Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Treba mi informacija za jednu devojku koja je isto imala jednu neuspelu VTO. I kao razlog neuspele misli, da je uzrok bio, zavaljena materica. Mozda to i nije pravi razlog, ali sumnja. Pa, me je zamolila da Vas pitam! Zna li neka od vas neku neku zenu koja NAMESTA ZAVALJENU MATERICU. Ja znam da su nekada zene to radile, kada su imale zavaljenu matericu. Ali ne znam ni jednu koja to uspesno radi. Recicu joj da vas preti, i procita vasa misljenja i preporuke. Hvala

Treba mi informacija za jednu devojku koja je isto imala jednu neuspelu VTO. I kao razlog neuspele misli, da je uzrok bio, zavaljena materica. Mozda to i nije pravi razlog, ali sumnja. Pa, me je zamolila da Vas pitam! Zna li neka od vas neku neku zenu koja NAMESTA ZAVALJENU MATERICU. Ja znam da su nekada zene to radile, kada su imale zavaljenu matericu. Ali ne znam ni jednu koja to uspesno radi. Recicu joj da vas preti, i procita vasa misljenja i preporuke. Hvala

Ne mogu ti stručno pomoći, ali podseti me sad na moju sveki, ona je imala zavaljenu matericu, i kad je pokušavala da ostane trudna, dr.joj rekao da diže noge posle odnosa, ona ga poslušala i svaki put dubila po pola sata, i posle 6 meseci ostala trudna... ;)

Ljiljana, Ofi, zao mi je zbog vaseg neuspeha, na zalost 90%nas koji posecujemo ovu temu ima iza sebe neuspele pokusaje, a u rukama andjele ! To i vama od sveg srca zelim i ZNAM da ce tako i biti, samo ne odustajte! Odmorite, pa polako u nove pobede!
Novim devojkama zelim dobrodoslicu i preseljenje na Kutak za trudnice sto pre! Sve vas ljubim!
Padar, buckice, ljubim te do neba i korak dalje, sto rece jedna divna Vodolijica!
Sukice, kako si???

Sto rece Milicica, kakve babe kakvi bakraci! Ja imam zavaljenu matericu i prva VTO mi je bila neuspesna,a druga uspesna. Mislim da kod VTO to ne igra nikakvu ulogu, ali moze da smeta da se prirodno zatrudni! kiss

e pa cure evo i mene konačno...žao mi je što sad nešto nemamo pozitivnih beta, ali ne dajte se cure!! neznam kako, ali vidim da mi uvek pronađemo snagu za dalje, zar niste primetile?? ja se uzdam u vas, i kad malo prođe vremena već vas vidim kako jurišate u razne klinike, svađate se sa sestrama i na kraju dobijate super velike bete!!!

ja sam inače posle svih nemilih događaja konačno dobro. baš je bilo čupavo. morala sam na infektivnoj klinici svaki dan primati infuziju sa nekih konjsim dozama antibiotika, jer ovi oralni nisu bili dovoljni. a vene samo pršte na sve strane, braunilu ne podnose moje vene, svaki put su me boli po 6 puta dok ne pronađu venu koja će izdržati za taj dan...imala sam gips, tj. longetu ubog upale mekog tkiva na ruci, ma šta da vam kažem. sad još par dana antibiotici i onda sam gotova sa terapijom, ruka je ok.
slatke ste što brinete, naravno radili smo i TORCH još nemam rezultate, ali kao što je neko napisao, toxo se prenosi preko izmeta, pa sad eventualno ako je neka dlaka koja je bila u dodiru sa izmetom bila baš na mestu gde se desio ujed...ja vrlo često proveravam toxo, jer moji imaju 7 mačaka i ja jednu. uvek mi je negativan rez, tako mislim da će i sad biti. opasnije su bakterije koje se nalaze u ustima životinja, ali njih su valjda ubili sa ovim silnim antibioticima. uvek vodim računa da dooobro operem ruke, dezinfikujem nakon maženja ljubimaca, i ne petljam oko njihovog izmeta.

neko je pitao kako to da me je ćapio, pa eto greška veterinara. dobijao je intravensku infuziju i vet je nešto petljao oko njega, kad je ovaj pošizeo i ja sam mu bila najbliža...jadničak.
najgore od svega, što moj mačak nažalost nije uspeo da se izvuče...virus koji je nesrećnik pokupio je neizlečiv...tako da ga više nema. samo oni koji imaju ljubimce znaju koliko je teško gledati životinju kako pati a ne možeš joj pomoći. duša me boli, nadam se da će se vremenom bol koji sad osećam ublažiti...jako sam slaba na životinje.

Zsuki žao mi je zbog tvog mačora.Znam kako se osećaš,pošto sam i ja gubila svoje mezimce na različite načine.Veterinar ti je čudan kako nije stavio zaštitu oko vrata mačoru već te doveo u takvu situaciju.Da ti mačor nije pojeo nešto otrovno?Sigurna sam da ćeš biti dobro.Sad ćeš imati puno obaveza oko bebe tako da mace jedno vreme zapostavi.

