Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A, da, zaboravih da vam kažem nešto važno! Zvala sam Dr Jovanovića u RZZO da pitam gde me šutnuše i kad će ti kojima su me pripisali da me zovu. Kaže čovek da RZZO neće do maja slati NI JEDNOJ ustanovi jer su svi puni k'o oko! Ja sam u januaru dobila potvrdu, važi 6 meseci, što znači da imam fore od maja do jula da se negde uvalim, a ako ne, moraću sve ponovo. :dash: Pa ovo je strašno. Dočekaću četrdesete neoplođena ako ne ubrzaju proceduru! :besna:

Potpuno te razumem draga, ali pa moraju da te uzmu u obradu pre isteka resenja. Ja cu da vidim sad za treci put sta ce da mi kazu, potvrdu sam dobila od istog dr Jovanovica, ali meni se zuri jer krajem godine punim 40, :think: ali valda je bitno da dobijes resenje pre 40, a mogu i posle da ti rade, tako sam ja shvatila. :(

Hvala devojke na podrsci )))).
Papadaj otkacili smo te dosade...hvala bogu muzic je dobro reagovao na lekove...sto se tice fonda....prikupili smo sva dokumenta za fond....kada sam zvala dobila sam mislim bas tog prof. Jovanovica koji mi je rekao da su im trazili da nikoga vise do leta ne salju u Front i Visegradsku...kao puni su((((, pa smo mi resili da probamo privatno da ne cekamo toliko...lekar mi je Radulovic....za sada se cini ok...terapiju krecem 08.03 par dana pre men....tada krecem sa nekim superfikatom ( ili tako neshto)...od 2 dana ciklusa krecem sa fostimon...a posle sa merional....sve primam kod njih....8 dana mi je ultrazvuk...to je sve sto su mi napisali...inaci ja imam i blage policisticne jajnike ( mislim pored svega ostalog sto me je snaslo ).
Kako se ti osecas? Koja ti je terapija?
Ako je neko imao ovakvu terapiju neka mi napise kako se organizam ponasao, bila bih mu jako zahvalna...mada su mi rekli da je odgovor organizma i nus pojave za svakog razlicit...pa su mi rekli da se javim ako primetim da mi hormoni smetaju...ali otom potom...do terapije jos 4 dana )))
Ljubim sve cekalice i devojke u postupku i neka nam svima ove godina bude plodonosna!!!!!!

Draga,kako se zove taj Jovanovic,da nije Zoran? ja vam kazem da nema od drzave nista,mora da se ceka,dripci su to veliki....

suprefact sam ja primala par dana,vaginalete i pijem gluformin i folnu kiselinu,pa su mi promenili terap.primala sam gonal i menopur,a sad samo gonal-to dajem sama sebi svako jutro,idem na ultrazvuk svaki drugi dan,rastu folikuli kao ludi,pa se plase da ne bude hiperstim.zato mi je i ukinula menopur,oko 12.-13. 03 bih trebala da idem da mi vade jc.....

nus pojave hm.... pa ne znam,cini mi se da sam nervoznija nego inace,da se vise znojim i to je to...izdrzivo je,kad ti je frka setaj,ja samo da nisam kuci,setam vise nego ikada!

Draga Cicak,u potpunosti te razumem,svu tvoju brigu i strah..... Misljenja sam da mnoge zene koje su su kroz sve i svasta prosle da dobiju bebu bile u istom tripu... Kod zena kod kojih trudnoca dodje spontano,tako i porodjaj spontano i uopste ne razmisljaju o tome,ne bar taj nacin kao i mi... Ali ne brini,pa svaka beba izadje,pa ce tako i tvoja... Ja sam isla na carski,ne zbog toga sto sam htela,jednostavno morala sam,jer je bio ugrozen i moj i bebin zivot... Oporavak jest mozda malo duzi ali nista strasno,za razliku od zena koje su se poradjale prirodnim putem i odmah ustajale.... Ali to nije nista u odnosu na ono sto si prosla,veruj mi..... Nemoj da zamaras glavicu sada nepotrebnim stvarima,videces sve ce doci nekako spontano i na svoje.. Cekamo te uskoro sa lepim vestima i recenicom: sve sam zaboravila kad sam u ruke uzela moje malo zlato.... Sretno!!!!
ko da ostane ravnodusan na ovaj post....kada cemo doziveti taj trenutak,valjda se priblizava?! ljubim vas:heart:

Sto se tice besplatne vantelesne, posto sam danas bila u Frontu (danas mi je kraj stimulacije a veceras stop inekcij:p), prisluskivala sam dr Arsic na hodniku i rekla je da Front 15.maja pusta u RZZZO slobodne termine za jesen i jednoj devojci kojoj je danas bila negativna beta je rekla da odmah krene sa sakupljanjem papira da bi do maja, juna predala.

Ma strasno...ima da natrljam nos bilo kome ko mi kaze da mozda treba da sacekam zato sto mi je ‚‚tek‚‚ 30...ne daj se Sacekusa...docekaces...a kako to sada fukcionise...da li si na nekoj listi cekanja ili sta?

