DANICE!!! CESTITAM!!! OPUSTI SE I UZIVAJ!!!:) :) :)

i mi smo radili vto moje misljenje je 1. ako vidite(to nekako osetis ) da su strucnjaci rade svoj posao ozbiljno
2.posvecuju vasem slucaju i vama dovoljno vremena i paznje
3.mozete da ih pitate sve sto vam nije jasno ,dobijate odgovore jasne koje mozete razumeti
4.bitno je da vas ne cimaju tamo vamo
5.imati osecaj u dobrim smo rukama i BITI ZAISTA OPUSTEN (koliko god je to moguce)

U nasem slucaju je na svu nasu srecu bilo tako!!!!??? nama su u toj klinici radili sve testove ,analize a nisu nas opterecivali sta oni to rade .
Isli smo oboje redovno na vadenje krvi, meni je radila uz , briseve nisam ni znala sta, kad i zasta , cak je radeno test na trombofoliju i tako utvrdeno da imam faktor 5 leiden nasledni moram u trudnoci i 6 snedelja posle da se bockam . Stitnu zlezdu mi kontrolisala itd...

Nije nam uspelo iz prvog pokusaja ali nastavili smo dalje i eto nas u OSMOM MESECU jos malo pa bebce tu jedva cekamo :lol:
mi nismo menjali kliniku eeetttoo uspelo i nama. Pa neuspeva svima iz prvog pokusaja ali uspece iz nekog ko zna to tacno da vam to kaze ,haha mi to nismo znali HVALA BOBU DRAGOM :worth::worth: samo strpljenja i bice bice cvrsto verujte u to

CEESSTTIITTAM I VAMA!!! UZIVAJTE!!! HVALA VAM STO MISLITE NA SVE NAS!!! :) :heart: :vatromet:

191280 CESTITAMO i jedno veliko hvala na podrsci! :kiss:
vesnicica Hvala!
Sinoc sam se bas zabrinula..bol u levom jajniku -vise kao kratko probadanje (kao kad se jako prehladis, sto mi je naravno specijalnost jelte ;) ), jedva sam zaspala. Celo jutro osecam kao da mi taj jajnik "pulsira"-vise neprijatan nego bolan osecaj. Sta mislite sta bi to moglo biti? Ne znam da li da zovem kliniku? Ne mogu da verujem da sam se prehladila, opet! Ccccccc....

vesnicica Hvala!
Sinoc sam se bas zabrinula..bol u levom jajniku -vise kao kratko probadanje (kao kad se jako prehladis, sto mi je naravno specijalnost jelte ;) ), jedva sam zaspala. Celo jutro osecam kao da mi taj jajnik "pulsira"-vise neprijatan nego bolan osecaj. Sta mislite sta bi to moglo biti? Ne znam da li da zovem kliniku? Ne mogu da verujem da sam se prehladila, opet! Ccccccc....

Danice ne brini ja mislim da je to prateca reakcija, ali mozes i da pozoves kliniku da bi bila mirnija bez brige. Ja ipak mislim da se oni sada gnezde u matericu, traze mesto za svoj polozaj. Nemoj odmah misliti negativno. ;) :) :kiss:

vesnicica Hvala!
Mene je levi jajnik jako zigao i boleo u prvih par meseci trudnoce,posle je prestao,nije bila ni upala u pitanju ,niti bilo sta strasno,verovatno posledica stimulacije i naravno trudnoce,ne brini :)

vesnicica Hvala!

ma bice sve uredu samo ne panici,ispricacu na kratko kako je bilo kod mene taj dan kad sam trebala da vadim betu ustala ujutru da se spremim i posle kratke nuzde naravno briskanje i imala sam na papiricu nesto malo krvi Ko da se srusio ceo svet meni na glavi da da tako sam plakala strasno nisam isla da vadim krv mislila sam ma nije opet uspelo bila jako tuzna.Sutradan sam imala neki termin u gradu trcala za vozom ko luda jurcala u gradu ceo dan jel reko sta ima sad da se pazim nije nam uspelo dobicu ovih dana.Posle par dana me kopkalo ma nije mi dalo mira isla kod doce kad ono beta preko 400 i eto nas za nedelju ipo u devetom mesecu ....:heart: kad je sudeno hoce ne mozemo mi tu nista samo znam da stres ti definitivno nije dobar drug :evil:
DRZIM FIGE CVRSTO CVRSTO :heart::heart:

Hvala cure na podrsci, bas ste zlatne :heart:

Malo sam se spetljala ovog puta-verovatno razocarana prethodnim neuspehom pa non stop osluskujem svoj organizam :)

Danas mi je prilicno bolje mada me i dalje bolucka taj jajnik ali mnogo, mnogo manje. A do bete imam jos nedelju dana tako da cu se jos nacekati :)

Hvala cure na podrsci, bas ste zlatne :heart:

Malo sam se spetljala ovog puta-verovatno razocarana prethodnim neuspehom pa non stop osluskujem svoj organizam :)

Danas mi je prilicno bolje mada me i dalje bolucka taj jajnik ali mnogo, mnogo manje. A do bete imam jos nedelju dana tako da cu se jos nacekati :)
Samo se opusti i odmaraj,znam sve,kako se osecas i koliko me je svaki neuspeh dovodio do ludila,aLI VERUJ MI ,DOBAR JE ZNAK PROBADANJE I ZIGUCKANJE JAJNIKA,meni je i sad tako bilo i evo nas jos mesec dana :) i onda cemo da slavimo,zelim ti svu srecu...:):heart:

Pozdrav svima. Prvi put pisem, mada vas vec dugo pratim. Danas sam upravo uradila test 13d nakon FET i negativan je, pa sam se odmah bacila u nova planiranja. Nas problem je muski sterilitet. Iza nas je jedna neuspela IUI, Jedna biohemijksa iz IVF-a i evo sad verovatno neuspeli FET. Sve smo radili u PFC Prag. Sutra radim betu, pa cu def. saznati. Volela bih da stupim u kontakt Sa Xin-Xin i saznam vise o klinici u Madjarskoj. Puno vas sve pozdravljam i od srca svima zelim da nam sto pre uspe.

cao svima i veliki pozdrav za sve trudnice i nas buduce;) prvi put sam sa vama i mnogo ste slatke sa svojim komentarima.:D
MM i ja smo radili dosad 3 VTO 1. u Beogradu a ostale u Pragu, na zalost bez uspeha, ove nedelje ocekujem ciklus i spremam se za transfer zaledjene jedne jedine koja nam je ostala, sanse su 50/50 da ce biti dobra za transfer inace...u svakom slucaju zanima me da li je neka od vas imala iskustva sa estrofemom jer treba da pocnem da ga pijem od 1.dana ciklusa, pa me zanimaju iskustva sa njim. Cula sam da si sav naduven i bole grudi..itd...

Pozdrav svima. Prvi put pisem, mada vas vec dugo pratim. Danas sam upravo uradila test 13d nakon FET i negativan je, pa sam se odmah bacila u nova planiranja. Nas problem je muski sterilitet. Iza nas je jedna neuspela IUI, Jedna biohemijksa iz IVF-a i evo sad verovatno neuspeli FET. Sve smo radili u PFC Prag. Sutra radim betu, pa cu def. saznati. Volela bih da stupim u kontakt Sa Xin-Xin i saznam vise o klinici u Madjarskoj. Puno vas sve pozdravljam i od srca svima zelim da nam sto pre uspe.

Dobro je da sam pogleda jer sam bas zauzeta-samo jurcam :)
Ja+2* kako se sada potposujem smo ODLICNO!!!
Stomak raste i svi su odusevljeni pojmom 'dva' :)

Necu mnogo da pisem jer vidim da odmah takva pisanija
kazete pripadaju odeljku za tridnice.
Dosta mi i ovo da pratim jos mi samo fali jedan novi sajt.

Naravno da sam tu da pomognem pisi sta zelis da znas-ja cu
da odgovaram.

Otisla sam kod Doce sa idejom da uradim prvi i jedini IVF-o tome sam ranije pisala-
(jer ne zivim u Evropi vec Aziji) ali mi je on rekao da ide na odmor
i samo u slucaju da dobijem za nedelju dana mozemo
poceti sa stimulacijom.
Naravno kada pomislis nema sanse da menga dodje 3 dana ranije
Jer uvek dolazi tacno u dan a menga dodje-znas da je vreme za AKCIJU.

I evo akcija i dalje traje mama M+2*=15 nedelja

IDEMO!!!!!

Pozdrav svim buducim mamama i bebama od nas 3 !!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back