Zsuki žao mi je zbog tvog mačora.Znam kako se osećaš,pošto sam i ja gubila svoje mezimce na različite načine.Veterinar ti je čudan kako nije stavio zaštitu oko vrata mačoru već te doveo u takvu situaciju.Da ti mačor nije pojeo nešto otrovno?Sigurna sam da ćeš biti dobro.Sad ćeš imati puno obaveza oko bebe tako da mace jedno vreme zapostavi.

eto vidiš svako greši...nije pojeo ništa,FIP virus... da, slažem se sa tobom, jedva čekam da se beba rodi pa da se promene prioriteti u mom životu! sad smo se bacili na planiranje nameštaja, nabavke dušeka za kolevku i krevetac, ja biram materijale za posteljinu, lepa zanimacija!!

šta ima kod tebe novog?

eto vidiš svako greši...nije pojeo ništa,FIP virus... da, slažem se sa tobom, jedva čekam da se beba rodi pa da se promene prioriteti u mom životu! sad smo se bacili na planiranje nameštaja, nabavke dušeka za kolevku i krevetac, ja biram materijale za posteljinu, lepa zanimacija!!

šta ima kod tebe novog?

Odlična zanimacija,jedva čekam i ja da se bavim istom.Kod mene ništa novo.Radim idem na sastanke sa raznim smorovima.Bacila sam se na muža svaki drugi dan.Razmišljam o odlasku u neki grad u kupovinu.Čekam proleće pa onda sve nanovo,ako zima bude sušna.Uživaj u svakom trenutku i vodi dnevnik koji ćeš jednom čitati kad budeš bila bakica.

Vec neko vreme ne pratim forum. Ne zato sto se to mene ne tice nego zato sto sam sklona da se tripujem oko svega sto moze da se desi, da isuvise razmisljam o stvarima koje ne mogu da promenim, da analirizam...
Kada je doslo vreme da radim VTO, prestala sam da citam sve vezano za istu, da se raspitujem, tripujem... Razmisljala sam samo da ja to moram ako hocu bebu i tacka. Samo pozitivno.
Radovala sam se pocetku terapije a i njenom kraju,imala tremu kad je bila aspiracija. Kada sam isla na embiotransfer- isla sam po bebu/e i radovala se tome.
Beta je pozitivna, posle 2 dana je bila 2x veca i tako.
Na UZ je vidjen mesak, ali za sve vise od toga je jako rano, za 7-10dana idem ponovo na UZ.
Imam simptome trudnoce- mucnina,natecene grudi i tako to...
Razlog sto sam se odlucila da vam se javim je ovaj priliv losih beta na ovim stranama foruma, da nije sve tako crno, da nekom i uspe, samo treba da se kockice sloze...
Nama je u poslednje vreme sve otislo naopako, da vas ne davim ali je eto ovo izgleda uspelo...
Saljem vam puno pozitivne energije!!!!!!!!!
Drzite se!!!!!

Vec neko vreme ne pratim forum. Ne zato sto se to mene ne tice nego zato sto sam sklona da se tripujem oko svega sto moze da se desi, da isuvise razmisljam o stvarima koje ne mogu da promenim, da analirizam...
Kada je doslo vreme da radim VTO, prestala sam da citam sve vezano za istu, da se raspitujem, tripujem... Razmisljala sam samo da ja to moram ako hocu bebu i tacka. Samo pozitivno.
Radovala sam se pocetku terapije a i njenom kraju,imala tremu kad je bila aspiracija. Kada sam isla na embiotransfer- isla sam po bebu/e i radovala se tome.
Beta je pozitivna, posle 2 dana je bila 2x veca i tako.
Na UZ je vidjen mesak, ali za sve vise od toga je jako rano, za 7-10dana idem ponovo na UZ.
Imam simptome trudnoce- mucnina,natecene grudi i tako to...
Razlog sto sam se odlucila da vam se javim je ovaj priliv losih beta na ovim stranama foruma, da nije sve tako crno, da nekom i uspe, samo treba da se kockice sloze...
Nama je u poslednje vreme sve otislo naopako, da vas ne davim ali je eto ovo izgleda uspelo...
Saljem vam puno pozitivne energije!!!!!!!!!
Drzite se!!!!!

O, boze, hvala ti! Divno je sto si nam javila divne vesti! Konacno! Ljubimo te i grlimo!
Sve najbolje draga buduca mamice!

:dontunderstand:drage moje ja sinoc bila na ultrazvuku i radila estradiol koji je 808 dr. se odusevio kaze e2 je super kad da me pogleda ni jedan vodeci folikul nije mogao da nadje,e sad nerazumem kako pa mi je produzio menopur jos 2 dana kaze da se bacim na supicu ovih dana od mojih creva ne vidi lepo:hahaha::hahaha:hmm:dash::dash::dash::dash:

Poslednja izmena:
devojke pomagajte...danas mi je 7 dan od transfera,12 od aspiracije...vracena su dva embriona peti dan...od prvog dana transfera boli me stomak kao kad treba da dobijem...a danas mi na wc papiru ostaje rozi trag i imam neku tezinu u stomaku...od prvog dana nakon transfera nocu ne mogu da spavam,preznojavam se,grudi me jos uvek bole-sve to su mi novi simptomi u odnosu na prosli neuspesan vto...sta da radim...za test mi je rano....ciklusi mi stizu na 30 dana a danas mi je 23...sta to moze biti...bas sam uznemirena:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::sad2::sad2::sad2::sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back