Ma pusti priče... tako su i meni govorili, ja imam 25 godina... i svi su blago šokirani što sam išla na vto... :roll: a pokušavali smo 4 godine...
Onaj ko nije to iskusio može samo da priča... ;)

Samo napred...:ok:

ja imam 27 ali sam u prici od 24.godine i svi su bili zapanjeni-kao gde nam se zuri,tripujemo se i sva ta smaranja i eto ti sad....svi ti koji su tako govorili sada imaju decu NE ZNAM SAMO GDE ZURE:dontunderstand: STRASNO!!!!!!!! tako da,draga Vesnicice-nema odustajanja,kakvi to,samo grabimo napred!

ja imam 27 ali sam u prici od 24.godine i svi su bili zapanjeni-kao gde nam se zuri,tripujemo se i sva ta smaranja i eto ti sad....svi ti koji su tako govorili sada imaju decu NE ZNAM SAMO GDE ZURE:dontunderstand: STRASNO!!!!!!!! tako da,draga Vesnicice-nema odustajanja,kakvi to,samo grabimo napred!

Pa naravno da nema odustajanja. Ja sam misljenja da stvarno treba odmah ici na VTO ako za 2 godine nema rezultata, ja sam u ovoj prici vec 11 godina. Sve su govorili jos samo malo, jos samo ovo, jos samo ono i kad sam imala 36 onda su rekli pa da vreme je za VTO. Mislim da smo uzalud izgubili toliko vremena i nerava. Zelim vam svima puno srece od sveg srca i samo napred gazite sto ostrije. Ne dozvolite da moni vas gaze. Ne dosta je. Sad sam se bas iznervirala, ne mogu vise da se prisecam, a rekla sam sebi da necu da komentarisem lekare i necu da se nerviram. Sve vas ljubim i pozdravljam. :rtfm:

da da...mi smo sedam godina pokušavali...i dočekala ja 36 da zatrudnim prvi put... nema čekanja!!!!!

potpisala sam danas peticiju za ukidanje pdv-a za bebi opremu, pa vas pozivam da se pridružite i vi!!!

Tako je i meni sve bilo... maštala sam o ovome, i zaista je trudnoća nešto predivno... i toliko zavoliš to malo što te gicka i šutira u stomaku... da na bilo kakvu pomisao da se može namučiti boli te duša... :cry:
A valjda me i hormoni cepaju, nemam pojma, ali ceo dan mi se plače...

Mila, pa nece se on namuciti, on je nasa junacina! Ima samo da izleti, srce malo medeno. A ti nemoj da postanes zla svekrva, he, he... Ceo ovaj forum ima da misli na tebe, seti se u sred porodjaja kako imas vojsku iza sebe koja navija! Mislim, ako si bas luda pa da za vreme porodjaja pomislis na nas...
MAzi tibu i malog medenog bekana!

Sto se tice besplatne vantelesne, posto sam danas bila u Frontu (danas mi je kraj stimulacije a veceras stop inekcij:p), prisluskivala sam dr Arsic na hodniku i rekla je da Front 15.maja pusta u RZZZO slobodne termine za jesen i jednoj devojci kojoj je danas bila negativna beta je rekla da odmah krene sa sakupljanjem papira da bi do maja, juna predala.

Ti si nasa carica, casna rec! Ova info nam je svima vazna, svaka ti cast. A sto se tice stop injekcije, zelim ti da bude ona prava i da imas puno, puno lepih bebirona. Ljubim!

Devojke, situacija nije sjajna sa tim terminima, ali ajmo malo optimizma, molim vas! Valjda ce nas bog pogledati, nesto ce se namestiti i svi cemo dobiti svoje:p
Kad tad!
Samo verujte i ne dajte da nas poremete papirologije. Bice sve u redu, samo strpljenje i borba!

Da crna ovcice hvala za informaciju i puuunooo, puuunooo srece u nove pobede napred!!!
Samma nije mi frka za papirologiju, sve moze nekako da se zavrsi u relativno kratkom roku, samo sam trenutno u frci sto mi ciklus traje vise od 10 dana, prvo curkalo nesto braon posle male bete, a tek pre neki dan ono pravo, ali nikako da prodje. Ne znam ni koji mi je prvi dan bio, pa samim tim ne mogu da radim jos ni hormonski status. Malo mi je frka zbog toga. Inace sam nepopravljivi optimista. Pozdrav!!! ljubim vas!!!!!

A, da, zaboravih da vam kažem nešto važno! Zvala sam Dr Jovanovića u RZZO da pitam gde me šutnuše i kad će ti kojima su me pripisali da me zovu. Kaže čovek da RZZO neće do maja slati NI JEDNOJ ustanovi jer su svi puni k'o oko! Ja sam u januaru dobila potvrdu, važi 6 meseci, što znači da imam fore od maja do jula da se negde uvalim, a ako ne, moraću sve ponovo. :dash: Pa ovo je strašno. Dočekaću četrdesete neoplođena ako ne ubrzaju proceduru! :besna:

:) :)

Draga,kako se zove taj Jovanovic,da nije Zoran? ja vam kazem da nema od drzave nista,mora da se ceka,dripci su to veliki....

suprefact sam ja primala par dana,vaginalete i pijem gluformin i folnu kiselinu,pa su mi promenili terap.primala sam gonal i menopur,a sad samo gonal-to dajem sama sebi svako jutro,idem na ultrazvuk svaki drugi dan,rastu folikuli kao ludi,pa se plase da ne bude hiperstim.zato mi je i ukinula menopur,oko 12.-13. 03 bih trebala da idem da mi vade jc.....

nus pojave hm.... pa ne znam,cini mi se da sam nervoznija nego inace,da se vise znojim i to je to...izdrzivo je,kad ti je frka setaj,ja samo da nisam kuci,setam vise nego ikada!
))) Hvala draga. Nemam pojma moguce da je Zoran...ma nije ni bitno...vec smo krenuli pa sta nam Bog da ))))) Ja cu raditi sve vreme...pa kada krenem krugove po kancelariji, nece im biti dobro:zcepanje:
E draga pa tebi je je uskoro aspiracija...jupiii ))))

da,daaaaa i jedva cekam:)
a sa tim Zoranom sam pricala telefonom,misleci da ce me ubaciti,da ce mi pomoci jer sam imala preporuku neku,medjutim prvi put smo se culi posle njegovog radnog vremena i kao da ga zovem sutradan,posle se nije javljao...jer sam bas bila u fazonu da izadjem i javno pricam o tom cekanju i toj zezanciji,nesto obecavaju i posle NISTA-ko vas sisa,cekajte i imajte strpljenja... bila sam u fazonu da u Hronici svasta kazem...ali sam odustala-pisala sam o tome,ipak je ovo mali grad,a ljudi..............opaki! i onda jbga..........odustala i sad idemo privatno-eto!
super ce biti kad opet odobre....sa srecom!!!:D

da,daaaaa i jedva cekam:)
a sa tim Zoranom sam pricala telefonom,misleci da ce me ubaciti,da ce mi pomoci jer sam imala preporuku neku,medjutim prvi put smo se culi posle njegovog radnog vremena i kao da ga zovem sutradan,posle se nije javljao...jer sam bas bila u fazonu da izadjem i javno pricam o tom cekanju i toj zezanciji,nesto obecavaju i posle NISTA-ko vas sisa,cekajte i imajte strpljenja... bila sam u fazonu da u Hronici svasta kazem...ali sam odustala-pisala sam o tome,ipak je ovo mali grad,a ljudi..............opaki! i onda jbga..........odustala i sad idemo privatno-eto!
super ce biti kad opet odobre....sa srecom!!!:D
Ma ja sam prvo bilo besna...ono kao godina beba, a nishta ne funkcionise...ali posle sam iskulirala, popricala sa muzicem i sva sreca pa mozemo privatno to sebi da platimo...pa ako ne uspe onda cemo da se bakcemo sa drzavom! I eto nas )))
Javi kada budes isla na aspiraciju )))))
ljub

Pozdrav drage devojke svratih da vas malo zagrlim i malo vise poljubim :cmok::cmok2:

Meni su juce izvadili 13 jajnih celija i one upravo ljubavisu sa spermicima u labu...... sutra odoh po njih u pola 2...svraticu pre toga kod frizera cisto da se ne brukam u vrticu :zcepanje:

papadaj, ofi, ovcice.... mislim na vas ... devojke ne dajte sekiraciju zbog redova i neljubaznosti... ko ce posle izdrzati sve te roditeljske sastanke i njihove ljubavne probleme ...:zper:

Cicak i Sukice jaooooo kako vam zaviidm .... cekamo slicicce do 1.aprila veeeliki poljubac za vas dve!!!!!

Pozdrav drage devojke svratih da vas malo zagrlim i malo vise poljubim :cmok::cmok2:

Meni su juce izvadili 13 jajnih celija i one upravo ljubavisu sa spermicima u labu...... sutra odoh po njih u pola 2...svraticu pre toga kod frizera cisto da se ne brukam u vrticu :zcepanje:

papadaj, ofi, ovcice.... mislim na vas ... devojke ne dajte sekiraciju zbog redova i neljubaznosti... ko ce posle izdrzati sve te roditeljske sastanke i njihove ljubavne probleme ...:zper:

Cicak i Sukice jaooooo kako vam zaviidm .... cekamo slicicce do 1.aprila veeeliki poljubac za vas dve!!!!!

svaka čast buduća mamice!!!!

evo drugarica iz školice kojoj je termin bilo 29.mart se porodila u nedelju. tako da se kod mene i čičak nikad ne zna kad će bebe..... :)

Ivkaivka svaka čast za frizuru.Ti si rešila da budeš najlepša mama.To mi se sviđa.

Bravo ivka, svi smo uz tebe, bice puno bebironcica!!!:klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back